Wednesday, February 27, 2013

Testimonial BB Plus Collagen

Collagen Terbaik
BB Plus Collagen


Ni lagi antara testimonial dari pengguna BB Plus collagen. Kesan BB Plus ni biasa nye akan mula kelihatan antara 7-14 hari.

Kulit jadi :
Gebu
Halus
Mulus
Kurang garis halus
Kurangkan eye bag bawah mata
nampak pinky pink
Tak de pengelupasam
makin cerah
Berseri
Tegang


Untuk Rambut :
Kurang gugur
makin hitam
in shaa allah melebatkan
elak dari uban sebelum waktu

 tulang sendi :
kurang sakit lutut and sengal-sengal tulang.

memang sangat bagus kalau amalkan minum bbplus collagen ni.
even ibu hamil pun sesuai untuk minum bbplus collagen tanpa was-was.







Nak jadi dealer dan jana extra income dengan product 5 STAR ni pun boleh je cepat-cepat contact sal ye.
Terbukti bagus untuk kulit dan tubuh badan kita, jugak bagus untuk atasi masalah kewangan kita ;)


More discount and free postage contact me 
salleha roslan
011-1631 1641


Friday, February 22, 2013

Premium Beautiful : Kepentingan Ilmu...Ilmu memotivasikan diri

Penting nye ilmu sebelum beramal.

Bila rasa diri ibarat kaca hampir berderai, B32 lah antara tempat nye untuk gilap semula semangat dan mantapkan ilmu agar menjadi permata yg terus bersinar!

sebab tu bila kita nak buat apa je dalam dunia ni perlu ada nye ilmu.
so dalam nak success dalam business ni sal pun perlukan ilmu...tak kira lah walau dah berkali-kali ke B32 ni untuk kaut segala ilmu skali pun, tapi selagi class ilmu ni ada selagi tu lah sal akan kaut sebanyak mungkin ilmu dari pengalaman insan-insan yang dah terbukti berjaya dalam bidang yang sal ceburi ni.

Nak dunia kena ada ilmu. Nak akhirat pun perlukan ilmu.
Ilmu memotivasikan diri.

Terus meresap aura positif bila kita dikelingi orang-orang yang sentiasa ada usaha nak ubah hidup. Macam malam ni lah, lega sangat lepas dapat suntikan vitamin M dari mentor sal sendiri CDM kak Salha Zain dan happy bila tengok muka anak2 bisnez ni ada sama-sama dalam class ilmu.

Sal pun manusia biasa, tipu lah kalau tak de rasa down, lemau dan letih dengan perjuangan ni.
Tapi......setiap masalah kan ada penyelesaian nye. So nak settle kan masalah negetif tu class lah jawap nye. Bila jejakkan kaki kat sini, lemau macam mana pun kita pasti aura kejayaan insan lain akan meresap dalam diri. sebab tu bila kita dengar ada yang buat bisnez premium beautiful with hai-o ni gagal dan tak menjadi, kita tanye dia balik macam mana konsisten nye dia dengan class??? sebab hanya orang yang gagal dan putus asa je yang suka bagi alasan yang kegagalan mereka berpunca dari orang lain.

Kalau betul kita ni sungguh-sungguh nak berjaya, datang lah halangan macam mana sekali pun, in shaa Allah sampai jugak kita kat sini. Tips utama para usahawan berjaya dalam bisnez ni hanya lah ILMU. Ilmu sampai bila-bila pun jangan pernah jemu nak mencari nye.


ibu hamil 33weeks with farhana dan simaa...my next diamond yang sedang digilap untuk terus bersinar.


Ni dia Ieda rani...baka rimau waris dari nenda dia kak salha zain. 
Qualify paris london siap bawa husband. dan kali ni ke shanghai dengan penuh satu bas.


Ni pulak cicit sal ngan ieda rani. Kecik-kecik cili api tau. semangat dia sal memang kagum sebab sentiasa berapi-api...ibu anak satu bersemangat juang  yang tinggi.



so true...intan permata yang bernilai hanya akan terhasil di bawah tekanan yang paling tinggi dan terus bertahan hingga menjadi semakin mahal. Jika tekan sikit dah pecah tu kaca! Takkan semahal Intan permata! DAO


Nak tau details tentang the miliionaires project???
Salleha roslan
011-1631 1641




Thursday, February 21, 2013

Bar Marine essence

Macam best je kan sabun marine essence ni. 
Sebab dah banyak testimoni yang eczema dapat di atasi bila guna sabun ni. 
selain tu masalah bahagian badan yang gelap berkerak tu pun dapat dicerahkan.

Antara part yang selalu mendung kat badan kita tak lain tak bukan mesti lah kat celah ketiak, celah peha, lutut dan ada tu kalau hamil mesti gelap kat leher kan?

So pada yang ada masalah kulit eczema dan bahagian kulit gelap ni boleh la try sabun ajaib marine essence ni.

Buat yang tercari-cari penawar eczema untuk bayi boleh jugak try marine essence ni. In shaa Allah berkesan untuk kurang kan masalah eczema. Sebab dari experience sal sendiri, orang yang ada eczema ni agak elergi pada sesetengah sabun kan. so better grab this magical soap mana tau usaha uol ni pun boleh jadi penawar eczema untuk bayi uol atau diri sendiri ;)



Bahan-bahan yang ada dalam sabun marine essence ni:

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.


Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.

Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.



Harga bar marine essence ni
RM35.00 Seketul


Sekotak ada tiga.
kalau beli tiga dapatlah RM105 Free postage ;)




salleha roslan
011-1631 1641


Wednesday, February 20, 2013

Movie day out with siti saleha - kerat 14

it is sunday!!!

full of activities today for business, family and friends

and today is the movie day out with my twin 'siti saleha' aka nora elena.

Even usia kandungan dah cecah 32 minggu tapi alahamdulillah nikmat sihat dan kuat masih Allah pinjamkan...syukurrr sangat.


Tapi dua budak comel ni mama tak bawa lah gi cinema. so bawa diorg follow jumpa client and ke majlis kenduri kawin di gombak.


mulut tweety damia dan danisha was so cute ;)


 heheee suka tengok muka danisha kat balakang tu. pandai dah amik gambar senyum cantik.


fuhhhh nasi dan lauk kenduri kawin ni memang ohsem...dua kali tambah ibu hamil ni makan. Dengan ayam masak merah nye, butter prawn lagi...memang makan tak ingat anak n laki dah la.

After kenduri ni terus hantar damia n danisha ke rumah mak tok diorg. Tapi sebelum nak tinggal kan tu kena lah singgah kedai yin ma  kat area perumahan tu untuk beli mainan masak-masak bagi dd ni main diam-diam n tak kacau maktok diorg nanti...rasa nye ni kali kesepuluh kot mama belikan mainan masak-masak...dalam stor tu kalau kumpulkan dapatlah satu bakul besar  periuk, kuali, belanga, sudip, sudu, garfu, pisau dan macam-macam lagi lah...


okies sampai dah e @ curve. it's movie time with siti saleha yang sangat pretty and cute...and today pun dating time with hubby jugak sebenarnye. lama tak keluar berdua. 


 After the kerat 14 movie kitorg pergi minum petang sama-sama.


Before that sempat jugak lah bergambar ramai-ramai with siti saleha fans yang lain di luar panggung.


Menu petang ni sedap beb...ada cucur badak, pulut cicah air gula tu, nasi goreng, mihun goreng, ayam crispy n others.


Ni lah dia peneman setia salleha roslan ke mana aje..cinta hati saya merangkap pemandu dan pengawal peribadi ;)


 Yeayyy dapat lagi bergambar dengan pelakon utama kerat 14 ni, siti saleha. kalau ada aaron aziz sama kan best...ahaksss...
yang tak best nye ibu hamil 32 weeks ni tak dapat dah nak posing cekak pinggang sebab pinggang ibu hamil ni tak seramping dulu dah... ;')


 boleh click link ni untuk dapatkan sinopsis kerat 14 ni ye...
sinopsis kerat 14 





Tuesday, February 19, 2013

Testimonial BB plus collagen


Banyak nyeeeee kelebihan BB Plus Collagen ni.
Dah la rasa sedap, senang nak sediakan, harga berpatutan, kesan memang tip top.

Ni antara testimonial dari pengguna BB Plus collagen. Kesan BB Plus ni biasa nye akan mula kelihatan antara 7-14 hari.

Kulit jadi :
Gebu
Halus
Mulus
Kurang garis halus
Kurangkan eye bag bawah mata
nampak pinky pink
Tak de pengelupasam
makin cerah
Berseri
Tegang


Untuk Rambut :
Kurang gugur
makin hitam
in shaa allah melebatkan
elak dari uban sebelum waktu

untuk tulang sendi memang sangat bagus kalau amalkan minum bbplus collagen ni.

whatsapp with client. 
Banyak lagi yang akan di kongsikan di blog ni. kesan BB Plus mula kelihatan pada diri client ni lepas seminggu amalkan minum collagen berperisa anggur ni ;)


yang bawah ni semua nye gambar testimonial dari rakan-rakan sal sendiri. masing-masing puas hati dengan kesan yang BBPLUS collagen bagi pada mereka.








 It's me
salleha roslan.
Even pregnant pun kita tetap kena jaga keserian muka. Biar nampak segar sentiasa. So for pregnant ladies out there, jangan risau ye untuk try BB Plus collagen ni. sebab sal sendiri amalkan sepanjang hamil ni. In shaa Allah BB Plus ni selamat untuk ibu hamil. 

DAN...

Jangan risau sebab BBPLUS collagen ni sememang nye HALAL...!!!




Jom rasai kesan kebaikan dari BB Plus collagen. 
Especially buat kita yang dah berumur 25 tahun ke atas. perlu ada collagen tambahan untuk kestabilan hormon ;)


salleha roslan
011-1631 1641















Premium Beautiful : Testimonial premium beautiful 2013

Testimonial 2013
Real people, real product, real testimonial.


Kami antara premium beautiful agent yang ada testimonial dari diri sendiri.



Nak beli premium beautiful pastikan anda hanya berurusan dengan agent yang komited sahaja.

Sebab apa?
sebab pb ni SUPERBRAND prodcuts.
Bila superbrand mean u perlu selesa dengan premium beautiful corset yang u pakai tu. dari komited agent ni hasil bentuk badan idaman yang diimpikan selama ni in shaa Allah mampu jadi kenyataan. 

Premium beautiful no 1 corset in Malaysia ni jugak LIFETIME WARRANTY makna nye bila ada sebarang kerosakan sama ada cangkuk hilang, fabric tercarik, tetulang patah dan sebagai nye uol boleh hantar repair pb ni for free tanpa resit. Kalau beli corset biasa tak de rasa nye service baik pulih macam ni kan ;)

Lain orang lain result tindak balas dia. Ada yang terus 5 minit pakai akan dapat healing crisis dan ada yang berminggu pakai baru dapat kesan dari proses baik pulih hormon dan penyahtoksin badan. Jadi sepanjang badan kita nak kembali stabil, akan ada tindak balas yang u perlu refer dengan agent. Dari situ mereka akan bantu untuk memberi khidmat nasihat dan rundingan percuma.



ni sal sendiri.
premium beautiful berjaya bentuk kan badan supaya lebih cantik terletak dan dalam masa yang sama selamat untuk kita dan menyihatkan dalaman badan juga.





yang ni ieda rani.
ibu anak tiga. kalau dulu kusam tak bermaya je kak ieda ni. maklumlah anak dah tiga kan, dengan kerja pejabat lagi nak handle mana tak penat. sampaikan nak jaga badan pun tak sempat. Tapi after jumpa pb bukan je dapat ubah bentuk badan kak ieda malah pb mampu jadikan kak ieda lebih sihat bertenaga.


scha osman.
agak berisi dulu scha ni. Tapi skarang dengan premium beautiful masalah bentuk badan kembang sana sini bukan hal besar lagi buat scha. Lecturer muda bergaya ni makin yakin dengan kehidupan seharian nye.


simaa roslan
jangan salah faham ye dengan premium beautiful ni.
pakai pb ni bukan untuk kasi kurus je, tapi untuk yang nak kurus jadi berisi pun boleh je. Selamat sangat untuk dapatkan berat badan ideal dengan pb ni sebab dalam masa yang sama pb bantu untuk stabilkan hormon badan kita tanpa menggangu organ-organ badan yang ada. Pakai je hari-hari mcm pakai baju dalam biasa...tapi kesan dia memang luar biasa ;)



ni antara kebaikan dan kelebihan yang premium beautiful mampu lakukan untuk diri kita.



premium beautiful expert
salleha roslan
011-1631 1641






Premium beautiful : hilangkan masalah cyst




Alhamdulillah 
betul lah bila kita dapat bantu buatkan orang lain happy, kita pun tentu akan dapat aura happy tersebut. Happy sangat bila client ni inbox sal bagi tau masalah cyst dia dah tak de. Sebelum ni susah jugak hati dia bila doctor sahkan dia ada cyst dan kalau dah makan ubat pun tak kecut jugak mungkin akan dilakukan pembedahan untuk buang cyst tersebut.

