Friday, February 7, 2014

1st day with iphone 5c

Semua ni gambar November 2013.
Hahaa baru nak upload kat blog sebab nye nak clear kan memory fon yang dah sarat. so nanti nak ke aussie boleh la amik gambar banyak-banyak sebab semua gambar lama dah transfer ke notebook and some of pics dah masuk dalam blog ;)

Ni gambar pertama sekali di ambil lepas perasmian iphone 5C selamat berada dalam tangan.

Alhamdulillah tercapai hajat nak beli iphone by cash. Ikutkan masa pergi apple center kat e-curve tu nak la beli iphone 5S, tapi tak de rezeki...boleh pulak stok iphone 5S habis n kalau nak sangat pun kena tunggu beberapa hari lagi untuk stok baru sampai. Tu pun ikut nasib la dia cakap, siapa cepat dia dapat coz diorg tak amik banyak just beberapa unit je yang ada.


Apa yang sal boleh cakap just "Woowwwwwweeee"
Jakun la jugak sebab tak pernah guna fon mahal kan...so memang sangat happy bila dengan iphone 5c ni gambar clear n sharp. Jakun sampai danish pun tercengang tengok mama dia.hahaa.



snap lagi dan lagi....






"dah la tu mama"



"i said enough"



"adoiiii mama saya ni......"

hahahaa...sorry cute lil boy...kakak n mama excited sebab bergambar dengan iphone memang best. Tak yah 360 or any filter dah sebab gambar yang iphone captured memang smooth n clear. Patut la my sifu cakap iphone ni memang best untuk sesiapa yang suka bergambar. Haaa memang kena la dengan sal yang suka bergambar anak-beranak ni.


Patut la ramai yang gile kan iphone!!!!!
now i know why ;)

amik gambar dengan iphone memang tiptop!
scroll screen memang the best!
surf internet memang smooth je!

yang lain sal tak amik kisah sangat sebab sal memang bukan jenis yang layan game, youtube, or apa-apa application yang ada.
so my focus untuk dapatkan iphone adalah untuk tujuan bisnez n mudah nak upload gambar-gambar cantik kat fb, ig, and blog.
Buat bisnez ni semua nak kena cepat so bila berurusan dengan iphone memang tak de la stress sangat dengan masalah fon hang ke apa kan.

Before tak mampu nak dapatkan iphone dulu, even by installment pun memang tak lepas, so sal ada pakai beberapa fon lain dari zaman belajar sampai la jumpa dengan cik white iphone 5c ni.




Ni la dia phone sal yang selamat di muzium kan kat rumah tu.
















2 comments: