Friday, November 29, 2013

Top leaders circle : leaders summit 2013


Tak sabar nak ke seminar top leaders circle ahad ni.!!!! Alhamdulillah sal dan 8 business partner yang lain terpilih antara 50 usahawan untuk menghadiri leaders summit 2013.

Banyak sangat kelebihan bila buat online business dengan top leaders circle ni. Antara nye adalah majlis ilmu yang tak pernah putus. Walau semua yang akan menghadiri seminar leaders summit ni adalah mereka yang sudah berjaya dengan pencapaian masing-masing, tapi bila gelas sentiasa dikosongkan dan ego sentiasa di letak ke tepi, proses belajar yang mudah dan berkesan pasti akan diperolehi.

Tak sabar nak tunggu ahad ni untuk kaut dan serap ilmu dari speaker jutawan yang dah terbukti berjaya!




Bbplus collagen dan sabun marine essence

Baby danish busy membungkus stok-stok yang telah di order oleh pelanggan...

Hahaaa good boy!!! Nanti mama upah susu ye...

Uol yang tercari-cari penyelesaian pada masalah kulit anak anda yang sensitif dan kehitaman di leher, ketiak dan celah badan boleh la try sabun ketiak aka sabun marine essence.

Stok sangat terhad!!!

Salleha roslan
011-2372 7729 

Thursday, November 28, 2013

Top Leaders Circle is Expanding!

Top Leaders Circle is Expanding!

 Alhamdullillah WE ARE EXPANDING!!!

We are expanding throughout Malaysia and we WELCOME ALL of you to join US!!!

Contact me to get further information on how you can start your own SOHOBiz. Even duduk rumah dalam berkaftan or berkain batik pun boleh lagi generate 4-6 figure income. 

TLC is lead by Malaysia Sohonita Icon Salha Zain together with  her husband and we provide FREE FULL training and personal coaching. With TLC, every single steps to success is guided.


Be part of us NOW and lets achieve our dream TOGETHER!


Salleha Roslan
011-1631 1641



or u can contact my top agent:

Simaa Roslan
Johor Bharu
012-6374069

Ieda Rani
Ampang/cheras/Terengganu
013-6191955

Dyna
Melaka

Tengku farhana
Kuala kangsar / kelantan

Farhana
Kepong/KL/ selangor/temerloh

Myra
Selayang

Mardhiyah
Kedah / bangi

Zura kamis
Johor

Afiqah
Negeri sembilan

Leeza
Sarawak / perak / pahang

Ainy
Pahang / temerloh

Nuzul
Kuantan

Ikha
Penang

Najwa
Perlis

Has
Sabah / klang / sepang

Liyana Tahar
Terengganu
019-9770271

Aqilah
Terengganu /KL
017-5691754

Zazalina
Keramah/Ampang

Bbplus collagen sesedap blackurent

Bbplus collagen sesedap blackurent...ibu suka anak-anak pun nak menyelit minum sama...huhuu sometime siap gaduh-gaduh manja lagi bila sal tengah sesedap minum bbplus berperisa anggur roselle ni damia danisha pun sibuk nak la nak minum sama bbplus ni...diorang siap kata "kakak dengan adik pun nak kulit cantik sama" hahaa...punye la diorg pun teruja bila kulit mama diorang yang penuh jerawat dulu ni kembali normal. 

Uol tak perlu ragu-ragu dengan hasil bbplus collagen ni kerana majoriti yang amalkan bbplus collagen secara istiqomah atau bahasa yang mudah difahami jangan skip minum jus sesedap anggur ni memang akan dapat result yang positif selepas 3-7 hari (untuk tona kulit sekata dan lebih lembab) dan 2-3 bulan untuk nampak kesan parut jerawat makin pudar dan jerawat yang suka berumahtangga kat muka uol selama ni akan naik segan nak jadikan kulit muka dan badan sebagai tempat penginapan mereka.

Alhamdulillah bila ada yang fikir sal adalah student 'U' lah sangat and kalau mana-mana chinese yang baru 1st time jumpa sal and nampak sal dukung baby danish then diorang akan ingat sal ibu anak satu yang baru lepas bersalin...but when i told themyang i have three kids already terus diorang terkujat and tanye u jaga badan macam mana??? I tak jaga badan punye thats y i pakai premium beautiful coz biar premium beautiful yang buat kerja jaga badan i...and i consume bbplus collagen ;)

Kat sini memang betul la yang biji anggur boleh membantu untuk bagi kesan awet muda pada kita...dalam bbplus collagen ni terdapat ekstrak biji anggur dimana ianye baik untuk memperbaharui sel kulit kita dari dalam.


Damia n danisha pun antara penggemar bbplus collagen. Diorang yang selalu ingatkan mama diorang yang dah cecah three series ni untuk minum bbplus collagen sebelum tido atau waktu bangun pagi.


Ni baby gebu sal. 
Dari usia dia 4 bulan dalam kandungan lagi sal dah mula minum bbplus collagen ni. Alhamdulillah kesan bbplus sampai jugak kat baby danish bila kulit dia dari lahir tak de masalah kulit sensitif.


Lagi pun orang sekeliling selalu peaan 'makan buah masa ngandung...nanti kulit baby cantik!' Huhhh nak makan buah ye??? Huhuu naik kering segala buah yang sal beli masa awal pregnant dulu sebab tak termakan buah-buah yang ada  tu selalu.

So bila minum bbplus ni, ianye pun sangat membantu untuk bagi kesan kulit yang cantik dah sihat sebab bbplus pun kaya dengan vitamin c yang memang terbukti baik untuk kulit.


Uol teringin nak cuba bbplus???
Untuk ibu yang tak lalu makan tu mesti cuba bbplus collagen ni untuk tambahlan tenaga badan supaya tak la lembik sepanjang hari.


Salleha roslan


Agent sah kami :

Agent bbplus collagen / agent sabun merine essence yang sah:

Maryam
Sri petaling

Nolly 
Seri kembangan

Aida wahida
Setia alam

Jufairah
Cyberjaya

Hasikin
Keramat

Zazalina
Keramah/Ampang

Farhana
Kepong/KL/ selangor/temerloh

Simaa Roslan
Johor Bharu
012-6374069

Ieda Rani
Ampang/cheras/Terengganu
013-6191955

Dyna
Melaka

Tengku farhana
Kuala kangsar / kelantan

Myra
Selayang

Mardhiyah
Kedah / bangi

Fatimah
Johor bharu

Zura kamis
Johor

Afiqah
Negeri sembilan

Leeza
Sarawak / perak / pahang

Ainy
Pahang / temerloh

Nuzul
Kuantan

Ikha
Penang

Najwa
Perlis

Has
Sabah / klang / sepang

Liyana Tahar
Terengganu
019-9770271

Aqilah
Terengganu /KL
017-5691754

Wednesday, November 27, 2013

Top leaders circle in GOLD COAST!!!

Alhamdulillah.........!!!!!!!!! Another free trip for us!!!!
Ya Allah thank u so much atas rezeki yang dilimpahkan ni.

Sekali lagi di beri kesempatan untuk bersama-sama dengan adik beradik top leaders circle yang lain untuk terbang bercuti secara percuma dan kali ni kami akan menikmati 5 start treatment vacation ke GOLD COAST AUSTRALIA pulak.

Nampak gaya nye before ke gold coast aussie ni, sal nak kena bawa family ke gold coast morib dulu la. Biar diorg pun happy before sal terbang ke ausie nanti.




Peluang melancong secara percuma tiga kali setahun.
Bukan sekali tiga tahun ye...tapi TIGA kali setahun....!!!!!
Kalau anda berminat nak tau cara bagaimana untuk dapatkan free trip dengan layanan VIP ni boleh cepat-cepat hubungi sal ;)

Salleha Roslan
011-1631 1641

Top leaders circle : Free coaching

Best kan bila kita nak belajar, akan sentiasa ada orang kat sebelah yang akan mengajar. Orang tersebut merupakan MENTOR sebagai arah penunjuk pada jalan kejayaan. Mentor ni tugas dia lebih kepada memberi idea dan bukan nye 100% buatkan untuk kita. Yang nak menentukan kejayaan kita adalah diri kita sendiri sebab kalau mentor bersungguh nak tunjukkan jalan hasil dari pengalaman mereka, tapi kita yang buat acuh tak acuh, bila gagal dalam sesuatu tindakan sila letak jari kat batang hidung sendiri dulu supaya muhasabah diri sendiri kenapa kita masih di tempat yang sama!

Buat business kalau tak ada mentor, in shaa Allah kita sukar nak berjaya kerana melalui tunjuk ajar mentor yang dah melalui dahulu semak samun perjalanan dan selok belok business maka, jalan kita ke arah kejayaan jadi semakin singkat. I love top leaders circle sebab free training and free coaching sentiasa diberikan. Nak pulak bila mentor nampak yang kita ni bersungguh-sungguh nak capai impian dan matlamat melalui jalan business yang dah ada depan mata.

Mentor ni dia lebih banyak mengajar ilmu dari pengalaman mereka sendiri. Kisah jatuh bangun dan kekuatan emosi mereka yang bakal menjadikan pergerakkan business kita makin mudah.

Bertuah sangat sal dan adik beradik top leaders circle aka TLC ni disatukan untuk di bimbing oleh mentor kamikaze yang merupakan icon sohonita malaysia...cdm salha zain...bertuah rasa sebab sampai sekarang kak salha tak pernah jemu nak beri yang terbaik buat kami di top leaders circle. Enjoy sangat business dengan TLC ni kerana life kami sentiasa dikelilingi aura-aura positif dari kalangan mentor top leaders circle dan adik beradik TLC yang lain.


Cantik kan my mentor cdm salha mohd zain...perwatakan dan tutur biara beliau sangat cantik dan kemas seperti penampilan beliau.



Malam ni sal dan husband di personal touch oleh pasangan cdm utama top leaders circle yang sangat bijak dalam mengatur strategi TLC...ada je kata-kata semangat dan idea bernas yang kak salha dan abg alfaath share kan untuk membantu kami terus menjadi orang yang lebih positif!


Sesungguhnye segala ilmu dan plan yang dibincangkan berjaya sangat-sangat membakar diri sal dan rakan kongsi yang lain supaya terus bergerak untuk sama-sama maju ke depan. 

Buat business berkumpulan dan buat business keseorangan tanpa bimbingan yang betul, memang kita sukar nak jadi. Tapi bila ada mentor yang dah hulur tangan nak pegang kita sampai capai seperti apa yang mereka capai kiranye memang bertuah sangat lah badan. 

Thank you cdm salha zain dan suami cdm al-faath yang tak pernah jemu nak bimbing kami semua di top leaders circle supaya terus maju di bawah pimpinan master sifu hebat top leaders B32 iaitu CDM Chan, CDM Abang lan dan CDM Kak Ana....Hanya Allah yang mampu membalas segala jasa dan pengorbanan mentor-mentor semua buat kami.

Buat anda yang tercari-cari peluang business dengan menggunakan social media sebagai medium utama boleh je hubungi sal untuk keterangan lanjut. Kerana bersama top leaders circle ilmu dan bimbingan percuma sentiasa di berikan sehingga anda berjaya.

Salleha Roslan
011-1631 1641



baby adorable



Thank u mama farhana ramli kerana sentiasa jadikan saya penghias profile smartfon anda...hehehee...tak sabar baby muhammad danish shafiq nak jumpa baby muhammad yang dalam perut tu... ;)



kami doakan semoga mama farhana sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat kelak. Aamiin.


oppssss...buat anda yang nak dapatkan ready stock sabun marine essence atau bbplus collagen boleh jugak hubungi farhana ye:

Farhana
Kepong/KL/ selangor/temerloh/kuantan/perak



Tuesday, November 26, 2013

Be positive

Credit to : Prof Dr Muhaya

Kadangkala apabila terlalu memikirkan tanggapan orang lain terhadap kita, maka kita akan sentiasa dibayangi oleh bermacam-macam tanggapan negatif orang terhadap kita. Gejala seperti ini tidak elok kerana ia menjejaskan keyakinan diri kita. Kehidupan manusia dipengaruhi oleh dua kesedaran iaitu kesedaran ketuhanan dan kesedaran keegoan.

Orang yang ego mempunyai beberapa ciri berikut iaitu:
1. Selalu ingin bersaing dengan orang lain;
2. Merasakan dia sahaja yang betul;
3. Cepat marah;
4. Hendak lebih daripada orang;
5. Suka fikir apa orang kata;
6. Mengukur orang lain berdasarkan apa yang mereka ada seperti pangkat atau harta.

Jika kita mempunyai sifat-sifat di atas, ini membuatkan diri kita akan menjadi stress tetapi sebaliknya jika kita mempunyai kesedaran ketuhanan seperti berikut iaitu:
1. Tidak bersaing dengan orang lain;
2. Selalu mengalah apabila berlaku perselisihan;
3. Sentiasa mencari kebaikan orang;
4. Sentiasa memperbaiki diri;
5. Lemah lembut;
6. Murah hati;
7. Menerima manusia seadanya.

Monday, November 25, 2013

dilema aurat wanita ketika bersalin

Sekadar perkongsian......

Ya Allah ampunkan kejahilan kami selama ni ;')

1st off all, Alhamdulillah......!!!!
Thank u Allah atas nikmat rezki berbentuk wang ringgit buat kami. Walau wang bukan segala-galanye tapi dengan ada nye wang, kali ketiga bersalin kan baby danish kami suami isteri mampu untuk memilih hospital dan doctor pakar wanita islam untuk menyambut kelahiran zuriat ketiga kami.

Ya Allah!!!!!
 betapa jahilnye rasa bila isu aurat semasa bersalin hanya di pandang remeh selama ni...

Rancak wall fb semalam bila topic aurat ketika bersalin dibincangkan di rancangan semanis kurma oleh ustazah siti nor bahyah dan suami di tv9.

Alhamdulillah sal pernah dikongsikan ilmu mengenai isu aurat ketika bersalin ni oleh seseorang. dan pernah baca mengenai isu aurat ketika bersalin ni di kupaskan secara detail dalam majalah solusi. 

Dan alhamdulillah bila ada ilmu lebih tentang aurat ni, terus buatkan sal terus bertindak untuk dapatkan doktor pakar wanita untuk proses bersalin kali ketiga yang lalu...

Pedulikan bila ada yang cakap doctor wanita kat hospital tu kasar dan sentiasa nak cepat bila proses kelahiran. Pedulikan bila ada yang kata nape tak pilih doctor dot dot dot sebab dia lembut dan biasanye doctor tu tak kan gunting ehem ehem kita. Ada jugak yang kata "apa nak kisah, doctor tu pun dah banyak kali dah tengok pesakit punye ehem ehem so dah lali dah bagi dia" Ya Allah serius sedihhhhh bila dengar macam-macam alasan keluar demi nak menghalalkan keadaan.

Sal faham ada yang kata "saya tak mampu nak pilih hospital private n nak pilih doctor wanita so bersalin je la kat government hospital dan tawakal je la dapat doctor apa pun" Astaghfirullah....semoga minda kita semua makin terbuka luas untuk ambik berat tentang isu aurat ketika bersalin yang sangat di pandang remeh oleh kita selama ni...Pilihan ada pada kita, kita mampu untuk bersedia sembilan bulan sebelum bayi dilahirkan. Tak semua hospital private telan belanja puluhan ribu ringgit. Kerana isu aurat ni sangat lah berat bila kita amati betul-betul...Walau sal bukan seorang yang sempurna lagi penjagaan aurat, tapi bila sedar yang isu aurat ketika bersalin ni perlu di amik berat, dan bila suami pun mula suarakan supaya saya bersalin dengan pakar wanita maka persediaan awal dah kami lakukan...biarlah berkorban wang ringgit asalkan maruah sendiri dan maruah suami terjaga.

Tersentuh sangat hati bila sal ada terbaca, ada yang siap gadaikan barang kemas semata-mata untuk pastikan dia hanya disentuh oleh doktor wanita ketika melahirkan puteri kesayangan dan walaupun hingga bayi nye sudah mencecah 3 bulan pun dia still tak dapat tebus barang kemas dia, tapi demi maruah diri dia relakan je asalkan ilmu yang dia ada tentang aurat ni dia dulukan. Salute....!

Dari petikan majalah solusi tu, dulukan doktor wanita islam, kalau tak de doktor wanita islam kita dulukan doktor wanita yang bukan islam. Dan bila difikirkan tentang keadaan darurat Wajar difahami, bahawa kondisi darurat bukanlah sesuatu yang rutin dan berlaku setiap hari. 

Lantaran tu, bagi seorang perempuan yang mengandung, dalam situasi biasa tanpa apa-apa komplikasi, keadaan itu bukanlah sesuatu yang ‘darurat’ yang membolehkannya mendapatkan khidmat rawatan dan pemeriksaan bulanan dari seorang doktor lelaki.

Apa yang perlu difahami, tidak ada seorang pun yang dihalalkan untuk melihat aurat seorang wanita, kecuali suaminya. Apatah lagi, aurat ‘besar’nya. Maruah, kehormatan dan harga dirinya, semua itu terhimpun di ‘situ’.

Siapa lagi yang lebih layak dan dapat melindungi, kalau bukan seorang lelaki bernama suami?

Tambahan pula dewasa kini, sudah ramai doktor dan pakar sakit puan Muslimah, termasuk doktor wanita bukan Islam di Malaysia. Justeru, apa lagi alasan untuk tetap bermudah-mudah dalam hukum dan terus tegar menerima rawatan dari doktor berlainan jantina ?

Pada saya, hanya satu : Tepuk dada, tanyalah iman di dalamnya!

ZURIAT BERKAT
Akhirnya, marilah kita sama-sama merenungi, bahawa Rasulullah SAW telah mengajarkan kepada umatnya untuk selalu berdoa, memohon kepada Allah SWT agar diberi rezeki yang barakah.

“Ya Allah, anugerahkanlah keberkatan kepada rezeki kami, dan peliharalah diri kami dari api neraka.”

Anugerah anak dan zuriat adalah salah satu dari sekian banyak rezeki yang diberikan ILAHI. Justeru, tidak dapat dinafi, bahawa jiwa yang insaf dan sedar untuk memelihara hukum dan menjaga kadar keperluan terhadap keringanan yang ada padanya, InsyaAllah akan menjamin hadirnya keberkatan seiring dengan anugerah yang dikurniakan ini.

Moga-moga, dengan keberkatan yang dilimpahkan oleh Allah SWT sewaktu kelahiran seorang anak, akan memudahkan pula segala usaha ibu dan bapa untuk melahirkan zuriat yang soleh dan solehah. Seterusnya, berjaya pula menjelmakan generasi Rabbani yang tetap teguh berpegang kepada ajaran dan panduan ILAHI.

Ameen, Ya Rabbal ‘alameen.


                     




Maaf kalau ada yang tersalah tafsir tentang isu ni, sal hanya berkongsi ilmu dan tak salah rasa nye untuk sal panjangkan isu dilema aurat wanita ketika bersalin ni untuk pemahaman kita bersama ke arah menjadi muslimin dan muslimat yang berilmu dan beramal dengan perintah Allah.