Monday, December 30, 2013

Happy sunday at Aloft KL Sental with dyna salleh and family





Macam biasalah sal ni kisah yang dah dua tiga minggu baru nak update entry.
Ni kisah lepas hari workshop kami di top leaders circle centre. Hari minggu kami dihabiskan bersama di Aloft Hotel KL Sentral.

Dah kenapa nak holiday kat hutan bandar yang penuh bangunan ni kan?
Haaaa...sesekali santai hujung minggu kat tengah KL ni memang best. Sambil duduk tengok anak-anak mandi manda sambil ibu-ibu duduk berbual...Tak de keje lain dah, tak abis-abis cite tentang masa depan...adoii..bila la nak masuk bab gosip ni kan dyna...Gosip??? oh no no no...Alhamdulillah no more gosip bila duduk melepak dengan orang yang betul-betul nampak hala tuju je. 


Best nye view dari atas Aloft ni. Nampak clear bandaraya kuala lumpur. Padat sepadat-padatnye KL dengan bangunan pencakar langit.



"yuhuuu...jom join saya duduk-duduk dengan mama atas kerusi ni...saya takut air kolam, so saya diamkan diri je tengok kakak-kakak dan abang-abang mandi kat pool ni. Bila mama letak kaki saya aje pun saya dah meraung melalak macam orang kena pukul..." ;D



haPpy sangat lah tu damia ngan danisha ni bila dah jumpa kolam. Mandi la korang puas-puas ye.








En hubby rajin melayan diorang mandi ;)



Dyna n i melepak je tengok diorg syok berenang.
Rasa macam nak join tapi tak de mode pulak nak buat kuak lentang ngan kuak kupu-kupu hari ni...so duduk atas darat n layan order client je la sambil berbual dengan dyna.



Danish dengan mama.

Danish dengan mama angkat..hahah!


Danish dengan papa angkat dia.
Pantang kena pegang dengan uncle fen, mesti lelap punye!
i pun tak tau apa la en fen letak kat badan dia sampaikan danish suka sangat tidur kalau kena riba dengan uncle fen.






Ayah susuan..heheheh. ;)

Kan dah kata...lena!
Tak sedar apa dah lepas kena dodoi dengan uncle fen.









After makan kitorg jalan-jalan kejap bergambar kat area muzeum ni. Bayangkan, bertahun lama nye sal tak pernah jejak kaki ke muzeum negara ni, tapi boleh pulak kali ni orang melaka yang bawa kitorg tunjuk kan mana nak makan makanan sedap kat KL ni..haha thanks fendi n dyna. uol bab makan memang terbaik lah.!



Sunday, December 29, 2013

Agent/Dropship di KLANG untuk sabun ketiak @ marine essence

Ramai pulak orang-orang klang yang tercari- cari stok sabun marine essence ni kan...
Yang berminat nak generate extra income dari rumah antara RM500-RM7000 sebulan melalui produk sabun terhangat di pasaran ni pun boleh tahan jugak coz uol bayangkan lah, non stop fon sal bervibrate dan berbunyi especially bila time hujung bulan orang dapat gaji....Memang tak menang tangan nak handle soalan dan order masuk dari client yang teringin nak cuba sabun yang sangat berkesan untuk masalah kulit ni...tak kira peringkat umur apa sekalipun, jantina apa sekali pun, in shaa Allah dengan hanya sabun kan je badan anda dengan sabun marine essence ni memang masalah kulit yang dialami selama ni dapat diatasi.

So buat orang-orang klang dan kawasan yang sewaktu dengannya, kalau nak cuba sabun ketiak ni atau teringin sangat nak tau macam mana la kan dengan hanya guna dan share info tentang sabun marine essence ni je anda boleh jana pendapatan dari rumah antara 500 ke 7000 sebulan, boleh la contact
Agent/Dropship di KLANG untuk sabun ketiak @ marine essence ni ye :

017-528 6770

017-699 4963

012-389 0260

Farah Yuliani
012-483 0455

Haida
012-6198757

Anda juga boleh menghubungi agent klang ni sekiranya ada sebarang pertanyaan mengenai produk-produk superbrand berikut:

Premium Beautiful
Bio Velocity Sleep Mate (BVSM)
Biozone food purifier
BBPlus Collagen
Garam Buluh
Mineral Coffee garam buluh
Lactolite
Maharani
Bio Ever Nano Cream
set penjagaan muka Luminez
Alat tukar ganti bio aura





Saturday, December 28, 2013

sabun ketiak @ sabun marine essence kembali di pasaran!!!

sabun ketiak @ sabun marine essence kembali di pasaran!!!

Ramai yang dah mula jatuh cinta kan dengan sabun ketiak ni.
Kebanyakkan yang tercari-cari sabun ni adalah pengguna yang dah pernah try sabun marine essence ni. Hampir semua puas hati dengan hasil marine essence especially buat sesiapa yang ada masalah leher hitam, ketiap hitam, dan mempunyai masalah bau badan.

Jimat penggunaan deodorant bila setiap hari amlakan mandi dengan sabun cerah ketiak ni. Bau dah la memang wangi lain dari lain, rasa fresh after mandi turut kekal sampai ke petang bila gantikan sabun biasa kita pada sabun marine essence.

Ni antara testimoni dari pengguna sabun marine essence tak kira la yang bentuk ketul atau ketul, masing-masing update testimoni yang meluahkan rasa puas hati mereka pada sabun yang terhangat di pasaran ni. 

Sabun marine essence memudarkan parut dengan cepat dan berkesan.
Kulit anak semakin cerah!

uol yang ada masalah eczema boleh try sabun marine essence.
selamat jugak untuk bayi dan kanak-kanak kerana ianya 100% tanpa bahan kimia merbahaya.



Sabun marine essence menghilangkan masalah bau badan.
Dan alhamdulillah berkesan menghilangkan jerawat badan.


Ni testimoni client yang baru lepas accident.
Parut akibat eksiden tu hampir hilang bila guna sabun marine essence.
Berbaloi kan bila gantikan sabun biasa kita dengan sabun ketiak @ sabun marine essence ni.

Bau sedap!
Kesan tip top!
Harga berbaloi dengan hasil!

STOK SABUN MARINE ESSENCE KETUL sangat terhad!!!
sementara stok masih ada di tangan, uol boleh segera hubungi nombor-nombor agent sah berikut.

Nak jadi dropship atau agent dengan pendapatan antara 1000 ke 7000 sebulan pun boleh segera hubungi ejen-ejen sabun marine essence yang disenaraikan di sini.


Salleha Roslan
011-1631 1641

Farhana Ramli
017-944 8600

Tengku Farhana
019-907 4803

Hafiz
013-728 9965

Ammyrra Atyka
019-338 6797

Zazalina
019-3075397


Friday, December 27, 2013

BVSM Bio velocity sleep mate @ Tilam kuat bersama si comel gebu mama

Ba ba cak!!!!
Hahahaa baby danish suka sangat dengan fabric lembut BVSM.
Selain sedap dan hangat di buat pelapik tido, BVSM Bio velocity sleep mate @ Tilam kuat ni pun best jugak bila jadi bahan untuk mama, damia n danisha main ba ba cak dengan si comel gebu ni...Hahahaha...gelak berguling bila tengok gelagat muhammad danish shafiq yang sangat bersahaja ni...Seronok dia bila keluar masuk dalam bvsm ni.

Asalnye kami cuba lapikkan BVSM Bio velocity sleep mate @ Tilam kuat ni kat tempat tido danish adalah untuk meredakan masalah nafas berbunyi dia. Alhamdulillah dengan just lapik n sometime tu kitorg selimutkan je danish dengan bvsm ni untuk hilangkan masalah semput dia. Nak kata asthma pun ye, cuma doctor belum putuskan untuk bagi inhaler je lagi buat masa ni. Tapi alhamdulillah, lega sangat bila dengan biasakan baby danish tido dekat dengan bvsm ni, masalah semput dia macam dah tak de.

Mula-mula tu bila tengok testimoni sorang client ni yang dah 4 tahun kena asthma pakai bvsm sembuh, memang 50/50 je la kan...biasa la tu, sebab tak guna lagi...so feel susah nak percaya tu memang ada je. Tapi once diri sendiri guna n kesan dia positif pada masalah asthma baby sendiri, terus rasa bersalah la pulak kalau sal tak share kan tentang kebaikan BVSM Bio velocity sleep mate @ Tilam kuat ni pada sesiapa je yang tengah tercari-cari solution untuk kurangkan masalah semput atau asthma.



Jom tengok aksi-aksi spontan baby 8 bulan yang comel ni! ;)











ba ba cak dengan BVSM memang awesome la mama!!!


Kalau uol berminat untuk free demo dan free consultation,
boleh je contact sal atau agent-agent sah kami yang tersenarai di bawah ni.
Ready stock available!

Senang nak bawa ke mana-mana...
Kalau rasa selalu stress and sakit pinggang bila drive or duduk lama kat ofis? Usung je BVSM Bio velocity sleep mate @ Tilam kuat ni bersama anda ;)

Jangan paksa diri untuk buat kerja dalam keadaan sakit dan  meletihkan.
Hilangkan bebanan perasaan anda dengan BVSM Bio velocity sleep mate @ Tilam kuat ni dengan harga mampu milik.

Salleha Roslan
011-1631 1641
011-2372 7729



Zazalina othman
Ampang / shah alam / gombak
019-3075397


Hasikin Ali
Keramat/Johor/Kelantan
013-3496050


Has Ujang
Sabah / Sarawak /Klang
012-3890260


Leezza Faziri
Sarawak/Perak/Pahang
011-2523 0786


Dyna Salleh
Melaka / Muar
010-2023555


Nadh Aina
Klang / Melaka
017-528 6770


Afiqah Sharudin
Negeri Sembilan
012-597 3741


Nurul Ainy
Pahang
011-25434700


Diana Nafiesa
Petaling Jaya / Terengganu
013-276 8766

Ikha
Penang
017-680 2559

Mardhiyah Mokhtar
Kedah
017-682 6104

Najwa
Perlis
013-227 0635

Safriza Azwani
Damansara / Perak
013-301 1330

Fatimah Tarmizi
Johor
019-782 4876

Aisyah Zazuri
Johor
014-338 9190

Azura Kamis
Johor
010-828 8145

Izzati Ahmad
Kelantan
013-9335232

Liyana Tahar
Terengganu
019-977 0271

Noreha @ Nolly
Seri Kembangan / Temerloh
010-760 7302




BVSM Bio Velocoty Sleep Mate @ Tilam Kuat untuk pesakit Jantung dan Kencing Manis

Nak share testimoni BVSM Bio Velocoty Sleep Mate @ Tilam Kuat untuk pesakit Jantung dan Kencing Manis

Ni kisah benar dari Tg farhana sendiri di mana ayah beliau merupakan salah seorang pesakit jantung dan penghidap kencing manis yang mengalami kesukaran untuk aktif bergerak melakukan tugasan harian. Bila badan tak sihat dan kurang bermaya, nak beribadah pun akan rasa kurang sempurna kerana pergerakan kita terbatas dan badan kerap pening dan kebas-kebas. Alhamdulillah after 3 months just baring je atas BVSM @ Tilam kuat, ayah kuna dah mula menunjukkan perubahan positif.


In shaa Allah setiap penyakit ada ubat nye kecuali mati.
Jika anda rasa BVSM untuk kesihatan ni mahal harganya, cuba la sakit dulu...
Bila sakit baru kita boleh menilai betapa besar nye nikmat kesihatan yang Allah amanahkan pada kita untuk menjaganye sebaik mungkin.

