Wednesday, July 31, 2013

Top leaders circle center opening soon

Alhamdulillah.......Top leaders circle center opening soon.
In shaa Allah khamis 1 Ogos 2013 akan dirasmikan akedemi TLC sendiri bersama dengan 50 anak-anak yatim dari pusat asuhan Ummul Qura dan anak-anak tahfiz dari batu caves.

Terima kasih tak terhingga buat Mentor utama kami CDM Al-Faath Al-Ayubbi dan CDM Salha Mohd Zain dalam merealisasikan impian semua TLC yang lain. Hanya Allah saja yang dapat membalas segala jasa baik dan pengorbanan kak salha dan abg al-faath buat kami semua. Juga terima kasih buat tulang belakang TLC CDMAzlan Deraman, CDM Siti Rohana Yusoff dan CDM Cdm Cschan yang tak pernah jemu dalam membimbing kami.




Buat anda yang nak memberi sumbangan walau RM10 pun pada anak-anak yatim dan anak-anak tahfiz yang akan diraikan pada 1 Ogos ni, boleh la hubungi terus pusat asuhan tersebut atau boleh je beri melalui kami.


Salleha Roslan
011-1631 1641

Saturday, July 27, 2013

Tips legakan selesema bayi

Oh! Semoga cepat hilang selesema anak mama ni. Hasil jangkitan dari kakak damia, hari ni baby boy mama yang dah 3 bulan ni dapat dah selesema...meleleh je hingus sepanjang masa. Kecuali waktu tidur.

Memang tidur antara rawatan terbaik untuk kurangkan selesema bayi. Jangan kata bayi, dengan mama bayi pun hilang selesema bila tido.

Antara tips yang sal gunakan untuk kurangkan selesema bayi ni adalah :
Spray iliadin
Spray pureen clinzo isotonic
Vicks
Dan........
Sedut hingus baby.

Mula2 je rasa yakesss...gelissss...
Tapi bila nampak baby lega dan mula semangat balik nak buat aktiviti bayi dia, hilanglah segala geli tu. Lagi pun hingus baby bukan nye hijau kental atau kuning-kuning pun. Jadi tak de masalah sangat untuk sedut sikit hidung dia kasi selesa dia nak bernafas. Tapi pastikan mulut uol di'listerine' kan dulu la. Jangan la pulak lepas makan petai or jering uol gi terus sesut hidung baby tu...cian ke dia...huhuhuu ;)

Sekian saje antara tips yang sal nak kongsikan dengan uol untuk kurangkan selesema bayi baru lahir ni.

Yang rajin tumbuk kunyit hidup tu pun boleh je amalkan tips orang dulu kala ni untuk hilangkan selesema bayi anda. Pun sesuai aje :D

Bio velocity sleep mate

Tercari-cari hadiah yang sesuai untuk menggembirakan orang yang tersayang???

Bio velocity slepp mate lah yang selayaknye dihadiahkan buat insan-insan yang kita sayangi terutamanya ibu dan ayah yang semakin meningkat usianya.

Bio velocity sleep mate ni merupakan kaedah rawatan alternatif moden untuk membantu dalam merawat:
Stroke / lumpuh
Darah tinggi
Athma
Gout
Migraine
Sakit sendi
Sengal badan
Rawatan anti cancer
Susah tidur atau tidur tak lena
Tumor otak
Saraf mata lemah yang akibatkan mata sepet
Senggugut
Lemah tenaga batin
Stress melampau
Dan paling utama, bio velocity sleepmate ni WAJIB dimiliki oleh anda yang sentiasa terdedah pada radiasi.

Siapa yang berisiko dikelilingi radiasi???
Sesiapa sahaja yang ada handphone, wifi, laptop, Microwave, dan anda yang berkerja dengan persekitaran berteknologi tinggi.

Harga selimut kasih sayang bio velocity sleep mate ni adalah sangat "MAMPU MILIK" oleh setiap orang yang mampu untuk membeli smart phone dan sebarang gadget canggih yang lain.

Salleha Roslan
011-1631 1641

Thursday, July 25, 2013

Jalan-jalan cari makan : Restoran Ayam Kampung kota damansara

Semalam, ramadhan ke 15 kami berbuka puasa di restoran ayam kampung kota damansara.

Kenalan fb yang recommend untuk makan kat restoran nasi ayam kampung kota damansara ni. So, sal pun tak teragak-agak lah nak datang jalan-jalan cari makan kat restoran yang pernah jadi pilihan JJCM TV3 ni ;)

Nampak simple, tapi jangan tak tau, lauk pauk masakan kampung yang ada kat sini semua nye sedap-sedap. Kalau tak, takkan lah non stop orang keluar masuk restoran ni untuk bungkus dan makan di situ.

Untuk lauk pauk masakan kampung, kalau bulan puasa ni mesti nak kena datang before berbuka. Kalau tak memang uol kena makan nasi putih je lah sebab lauk-pauk restoran ayam kampung kota damansara ni memang cepat habis. Semalam pun sal pergi, sebelum waktu berbuka pun dah nak licin lauk. Nasib lah datang awal.

Mula-mula amik sorang seketul je ayam kampung tu, tapi tak sangka pulak yang ayam kampung ni memang tak kan cukup kalau kita makan just seketul sorang sebab isi dia memang sedap dan tak de lemak.



Aci tak pergi makan berbuka puasa kali ni tak bawa baby danish???
heheee...aci lah kan. sebab mama ngan ayah nak focus makan sepenuh nye.


 Sementara tunggu waktu berbuka puasa, sempat lah duduk borak-borak dan bergambar dengan damia ngan danisha ni. Bila ada baby danish mama memang kena layan dia je la so kakak-kakak kena pandai bawa diri.


Masak lemak nangka muda.
Memang sedap.Kalau amik nangka ni pastikan amik kuah dia lebih sikit.

Selain lauk nangka, kitorang amik lauk sambal sotong, kuah asam ngan ulam-ulam. Sal memang hantu ulam.


 
Bila diorang dah makan macam ni punye gaya, tu tandanya memang sedap la benda tu. So, memang sedappppp sangat ayam kampung ni. Makan saja macam tu pun dah maveles.


Kelebihan ayam kampung

Rasa lebih sedap dan manis terutamanya jika digoreng garing
-Kurang sangat lemak
-isi lembut

Nutrisi ayam kampung lebih tinggi berbanding ayam daging kerana cara hidup yang lebih semula jadi.
Lagi pun ayam kampung tak di suntik dengan sebarang antibiotik untuk kelangsungan hidup ayam tersebut.




Alamat
Restoran Ayam Kampung kota damansara

49 Jalan Cecawi, 
6/33 Kota Damansara
47810 Petaling Jaya
Selangor.


Buat uol yang tak tau nak makan berbuka puasa kat mana boleh la try untuk makan nasi ayam kampung di kota damansara ni ye. Yang tengah mengidam ayam kampung tu pun cepat-cepat lah dapatkan ayam kampung di restoran ni.


Special thanks to Sar Damansara sebab sudi jamu sal sekeluarga makan kat sini. Semoga makin murah rezeki sar sekeluarga.Aamiin.




Wednesday, July 24, 2013

baju raya dan premium beautiful

cantik kan dato'siti nurhaliza dengan busana rekaan hatta dolmat.

Wooowwwww...!!!!!!!!
bayangkan kalau raya tahun ni kita dapat sarungkan premium beautiful di badan. Then bila nak pakai baju raya pun rasa confident je kan sebab potongan badan memang ohsem!


salleha roslan
011-1631 1641

Harga premium beautiful

Teringin nak bentuk badan yang kemas, cantik dan menarik???
Hanya sarung kan premium beautiful corset di tubuh anda.
Result bentuk badan yang lebih kemas akan terserlah dalam masa beberapa minit sahaja.


Berapakah harga satu set premium beautiful?
Harga premium beautiful bergantung pada size ukuran badan seseorang.
Kami sebagai premium beautiful expert akan meminta ukuran anda untuk menentukan size dan seterusnya baru sebut harga boleh dilakukan.


Boleh ke beli premium beautiful secara berasingan?
Boleh......
Premium beautiful corset terdiri daripada:
Long Bra
Short Bra
Long Girdle 
Waist nipper
Di mana setiap helaian premium beautiful ni ada peranan dan keistimewaan tersendiri. Nak beli satu piece boleh, nak beli full set pun boleh je. Ikut bajet anda dan bahagian mana yang anda perlukan penjagaan yang lebih.


Harga satu set penuh premium beautiful
(Long bra, Long girdle dan waist nipper)
RM2,400 untuk size kecil
RM2,600 untuk size besar

Lebih banyak jimat bila anda beli premium beautiful secara tunai dan menggunakan credit card dengan zero interest.

Premium beautiful turut menawarkan CASH INSTALLMENT serendah RM150.00 sebulan.

Untuk yang berkemampuan untuk dapatkan premium beautiful secara cash atau melalui credit card, anda tentu dapat jimat banyak dengan promo rebate yang sedang ditawarkan sempena RAMADHAN dan SYAWAL ni.
Jimat almost RMxxx.xx!!!!!!


Untuk keterangan lanjut tentang harga dan runding cara premium beautiful boleh hubungi.
Salleha Roslan
011-1631 1641





Tuesday, July 23, 2013

premium beautiful : ubat kurus terbaik 2013

Kenapa saya berani kata kata akan PREMIUM BEAUTIFUL corset adalah set bersalin dan ubat kurus terbaik 2013????

ni lah sebab utama nye bila kita :
Konsisten
Disiplin
Kalis cabaran di awal dua minggu pertama memakai
Banyak kan minum air
Yakin
Berdoa

Dalam masa dua minggu je alhamdulillah sal dapat semula bentuk badan sama macam sebelum hamil anak ketiga.


 Pakai premium beautiful corset lepas dua tahun melahirkan anak kedua. Alignment memang banyak lari masa tu. Especially part punggung memang kembang. 

Dan anda dapat lihat walau dalam sarat mengandung 8 bulan pun bentuk badan masih tak berubah, yang berubah hanyalah perut ku buncit ke depan. 

Nampak kan betapa hebat nye premium beautiful corset ni dalam membentuk badan kita dengan cantik dan kemas. Even sembilan bulan mengandung tanpa premium beautiful melekap di badan pun, tapi bentuk badan kekal terjaga.



Testimoni client dari brunei darussalam.
Baru seminggu je pakai premium beautiful corset.
"Slm sal.alhamdulilah sal akk betul2 happy.wlaupun pada mulanya akk mcm tak selasa tpi bila akk teruskn jua masa ni akk mula selasa dan akk perkenal kn pada akk punya kakak. Dan dia pun mula berminat." 
-client PB dari Brunei Darussalam-



Ingin mencuba sendiri keberkesan premium beautiful corset?
Hubungi segera!

Harga boleh runding dan in shaa Allah the best service after sales just from me ;)

salleha roslan
011-1631 1641

premium beautiful : berbuka puasa di rawang


Semalam hari isnin keluar berbuka puasa dengan ammyrra atyka di tesco rawang. Kebetulan myra ada appointment dengan kawan se class dia waktu belajar dulu. So, boleh je la sal join sekali. sambil makan, sambil borak-borak tentang masa depan.

Alhamdulillah zaman biawaks dah berlalu.
In shaa Allah penghijrahan kali ni penuh bermakna bila mana tak de lagi dah any gossip yang diutarakan setiap kali duduk semeja dengan kawan-kawan yang sama aliran pemikiran.

Sambil tunggu waktu berbuka, sambil kitorang borak-borak tentang plan strategi untuk kembangkan perniagaan yang makin lama makin luas jalanNya. Thank you Allah sebab hadiahkan orang-orang yang positif disekelilingku ;)


 Tak tau nak makan kat mana pun dalam tesco rawang ni, so decide untuk berbuka puasa kat sini je lah. Pak hailam kopitiam. Hihihii..best jugak nama kopitiam ni.



 Yang pasti makan tanpa was-was sebab terselah logo halal malaysia katsetiap page menu dan di luar pintu masuk pak hailam kopitiam ni.


Ni nasi myra. Nasi ayam hainan kalau tak silap.


Sal pulak kalau ikutkan nak order semua, laksa, mee kari, roti paratha, wantan goreng bagai. Tapi bila fikir balik yang tu semua nafsu semata-mata so, decide untuk makan nasi goreng belacan ni je lah. Tak boleh la kalau sehari tak jumpa nasi. Rinduuuuu... ;D



After berbuka gi surau jap untuk solat then around 9pm kawan myra pun datang. Alhamdulillah dengan ketelusan business plan yang kami terangkan pada beliau, akhirnye in shaa Allah beliau akan jadi sebahagian dari keluar top leaders circle tak lama lagi.
Bukan cakap kosong ye yang kami present kan pada client, memang sesungguhnye benar yang RM4500 1st bonus before raya akan directly bank in dalam akaun bank usahawan yang mulakan business online yang sangat unik bersama TLC ni dalam bulan july ni.

So guys, kalau uol pun nak tau details tentang kelebihan business bersama TLC ni, jangan ragu-ragu untuk dapatkan penjelasan dari kami.


salleha roslan
011-1631 1641

Monday, July 22, 2013

iftar at G Tower Hotel

iftar di G Tower Hotel.
Highly recommended buat uol yang bercadang nak ubah angin untuk berbuka puasa di luar. Hotel ni betul-betul sebelah bangunan tabung haji kat jalan ampang tu. Hotel ni baru di KL, kira nye untuk yang tak updated punye GPS tu memang tak kan ada la dalam senarai carian. Melainkan uol search bangunan tabung haji. 

pose with my kids mesti kena ada punye. Kalau tak tak selera nak makan jap lagi..hihii. Yang damia tu memang over sket bila nampak camera but adik danisha agak keras pose dia. Danish pulak macam biasa lah, memang alergi camera. so tiap kali nak amik gambar mesti dia akan toleh punye.


G Tower Hotel ni antara hotel yang menawarkan pakej halal untuk muslimin mulimat yang nak berbuka puasa di hotel-hotel terkemuka sekitar Kuala Lumpur. Harga untuk satu kepala pun not bad ;)

And masakan dia memang super maveles. Husband siap ajak berbuka puasa kat g tower hotel ni lagi sebab dia suka sangat dengan teh tarik kawwwww kat hotel ni.


Keluarga makin membesar :D
sayang sebenar nye nak tinggal kan anak-anak ni kat in law. so bawa je la sekali datang sini. Tapi sebab baby danish tu tak nak pulak tido kat sofa empuk G tower hotel ni so mama ngan ayah kena la gilir-gilir makan n layan muhammad danish shafiq ni. Kakak n adik danisha okay dah boleh buat hal sendiri.

Bayangkan...damia sampai habis makan nasi penuh pinggan waktu berbuka puasa kat sini. Tu menandakan yang masakan berbuka di G Tower hotel memang sedap. Berbaloi bayar mahal sikit pun. Suasana hotel dia pun memang tersangat-sangat lah selesa untuk membuatkan kita lagi berselera nak makan.

Dan paling best, walau hotel ni jenis hotel yang banyak bintang, tapi parking tiket sekali masuk untuk hari sabtu dan ahad just rm3 je..i like.. ;)


melayan my 3 months baby ni berborak. 
Danish ni memang agak friendly sket orang nye. Dia suka bila kita rajin sembang dengan dia.




Ni lah dia G tower hotel KL. 
kalau sebelum ni G hotel ni hanya ada di penang je kan. tapi kat kl pun dah ada. so untuk uol yang ada cadangan nak stay dengan selesa kat kl ni boleh la try G Tower hotel ni.


Pool waktu malam.

Huhuu..gambar tak banyak amik sebab focus untuk makan lauk-pauk dan kuih muih yang sedap-sedap belaka kat sini. In shaa Allah nak repeat lagi ke G Tower hotel ni. Boleh belanja satu family makan besar kat sini coz view dia sangat cantik. Bayangkan dari level 28 tu kita boleh nikmati makan malam sambil tengok cahaya lampu terang benderang sekitar kuala lumpur.






Friday, July 19, 2013

cara menjaga tali pusat bayi

 Dah tiga bulan pun berlalu. 
Tapi sal tetap nak share jugak kisah tali pusat bayi baru lahir ni ;)

Untuk damia dan danisha husband tak dapat nak potong tali pusat baby, dia just tengok je doctor buat. Tapi kali ketiga ni husband sal dapat peluang untuk potong sendiri tali pusat danish. Tu pun terpinga-pinga dia bila dr. ratna panggil dia suh potong tali pusat baby ;)

Alhamdulillah sepanjang pengalaman sal dalam menjaga tali pusat baby ni tak de lah serumit mana pun. 
Damia - 5 hari
Danisha - 11 hari 
Danish - 6 hari

Tali pusat anak-anak sal pun semua nye jenis yang mudah di jaga. kira nye tak ada lah pulk yang berdarah, menanah atau berbau. Sal just guna sepenuh nye ubat yang hospital bagi je. Ubat tu rasa dia sejuk-sejuk je kalau kena kulit.


Tali pusat 3 anak...damia, danisha dan danish.

Kebetulan memang simpan lagi tali pusat damia, danisha. 
So, after tengok tali pusat danish gugur terus sal terfikir untuk potretkan tali pusat diorg bertiga ni.

Bagi sesetengah orang, ada yang kata kalau adik beradik bergaduh nanti atau tak dengar cakap rebus kan aje kesemua tali pusat ni then bagi minum.

erkkkk........tak tergamak dan tak terfikir pulak aku.huhuhuu.
Now husband dah tanam kan tiga-tiga tali pusat ni depan umah ;)


Ni danish hari ke-6 lepas keluar dari perut mama.
Tali pusat baby sal ni gugur ngan-ngam pagi lepas siap mandi n pakai kan dia baju. Kuncup je danish time ni ye. ;D
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Berapa lamakah baki tali pusat bayi saya terlekat padanya?

Baki tali pusat bayi anda akan gugur lebih kurang seminggu selepas kelahiran. Apabila dia dilahirkan doktor anda akan menyemat tunggul itu dengan penyepit plastik atau mengikatnya. Doktor anda akan menanggalkan ikatan selepas sehari dua, apabila tunggul itu kering dan tertutup. 

Tunggul itu akan mengecut, menjadi hitam dan gugur. Akan terdapat luka kecil yang akan pulih dan menjadi pusat bayi anda. 



Bagaimanakah untuk merawat tunggul tali pusat bayi saya?

Anda perlu memastikan baki tali pusat bayi anda itu bersih dan kering untuk mencegah jangkitan. Anda boleh melakukan ini dengan memandikan bayi anda dari atas ke bawah dengan flanel suam basah. Tidak menjadi masalah jika tunggul itu terkena air. Ini tidak akan melambatkan pemulihan atau memudahkan lagi kebarangkalian infeksi. 

Anda boleh mencuci tunggul bayi dengan air biasa, atau dengan sabun lembut tanpa wangian atau sedikit pencuci bayi pH neutral yang dicampurkan kepada air mandi. Selepas dimandi atau dicuci, tepuk-tepukkan tunggul itu dengan tuala atau kain lembut. Pastikan bayi anda tidak sejuk dan biarkan tunggul kering dengan baik sebelum memakaikan lampin

Anda tak perlu menggunakan antiseptik untuk baki tali pusat itu. Cukup setakat memastikan ianya bersih. Menggunakan antiseptik bermakna tunggul itu akan mengambil lebih lama masa untuk menanggal. 

Walau bagaimanapun, jika bayi anda dilahirkan pramatang atau telah menghabiskan masa di bawah rawatan khusus, elok juga dipastikan tunggul dicuci bersih dengan antiseptik. Bayi tidak akan mandi untuk beberapa lama lagi. Kakitangan di unit neonatal akan menasihati anda tentang bagaimana menjaga bayi dan memastikan dia bersih. 

Berikut adalah beberapa lagi tip yang boleh ikuti untuk merawat tunggul bayi anda. 

  • Pastikan anda mencuci tangan, sebelum dan selepas pertukaran lampin dan cucian.
  • Biarkan tunggul itu gugur dengan sendirinya. Jangan tarik ia.
  • Jangan biarkan tunggul itu bergelimun air kencing atau najis. Anda boleh lakukan ini dengan melipat pinggang lampin bayi ke bawah. Ini akan membiarkan tunggul itu terdedah kepada udara atau ditutup oleh baju yang longgar dan bersih. Setengah lampin mempunyai lubang di depan untuk membiarkan tunggul itu terdedah.
  • Jika tunggul itu terkena air kencing atau najis, basuh rapi dengan pencuci bayi pH neutral.

Berapa lamakah pusat itu akan memulih?

Setelah tunggul itu gugur, tunggu antara tujuh hingga 10 hari bagi tempat di kelilingnya pulih sepenuhnya. Anda mungkin ternampak sedikit darah di lampin bayi anda. Ini adalah normal. 

Kadangkala baki tali pusat itu mengambil lebih masa untuk pulih, dan cebisan daging berketul akan muncul di tempat luka. Ini bukan sesuatu yang membimbangkan, dan ketulan ini akan hilang dalam sedikit masa. 



Macam mana nak tahu jika tunggul bayi saya dijangkiti?

Adalah normal bagi baki tali pusat kelihatan kotor semasa ia memulih, atau terdapat nanah di bahagian bawah. Ini tidak bemakna ia telah dijangkiti. 

Walau bagaimanapun, jika bayi anda mempunyai tanda-tanda yang berikut, ia bermakna baki tali pusat itu telah berjangkit:


  • Bayi anda mendapat demam panas, menjadi lesu, tidak mahu makan seperti biasa, atau kelihatan tidak sihat.
  • Pusatnya dan kawasan sekeliling menjadi bengkak atau busuk atau berair.
Minta doktor anda memeriksa baki tali pusat bayi anda jika risau tentang rupa dan baunya. 

Kadangkala, tetapi jarang, baki tali pusat bayi memulih lebih lewat dari normal. Daging di bahagian dalam tunggul itu kelihatan bersih tetapi masih tidak pulih dan terasa sakit. Jika ini berlaku, minta doktor anda memeriksa tunggul itu. 

Doktor anda barangkali mahu menutupkan tunggul itu. Penutupan diberi nama pengkauterian. Ia prosedur mudah. Doktor anda akan menggunakan batang kecil diberi nama batang perak nitrat. Ia adalah prosedur biasa dan tidak akan menyakitkan bayi anda sama sekali. 

Thursday, July 18, 2013

my baby progress : muhammad danish shafiq 3 bulan dah ;)

Your baby may be strong enough now to do a mini push-up when he's lying on his tummy. Over the next few weeks you will notice that as his muscles strengthen, he will be able to lift his head and shoulders clear of the floor and look around as he does so. You can encourage him by letting him spend short periods every day on his stomach on a play mat on the floor. Gradually he will learn to transfer his weight from his forearms to his hands to lift himself even higher. Remember though, this head-up position is tiring and he won't be able to hold it for long at first, no matter how much he wants to see what's going on around him. - babycenter.com -

hahaaa..betul la tu apa yang babycenter.com ni cakap.
 Memang baby gebu mama ni sejak dah masuk tiga bulan ni dia kerap sangat nak angkat kepala. 
Nak bangun duduk dah ye comel-comel mama ayah ni ;)

Alhamdulillah perkembangan muhammad danish shafiq sepanjang tiga bulan ni sangat happy dan ceria. Friendly sangat every morning...bangun tidur je mesti terus nak ajak sembang.

Jelas ketara muka mama dah tak larat sangat dah nak dukung baby gebu ni. Tengok je lah peha KFC dia tu. Timbang tadi ada lah jugak dalam 7 kilo. Nasib baik premium beautiful sentiasa melekap kat badan so sakit pinggang bukan lah masalah terbesar bagi sal sepanjang uruskan baby dari lahir, dalam pantang dan sampailah sekarang.Alhamdulillah.

Best nye timbang baby kat putra medical center ni sebab tak perlu nak bogelkan baby untuk dapatkan berat sebenar dia.


Muka tak mandi danisha dan danish. 
Walau tak mandi, ucuk acam dia tetap wangi... ;D


 Yeayyy main slide jom.
Tak sempat nak panas punggung dah kena panggil dah masuk bilik dr. marina



 Huhuhu..bayi di usia tiga bulan kena cucuk lagi ye. 
Ni untuk antigen tiga serangkai. 
Hero mama ni nangis kejap je pas tu terus dah boleh borak-borak dan sengeh-sengeh bila kita sembang dengan dia. Alhamdulillah danish tak demam setiap kali lepas kena inject. 

Fyi, baby yang kena cucuk ni tak ada masalah pun untuk dimandikan. Coz kalau ikutkan pandangan orang terdahulu, bayi yang baru di suntik tak boleh bagi mandi. 

So terpulang uol kalau nak follow atau tak. sebab kalau ikut sal, semua tiga-tiga anak sal bagi je mandi lepas kena cucuk tu. Rasa rimas bila badan diorang meleket kalau seharian tak mandi. Dan dari advice doktor pun tak ada halangan untuk mandikan baby yang kena inject ni ;)


Lepas tu terus bawa baby gebu mama ni gi ukur untuk buat baju melayu comel 2013.
Hahahaa..tergelak tailor tu bila tengok baby kecik macam ni pun nak tempah baju melayu raya. Mesti comel nanti kan bila danish pakai baju melayu dengan fizikal sebesar bayi tiga bulan ni ;)



Bio Velocity Sleep mate (BVSM) : Kelebihan dan kebaikan bio velocity sleepmate

Apa itu Bio Velocity?

Bio Velocity sejenis PELAPIK TILAM yang dibuat khas
untuk memenuhi keperluan individu. 
Dengan bebanan kerja dan komitmen hidup yang makin bertambah, confirm tidur kita makin kurang dan jarang-jarang dapat lelapkan mata dengan nyenyak. Lagi pulak, akibat letih tadi kita boleh akibatkan dengkuran yang kuat hingga boleh menganggu aktiviti tidur orang lain. 
Jadi, dah semestinya anda memerlukan Bio Velocity ni. 



Bagaimana Bio Velocity berfungsi?
1. Bio Velocity menolong membetulkan frekuensi yang tak harmoni
2. Meneutralkan gelombang berbahaya
3. Menguatkan gelombang POSITIF untuk membentuk aura sihat

 Betul ke Bio Velocity ni boleh meningkatkan tenaga?
Yessszaa.
 Bio Velocity ni akan mempengaruhi pengaliran tenaga malah
menyihatkan badan dengan  mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda.

Bagaimana kesan Bio Velocity?
Hanya 10 SAAT saja akan terasa TENAGAnya. Malah bila anda tidur atas Bio Velocity semalaman, bila anda bangun dari tidur, anda akan terasa lebih cergas dan sangat bertenaga


Kelebihan dan kebaikan bio velocity sleepmate:

    1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Menjadikan kita lebih Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti

Manfaat

Melegakan sakit kepala, sakit haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan kesakitan gastrik, melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher, melegakan rasa kebas.

Cara Penjagaan
BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali. Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari. Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.
Harga istimewa ramadhan untuk 20 yang terawal.
 Untuk mencuba sendiri biovelocity sleepmate boleh segera hubungi saya :
Salleha Roslan  011-1631 1641