Tuesday, January 21, 2014

pengedar BBplus collagen diperlukan



Usia hanya sekadar angka!

Makin menjangkau usia, kulit wajah juga akan turut berubah...
Kedutan
Kulit suram
Tompok-tompok hitam
Kulit tak anjal
In shaa Allah semua ni dapat diatasi dengan satu formula dari #BBpluscollagen

Pengedar diperlukan
Free training & free coaching
www.salleharoslan.com
011-1631 1641

premium beautiful teman setia setiap ketika


Gambar yang belah kiri tu bulan februari 2013 waktu sal sarat hamil baby danish hampir 8 bulan.

Dan gambar yang kiri tu sal selepas melahirkan baby danish almost 7 months.

Sejak kenal premium beautiful, terus jatuh cinta dan setia sepanjang masa dengan magical corset ni.
Selesa sangat untuk dipakai setiap ketika walau ke mana saja.

Nak pakai senang,
nak basuh senang
nak keringkan cepat,
nak repair bila-bila masa free of charge,
nak pakai before pregnant boleh,
sambung pakai dalam pantang pun terbaik
dan lepas pantang pun boleh je pakai bila-bila masa dan ke mana saja yang sal suka ;)


Dengan premium beautiful, sal boleh dapatkan balik bentuk badan lebih kemas dari zaman remaja tanpa perlu keluar rumah, tak perlu had kan pengambilan nasi dan paling best tak perlu makan ubat kurus pun.

Nak tahu detail tentang premium beautiful corset boleh je contact sal ye. In shaa Allah sal sedia bantu secara telus.


Salleha Roslan
011-1631 1641 (Whatsapp)



Monday, January 20, 2014

Danisha 1st day of school at genius aulad

1st day ke genius aulad untuk tahun 2014 ni adalah pada 6 januari 2014
Tapi sal memang jenis liat nak update entry blog on the spot. so kot-kot la kalau ada follower kat salleha roslan dot com ni, sila lah add sal di facebook je untuk dapatkan update terkini tentang product and aktiviti harian sal : fb salleha roslan


Alhamdulillah permulaan hari pertama yang sangat baik.
Excellent lah!!!

Pukul 5.30 pagi dah kena bangun mandi and bersiap pakai baju.
Memang nampak sangat danisha sangat excited untuk ke genius aulad jumpa kawan-kawan baru.


Sesi pagi untuk kelas 5 Andalus.
1st student yang datang ke class 5 andalus genius aulad bsd untuk hari pertama ni ;)

Tahun ni nak biasakan damia dan danisha datang awal ke sekolah supaya datang dalam keadaan tenang dan bersedia.


Danisha ni kalau ikutkan dia seorang yang kelakar sangat-sangat kalau kat rumah dan bersama orang-orang yang dia memang dah kenal lama.

Kalau untuk sesiapa yang baru pertama kali jumpa danisha, jangan pelik pulak kalau danisha tak nak senyum atau pandang uol macam nak makan ye. Sebab dia akan amik masa yang agak lama untuk scan seseorang.


i love khalifah pledge ni...
bagus sangat bila kita sendiri terapkan dalam diri untuk sentiasa berikrar untuk jadi seorang muslim yang lebih baik hari demi hari.

Semoga anak-anak kita semua dan diri kita sendiri akan menjadi khalifah yang baik dan taat di sisi Allah.


Warm up!
Mama kena jadi teacher jap.
Danisha ni jenis tak boleh bagi mengejut...so bila datang awal ni nak kena fahamkan dia sikit demi sikit kenapa dia perlu datang ke sini. Apa yang dia akan dapat bila mula focus dengan apa yang teacher ajarkan.

Alhamdulillah di usia tak cecah 5 tahun lagi danisha dah mula kenal bentuk, warna dan sikit sebanyak dah mula kenal abjad dan angka. Walau dia jenis yang tak suka buka mulut (pendiam) tapi sebab dia ada kakak damia yang selalu jadi sumber rujukan, danisha dah mula belajar banyak perkara.


we must be a good khalifah of Allah okies ;)




\\
Kawan-kawan dah mula datang. so ada la teman untuk dia berborak...
erkkk..berborak ke danisha ni..hehehe...buat masa ni memang nampak macam tak nak borak la. sebab most of her friends asik cerita tentang princess and barbie yang bukan jadi favret story dia.huhuuu.


Bila teacher dah nak mulakan sesi suai kenal, mama pun tunggu kejap je kat luar...alhamdulillah danisha memang tak nangis langsung untuk hari pertama ni. Dia relax je walau abang kat sebelah tu dah puas meraung nak parents dia..hehehe suka tengok gelagat 1st day of school...tapi kali ni macam kurang je yang menangis...semua macam dah biasa gi skolah je kali ni ;)


Okay danisha kenal-kenal dulu dengan kawan ye n mama tunggu danisha kat bawah sampai 10.30
hari ni sampai 10.30 je minggu ni kira nye minggu orientasi diorang kat genius aulad.


Habis sesi genius aulad, kita ke sekolah kakak damia pulak. Hari ni kakak balik pukul 1 petang. phewwww...so mama ayah n danisha lepak kat luar skolah sambil bersoho biz sementara tunggu damia keluar class.


Lepas damia habis sekolah, terus pecut pergi HQ kat kapar klang. Sebab hari ni adalah hari top-up untuk usahawan yang nak cukupkan point masing-masing. Selfie itu perlu...hahahaa..muka lapa tak makan dari pagi gara-gara takut tak sempat nak pergi punch barang kat hq.


Sambil tu boleh la collect stock sabun marine essence n bbplus collagen yang punch kat hq masa bulan october lepas. Berkotak-kotak sabun marine penuh bonet. Wangi dan menyegarkan! Marine essence memang terbaik!!!


Lepas selesai solat zuhor dan urusan stokis, baru lah kitorg pergi makan kat kedai jalan-jalan cari makan kat seksyen 7 shah alam ni...Restoran ayam bakar mas mono...sedap jugak menu makanan kat sini.






Sate mas mono ni sedap! kering je tak berminyak. dan kuah dia pun unik.

Lepas makan tu, balik pulak semula ke kepong untuk amik baby danish. Mana boleh tak amik baby gebu ni, tak lena tidur mama nanti walaupun badan agak letih.


opsss...but before that kami terus ke AEON setiawangsa untuk appointment premium beautiful dengan client yang dah lama nak sangat pakai magical corset ni.





susah dulu sebelum senang




Bersusah-susah dahulu
bersenang-senang kemudian...

biasa dengar kan ungkapan tu?
memang tak mungkin ada jalan pintas yang mudah dan senang untuk kita capai nikmat keselesaan.
sedangkan kita tahu mujahadah untuk tempah tiket ke syurga tu tak sentiasa mudah dan indah, namun dari kesukaran yang ada disebalik ujian Allah tu pasti terselit hikmahNYA.

Biasa jugak sal dengar,
"alaaaa...kak sal tu boleh la bla bla bla sebab dia dah nak CDM dah"
"alaaaa...kak sal tu boleh la bla bla bla sebab dia punye blog dah ada kat 1st page google"
"alaaaaa...kak sal tu boleh la senang je jual pb sebab dia memang ratu pb pun"
"alaaaaaa...kak sal tu boleh la nak bergerak ke mana pun sebab dia ada duit yang cukup nak ke hulu hilir dan ada suami yang selalu follow dia ke mana je pergi"
dan macam-macam lagi la...

Thank you so much sebab selalu doakan sal ni BOLEHHHH la!!!
In shaa Allah semua orang mampu untuk BOLEH lakukan apa yang dia tak pernah rasa yang dia ada potensi untuk lakukan perkara tersebut sebelum ni.

Tapi kan....cuba fikir balik....
sebelum sal dapat apa yang ada hari ni (alhamdulillah walau tak semewah mana) pengorbanan perlu di bayar terlebih dahulu. Ujian demi ujian datang tanpa di undang dan hingga sekarang pun ujian dan hentaman tak putus-putus bertandang. Memang tak mungkin ada jalan pintas untuk jadi senang. Kita akan terus di takuk yang sama kalau kita cepat putus asa, cepat berserah pasrah pada halangan yang ada, cepat menunding jari di setiap kegagalan yang kita temui, cepat marah, cepat bosan, cepat merajuk, cepat terasa sampaikan diri sendiri susah nak MERASA!!!