Setiap penyakit ada penawar nye.
dari menanggung sakit dan berhabis ribuan ringgit untuk pembedahan, apa salah nye cuba dulu pemium beautiful. Perasaan tu terdetik di hati client ni bila selalu ternampak testimoni dan info tentang kehebatan premium beautiful di wall sal dan rakan kongsi yang lain.

Kalau sebelum ni bukan hanya ada cyst, tapi masalah period tak teratur, sakit belakang dan berat badan berlebihan pun menjadi masalah buat client ni. Alhamdulillah dengan ikhtiar dan doa yang tak putus untuk kekal sihat dan cantik di mata suami akhirnye apa yang di hajat kan di makbulkan Allah.




apa itu ovarian cyst



Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau poket yang berisi lendir atau air yang terjadi di dalam atau dipermukaan ovari. Ia adalah kejadian yang kerap berlaku dan kebanyakkannya wanita tak menyedari yang mereka mengalaminya ia jarang memberikan simtom atau gejala.


Walaubagaimanapun, kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketak-suburan.


Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. 
Follicular cysts adalah cyst-cyst yang mengandungi telur dan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah.

Jenis-Jenis Cyst


Terdapat beberapa jenis ovarian cyst yang kerap dialami oleh wanita. Kebanyakaan tak memberikan kesan serius dan hilang dengan sendiri, tapi ada juga cyst ni boleh tumbuh dan menjadi besar dan menyebabkan ketidakselesaan. Kadang-kadang cyst boleh menyebabkan anda sukar hamil.





Follicular Cyst: 
Ia terbentuk dari folikel yang tak pecah dan gagal mengeluarkan telur. Folikel ini kemudiannya akan menjadi cyst. Ia adalah cyst yang paling kerap terjadi dan jarang memberikan masalah atau komplikasi.


Corpus Luteum: 
Corpus luteum cysts boleh terjadi selepas folikel pecah dan mengeluarkan telur. Selepas folikel pecah, lendir dan cecair terperangkap didalam folikel yang pecah tadi menyebabkan cyst terbentuk. Cyst ini selalunya akan hilang dengan sendirinya tetapi ia boleh menjadi besar dan memberikan komplikasi seperti pendarahan , pecah (burst) atau ‘twist’ dan ini akan menyebabkan kesakitan.


Endometriomas: 
Endometriomas adalah cyst yang terbentuk pada mereka yang mengalami endometriosis. Ia terbentuk apabila tisu endometriosis melekat pada ovari dan darah yang terkumpul setiap bulan akan membentuk cyst pada ovari. Ia boleh menyebabkan sakit semasa seks dan haid. 


Cystademas: 
Cystademas adalah cyst yang terbentuk dari sel pada permukaan ovari yang tumbuh dengan sendirinya. Cyst ini selalunya dipenuhi dengan cecair mukus dan boleh menjadi sangat besar.


Dermoid Cysts:
 Dermoid cysts juga terjadi dari sel ovari yang boleh membentuk gigi, rambut dan tisu-tisu lain. Ia agak jarang berlaku tetapi boleh menjadi besar dan menyebabkan kesakitan sekiranya ‘twisted”.


Polycystic Ovaries: 
Terjadi apabila folikel yang sepatutnya melepas telur, gagal menjadi matang dan bertukar menjadi cyst. Kemudian, lebih banyak cyst-cyst ini akan terbentuk dan memenuhi ovari.



Siapakan yang berisiko untuk mendapat cyst ini?


Ovarian cysts sebenarnya agak kerap terjadi .

kebanyakkan wanita mungkin sekurang-kurangnya akan mendapat satu cyst sepanjang hidupnya. Kebanyakkanya adalah cyst biasa dan tak complicated.
Walaubagaimanapun, sekiranya cyst ni terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung kepada kanser dan lebih merbahaya.



Gejala Ovarian Cysts


Ia pada umumnya tak memberikan sebarang gejala. 

Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut. Lain-lain gejala yang jarang-jarang ialah:
  • Sakit perut
  • Rasa perut penuh dan tak selesa
  • Rasa berat pada ari-ari
  • Sukar atau kerap kencing
  • Sakit semasa hubungan seks
  • Muntah dan loya.

Diagnosa


Diagnosa Cyst selalunya dibuat secara tak sengaja, iaitu semasa pemeriksaan pelvis atau pemeriksaan faraj. Ovarian cyst dengan senang dapat di buat dengan mengunakkan mesin ultrasound, disamping itu, ultrasound juga boleh memberikan maklumat tentang saiz, lokasi dan kandungan cyst tersebut.


Ovarian Cyst dan masalah ketidak-suburan


Bagi kebanyakkan wanita, kehadiran cyst tak banyak beri kesan pada keupayaan untuk hamil kerana ia selalunya kecil dan tak kan menganggu proses ovulasi atau persenyawaan. Tetapi sekiranya anda mengalami endometriosis atau PCOS ia mungkin berkait rapat dengan masalah ketidak-suburan anda.




Rawatan


Bergantung kepada jenis cyst tu sendiri. 

Bagi folikular cyst atau corpus luteal cyst, rawatan yang biasa ialah dengan ‘tunggu dan lihat’. Selalunya doktor akan memantau samada ia semakin membesar atau sudah bertukar bentuk. Bagi mereka yang mengalami masalah yang serius, pembedahan adalah sesuatu yang terbaik. Rawatan hormon juga boleh menolong untuk mengawal cyst ni pada sesetengah wanita.



*http://portal.alamhamil.com





your premium beautiful expert

salleha roslan
011-1631 1641 (whatsapp)




Monday, February 18, 2013

Premium Beautiful : Top Leaders Council (TLC) icon SOHONISTA

ALHAMDULILLAH
Bersusun berita tentang kejayaan majlis pelancaran dan perasmian SOHONISTA 2013 yang telah diadakan di the square, PUBLIKA dutamas pada 16 februari 2013.

Alhamdulillah bila mentor kami salha zain di pilih menjadi icon SOHONISTA dan sekaligus kami dari TLC turut sama di angkat sebagai usahawan online berjaya dari majlis pelancaran sohonista ni. Proud to be salha zain's protege and thanks to Allah yang telah melorongkan kami untuk menjadi anak didik di bawah naungan TOP LEADERS CIRCLE.





our TLC mentor CDM Salha zain berdiri bersebelahan dato seri shahrizat abdul jalil semasa sesi pelancaran SOHONISTA. Sekaligus kak salha di angkat sebagai icon usahawan online berjaya. Yess u deserve it sifu! Berjaya bukan sorang2 tapi siap berkongsi kejayaan dengan rakan business yang lain.



Keratan akhbar Berita mingguan 17 Februari 2013

Shahrizat (tengah) melancarkan laman web Sohonista di Kuala Lumpur.
Shahrizat (tengah) melancarkan laman web Sohonista di Kuala Lumpur.
Kuala Lumpur: Wanita Barisan Nasional (BN) menubuhkan Sekretariat Kebangsaan Sohonista untuk memberi sokongan kepada wanita yang menceburi perniagaan secara dalam talian. 

Ketua Wanita BN, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, berkata melalui konsep Sohonista pihaknya dapat membantu wanita bergiat dalam perniagaan yang boleh dilakukan dari rumah. 


Sohonista membawa maksud small office, home office (soho) dan dari wanita untuk wanita (nista)



 Tu dia, me and my sis simaa roslan (tudung purple belang) masuk dah surat khabar...hahaaa ;)


Dato Seri Shahrizat Abdul Jalil happy bila dikelilingi SOHONISTA from top leaders circle. siap minta belajar cara nak pakai tudung lagi ;) 


Penerangan dari Dato seri shahrizat Abdul Jalil kepada sidang media tentang penubuhan SOHONISTA. 


TLC menjadi antara penyumbang terbesar kejayaan majlis pelancaran dan perasmian SOHONISTA 2013.


Di Astro Awani



keratan MSTAR


Teringin nak jadi sebahagian dari usahawan online???
small office home office
contact me for clear explanation

salleha roslan
011-1631 1641 / 012-3609814