Wednesday, February 26, 2014

Free trip to Gold Coast Australia

Alhamdulillah another free trip from the strong company!!!!
Best nye buat business yang sentiasa ada reward istimewa untuk setiap usahawan yang memenuhi syarat.
Setahun tiga kali melancong pulak tu...Semua nye free!!!

Flight
Hotel
Makan sepanjang hari
Transportation kat Gold Coast
Taman Tema

Semua pun FREE!!!!!!!!

Ikutkan kalau tak nak bawa duit ke gold coast ni pun boleh sangat enjoy habis-habisan dah. Dah semua pun free kan. So tak payah nak bawa duit pun tak pe.

Day 1 sal bermula dengan aktiviti kemas baju-baju yang perlu di bawa. Tak bawa banyak pun kali ni sebab tau dah experience lepas-lepas memang tak sempat nak pakai semua baju yang di bawa sebab aktiviti sepanjang trip memang penuh.




Sebabkan danish dah besar sikit kali ni (11bulan) so mama tak sedih teruk sangat macam masa nak pergi korea dulu. Mama nak mengemas dia pun nak jugak kemas sama. Kalau ikut hati memang nak angkut je sorok masuk bag.


Nampak tak....macam penat sangatlah dia tu kan lepas puas punggah masuk kan baju-baju mama dalam bag. Sampai tido pun tak sempat nak tido atas tilam dah.


Dia punye penat tu sampaikan masa bawa pegi makan pun tak bangun-bangun jugak.



 Sampai waktu untuk berlepas ke KLIA untuk check in luggage bagai. so sal memang decide untuk sentiasa gerak awal ke airport supaya nanti tak la lambat. Dah la dengan hari orang keluar pejabat lagi kan waktu tu, so better gerak awal ke KLIA.

Gambar ni semua memang no filter. So abaikan bintik-bintik merah kat muka tu...semua tu kesan lepas muka kena picit akibat berfacial. Dah tau nak ke gold coast hari ni, hari ni jugak la nak buat facial kan.


Sal n izyan antara yang paling awal sampai.
Sebab kalau lewat nanti kena beratur panjang. So bila datang awal sempat la nak makan n solat dengan tak tekejar-kejar.














Dalam flight duduk sebelah cik inn.
Nak kena transit dari KLIA ke Singapore pulak. Nasib baik la penerbangan dari klia ke changi airport amik masa 45 minit je.



Tq nur sebab monopod ko menceriakan kami semua.



ok fine...kak lin CEO pun interframe ;)


Dapat voucher dari syarikat 20 dollar untuk shopping makanan kat changi airport.





Selamat tinggal Malaysia...
Fyi sal tak suka naik flight...gayat!!! hahahaa..

Alhamdulillah...hampir lapan jam dalam perut singapore airline akhirnya kami semua selamat sampai.

Entry untuk hari kedua hingga hari ke enam sal tak janji la boleh update secepat mungkin atau tak...sebab entry masa ke korea dulu pun tak habis lagi update..huhuu..ni la masalahnye bila buat kerja bertangguh kan ;)


Gold cost Australia day 2
NEXT..............................







No comments:

Post a Comment