Untuk Harga BVSM dan maklumat lanjut mengenai Tilam kuat ni boleh hubungi sal dan agent-agent sah kami.


Salleha Roslan
011-1631 1641
011-2372 7729

Tengku Farhana
019-9074803




Thursday, December 26, 2013

Majlis Shah Alam Berselawat - Malam Gema Cinta Rasul

22 December 2013 (Ahad)
Majlis shah alam berselawat.

Alhamdulillah syukur sangat bila hajat nak sampai ke malam gema cinta rasul anjuran Anjuran Richwell (Pertubuhan Kebajikan & Rekreasi Richworks) ni dipermudahkan segalanya oleh Allah. Dari bersiap-siap nak keluar rumah, nak parking, sampaikan nak masuk ke stadium malawati shah alam ni segala-galanye mudah dan lancar walaupun kiri dan kanan usung tiga anak kecik yang nampak excited sama untuk berqasidah yahanana ;)


Belum masuk stadium lagi dah meresap aura positif yang ada pada malam gema cinta rasul ni. Dan bila masuk je perut stadium malawati, Masha'Allah........punye lah sepenuh-penuhnye umat Muhammad SAW membanjiri stadium ni. Hampir 20 ribu orang yang hadir untuk sama-sama mengingati rasul kekasih Allah Nabi Muhammad SAW.

Tersentuh hati bila tengok suasana stadium yang sangat harmoni macam ni. Tenang setenang tenangnye suasana dalam stadium sambil kami dialunkan qasidah dan selawat.


Tempat lelaki dan wanita dipisahkan, so mama duduk dengan damia n danisha. And danish duduk dengan en hubby...dah agak dah danish mesti suka punye bila dengar alunan qasidah yang ada kat majlis shah alam berselawat ni especially bila lagu yahanana didendangkan. Siap lentok and lena atas bahu en hubby.


Tak dapat nak cakap macam mana punye la enjoy nye kami bila dihiburkan dengan zikir dan selawat di sini. Terdetik dalam hati yang sememangnye hiburan berlandaskan islam tersangat-sangatlah indah, Tenang dan penuh kedamaian.


Kami duduk di zone A kat bahagian tingkat dua rasanye.
Duduk tepi stage ni...

Ohhhh really love islam.
Islam itu indah dan mudah. Tersangat indah bila dihayati sepenuh hati.

Praise to Allah yang memudahkan dan mengizinkan segalanye berjalan lancar dari kami pergi dan pulang dar majlis gema cinta rasul ni. In shaa Allah untuk next event nak bawa lagi damia danisha n danish hadir ke majlis hiburan islam macam ni.

Jom balik...!!!
Damia letih nak tolak dua orang adik dia yang sangat sihat dan semangat ;)


The best event ever!
We love Rasullullah...!
Masuk kereta sambung pasang cd habib syech assegaf pulak...beryahanana dalam kereta pulak la ;)


Thank you en hubby sayang....!!!
Orang yang sentiasa follow je anak dan isteri punye taste...tapi dalam follow-follow pun respect tetap ada. Coz jadi isteri ni syurga kat tapak kaki suami kan ;)

Lapar la pulak kan...
dan nak tengah-tengah malam ni mana lagi nak makan so kitorang singgah je la kat burger king shah alam ni. Makan sorang satu set whooper...huhuuu...abis la makin comel mama triple D ni nanti...tapi apa nak buat...i love to eat ant eat and eat... ;)





Tuesday, December 24, 2013

Top leaders circle : Friday class with CDM Jasmin Halim


OH YESS we love Top Leaders Circle!!!!!
Ni gambar after class...
Special sangat class TLC malam ni bila giliran CDM kak lily mengelola majlis ilmu malam ni. Sal jeles (in positive way) sebab diorg sangat creative..huhuu..tema malam ni ala-ala zen gitu..penuh ketenangan dan sangat berunsur kerohanian.