Alhamdulillah
sal sendiri tak pernah terfikir yang sal mampu ada network yang makin berkembang di seluruh Malaysia!

Sal sendiri tak pernah terfikir yang sal mampu untuk kalis kritikan walau setajam mana tanggapan mulut biawak manusia di luar sana sekalipun!

sal sendiri tak pernah terfikir yang sal mampu untuk bertahan dan in shaa Allah terus kekal bertahan untuk baiki segala kekurangan.

Sebab.......kita adalah apa yang kita fikirkan, dan hasil yang kita perolehi hari ni, detik ni, adalah hasil dari apa yang telah kita kerjakan di hari sebelumnye. Jika baik resultnye, maka baik la tindakkan kita sebelumnye...Jika masih di tahap yang tak mententeramkan jiwa, maka cepat-cepat lah istighfar dan berdoa semoga dapat diperbaiki segala kelemahan yang ada.

Bukan mudah untuk senang...bukan mudah untuk bermujahadah kerana liku-liku nye tak sentiasa indah. Sebelum dapat kesenangan demi kesenangan, sal dah lalui detik-detik yang sangat menyukarkan terlebih dulu. Nak diceritakan kat sini pun, mungkin uol tak sepenuhnye faham sebab hanya yang melalui cabaran yang hampir serupa dengan jalan yang sal lalui ni je akan faham kenapa sal masih terus bertahan hingga ke hari ni dan in shaa Allah akan terus kekal bertahan untuk hari yang seterusnye.

contoh di permulaan bisnez,
sal bermula dengan keadaan ekonomi diri dan keluarga yang sangat kritikal!
Suami sampai menitiskan air mata setiap kali kenangkan apa cara nye untuk kami keluar dari bebanan hutang yang makin membelenggu...dan apa cara nye untuk kami tingkatkan ekonomi keluarga memandangkan keluarga makin membesar. Sebab kemiskinan dan kesusahan hidup kita yang lampau bukan untuk diwarisi, tapi tiba masa nye untuk kita baiki dan tingkatkan productiviti...selain productive menambah umat, productive dalam menambahkan ekonomi keluarga memang sangat perlu! ;)

Permulaan bisnez sal kalau nak dikongsikan, bagi diri sal sendiri memang menyayat hati dan menginsafkan diri sendiri bila mana kami bermula dengan keadaan kais pagi makan pagi...makna nye, bila ada dua ringgit dalam poket untuk sehari tu pun dah rasa bertuah sangat walau terpaksa telan air liur bila tengok orang lain makan sedap-sedap dan boleh beli apa yang diorg nak ikut suka...sampaikan bila jumpa duit syiling terselit-selit kat bawah katil ke or bawah kerusi walau sepuluh sen pun, kami dah rasa bersyukur sangat sebab untuk dapatkan sehari sepuluh ringgit pun agak sukar pada waktu tu.

sayu hati bila kenangkan diri sendiri yang memang nak kan segala yang terbaik especially untuk anak-anak sampai kan dari segala keperluan anak-anak macam pampers, susu, pakaian dan persekolahan anak, sal nak bagi yang terbaik...bila beli susu dan pampers mesti nak yang terbaik...nak beli baju, mesti nak yang terbaik, nak masukkan diorang ke pre school of coz lah nak yang terbaik...dan sedia maklumla kalau nak yang terbaik ni memang poket pun kena lah yang terbaik kan......tapiiiii....ni la dia lumrah manusia, sentiasa nak yang terbaik tanpa ukur kemampuan sendiri.

Ego!!!!!
ego tak bertempat tu lumrah manusia.
Ego manusia hanya akan jatuh bila diri sendiri dah tak boleh nak toleh ke kanan, ke kiri, ke depan atau kebelakang lagi bila crisis ekonomi yang diri sendiri cipta dah tak boleh nak diatasi.

Benda ni la terjadi pada sal...selagi tak terhantuk kat dinding, selagi tu tak de kesedaran untuk berubah..ye lahhh..konon nye SELESA dah dengan life aku sekarang! (dulu punye cerita)

selesa lah sangat sampaikan kereta suami berapa kali kena tarik sampai dia terpaksa balik menumpang orang..sampaikan nak repair kereta pun meminjam duit orang, susu n pampers anak pulak orang lain yang tolong sponsorkan, sampaikan nak bayar sewa rumah pun tak boleh nak hulur on time...duit belanja untuk ibu ayah lagi lah jangan cakap...memang tu list paling hujung!

