Monday, January 20, 2014

Danisha 1st day of school at genius aulad

1st day ke genius aulad untuk tahun 2014 ni adalah pada 6 januari 2014
Tapi sal memang jenis liat nak update entry blog on the spot. so kot-kot la kalau ada follower kat salleha roslan dot com ni, sila lah add sal di facebook je untuk dapatkan update terkini tentang product and aktiviti harian sal : fb salleha roslan


Alhamdulillah permulaan hari pertama yang sangat baik.
Excellent lah!!!

Pukul 5.30 pagi dah kena bangun mandi and bersiap pakai baju.
Memang nampak sangat danisha sangat excited untuk ke genius aulad jumpa kawan-kawan baru.


Sesi pagi untuk kelas 5 Andalus.
1st student yang datang ke class 5 andalus genius aulad bsd untuk hari pertama ni ;)

Tahun ni nak biasakan damia dan danisha datang awal ke sekolah supaya datang dalam keadaan tenang dan bersedia.


Danisha ni kalau ikutkan dia seorang yang kelakar sangat-sangat kalau kat rumah dan bersama orang-orang yang dia memang dah kenal lama.

Kalau untuk sesiapa yang baru pertama kali jumpa danisha, jangan pelik pulak kalau danisha tak nak senyum atau pandang uol macam nak makan ye. Sebab dia akan amik masa yang agak lama untuk scan seseorang.


i love khalifah pledge ni...
bagus sangat bila kita sendiri terapkan dalam diri untuk sentiasa berikrar untuk jadi seorang muslim yang lebih baik hari demi hari.

Semoga anak-anak kita semua dan diri kita sendiri akan menjadi khalifah yang baik dan taat di sisi Allah.


Warm up!
Mama kena jadi teacher jap.
Danisha ni jenis tak boleh bagi mengejut...so bila datang awal ni nak kena fahamkan dia sikit demi sikit kenapa dia perlu datang ke sini. Apa yang dia akan dapat bila mula focus dengan apa yang teacher ajarkan.

Alhamdulillah di usia tak cecah 5 tahun lagi danisha dah mula kenal bentuk, warna dan sikit sebanyak dah mula kenal abjad dan angka. Walau dia jenis yang tak suka buka mulut (pendiam) tapi sebab dia ada kakak damia yang selalu jadi sumber rujukan, danisha dah mula belajar banyak perkara.


we must be a good khalifah of Allah okies ;)




\\
Kawan-kawan dah mula datang. so ada la teman untuk dia berborak...
erkkk..berborak ke danisha ni..hehehe...buat masa ni memang nampak macam tak nak borak la. sebab most of her friends asik cerita tentang princess and barbie yang bukan jadi favret story dia.huhuuu.


Bila teacher dah nak mulakan sesi suai kenal, mama pun tunggu kejap je kat luar...alhamdulillah danisha memang tak nangis langsung untuk hari pertama ni. Dia relax je walau abang kat sebelah tu dah puas meraung nak parents dia..hehehe suka tengok gelagat 1st day of school...tapi kali ni macam kurang je yang menangis...semua macam dah biasa gi skolah je kali ni ;)


Okay danisha kenal-kenal dulu dengan kawan ye n mama tunggu danisha kat bawah sampai 10.30
hari ni sampai 10.30 je minggu ni kira nye minggu orientasi diorang kat genius aulad.


Habis sesi genius aulad, kita ke sekolah kakak damia pulak. Hari ni kakak balik pukul 1 petang. phewwww...so mama ayah n danisha lepak kat luar skolah sambil bersoho biz sementara tunggu damia keluar class.


Lepas damia habis sekolah, terus pecut pergi HQ kat kapar klang. Sebab hari ni adalah hari top-up untuk usahawan yang nak cukupkan point masing-masing. Selfie itu perlu...hahahaa..muka lapa tak makan dari pagi gara-gara takut tak sempat nak pergi punch barang kat hq.


Sambil tu boleh la collect stock sabun marine essence n bbplus collagen yang punch kat hq masa bulan october lepas. Berkotak-kotak sabun marine penuh bonet. Wangi dan menyegarkan! Marine essence memang terbaik!!!


Lepas selesai solat zuhor dan urusan stokis, baru lah kitorg pergi makan kat kedai jalan-jalan cari makan kat seksyen 7 shah alam ni...Restoran ayam bakar mas mono...sedap jugak menu makanan kat sini.






Sate mas mono ni sedap! kering je tak berminyak. dan kuah dia pun unik.

Lepas makan tu, balik pulak semula ke kepong untuk amik baby danish. Mana boleh tak amik baby gebu ni, tak lena tidur mama nanti walaupun badan agak letih.


opsss...but before that kami terus ke AEON setiawangsa untuk appointment premium beautiful dengan client yang dah lama nak sangat pakai magical corset ni.





1 comment: