Wednesday, August 21, 2013

Hari Raya Aidilfitri 2013

 Siapa yang follow blog sal ni mesti tau 
kisah raya pertama kami kan? 

Jadi di syawal yang ke 10 baru lah ceria kami anak beranak bila baju raya pertama dapat di pakai.

Kecuali baby muhammad danish syafiq. sebab dia je yang kena pakai baju lama...huhuu kira lama la tu kan sebab raya pertama dia dah pakai baju melayu purple cenonet dia tu. 
Tu yang dia tak bagi kerjasama yang baik bila mama ajak bergambar di pagi raya ke 10.hehee.



Damia ngan danisha memang happy la kalau dah keluar dari rumah. tersengeh sepanjang jalan. Hari ni kami akan ke putrajaya then ke subang pastu ke kepong. Malam pulak mama akan ke B32 untuk celebrate pencapaian pangkat DDM mama dengan adik beradik bisnez yang lain.


Best betul duduk seat penumpang ni. boleh la jugak tumpang tido bila baby pun tido sama. Buat yang jadi pemandu tu harap bersabar ye sepanjang jalan. Nak pulak kalau musim raya minggu kedua ketiga sampai ke empat kat area lembah klang ni, memang akan ada kesesakan jalan raya sebab orang lembah klang ni memang murah hati untuk menjamu tetamu-tetamu mereka sepanjang musim perayaan aidilfitri.


Sampai dah umah cik su kat subang USJ.
Baby danish dah mula bagi kerjasama untuk pandang camera. ;)





Tips untuk ibu yang nak kekal bergaya sepanjang musim raya : 
sila lah pakai kan baby anda sarung tangan. Sebb kalau baby tak pakai sarung tangan habis semua tudung dan rambut dia akan cekau.huhuuu. silap-silap muka kita dia cakar.


damia danisha dengan tokma.




Tempat favret damia ngan danisha tiap kali datang umah opah sue diorang ni.


ni pun tempat favret jugak untuk diorg main mak-mak.
Keliling anjung ni ada kolam ikan. Seronok je tengok ikan-ikan tu semua berenang sana sini.


Siap dapat kawan baru. Padahal baru lima minit kenal tapi dah macam 5 tahun berkawan.


Lucky pagi tadi dah minum lactolite.
Sebab dah tau dah nak control nafsu makan ni memang sukarrrrrrr!!!

Lactolite ni fungi dia untuk flush out sebarang makanan berlebihan yang tak patut di simpan dalam usus kita. Segala lemak, minyak dan air yang kita terlebih amik pada hari ni dia akan keluarkan petang jap lagi mahupun malam nanti. Best sangat bila tak de sembelit n tak de masalah perut meragam sampai cirit birit. Dan lagi best bila kadang-kadang tu sampai tiga hari tak minum lactolite pun tapi kesan dia tetap ada.





No comments:

Post a Comment