Wednesday, January 9, 2013

Taman Pertanian Malaysia @ Bukit Cahaya Seri Alam Shah Alam

Ni kali ketiga sal sampai kat Taman pertanian Malaysia @ Bukit Cahaya Seri Alam Shah Alam ni. Masa sekolah dulu femes dengan nama Bukit Cherakah.

   
Damia n danisha macam biasa lah kan..mesti jadi orang yang paling excited nak explore tempat macam ni. Turun kete terus posing. Lagi tak tahan bila dari dalam kete dah siap pakai glove sbb dah inform diorg yg kita nak g umah salji. hahahaa.


Lepas beratur agak panjang, kitorg masuk n beratur lagiiiiiii panjang sebab nak naik bas ni untuk sampai ke rumah empat musim tu. Ikut hati nak je kayuh basikal naik atas tu, tapi apa kan daya, tengok je la perut mak yong yang makin membujur sireh ni.huhuu.


Nak dekat sejam jugak lah beratur untuk naik bas and sampai ke taman iklim sederhana empat musim @ four seasons temperature garden ni ;')


DD dah over excited..so jom tengok apa yang best sangat rumah empat musim taman botani negara shah alam ni ;)




 yup as expected! Damia memang enjoy dok dalam umah beku nih.


Tengok lah..hahaa..siap terus ajak mama g korea tu...hahaaa tak agak2 ko ye.


Danisha pulak memang tak tahan sejuk..so macam ni je la muka keras kematu dia..heheee.








walau tak sampai 10 minit pun dalam rumah empat musim ni, tapi sejuk dia sampai ke tulang.








suka korang kan...dahhhhh..jom kuar...mama dah dingin beku ni ;D






Keluar dari rumah salji tu DD sambung pulak ajak main playground.


Siap ayah dia pun tumpang sekaki. Then, hujan turun renyai-renyai terus kitorg gerak gi surau belakang rumah empat musim ni.


Sambil tunggu ayah siap solat diorg ni sempatlah habis kan setengah botol air and makan biskut apollo yang ada dalam beg galas belakang tu ..baru kejap je jalan dah haus dan lapar ;)


Nak selitkan jugak gambar ni...
Ni masa lawatan dengan kawan-kawan sekolah dulu...memang bestttt...masa ni baru form two...hahahaaaa kelakar nye bila tengok balik gambar dulu ;)






4 comments: