Wednesday, January 30, 2013

Aaron Aziz dan siti saleha dalam Kerat 14







"Kerat 14" is a suspenseful mystery and action film that begins with the love story of Haziq and Nuzara. Haziq and Nuzara is a couple who love each other dearly, despite Nuzara's discomfort with Haziq's involvement in social activities. In comes Aril, who is attracted to Nuzara's beauty when he sees her at a club in Kuala Lumpur. Flash forward to a tragedy in the lovers' story, and ASP Razman is head of the team of investigators of the crime. Who is the victor and who is the victim in Haziq and Nuzara's love story?


Classification: NA 
Genre: Action / Mystery / Suspense
General Release Date: 14 Feb 2013
Running Time: 
Distributor: White Merpati Entertainment Sdn Bhd
Cast: Aaron AzizSiti SalehaFouziah GousAli Arami
Director: Arjin Uppal






uol nak tiket free tak untuk tengok cite ni dengan SITI SALEHA dan SALLEHA ROSLAN???

kalau nak jom inbox sal kat sini fb salleha roslan



Tuesday, January 29, 2013

Premium Beautiful : Premium Beautiful and BB Plus agent di Melaka




Anyone in Melaka dah boleh dapatkan set premium beautiful dan BB Plus Collagen uol direct dari our new top beautiful agent ni ye.

So orang-orang melaka yang nak sihat dan cantik macam dyna salleh boleh like her fan page BB PLUS COLLAGEN by DYNA SALLEH dan add Dyna Salleh di facebook ye ;)



016-242 4700

Premium Beautiful : Waist Nipper premium beautiful legakan sakit pinggang dan sakit belakang ketika hamil




Ni lah dia rahsia sal kekal cergas tanpa kerap di serang sakit pinggang dan sakit belakang sewaktu hamil.
Sakit pinggang tu normal lah kan untuk ibu-ibu hamil? Tapi Alhamdulillah sal gunakan kaedah FIR yang ada pada waist nipper premium beautiful ni sebagai solution untuk jangan jadikan masalah sakit pinggang dan sakit belakang masa hamil ni sebagai penghalang utama untuk teruskan aktiviti harian hidup sal.

Walau pregnant dan tak boleh pakau full set premium beautiful ni 24 jam, tapi boleh je jadikan waist nipper pb ni sebagai teman tidur waktu malam untuk hilangkan sakit belakang...kan premium beautiful ni di cipta khas bukan untuk dipakai ketat... asal melekap kat kulit badan In Shaa Alla dari sakit boleh jadi sihat segar bugar ;)

Waist nipper premium beautiful ni dah bertahun dapat penganugerahan dari PAKAR TULANG DUNIA sebab terbukti dalam mengatasi masalah sakit belakang dan slip disc.



Salleha Roslan
011-1631 1641

Wednesday, January 23, 2013

Premium Beautiful : Combination BB Plus collagen and Premium Beautiful





Apa tu Collagen?
Collagen adalah PROTEIN utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia.
Merangkumi 30% dari keseluruhan protein dalam badan manusia, ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu2 badan :)
Kalau badan dah hasilkan collagen, perlu lagi ke nak ambik collagen supplement ni?
PERLU.....!!! 
coz makin usia meningkat, makin slow tumbesaran dan penggantian tisu. Bila amik collagen ni, boleh merangsang menguatkan collagen yang sedia ada dan merangsang pertumbukan collagen baru...
atau jawapan bagi senang nak faham :) Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosotkan fiber protein, fibrobles dan vitamin yang di perlukan untuk merangsang penghasilkan collagen. Kekurangan collagen adalah antara foktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.


saje je nak share gambar sal, scha(baju hijau) and ieda(baju hitam) waktu mula-mula kenal dulu...heheeee...ieda still berisi n kusam lagi waktu tu...baru mula nak pakai premium beautiful dengan konsisten.

