Thursday, October 3, 2013

sleepmate biovelocity : rawatan alternatif untuk asma atau athma

 Alhamdulillah lega rasa nye bila baby danish boleh tido lena bila selimutkan dia dengan biovelocity sleepmate ni. Mula-mula tu punye la asik bawa ke klinik dan ke hospital pakar kanak-kanak untuk dapatkan khidmat runding nasihat dari doktor pakar tentang nafas berbunyi bayi yang baru 5 bulan ni.

Belum disahkan athma lagi, cuma perlu berjaga-jaga sebab petanda untuk dapat athma tu dah mula ada. So setiap kali jumpa doktor danish mesti akan kena amik gas punye. First time check up danish ada masalah nafas berbunyi adalah waktu sebelum sal ke korea kira nye dua minggu lepas la. Then semalam pergi check up lagi sebab nafas dia berbunyi lagi dan kali ni agak kuat. So doktor terus bagi dua kali nab..kira nye dua kali la kena sedut gas. Cian anak aku...huhuu...sebab sal sendiri biasa jugak amik gas so tau memang tingtong sket kalau amik gas ni. Tak cukup dengan tu, doktor suruh pulak buat X-RAY sebab after dua kali nab dada danish still ada bunyi.

So nak tak nak x-ray je la kat putra medical centre tu.
hasil x-ray memang ada jangkitan kat paru-paru danish.
Nampak sangat doctor datin marina sangat-sangat prihatin dengan keadaan danish skarang. doctor yang nampak risau pulak. Almaklumlah pakar kanak-kanak kan so jiwa dia memang jiwa yang  memahami masalah anak-anak kecik ni. After two hours dapatkan rawatan kat pmc and doctor pun decide suh balik dulu. Balik mesti nak kena bagi ubat tanpa SKIP sekali pun sebab bagi pandangan doctor baby baru 5 bulan ni agak bahaya kalau ada jangkitan paru-paru.


 Alhamdulillah sangat-sangat bila husband belikan BVSM ni untuk danish pakai buat selimut dan alas dia baring. Lena dari biasa la bila tengok dia tido beralaskan biovelocity sleepmate (BVSM) ni. Tak de merengek dan gelisah sebelum tido. Tau-tau je letak atas BVSM terus tutup mata. Sampaikan bila waktu nak menyusu tu pun dia just bagi signal merengek manja je tanpa buka mata. Bila bagi susu dia sambung lah balik tido lena di ulit intan dia tu.


muka tetap legend walau kena nab n x-ray ;)

In shaa Allah setiap penyakit ada penawarnye. In shaa Allah baby boy mama akan cepat sihat.

saya sayang sangat anak-anak...tak kisah lah labur beberapa RM untuk pastikan diorang tido lena especially masa tengah sakit...daripada diorang tido lena akibat ubat-ubatan hospital yang mana doctor sendiri tak sarankan amik berpanjangan.








No comments:

Post a Comment