Ya ALLAH bila ingat balik sebahagian kenangan sebelum dan di awal permulaan bisnez ni, sal rasa sebak sangat sebab memang tak senang lah untuk nak jadi senang ni!!!!!!
Perlu bayar harga pengorbanan dulu untuk capai ke tahap selesa macam sekarang ni. Kena selalu kuatkan diri untuk tak jadi kufur dengan nikmat dugaan yang Allah berikan. Sebab sebelum Allah bagi kesenangan, memang DIA akan bagi dugaan demi dugaan! Dugaan yang diberikan pulak, YAKINLAH memang dugaan yang kita mampu untuk amik, belajar dan baiki diri dan bukan lah dugaan yang Allah beri tu adalah untuk kita sesuka hati menunding jari!!! selfish nama nye manusia macam ni. Waktu di duga, waktu kecewa, waktu rasa terhina adalah waktu paling baik untuk kita muhasabah diri sendiri dari busy untuk lihat kukurangan peribadi pihak lain.


Alhamdulillah...praise to Allah atas segala dugaan susah yang diberikan beberapa tahun dulu. Doa dan keyakinan untuk keluar dari masalah yang membelenggu kehidupan ni memang nak kena seiring...kena sentiasa positifkan diri dengan segala ujian dan cabaran yang di beri. Sebab orang yang Allah kasihi je yang akan terima ujian bertubi-tubi untuk diri kita muhasabah segala kekurangan diri sendiri.




Sunday, January 19, 2014

Authorized dealer and the expert for PREMIUM BEAUTIFUL corset

Authorized dealer and the expert for PREMIUM BEAUTIFUL corset

Tips sebelum membuat keputusan untuk beli premium beautiful:

- Pilih agent yang aktif facebook, instagram dan blog 

- Pilih agent yang banyak testimoni dari dirinye sendiri, ataupun testimoni dari clients yang mendapatkan khidmat agent tersebut.

- pastikan agent tersebut bersedia untuk menukarkan semula premium beautiful anda kepada size lain yang lebih sesuai sekiranye berlaku ketidakselesaan sewaktu hari pertama anda mencuba set premium beautiful tersebut. Ketidakselesaan yang perlu dititik beratkan adalah berkaitan masalah senak dan terlalu ketat.

Kerana premium beautiful bukan la untuk di pakai senak hingga menyeksakan jiwa dan raga si pemakai, tapi premium beautiful perlu di pakai selesa dan sedap-sedap di badan.

- pastikan agent tersebut mudah untuk anda hubungi selepas transaksi jual beli dilakukan kerana service membaikpulih sebarang kerosakan pada fabric premium beautiful perlu di rujuk semula pada agent anda sekiranye anda ingin mendapatkan khidmat baikpulih sebarang kerosakan secara percuma.

kerosakan yang dimaksudkan antaranya adalah:
Cangkuk tercabut
Tali putus
Tetulang patah
Kain tertetas atau koyak
semua kerosakan yang dinyatakan ni boleh dibaiki secara PERCUMA tanpa bayaran.


sal sendiri merupakan Authorized dealer and the expert for PREMIUM BEAUTIFUL corset.

In shaa Allah kepakaran sal adalah membantu anda merampingkan pinggang dan mendapatkan bentuk badan idaman dalam masa yang singkat melalui kaedah yang sangat selamat. Kerana premium beautiful bertindak secara semulajadi dalam membentuk dan membaiki dalaman si pemakai.


Ukuran yang tepat diperlukan untuk menentukan size premium beautiful yang sesuai dengan anda. Kerana setiap orang mempunyai bentuk badan yang unik. Premium beautiful memang di reka khas mengikut bentuk badan manusia.

Silap size premium beautiful confirm anda akan rasa perubahan yang mendukacitakan....

CONTOH.....:

- Badan makin bulat walau pinggang macam kerengga
- Sakit menyucuk-nyucuk melebihi sebulan di bahagian ketiak dan perut
- Senak dan sesak nafas


Tapi, sekiranya anda melalui proses macam ni :
Loya / Muntah
Pening
Letih
Mengantuk
Kerap berpeluh
Kerap buang air besar atau air kecil
Badan menggigil nak demam
atau ada rasa tak selesa di bahagian tertentu..
Bawa bertenang sebab ia adalah NORMAL.
Kerana healing crisis sedang berlaku. Di mana premium beautiful mula berjaya membongkar satu demi satu masalah kesihatan anda yang tersembunyi sebelum ni.

Sal memang suka sangat konsep DETECT and PROTECT yang ada secara semulajadi dari premium beautiful ni.



 Premium beautiful terbaik 100% untuk membentuk keyakinan wanita.

 Premium beautiful terbaik untuk setiap peringkat usia samada yang belum kawin, yang baru kawin, yang sedang menantikan zuriat dan sangat sesuai untuk dijadikan set bersalin.


untuk keterangan lanjut sila hubungi:


The expert for PREMIUM BEAUTIFUL
Salleha Roslan
011-1631 1641 (Whatsapp)

Thursday, January 16, 2014

Back to school...bila damia mula ke sekolah darjah satu

Back to school!!!
Yess cabaran kembali ke sekolah.
Tapi kali ni bukan ke genius aulad lagi.
Tapi masuk tahun satu ni damia dah ke sekolah yang lain dari yang biasa dia pergi setiap hari selama tiga tahun berturut-turut dulu tu.

2 Januari 2014 bermula lah cabaran buat mama dan ayah sebagi supermak dan superpak...hahaa..dari tak biasa bangun sebelum subuh tapi sekarang ni memang nak kena biasakan diri untuk bangun seawal jam 5 pagi.

Tak pe la sebab benda yang tak biasa buat, tapi bila kita dah mula biasa-biasakan, lama-lama in shaa Allah mesti tak jadi masalah lagi. Cabaran bila anak mula bersekolah rendah memang still baru buat sal. Dengan nak handle danisha n baby danish lagi, dengan anak-anak business lagi, dengan tugasan kerja hakiki...but alhamdulillah i have a strong support dari en hubby yang tak pernah jemu membantu.

Hari pertama di sekolah kebangsaan Desa Amanpuri.
Alhamdulillah damia enjoy sangat datang ke sekolah.
1st kan...ramai kawan thats y la tersangat lah happy.
Mode budak-budak yang baru melangkah ke alam persekolahan ni bukan nye boleh jangka so hopefully damia tak de rasa down setiap kali sampai ke sekolah.Mesti nak kena semangat dan posotif selalu ye untuk serap ilmu yang di beri.


 Perhimpunan bermula.
Lama nye mama tak merasa suasana perhimpunan.

Kalau 23 tahun lepas, hari pertama perhimpunan sal adalah di perkarangan pintu utama sekolah kebangsaan taman midah cheras...HUWAAA...memang sal sangat tak suka pergi sekolah masa darjah satu. Dah la kena sekolah petang pulak tu kan. Tak suka sekolah petang...tak suka...tak suka..hahaha boleh tak jangan ngada-ngada...

Alhamdulillah damia dapat sesi pagi. Dan kalau request nak sesi petang pun memang takkan dapat lah kan sebab sekolah kebangsaan desa amanpuri ni ada satu sesi je coz student dia tak ramai.

Masa sal sekolah kat taman midah dulu, jumlah pelajar dia masha'allah..selautan manusia...berbelas-belas kelas ada.
Seronok nye bila ingat balik zaman permulaan bergelar pelajar. Nak-nak bila mula tahun satu. Dengan blur, manja, takut, malu, malas semua lah ada..hahahaa..so damia jangan follow mama ye..mama masa tahun satu memang penuh negetivity ;)

Insha Allah anak-anak mama akan membesar dengan penuh aura postif!!!



Doa


Duduk dulu sementara nak dengar ucapan dari tuan guru besar sekolah.


Damia lead kawan-kawan yang lain bersama cikgu untuk ke class.
Beg wajib PINK ok...kata nak macam mama ;D


 Alhamdulillah dapat duduk depan coz duduk depan adalah kesukaan mama. Dan damia pun nampak gaya sangat excited bila dapat duduk depan.



Selamat belajar sayang!
In shaa Allah segala ilmu yang ada nanti kongsikan sama-sama dengan sesiapa je.


List student 1Arif

Teringat pulak zaman belajar dulu sal selalu wakilkan pelajar lain untuk ucapkan "selamat" pada cikgu-cikgu yang mengajar...ketua kelas la katakan...dan sampai sekarang gelaran ketua kelas tu still melekat...hahaa ;D


Sementara tunggu damia punye waktu rehat, pergi beratur beli buku dulu.


Nampak tak...macam ni lah anak...dia punye botol air, dia suruh mama pulak yang pegang.


 So kena latih dia untuk jaga barang sendiri...
sebab tak selamanya mama boleh teman damia ke mana aje.


 1st day kat sekolah desa amanpuri ni sal rasa ok la suasana sekolah dia. Tak sesak sangat dengan pelajar.



 Waktu rehat.
saje je mula-mula tu tengok damia dari jauh. Apa yang dia nak beli..dan dia amik tak duit baki lepas buat bayaran. Nampak gayanye memang nak kena train lagi damia ni untuk tunggu duit balance atau pun, kami kena bagi dia duit kecik selalu supaya dia senang nk buat bayaran untuk dapatkan makanan.

Ikutkan sal lagi prefer dia tak beli apa pun kat kantin sekolah sebab keadaan kantik dan makanan yang disediakan pun kurang memuaskan. Memang kalau boleh setiap hari nak bekalkan dia something memandangkan damia pun bukan jenis makan sangat waktu rehat ni.




1st day ni damia terus rapat dengan yaya.
Dah macam lama kenal pulak maybe sebab yaya memang seorang yang mudah mesra.


Ada gaya guru tak?

Kalau nak berguru tentang business online, in shaa Allah boleh je belajar dengan sal ;)


 Habis sesi sekolah pukul 12.30 tu, balik rumah mertua, makan jap then ke stokis untuk punch barng n then last minute plan untuk jumpa anak business yang makin berdesup sorang ni...


 Bakal DSM Myra.
Seorang yang sangat bulat hati dan komited juga sentiasa menghormati dengan sesiapa saja yang ada bersama nye.


 Muka nampak serius kan masa personal coaching ni?
HARUS serius la sebab income yang kami dapat bukan income main-main kalau amik mudah dengan impian dan matlamat yang jelas depan mata. ;)

Sekian cabaran hari pertama sesi persekolahan, sempat lagi mama menyelit untuk business online mama. Then bersambung pulak tugsan sebagai isteri dan ibu bila sampai ke rumah..fuhhhh..i love my life! 





Wednesday, January 15, 2014

premium beautiful MURAH!

Premium beautiful memang tak murah.
Tapi premium beautiful sangat berpatutan harganya.
Kerana nilai yang ada pada premium beautiful in shaa Allah memberikan anda 70% kesihatan
30% Kecantikan
dan
100% Keyakinan

Alhamdulillah...lega bila dapat selamat kan sorang kenalan fb ni dari excited nak dapatkan premium beautiful dengan harga murah tapi bila pakai confirm rimas , lemas dan tak selesa!

Thank u sebab sudi refer sal walaupun sal bukan agent yang berurusan dengan anda...conversation thru whatsapp tadi buatkan sal faham kenapa ramai sangat pembeli premium beautiful tak pakai pb secara konsisten...!!! Rupanye ramai yang beli pb second hand dengan harga murah!!! uol tau tak premium beautiful tak sama dengan baju dalam biasa? 

Sebab:
perlu dapatkan pb dari agent yang aktif (blog, fb dan ig)
perlu pakai size PB ikut ukuran badan
perlu fitting sehingga uol rasa selesa untuk bergerak 360 darjah
perlu tahu cara nak alihkan lemak
perlu tahu cara basuh dan keringkan pb supaya dapat di pakai setiap hari
perlu tau kaedah untuk berdepan dengan healing crisis dari pb
perlu sentiasa refer agent anda bila ada sebarang keraguan

Buying a good corset is an investment. Jadi pilihan di tangan anda.
Nak yang murah atau yang berpatutan.
Nak yang pakai sekejap atau nak yang pakai berpanjangan.



For free fitting and free consultation
u can contact these premium beautiful expert (from right to the left):

simaa roslan
Johor Bharu
012-637 4069

iynas omar
KL/Utara
019-572 9072

safriza azwani
KL/Perak
013-301 1330

zazalina othman
Keramat/Ampang
019-307 5397

Aisyah Zazuri
014-338 9190
Kluang/Pasir Gudang/Melaka

Ammyrra Atyka
Selayang/Gombak/Melaka
019-338 6797

Dyna Salleh
010-202 3555
Melaka / Muar



Your premium beautiful expert
Salleha Roslan
011-1631 1641




Tuesday, January 14, 2014

Apa itu premium beautiful

APA ITU PREMIUM BEAUTIFUL
Premium beautiful adalah Baju dalam pembentukkan badan yang terulung di Malaysia malahann mula mendapat sambutan yang menggalakkan dari seluruh pelosok dunia.

Premium beautiful BUKAN sekadar baju dalam biasa di mana setiap bebenang fabric pb ni mengandung batu tourmalin iatu batu kristal yang menghasilkan sinaran cahaya matahari pagi yang sangat bermanfaat pada manusia. Ianye secara semulajadi mengandungi Farinfra Red Rays
(FIR) yang sangat baik untuk kesihatan badan manusia yang kurang rehat dan sering tidur lewat.




Adakah pemakaian Premium Beautiful akan mengganggu peredaran darah dan kesihatan seseorang? 
Adakah ia akan mengakibatkan perubahan bentuk badan?
Tidak. Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ni diperbuat daripada fabrik semula jadi seperti fiber, nilon, tetron serta fabrik lain dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (far infrared ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. 

Ia menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme badan. 
Selain tu, fabriknya mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian. Pemakaian Premium Beautiful tidak akan menjejaskan kesihatan dan peredaran darah seseorang, malah pemakaian untuk jangka masa panjang dapat menghasilkan kontur badan yang menarik.


Adakah pemakaian Premium Beautiful akan menyebabkan badan berasa panas?
Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ni dihasilkan melalui teknologi tinggi yang menggunakan fabrik semula jadi seperti fiber, nilon dan tetron yang mempunyai kuasa penyerapan yang baik dan telap udara. Maka, pemakaian Premium Beautiful pada hari panas tidak akan menyebabkan badan berasa panas, malah anda akan berasa selesa di samping memiliki bentuk badan yang menarik.


Sekiranya kita ingin memakainya selepas bersalin, bilakah masa yang sesuai untuk mendapatkan ukuran badan?
Anda dicadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung kerana selepas bersalin, walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7. Maka, perbezaan ukuran badan adalah tidak besar. Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin. Selain itu, bagi mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. Manakala, bagi mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin. Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama. Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan organ dalaman rahim ke tempat asal.


Berapa lamakah kita akan melihat hasilnya?
Pemakaian pakaian dalam pembentukan badan ini merupakan satu proses yang konsisten. Biasanya, kita akan melihat hasil sejurus selepas memakainya. Namun, sekiranya anda ingin mengekalkan bentuk badan, anda perlu memakainya secara konsisten selama 1-6 bulan berdasarkan keadaan badan anda. Pada bulan pertama, lemak akan mula beralih. 3 bulan kemudian, lemak akan beralih ke tempat asalnya dan 6 bulan kemudian, lemak akan kekal di tempat asal. Bagi mereka yang mula-mula memakai Premium Beautiful, mereka mudah berasa ketat dan tidak selesa di mana hari pertama hingga hari ke-15 merupakan tempoh penyesuaian. Selepas melalui tempoh tersebut, anda akan berasa semakin selesa. 


Adakah pemakaian Premium Beautiful dapat membantu masalah payudara yang kendur dan menggelebeh?
Payudara yang melendut mungkin disebabkan oleh kelonggaran di bahagian otot dada dan pinggang di mana ia merupakan masalah yang paling umum bagi kebanyakan kaum wanita yang telah bersalin. Premium Beautiful yang direka khas ini mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul. Selain itu, ia juga dapat menyelaras bahagian perut yang menonjol, meningkatkan garis payudara serta mengelakkan masalah payudara yang kendur dan menggelebeh.


Adakah Premium Beautiful tidak dapat menampung payudara yang terlalu besar dan menyebabkannya melimpah keluar?
Premium Beautiful mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik, rawan keluli dan reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada kedudukan yang betul serta menegak dan mengukuhkan kedudukan payudara. Maka, ia dapat menampung payudara yang besar sepenuhnya.


Adakah masalah payudara yang kendur dapat diperbaiki dengan memakai Premium Beautiful? Ada orang mengatakan bahawa dengan memakai Premium Beautiful, payudara akan menjadi besar? Adakah ia benar?
Saiz payudara mungkin akan berubah berpandukan kepada keadaan fisiologi seseorang. Namun sekiranya kita memakai pakaian dalam yang baik seperti Premium Beautiful dalam jangka masa yang panjang, ia dapat memperbaiki masalah payudara yang kendur dan menggelebeh, seterusnya membentuk kontur badan yang menarik.


Mengapakah kita perlu memakai brassiere Premium Beautiful?
 Bolehkah kita hanya memakai long girdle?
Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama-kelamaan lemak akan terbentuk. Jika anda hanya memakai long girdle untuk jangka masa panjang, lemak mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar , maka kontur badan akan menjadi tidak menarik.


Adakah long brassiere harus dipakai bersama dengan long girdle dan waist nipper?
Long brassiere dan long girdle Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang berfungsi untuk menyelaraskan kontur-kontur di bahagian dada, pinggang, perut, pinggul, paha dan keseluruhan badan. Bagi waist nipper pula, ia dapat menyelaraskan kontur dada dan perut, meningkatkan kedudukan dada dan menjadikannya lebih berisi serta memperbaiki postur seseorang. Semasa anda memakai pakaian yang ketat, waist nipper diperlukan untuk memenuhi ruang antara brassiere dan long girdle untuk membentuk pinggang yang ramping dan seterusnya memperbetulkan postur badan. Maka, mereka yang memakai long brassiere, waist nipper dan long girdle pada masa yang sama dapat membentuk kontur badan yang menarik.


Mengapakah kita perlu memakai brassiere Premium Beautiful? Bolehkah kita hanya memakai long girdle?
Lemak mudah terbentuk di bahagian bawah punggung serta bahagian dalam dan luar paha. Sekiranya kita mengabaikan bahagian-bahagian ini, lama-kelamaan lemak akan terbentuk. Jika anda hanya memakai long girdle untuk jangka masa panjang, lemak mudah terbentuk di bahagian perut dan paha luar , maka kontur badan akan menjadi tidak menarik.


Adakah long brassiere harus dipakai bersama dengan long girdle dan waist nipper?
Long brassiere dan long girdle Premium Beautiful merupakan pakaian dalam pembentukan badan yang berfungsi untuk menyelaraskan kontur-kontur di bahagian dada, pinggang, perut, pinggul, paha dan keseluruhan badan. Bagi waist nipper pula, ia dapat menyelaraskan kontur dada dan perut, meningkatkan kedudukan dada dan menjadikannya lebih berisi serta memperbaiki postur seseorang. Semasa anda memakai pakaian yang ketat, waist nipper diperlukan untuk memenuhi ruang antara brassiere dan long girdle untuk membentuk pinggang yang ramping dan seterusnya memperbetulkan postur badan. Maka, mereka yang memakai long brassiere, waist nipper dan long girdle pada masa yang sama dapat membentuk kontur badan yang menarik.


Long girdle Premium Beautiful sangat ketat dan susah untuk dipakai, apakah cara yang betul untuk memakainya?
Pertama, anda harus memilih saiz long girdle yang sesuai untuk anda. Untuk memastikan keselesaan anda apabila memakainya untuk jangka masa yang panjang dan membentuk kontur bahagian pinggul, perut dan paha yang cantik. Namun, cara pemakaian long girdle tidak sama dengan cara anda memakai seluar dalam di mana anda terus menariknya. Tindakan ini akan merosakkan fabrik long girdle dan menyebabkan bentuk pinggul berubah. 


Alhamdulillah sebagai mama anak tiga, lagilah sal nak kena jaga kesihatan supaya sentiasa segar dan penuh keyakinan diri. Dengan hanya pakai baju dalam tinggi kualiti seperti premium beautiful ni telah membuatkan kualiti masa bersama keluarga dapat dipenuhi dengan penuh keceriaan dan ketenangan dalam diri.



Nak free fitting
free consultation

Salleha Roslan
011-1631 1641
(wHATSAPP)