Wednesday, January 23, 2013

Premium Beautiful : Combination BB Plus collagen and Premium Beautiful





Apa tu Collagen?
Collagen adalah PROTEIN utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia.
Merangkumi 30% dari keseluruhan protein dalam badan manusia, ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu2 badan :)
Kalau badan dah hasilkan collagen, perlu lagi ke nak ambik collagen supplement ni?
PERLU.....!!! 
coz makin usia meningkat, makin slow tumbesaran dan penggantian tisu. Bila amik collagen ni, boleh merangsang menguatkan collagen yang sedia ada dan merangsang pertumbukan collagen baru...
atau jawapan bagi senang nak faham :) Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosotkan fiber protein, fibrobles dan vitamin yang di perlukan untuk merangsang penghasilkan collagen. Kekurangan collagen adalah antara foktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.


saje je nak share gambar sal, scha(baju hijau) and ieda(baju hitam) waktu mula-mula kenal dulu...heheeee...ieda still berisi n kusam lagi waktu tu...baru mula nak pakai premium beautiful dengan konsisten.

Kesan kalau kurang Collagen???

kulit kusam tak bermaya

nampak tak berseri

kulit kedut dan mula kendur

pigmentasi kulit

cepat letih dan lesu

sakit badan dan sendi

mudah lupa

kurang penglihatan



Latest pic of us
scha osman - salleha roslan - ieda rani

huhuuu..beza kan kitorg dulu dan terkiniii ;)
perlu sangat sebenar nye untuk kita yang dah masuk 3 series ni untuk amik collagen tambahan dan jaga bentuk badan...jangan biar kan diri tua sebelum waktu...


Teringin nak sal share kan tentang kelebihan BB Plus Collagen dan Premium Beautiful??? 

Buzz me ya ;)
salleha roslan
011-1631 1641



No comments:

Post a Comment