Tuesday, July 9, 2013

jalan-jalan cari makan : maggi ketam kuantan pahang

Ni yang beautiful nye business dengan top leaders circle ni. Sambil buat income berjalan ke negeri orang, sambil kita dapat jalan-jalan cari makan jugak kat tempat orang. Tak sangka bila 1st time datang ke kuantan ni sal terus dapat rasa masakan best-best kat sini. 

After O group dengan business partner yang bersemangat waja di indera sempurna siang tadi, after isya' nuzul bawa kitorang makan malam kat sini pulak. 

Memang masing-masing dari kat KL lagi dah plan nak makan meggi ketam kuantan ni sebab dengar cite maggi ketam kat sini memang superb!


Ni lah dia maggi ketam di tanjung lumpur kuantan, pahang.


Sebelum sampai sini nuzul dah order siap-siap maggi ketam ni. so sampai-sampai je kitorang terus mencekek je la sebab memang dah siap terhidang dah atas meja. Perghhhhhhhh!!!!! bayangkan dengan perut kosong nye, dapat pulak menu best macam ni, so kitorg makan memang tak toleh kiri kanan dah. Focus makan je lah ;)


Dah la makan maggie ketam, ada pulak nasi putih dengan lauk-pauk bagai. Memang sesuai sangat lah kitorg ni wajib pakai premium beautiful sepanjang masa. Kalau tak confirm berkilo badan naik.


with my sis simaa roslan. 
wajib posing jap before makan.


Haa...lepas tu korang nampak kan...mamarazi amik gambar pun dah tak perasan dah.hahaa..TQ Farhana Ramli atas gambar candid yang cumels lah sangat ni ;)




Myra makan dengan penuh sopan.
bagus bagus bagusss.


Ni pulak mak yong farhana ramli.
Boleh tahan ana makan. Badan je kecik tapi selera makan memang menyeramkan.hahahaa.




Alamat Wild Wild Western Food Tanjung Lumpur Kuantan Pahang :
DM 11, TELUK BARU TANJUNG LUMPUR, 26060 KUANTAN PAHANG DARUL MAKMUR. ( HADAPAN PETRONAS TANJUNG LUMPUR )

Kat sini ada Western Food, Masakan Panas (Thai food),Char Kuey Teow,Nasi Lemak,dan Ikan Bakar Tanjung. 
Kedai ni mula beroperasi mula pukul 5.30 petang sampai lah ke 3.00 pagi. Dari apa yang sal makan malam tu dengan tomyam, ikan pari bakar petai, sotong goreng tepung dan maggi ketam dia memang sedap hingga menjilat siku. Terbayang-bayang kesedapan makanan yang disediakan tu sampai tak teringat nak amik semua gambar makanan..huhuu..sebab tak tahan tengok hidangan panas-panas depan mata ;)

Uol kalau jalan-jalan area kuantan tu try la singgah sini ye. Bagi sal ni antara tempat makan yang best di pahang. 


Habis makan n habis tengok bola kelantan lawan johor, nuzul n kiki bawa kami ke pantai cempedak. Sayang nye lah sebab tak de jumpa cempedak pun. Kalau tak sah-sah dah sal berkampung kat sini makan cempedak pulak sampai puas.





2 comments:

  1. Ustaz Homestay Kuantan ( 013-3604802 )... menawarkan penginapan sebuah rumah RM150 semalam....malam kedua RM 100 ( diskaun )...kami menawarkan malam keempat dan seterusnya cuma RM 50 saja....terima kasih kerana anda membaca hebahan ini.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete