Monday, April 1, 2013

Bayou lagoon park resort

Kisah bulan january pun tapi baru nak update bulan april ni..hahaaa..

Asal nye yang boleh jadi tau ada nye Bayou Lagoon park resort ni bila search punye search dalam internet, hotel apa yang terdekat kat MITC tu, then tersenarai la nama hotel ni...setau sal bayou lagoon ni memang hotel baru kat area ayer keroh melaka ni. After buat sikit research tentang environment dan rate dia terus je la book online.

Kira nye sepanjang involve business ni trip ke melaka memang dah jadi rutin bulanan kami sekeluarga. Kan best......sambil bisnez sambil bawa anak-anak makan angin...lagi pun pasaran di melaka memang masih luas. So better we grab this opportunity untuk share kan tentang peluang business ni pada orang-orang sekitar melaka bandar bersejarah ni.



Banyak berjalan luas pemandangan.
Anak-anak pun hati bertambah girang..hehee ;)



Sejam setengah perjalanan sampai dah tol exit ke ayer keroh.



Check-in patut nye kul 3 petang tapi sebab dah tersampai awal, so kul 12.30ptg kitorg dah masuk bilik hotel.







Enjoy sungguh damia n danisha ni bila tengok bilik hotel dan toilet yang agak luas ni.








Sebelum keluar jumpa client dan prospek, we ols anak beranak amik kesempatan untuk berphoto gedix depan camera...hahaaa...habit yang makin menjadi-jadi.

Then kul 1.30 keluar ke MITC untuk fitting client dan biz sharing di sana...kul 4petang sambung pulak jumpa bakal business partner di lobby hotel.

Sambil mama buat biz sharing dengan orang Ayer keroh, sambil damia n danisha berendam dan beriang-ria dalam kolam.



After maghrib lepak jap dalam bilik hotel sebelum keluar dinner.



Sambil tu macam biasa la, sempat je reply query clients, prospek dan business partner dari serata malaysia...best kan business di hujung jari...kat mana-mana je boleh generate income dan tambah nilai hidup orang lain. ;)














After dinner kasi chance kat budak-budak ni main playground yang ada dalam bayou lagoon resort ni...Fuhhhh...angin malam kat sini memang best...sejukkkk je rasa.









The next morning...breakfast with my loves one. Hari ni isnin, hari wilayah kat KL so we ols memang cuti dan boleh la amik kesempatan untuk jalan-jalan jap cari kedai asam pedas kat melaka ni before balik KL.



Damia n danisha ni memang pantang lepaskan peluang untuk berendam walau sekejap pun jadi lah.


















Bila saat-saat macam ni memang diorang adalah BEST FRIEND FOREVER..hahaaa..tapi kalau kat umah..hamik ko..mama lah tarzan tukang leraikan diorang berebut barang.









Dah siap-siap nak check out dah ni.






Tapi kalau ikutkan, damia n danisha ni memang lah dia nak suruh kita stay sini sampai sebulan dua pun tak pe.






32 weeks pregnant mama tak nak lepas kan peluang untuk berposing sebelum balik...tips untuk ibu hamil : try la cari baju yang berlapis macam ni, so tak de lah kita nampak besar berisi sangat walau sedang hamil di hujung-hujung waktu ;)


At lobby Bayou Lagoon Park Resort.



Sibuk pulak diorang nak singgah gym.



Singgah zoo melaka dulu la. Lama dah plan nak bawa dd gi sini tapi tak terbawa-bawa pun. so alang-alang ada masa kat sini better bawa la jap diorg ke zoo ni.






Rasa macam bawa rombongan kanak-kanak tadika pulak dah...huhuu ;)









yang kecik tu dah penat dah berjalan..lepas ni confirm ayah dia jadi mangsa untuk dukung dia...hahaa.



Besar giler seladang ni kalau tengok live tau...takut pulak kalau-kalau dia melompat keluar.



Harimau bintang eik ni...kat zoo melaka ni animals dia kebanyakkan nye memang besar-besar dan sihat walafiat..tak nampak pun harimau or singa yang perut kempis ke dalam.



Penat jugak berjalan satu pusingan dalam zoo melaka ni...nyesal pulak rasa tak naik bus dia tadi...









Haaaaa...penat punye pasal kan dah bertawaf satu zoo melaka tadi...so jom kita bedal dua pinggan nasi asam pedas kat banda hilir melaka ni.
sedap tak hingat punye siput sedut masak lemak cili api dia...sampai kan damia pun tambah semangkuk lagi siput sedut sbb sedap hinggan menjilat jari...



Nampak simple je kan tapi memang ummmmppphh...
asam pedas masakan kampung kak mah ni terletak kat banda hilir melaka. Try la..sedap tau kuah asam pedas kak mah ni.



my hubby pun makan sampai kembang kempis pipi ngan hidung..hehee



Danisha minum ni je..yang lain semua dia tak mau. ;D






Dah jom balik!
Bulan depan kita datang lagi ye ;)


for more review untuk bayou lagoon click link bawah ni




No comments:

Post a Comment