Majlis ilmu TLC dimulakan dengan perkongsian ilmu dari bakal DDM Hajah siti alwiah daud.


Tips perniagaan sahabat Rasulullah Abdul Rahman Bin Auf turut dikongsikan bersama.


Suasana gelap menyelubungi class TLC malam ni.
Kak lily memang aweseom! Ni antara CDM idola sal dan family business yang lain. Sangat suka dengan perwatakan kak lily yang sangat berjaya dan sangat humble orang nye.


Majlis diteruskan dengan perkongsian semangat dari CDM Salha Zain.
Tak lengkap majlis ilmu sekiranye tak de suara CDM kamikaze ni.


And yang special nye malam ni bila family business kami dari perak sanggup naik bus dengan anak dara nye selepas dapat keiizinan suami untuk datang ke majlis ilmu TLC dan ke workshop group kami pada esok hari nye. 

Tahniah nur hazwani dari sitiawan perak. Dan berbanyak terima kasih pada ana dan myra sebab berkorban masa dan tenaga menjemput kak wani dari perhentian bas then pergi cari hotel pulak sekitar TLC. Tq sangat atas kerjasama yang diberikan...uol memang awesome...tak pernah berkira dalam urusan rakan kongsi sesiapa pun...semoga Allah kurniakan nikmat kebaikan yang lebih lagi atas jasa baik ana n myra.


Pose after class.


And thank u so much buat wakil TLC melaka dyna salleh sebab sudi meluangkan masa datang ke TLCC untuk serap ilmu dan aura sebaik mungkin. Siap bawa anak-anak teruna dia yang hensem-hensem ni lagi ;)


Thank you to our mentor, kak salha atas segala pesanan yang menusuk kalbu.
In shaa Allah dengan bimbingan dan dorongan positif dari TLC ni kami akan gunakan sebaik mungkin untuk menambah nilai diri dan nilai hidup insan lain.




Excited wani bila dapat jumpa mentor yang selalu muncul dalam whatspp group je...Tapi kali ni bila dapat jumpa depan mata, habis kak salha dia tak lepaskan...


Tengok la tu, dari atas kelas, sampai ke bawah class tak habis-habis lagi wani nak kaut ilmu dan aura mentor TLC ni...Banyak sangat tips yang kak salha share kan pada kami. 

Ni la antara kelebihan buat sesiapa je yang rajin hadirkan diri ke majlis ilmu. Senang je nak dapat ilmu free dari mentor kita, datang class. Confirm akan ada je tips yang akan dikongsikan. Nak tunggu mentor datang personal touch sorang demi sorang, memang tak tercapai akal mu lah kan...sebab protege mentor bukan kita sorang je, tapi beratus-ratus TLCian yang ada. Bila mentor selalu nampak kita kat class, lagi mudah dia nak ingat kita, dan lagi mudah dia nak pegang kita. Kita sebagai pelajar, kita yang kena ada inisiatif untuk selalu muncul kaut ilmu dari mentor. Sebab tu dalam business ni element RUJUK tu sangat lah penting. Dari rujuk lah, mentor akan tau yang kita ni betul-betul ada minat lagi dalam business ni. If silent tak de berita, pleaseeeeee jangan salah anggap yang mentor dah tak nak pegang or tak nak amik tanggungjawab untuk bantu kita.


So, orang sitiawan or orang sarawak (sebab wani tau cakap sarawak) yang nak dapatkan sebarang product garam buluh, sabun marine essence dan bio velocity sleep mate aka tilam kuat, boleh la contact nur hazwani ye...

Wani ni antara pekerja berdedikasi di TABUNG HAJI sitiawan perak. Buat business dengan TLC ni pun lepas tertarik dengan plan pemasaran dan suka dengan gerak kerja direct leader beliau iaitu Leezza Faziri.

wani
010-511 5825

leeza
011-25230786