Kesan kalau kurang Collagen???

kulit kusam tak bermaya

nampak tak berseri

kulit kedut dan mula kendur

pigmentasi kulit

cepat letih dan lesu

sakit badan dan sendi

mudah lupa

kurang penglihatan



Latest pic of us
scha osman - salleha roslan - ieda rani

huhuuu..beza kan kitorg dulu dan terkiniii ;)
perlu sangat sebenar nye untuk kita yang dah masuk 3 series ni untuk amik collagen tambahan dan jaga bentuk badan...jangan biar kan diri tua sebelum waktu...


Teringin nak sal share kan tentang kelebihan BB Plus Collagen dan Premium Beautiful??? 

Buzz me ya ;)
salleha roslan
011-1631 1641



Monday, January 21, 2013

Premium Beautiful : NDO Part II dan Majlis Anugerah SM/SSM 2013


Weekend yang penuh produktif!
Hari menambah elmu dan pendapatan, raikan kejayaan biz partner dan aktiviti bersama keluarga…

Alhamdulillah dah mula biasa keluar dari cara hidup yang biasa-biasa ;)

Tak ada lagi bangun lewat sampai tinggi matahari

Tak ada lagi golek-golek malas depan TV

Tak ada lagi rungutan “ Bosan nye..tak tau nak buat apa dah hari minggu ni”

Tak ada lagi dah jadi pengunjung tetap shopping mall tiap sabtu ahad semata-mata untuk cuci mata...now asal nak kan something, terus pergi beli dan balik ..tak de buang masa, tak de buang tenaga ;)


Alhamdulillah waktu bersama anak dan suami jadi lebih berkualiti. Anak Happy suami makin berseri ;)


Tunggu ye nanti sal update tentang NDO part II yang diadakan di Irfan Khairi Sdn Bhd pada sabtu 19 jan 2013 dan Majlis Anugerah SM/SSM yang berlangsung dgn gilang gemilang di PGRM Cheras.

Berminat nak tahu details tentang macam mana kami bergerak secara kumpulan dengan penuh bersatu padu? boleh je contact sal ye thru inbox fb atau whatsapp


salleha roslan
012-3609814
call/sms 011- 1631 1641

Thursday, January 17, 2013

Premium beautiful : Own testimonial of Premium Beautiful



Tanggapan ramai org kurus tu adalah bila berat badan kita bawah 50 kg kan???
 sal pun dulu sama je fikir macam tu jugak. Sebab tu dulu bermati-matiman buat macam-macam cara untuk dapatkan berat badan 50kg dan ke bawah....

Tapi bila tengok balik gambar before pakai pb and after konsisten pakai pb dengan size yg tepat, memang beza sangattt!!! Berat sama je tapi in the same time bentuk badan nampak perbezaan ketara! 

dan paling best antara kesan pakai premium beautiful ni adalah :

- tak de msalah perut buncit

- tak de masalah peha berlaga bila bejalan

- tak de susah hati bila tengok cermin nampak punggung lebar

- stretchmark makin pudar

- selulit hilang!!! pregnant ni pun x nampak dah bayang selulit kat peha.

- migraine hilang

- hormon thyroid yang kritikal sepajang 6 tahun kembali stabil 

- n paling best... confident level makin up bila abang sayang semakin sayang ;)



nak info lebih dan nak tahu harga premium beautiful ni boleh je contact sal ye 



011-1631 1641

012-3609814 (whatsapp)

Wednesday, January 16, 2013

Premium Beautiful : Testimonial BB Plus collagen


7 Hasil Kulit Cantik

1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab  
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari

DAN

Feedback dari client sal sendiri, bb plus collagen ni membantu menghitamkan rambut dan menguatkan tulang lutut. so for those yang nak try untuk elakkan rambut beruban dan nak kurangkan masalah sakit lutut boleh try bb plus collagen ye.


Ramuan Utama
Kolagen ikan terhidrolisis,  Ekstrak biji anggur, Vitamin C, Inulin, Serbuk jus blackcurrant, Serbuk jus roselle, Serat epal, Isomaltulos, Sukralos


Harga berpatutan dan mudah nak sediakan. Tak perlu membilas, merebus, menapis dan mudah nak jaga bb plus collagen ni..sebab dia dihasilkan dalam bentuk serbuk.

Ni contoh testimoni dari my bestie sendiri ieda rani.



for more info boleh click link ni ye untuk tau


salleha roslan
011-1631 1641 / 012-360 9814



Tuesday, January 15, 2013

Premium beautiful : mengandung, hamil, pregnant ;)



Ni lah sal sepanjang tiga kali pregnant ;)

Alhamdulillah pregnant kali ketiga ni sangattt bestttt.
 Paling utama sebab gap antara danisha n baby lebih kurang 4 tahun. so kurang la rasa letih, penat and suka merungut dan nak marah-marah tu.

Kemudian yang paling besttttt adalah :
BODY still have a gud shape.
kira nye kali ni pregnant, masuk 6 bulan baru nampak yang sal ni memang ibu yang tengah hamil. Kalau tak tu, still ada je ntah sape-sape punye laki ntah yang asik dok buat bunyik cencorot depa tuh...nak ngorat pun agak2 lah kan

Nampak kan macam mana special nye kita bila jadi pengguna tegar PREMIUM BEAUTIFUL. So buat adik-adik, kakak-kakak yang tengah plan nak hamil tu jangan takut nak teruskan pakai pb ye. Sebab sal sendiri pakai pb sampai usia kandungan masuk 3 bulan. 

In shaa Allah kelebihan pb ni memang ada untuk pelihara dan kuat kan peranakan kita. Yang special nye pb ni, dia tak menekan pun rahim kita...so in shaa Allah baby masih ada ruang untuk membesar dengan sihat dan sempurna.

Sal advice kan untuk yang agak sukar nak dapatkan zuriat samada
- rahim lemah
- kerap gugur
- peranakan jatuh
boleh la cuba pakai premium beautiful ye. dan buat yang dah ada pb tu jangan buat simpanan atau hiasan dalam almari je. silalah pakai untuk kesihatan dan kecantikan luar dalam kita jugak. 


011-1631 1641 / 012-3609814

Oh durian



gara-gara makan durian melampaui batas selama dua hari berturut-turut, berat badan sal naik terus 4 kilo dalam  dua hari...hahahaaa...tapi tak kisah lah sebab tengah pregnant pun kan.
so dari 56 kilo skarang dah jadi 60 kilossss..yeahaaaaa ;)


Wednesday, January 9, 2013

Taman Pertanian Malaysia @ Bukit Cahaya Seri Alam Shah Alam

Ni kali ketiga sal sampai kat Taman pertanian Malaysia @ Bukit Cahaya Seri Alam Shah Alam ni. Masa sekolah dulu femes dengan nama Bukit Cherakah.

   
Damia n danisha macam biasa lah kan..mesti jadi orang yang paling excited nak explore tempat macam ni. Turun kete terus posing. Lagi tak tahan bila dari dalam kete dah siap pakai glove sbb dah inform diorg yg kita nak g umah salji. hahahaa.


Lepas beratur agak panjang, kitorg masuk n beratur lagiiiiiii panjang sebab nak naik bas ni untuk sampai ke rumah empat musim tu. Ikut hati nak je kayuh basikal naik atas tu, tapi apa kan daya, tengok je la perut mak yong yang makin membujur sireh ni.huhuu.


Nak dekat sejam jugak lah beratur untuk naik bas and sampai ke taman iklim sederhana empat musim @ four seasons temperature garden ni ;')


DD dah over excited..so jom tengok apa yang best sangat rumah empat musim taman botani negara shah alam ni ;)




 yup as expected! Damia memang enjoy dok dalam umah beku nih.


Tengok lah..hahaa..siap terus ajak mama g korea tu...hahaaa tak agak2 ko ye.


Danisha pulak memang tak tahan sejuk..so macam ni je la muka keras kematu dia..heheee.








walau tak sampai 10 minit pun dalam rumah empat musim ni, tapi sejuk dia sampai ke tulang.








suka korang kan...dahhhhh..jom kuar...mama dah dingin beku ni ;D






Keluar dari rumah salji tu DD sambung pulak ajak main playground.


Siap ayah dia pun tumpang sekaki. Then, hujan turun renyai-renyai terus kitorg gerak gi surau belakang rumah empat musim ni.


