Thursday, July 18, 2013

my baby progress : muhammad danish shafiq 3 bulan dah ;)

Your baby may be strong enough now to do a mini push-up when he's lying on his tummy. Over the next few weeks you will notice that as his muscles strengthen, he will be able to lift his head and shoulders clear of the floor and look around as he does so. You can encourage him by letting him spend short periods every day on his stomach on a play mat on the floor. Gradually he will learn to transfer his weight from his forearms to his hands to lift himself even higher. Remember though, this head-up position is tiring and he won't be able to hold it for long at first, no matter how much he wants to see what's going on around him. - babycenter.com -

hahaaa..betul la tu apa yang babycenter.com ni cakap.
 Memang baby gebu mama ni sejak dah masuk tiga bulan ni dia kerap sangat nak angkat kepala. 
Nak bangun duduk dah ye comel-comel mama ayah ni ;)

Alhamdulillah perkembangan muhammad danish shafiq sepanjang tiga bulan ni sangat happy dan ceria. Friendly sangat every morning...bangun tidur je mesti terus nak ajak sembang.

Jelas ketara muka mama dah tak larat sangat dah nak dukung baby gebu ni. Tengok je lah peha KFC dia tu. Timbang tadi ada lah jugak dalam 7 kilo. Nasib baik premium beautiful sentiasa melekap kat badan so sakit pinggang bukan lah masalah terbesar bagi sal sepanjang uruskan baby dari lahir, dalam pantang dan sampailah sekarang.Alhamdulillah.

Best nye timbang baby kat putra medical center ni sebab tak perlu nak bogelkan baby untuk dapatkan berat sebenar dia.


Muka tak mandi danisha dan danish. 
Walau tak mandi, ucuk acam dia tetap wangi... ;D


 Yeayyy main slide jom.
Tak sempat nak panas punggung dah kena panggil dah masuk bilik dr. marina



 Huhuhu..bayi di usia tiga bulan kena cucuk lagi ye. 
Ni untuk antigen tiga serangkai. 
Hero mama ni nangis kejap je pas tu terus dah boleh borak-borak dan sengeh-sengeh bila kita sembang dengan dia. Alhamdulillah danish tak demam setiap kali lepas kena inject. 

Fyi, baby yang kena cucuk ni tak ada masalah pun untuk dimandikan. Coz kalau ikutkan pandangan orang terdahulu, bayi yang baru di suntik tak boleh bagi mandi. 

So terpulang uol kalau nak follow atau tak. sebab kalau ikut sal, semua tiga-tiga anak sal bagi je mandi lepas kena cucuk tu. Rasa rimas bila badan diorang meleket kalau seharian tak mandi. Dan dari advice doktor pun tak ada halangan untuk mandikan baby yang kena inject ni ;)


Lepas tu terus bawa baby gebu mama ni gi ukur untuk buat baju melayu comel 2013.
Hahahaa..tergelak tailor tu bila tengok baby kecik macam ni pun nak tempah baju melayu raya. Mesti comel nanti kan bila danish pakai baju melayu dengan fizikal sebesar bayi tiga bulan ni ;)



2 comments: