Wednesday, March 13, 2013

swimming while pregnant

I love to swim!

Is it safe to swim for exercise while pregnant?

The answers :
Swimming is a wonderful way for pregnant women to exercise and it’s generally considered very safe. But check with ur doctor before u take the plunge ;)

Yuhuuu…kalau waktu bujang dulu nak slim rajin je berenang ni untuk dapatkan stamina n maintain kan berat badan supaya tak nampak gemuk. Sebab sal ni kan jenis yang kuat makan, so mesti kena buat something untuk kekalkan shape supaya tak terus menggelebeh dan supaya berat badan tak naik mendadak. So berenang merupakan salah satu senaman terbaik untuk kita.

Waktu dalam air memang tak terasa penat sangat, tapi lepas naik ke darat..amik ko…boleh tido sehari semalam kalau kita baru diperingkat permulaan nak bersenam melalui berenang ni. Tapi bila dah biasa berenang confirm enjoy punye dengan excercise cara macam ni.

Sepanjang hamil ni pun ada jugak sal berenang-berenang manja dalam pool. Kira buat kuat lentang je lah yang terdaya. Nak buat kuak dada, kuak kupu-kupu bagai memang tak berani sangat sebab berenang ni banyak libatkan otot perut. Kang tak pasal-pasal je cepat pulak terberanak nye kang.

pregnant mama in 31 weeks...
I am a regular swimmer and love being in the pool ;)




No comments:

Post a Comment