Saturday, July 27, 2013

Tips legakan selesema bayi

Oh! Semoga cepat hilang selesema anak mama ni. Hasil jangkitan dari kakak damia, hari ni baby boy mama yang dah 3 bulan ni dapat dah selesema...meleleh je hingus sepanjang masa. Kecuali waktu tidur.

Memang tidur antara rawatan terbaik untuk kurangkan selesema bayi. Jangan kata bayi, dengan mama bayi pun hilang selesema bila tido.

Antara tips yang sal gunakan untuk kurangkan selesema bayi ni adalah :
Spray iliadin
Spray pureen clinzo isotonic
Vicks
Dan........
Sedut hingus baby.

Mula2 je rasa yakesss...gelissss...
Tapi bila nampak baby lega dan mula semangat balik nak buat aktiviti bayi dia, hilanglah segala geli tu. Lagi pun hingus baby bukan nye hijau kental atau kuning-kuning pun. Jadi tak de masalah sangat untuk sedut sikit hidung dia kasi selesa dia nak bernafas. Tapi pastikan mulut uol di'listerine' kan dulu la. Jangan la pulak lepas makan petai or jering uol gi terus sesut hidung baby tu...cian ke dia...huhuhuu ;)

Sekian saje antara tips yang sal nak kongsikan dengan uol untuk kurangkan selesema bayi baru lahir ni.

Yang rajin tumbuk kunyit hidup tu pun boleh je amalkan tips orang dulu kala ni untuk hilangkan selesema bayi anda. Pun sesuai aje :D

4 comments:

  1. woolrich outlet, http://www.canadagoosejackets.in.net/
    basketball shoes, http://www.basketballshoes.us.com/
    ugg boots, http://www.uggbootscheap.eu.com/
    nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com/
    ray ban, http://www.occhiali-rayban.it/
    oakley, http://www.occhialioakleyoutlets.it/
    jordan shoes, http://www.jordanshoes.us.com/
    ray ban sunglasses, http://www.raybansunglass.com.au/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletonlinestores.us.com/
    oakley sunglasses, http://www.oakleysunglassesdiscount.us.com/
    oakley sunglasses, http://www.oakleysunglasseswholesale.in.net/
    air max 90, http://www.airmax90.us.com/
    air jordan 13, http://www.airjordan13s.com/
    ugg outlet, http://www.uggoutletstore.eu.com/
    tiffany outlet, http://www.tiffany-outlet.us.com/
    louis vuitton outlet, http://www.louisvuittonoutlet.in.net/
    chanel handbags, http://www.chanelhandbags-outlet.co.uk/
    the north face uk, http://www.thenorthfaces.org.uk/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutletcanada.in.net/
    coach outlet canada, http://www.coachoutletcanada.com.co/
    swarovski crystal, http://www.swarovskicrystals.co.uk/
    ray ban sunglasses, http://www.rayban-sunglassess.us.com/
    soccer jerseys, http://www.cheapsoccerjersey.net/
    designer handbags, http://www.designerhandbags.us.com/
    fitflop, http://www.fitflop.in.net/
    2015109caihuali

    ReplyDelete