Thursday, December 19, 2013

persiapan sekolah anak-anak

Ntah macam mana ntah tetiba je 12 november 2014 tu lepas balik kerja terus ajak en hubby pergi dinner dulu kat aeon metro prima sementara nak tunggu pukul 9pm untuk ke meeting with TLC at top leaders circle centre.

After solat then lalu je kat tempat jual baju sekolah terus mama gatal tangan nak terus belikan segala lengkapan pakaian sekolah damia hari tu jugak..huhuu memang tak sabar!!! Sekolah pun tak abis sesi lagi.

Excited sebab anak mama dah nak masuk darjah satu...!!!!!
Huwaaaaa...besar dah anak mama...sekejap sangat masa berlalu...
Terus  masa tu terfikir dalam hati, kalau la aku sia-siakan hidup aku n anak-anak tanpa apa-apa usaha, alangkah rugi nye sebab masa tak mungkin dapat di undur balik dan dengan duit berjuta sekali pun masa tetap akan pergi berlalu tinggalkan kita.

Sebak sangat bila :
1) Berpeluang tengok anak-anak membesar depan mata. 
2) Berpeluang gunakan kudrat dan akal fikiran yang Allah kurniakan untuk sama-sama dengan suami tingkatkan ekonomi keluarga...kalau tak semput jugak kami nak keluarkan bajet belanja kelengkapan sekolah ni.


cuba kira sendiri kalau :
kasut RM30+
Baju RM25
Kain RM25
Socks
Tudung
Bag sekolah
Tu belum masuk lagi beli buku and kelengkapan sampingan yang lain-lain lagi.

Untuk kelengkapan pakaian sekolah sorang anak je dah almost RM400+ 
Macam mana la kan bila tiga-tiga orang anak sal sekolah nanti???
Ya Allah.....tak tau nak bayangkan macam mana kalau tak de extra effort dan petunjuk dari Allah....Once again thank you ALLAH atas lorongan rezeki melalui business ni!




Dalam hati sebak!
Sebak sangat bila anak mama dah almost 7 years!!!!
Ya Allah cepat sangat masa berlalu ;')




Ni stok damia untuk dua pasang baju, kain, tudung and kasut, stokin, inner and anak tudung
Ada sepasang lagi standby.

Beriya damia nak tudung macam hani "oh my english" tu...hahahaa...so belikan je la kan tudung ala-ala hani tu...So, memang mama kena bangun dua jam awal dari biasa la start musim sekolah nanti.










Siap dah...!!!!
Jom gi sekolah...nanti gerenti bukan damia yang nangis...tapi mama yang nangis.


Lepas 30 minit shopping baju sekolah, singgah sushi king untuk dinner.



Ni dori atau ikan.'yang putih dalam mangkuk kecik tu tauhu telur.
Kalau perut dah penuh, memang tak kan lalu nak makan punye tauhu telur tu..huhuuu...dia sedap...tapi bila perut full kita akan rasa mual.



Yang ni sedap!!!
Mula-mula je bila en hubby order sal rasa macam kembang tekak sebab ni adalah nasi beras jepun dengan unagi atau nama melayu nye BELUT!
Hahahaaa...tapi bila makan sedap je...sangat menyelerakan.
Belut pun dikenali sebagai ikan yang membantu untuk tambah tenaga ;)







Then,
ni after TLC meeting.
Lepas kerja pergi shopping, and then dinner...pas tu ke TLCC untuk dengar plaan strategi dari November 2013 sampai la ke April 2014!















I Really love Top Leaders Circle!!!


No comments:

Post a Comment