Sambil tunggu ayah siap solat diorg ni sempatlah habis kan setengah botol air and makan biskut apollo yang ada dalam beg galas belakang tu ..baru kejap je jalan dah haus dan lapar ;)


Nak selitkan jugak gambar ni...
Ni masa lawatan dengan kawan-kawan sekolah dulu...memang bestttt...masa ni baru form two...hahahaaaa kelakar nye bila tengok balik gambar dulu ;)






kek lapis sarawak cadbury

Owhhhhh thank u sooooooo much to aida mahmood atas pemberian kek lapis sarawak cadbury yang sangattttttttt sedap ni!

Nikmat kelazatan kek lapis cadbury buatan aida ni memang terbayang-bayang sampai sekarang. Pandai aida buat kek lapis ye. Berguru dengan dayang salhah ke??? ;)

Thanks to u dear sebab sudi penuhi hajat mak buyong ni untuk makan kek lapis sarawak. siap aida pos kan lagi special handmade dari sarawak buat sal di KL ni. Semoga kebaikan aida ni akan di balas dengan limpah dan rahmat rezeki yang tak terhingga dari Allah SWT ye yank.

My ofismate yang dapat merasa kek ni semua siap nak order lagi kek lapis ni. Ni makna nye memang kek hasil tangan aida ni sedap sangat lah tu ;)





Ni lah dia aida yang sangat sweet orang nye. lemah lembut budi bahasa sama lembut dengan ayu di wajah nye ;)

Buat u ols yang teringin nak makan kek lapis sarawak boleh je contact Aida Mahmood ye.

Kalau takut badan naik sebab banyak makan kek lapis, boleh jugak order premium beautiful dengan aida. Biar maintain je body uol tu walau makan banyak macam mane pun


011-1631 1641



Premium beautiful : special NDO 2013

special NDO 2013

Dare to change!!!

Awal january 2013 dipenuhi dengan aktiviti Elmu dari mentor dan dikelilingi mereka yang beraura positif! 


Full house with those people yang besar impian nye.

Bertuah sangat sebab dalam business ni kami sentiasa ada MENTOR yang sanggup untuk korbankan masa dan tenaga dalam berkongsi ELMU buat anak-anak tersayang. Thanks a lots sifu..CDM kak salha zain.


Great sharing from ex CFO from a huge company...dari peluang business ni kak lily mampu untuk capai impian nye yang terbuku sebelum ni...iaitu time freedom...ibu anak tiga ni sangat memerlukan masa bersama anak-anak yang sedang membesar...Alhamdulillah berkat berani bertindak, skarang impian untuk lebih masa bersama anak dan suami telah tercapai.



congrats dear all, dari takut2 semua pun dah mula berubah untuk jadi lebih berani...!!! 



with scha osman and her protege, khuzaimah and zihan.


me with nadh aina..badan kecik-kecik cili api tapi semangat juang memang tinggi!


ieda rani and diela 



haaaa... faham kan betul-betul ayat emas Dr Azizan Osman ni

"untuk dapatkan ilmu, JARAK dan MASA bukan penghalang! Penghalang utama adalah JIWA! Samada berani atau beralasan."


So, Congrats tu diana dee n husband, aisyah zazuri, dan diela yang sanggup redah plus highway dari selatan semata-mata nak kaut ilmu dari NDO 2013 ni. In shaa Allah pengorbanan masa, tenaga dan wang ringgit kita ni akan berganda hasil nye...just remember yang tak de kejayaan tanpa sikit pun pengorbanan.


For those yang still tercari-cari peluang untuk tambah pendapatan boleh try untuk sit down with me and sal akan explainkan tentang peluang bisnez ni mengikut kesesuaian modal dan minat uols.



Akibat takut kan kegagalan, seseorang tu takut nak mulakan perniagaan.
Akibat takut kan kegagalan, seseorang tu takut nak mulakan usaha.
Akibat takut kan kegagalan, seseorang tu tak mungkin LAKUKAN LANGKAH PERTAMA!


yeahhhh...dare to change 2013!!! Be in the right group


011-1631 1641