Tuesday, November 27, 2012

Tip semasa hamil : kasut yang sesuai untuk ibu mengandung

Gudbye high heels!



And welcome to original flip flop and primavera sandal.
Dah masuk 5 months preggy ni dengan rasmi nye sal kena la bertukar alas kaki. Ni antara kasut yang sesuai untuk ibu mengandung.

Kalau sebelum ni memang suka sangat pakai kasuk 3-4 inci. Almaklum lah org tak berapa nak tinggi kan so bila pakai kasut tinggi barulah terasa begitu berkeyakinan tinggi sekali.huhuu.gitu.



Selesa teramat sangat dengan kasut flip flop ni.



nak jugak color pink.huhuu.
Primavera pinky pink ni pun best jugak. Cuma kalau kat ofis tu malas nak pakai kasut ni sebab dia ada tali belakang.





Monday, November 26, 2012

Premium beautiful : Premium beautiful sebagai hantaran perkahwinan

Curllllasttt tak bila premium beautiful sekarang semakin menjadi pilihan sebagai salah satu barang untuk menghiasi dulang hantaran perkahwinan???

Class u...top beautiful corset ni memang sesuai sangat untuk dijadikan barang hantaran sekarang ni. Dengan kesan unik pada bentuk badan pemakai, premium beautiful jugak membantu dalam memelihara dalaman badan kita terutama bagi kaum wanita. Ingat ye badan kita ni nak digunakan seumur hidup. Jadi apa salah nye melabur sekali sahaja untuk seumur hidup dengan premium beautiful.






Bayangkan....
 di hari bersejarah kita nanti, selain make up dan baju yang sangat gojes, bentuk badan yang kemas jugak mampu membuatkan ibu2, kakak2 adik2 tak kerlip mata memantang kita ;)

untuk tempahan samada secara ansuran bulanan, credit card atau cash boleh hubungi sal ye.

salleha roslan
011-1631 1641


Friday, November 23, 2012

Premium Beautiful : Testimoni premium beautiful

Yup! Premium beautiful terbukti sangat sangat sangat dan sangat berkesan dalam membentuk badan kita secara cantik semulajadi.

Yang kurus bertambah cantik dan yang agak berisi nampak lebih exclusive bila premium beautiful melekap di badan ;)

Gambar di atas adalah testimoni terkini dari seorang pemakai pb. Premium beautiful memang mampu untuk bagi bentuk badan yang kemas serta merta.

Nak beli product superbrand dan ada jaminan baik pulih seumur hidup ni boleh la contact sal atau diela ye. Especially yang berada di seremban negeri sembilan.

Beli dengan authorized and commited dealer confirm uols akan dapat kesan pemakaian yang berkesan.



nur diela

KL / Seremban

019-630 5489





Or  can contact ur truly


salleha roslan

011-1631 1641

BB Pin 257D41EB





Thursday, November 22, 2012

Premium Beautiful : Live show Dayang Nurfaizah dan Shylla Amzah


Anda peminat dayang nurfaizah??? Peminat shylla amzah??? Atau peminat salleha roslan (yang ni perasan je..hahaa)

Jom follow sal sabtu ni kita ke stadium melawati shah alam pukul 2 hingga 6 petang untuk tengok live show dari dayang nurfaizah dan juara asian wave shanghai shylla amzah…tiket masuk percuma je…confirm terasa macam kat red carpet anugerah bintang popular punye ;)

Tarikh : 24 November 2012
Masa : 12 Hingga 6 Petang
Tempat : Stadium Melawati, Shah Alam Selangor.


Salleha Roslan
011-1631 1641 
BBM/whatapps 012-3609814
BB Pin 257D41EB


Wednesday, November 21, 2012

Cendol Durian Borhan, Kuala Selangor

Cendol durian Borhan, Kuala Selangor memang best!

Dah lama ngidam nak makan cendol durian ni since hari tu masa pergi konvo adik kat unisel tak sempat nak singgah. so tetiba je after ke majlis besday anak kawan di shah alam, husband terus bawa isteri tercinta yang banyak songeh dia ni untuk lepas geram makan cendol glamour kuala selangor ni. Semput-semput pun nak jugak belasah Cendol Durian hehee.


anak beranak dalam perjalanan nak ke kuala selangor.


 Damia dan Danisha yang sangat lah riang gumbira kalau dapat berjalan. Kalau sehari tak kuar rumah memang resah gelisah budak berdua ni.


Lalu klang singgah jap beli karipap gergasi. RM2.50 satu. memang kenyang sampai malam kalau makan sorang.


Sampai dah lepas 35 minit perjalanan dari shah alam. Senang je nak cari cendol borhan ni. Memang tepi jalan besar lepas pekan kuala selangor je.



Hehee...cute la konon buat senyum macam ni.



macam ni baru cute sangat...hehee.



 kitorang sampai sini pun dah nak maghrib. dan cendol borhan ni pun memang maghrib je dia off terus. Tapi alhamdulillah rezeki kami untuk makan cendol durian borhan ni ada...kalau tak jenuh en hubby nak bawa mama datang sini lagi skali.


Damia nangis sebab jatuh kan air. Mama belum cakap apa lagi pun dia sendiri dah mula nangis beriya. 






Air mata damia dapat segelas ;D


Sampai dah cendol yang ditunggu-tunggu. Ni lah dia cendol durian yang glamour sangat tu. Ada banyak jenis cendol kat sini, tapi sy pilih cendol durian pulut je. yang lain memang tak pandang dah.
Selain cendol durian, ada jugak cendol durian + labu, durian + jagung + pulut + keladi pun ada...n mcm2 lagi lah...



Jemput makan ye.



Fuhhhhhh!!!!!
Seddap dia memang terasa.



On the way balik umah singgah sini jap untuk tunaikan tanggungjawab sebagai seorang muslim.



Kalau korang teringin nak pergi sini senang je, alamat dia kat 
Batu 2, Pasir Penambang, 
Kuala Selangor. 
Kalau dari arah Kuala Lumpur kedai ni sebelah kanan lepas pekan Kuala Selangor dan kalau korang sesat, kol je kat nombor ni ye: 
017-657 3096 atau 017-291 4630 atau 010-439 5403
jangan kol sal pulak eik ;)



Friday, November 16, 2012

Premium Beautiful : Beza short bra Premium Beautiful dengan short bra biasa



Kelemahan Bra biasa yang ramai sangat suka beli dan pakai :


Cantik dan berwarna warni tapi fungsi untuk menjaga asset seumur hidup kita tu memang kurang ;')

Tak menyokong kedudukan payudara sebab kualiti dan ciptaannye yang tak kukuh.

Tali bra confirm senang jatuh.Means longgar la senang cite. Sikit2 nak kena betul kan kasi naik balik tali bra tu.

Tak membantu untuk pembentukkan posture badan yang tegap dan menarik.

Tak membantu menjaga kesihatan tulang belakang.

Tak tahan lama, cepat loose dan mudah rosak.

Tak membantu untuk tingkatkan tahap kesihatan.

Paling terukkkk bila bra biasa ni boleh mengundang KANSER PAYUDARA!!!



SOLUTION........????


Try pakai short bra premium beautiful.
Confirm uols akan puas hati tak terkata.


Kelebihan short bra premium beautiful ni adalah :

Full cup bra - so tak kan ada lagi masalah breast terkeluar dari paksi nye ;)

Melekap sepenuh nye di badan dengan bahagian tepi menampung lebihan lemak bawah ketiak. Tak de lah menggeleber je isi dada kita sampai melempah ke tepi.

Tali bra yang lebar. Confident je rasa bila jogging or buat aktiviti sukan yang lain sebab bra pb ni menampung kuat jika berlaku sebarang "gegaran"

Lace yang cantik dengan ciri-ciri ekslusif. Kalau pakai baju plain tu takde nye nampak ketara lace-lace short bra pb ni kat baju.

Fabrik dengan kuasa serapan optimum. Mampu serap peluh dengan cepat dan telus udara. Confirm tak panas, rimas dan lemas. Dan semestinye boleh di pakai seharian.

Short bra pb ni pun disulami dengan batu kristal tourmaline yang menghasilkan Far Infrared Rays (FIR).
Di mana fungsi utama FIR ni pada breast kita adalah untuk menganjal dan menegangkan mana-mana bahagian yang tak berisi. Kira sangat membantu untuk mantap kan breast...
Untuk yang menyusu sangat bagus pakai short bra premium beautiful ni, sebab?

* Lancarkan pengaliran susu / banyakkan susu
*Kurangkan bengkak susu
* Hilangkan kesan hitam dan daki pada nipple
* Bagi nipple bernafas dengan lebih selesa
* Hilangkan strechmark pada breast
* Lifetime warranty

Wowwweee banyak nye benefits short bra pb ni kan. Harga dah la lebih kurang sama je dengan branded bra yang ada kat luar tu tapi bayangkan dengan harga mampu milik yang short bra pb ni bagi, dia juga memelihara breast kita supaya sentiasa cantik dan sihat dan paling best hanya bra jenama premium beautiful je yang mampu bagi jaminan baik pulih baju dalam uols seumur hidup.

Sesuai sangat untuk semua peringkat umur tak kira remaja, ibu hamil, ibu dalam pantang dan wanita berusia emas. Semua still ada peluang untuk lebih sihat dan tampil cantik .

Harga short bra ni just RM399

Dengan RM399 ni untuk seumur hidup. Jimat kan? Tak yah pening-pening kepala nak cari bra yang sesuai untuk tampung berat dan beban payudara yang ada. Tak kisah la asset uols tu besar or kecik, memang short bra pb mampu utk mantapkan breast kita.



TESTIMONI
kalau sebelum ni mesti keliru kan mana satu depan mana satu belakang.
Once tersarung nye premium beautiful di badan baru nampak yang sebenar nye kita hanya ada dua breast sahaja. Bukan dua di depan dan dua di belakang ye ;)


Untuk pemilik cup D,E,F sangat disarankan untuk dapatkan cepat-cepat satu pun jadi la short bra premium beautiful ni. sebab fungsi utama pb memang untuk menganjalkan breast yang kendur. Jadi jangan biarkan buah dada kita bertukar menjadi buah pinggang ye ;)

salleha roslan
011-1631 1641
257D41EB



Wednesday, November 14, 2012

Premium Beautiful : GLAM Seminar SM/SSM Cycle 3

GLAM? 
Apa tu GLAM?

GLAM ni short form untuk GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA.


GLG tu pulak apa?

GLG ni pulak stand for GREEN LEADERS GROUP


Kalau terdengar ada yang dok sebut-sebut GLG la, GLAM la actually dua-dua ni adalah sama.  Dalam business premium beautiful ni kami terdiri dari beberapa kumpulan dan salah satu kumpulan hebat dan menjadi perintis utama perniagaan internet masa kini adalah dari kalangan GREEN LEADERS sendiri di mana penaung untuk GLAM dan GLG ni tak lain tak bukan adalah mentor hebat kami iaitu CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain.



Ramai kan usahawan muda belia yang baru melangkah kan kaki ke dunia GLAM ni? Memang best n enjoy bila jana pendapatan dalam kumpulan yang hebat dan kuat.


CDM Hanis Haizi dan CDM Razali Zain


Sal percaya yang rata-rata usahawan internet ni memang tahu siapa mereka berdua ni. Kalau google search “premium beautiful” memang confirm akan keluar page mereka dan anak-anak didik mereka dahulu. Tak caya boleh la try ye ;)

Alhamdulillah kat sini sal rasa bertuah sangat sebab dijodohkan dengan kumpulan yang cukup-cukup kuat. Gerak kerja kami pulak sentiasa di pantau, di bimbing dan sentiasa bergerak dalam kumpulan. Kalau nak ikutkan lah, memang agak sukar kalau kita buat sesuatu secara individu. Confirm lambat nak jadi n payah sebenar nye pun nak jadi. So bila dah dijodohkan dalam GREEN LEADERS ni memang terasa betapa bertuah nye diri bila temukan dengan dua insan hebat seperti Hanis Haizi dan Razali Zain ni. 


Selain tu, lagi berganda rasa bersyukur bila pemimpin direct sal sendiri iaitu CDM Salha Zain dan pasangan CDM Al-faath turut menjadi mentor utama kejayaan sal dan anak didik yang lain. Sepanjang mulakan langkah merangkak-rangkak sampai lah boleh berdikari sendiri ni, kak salha dan abang alfaath masih tak jemu-jemu untuk pantau dan Bantu apa yang terdaya. Sedangkan kalau nak ikutkan apa yang mereka dah dapat skarang ni, lebih baik diorg dok umah goyang kaki je pantau anak-anak sendiri 24 jam sehari dari nak pantau pergerakan anak didik bisnez yang bermacam ragam ni ;)



CDM Salha Zain dan CDM Alfaath


Kat sini sal sarankan buat uols yang sedang tercari-cari peluang untuk jana pendapatan tambahan dalam business premium beautiful ni, better buat pilihan yang tepat untuk berada di bawah pimpinan mentor yang hebat dan kumpulan yang kuat.

Bukti demi bukti GLAM dan tonjolkan iaitu :

* Dalam masa setahun kita dah boleh capai kebebasan hutang dan bebas berbelanja. Dengan income 5 ke 6 angka adalah perkara biasa dalam GLAM bila kita follow every single step yang mentor-mentor kita dah lakukan.


* GLAM merupakan perintis utama perniagaan online internet. Bila Google search je  “premium beautiful” mesti akan keluar top-top agent GLAM di 1st page.

* GLAM ada akademi khas nye sendiri. Dimana lokasi strategi untuk kami menuntut ilmu dan mengasah serta menajamkan skill berbisnez.


* Makin dikenali dikalangan media-media cetak Malaysia.
Berita Harian
Nur
Nona
Hijabista
dan lain-lain akhbar.


* Sentiasa menyumbangkan sales terbesar buat syarikat. Ini terbukti dengan aktiviti melancong yang syarikat sediakan setiap tiga kali setahun. GLG pasti akan menjadi kumpulan terbesar yang melayakkan diri ke luar Negara secara percuma.


* Perintis fesyen semasa buat muslimah muda belia masa kini

*  Di barisi mentor-mentor hebat yang muda, kaya dan terbukti berjaya.


Nak jadi sebahagian dari Green Leaders???
Boleh set appointment dengan sal dan kami akan explainkan lebih lanjut lagi tentang cara jana pendapatan dalam business ni.

Salleha Roslan
011-1631 1641
BB Pin 257D41EB




Monday, November 12, 2012

pengalaman hamil : my baby progress from one to four months ;)

Setiap anak adalah anugerah terindah.  


Syukur tak terhingga bila pemeriksaan awal dapat trace yang denyutan baby adalah normal dan sihat. Time ni baru 8 minggu so just nampak denyutan jantung baby je...dup dap dup dap laju...kakak damia n kakak danisha orang paling excited bila tengok adik dalam screen TV doctor masa ni.



Alhamdulillah seawal tiga bulan enam hari mama dah dapat rasa kan gerakan halus baby dalam perut ni. Doctor cakap u cepat rasa sebab perut u nipis...huhuu..patut la banyak sesangat stretchmark kat perut ni lepas bersalin damia n danisha...huhuu ;)

Hampir 4 tahun tak rasa nikmat Allah ni, tapi kali ni rasa happy sangat bila dianugerahkan sekali lagi gerakan-gerakan kecil baby dalam perut mama ni. Time scan ni  memang nampak jelas aktif sangat baby gerak-gerakan tangan n kaki dia. Berat baby time ni baru 98gram and mama baby turun 2kg from 51kg ke 49kg.



4 bulan dalam kandungn.
Time ni scan tak mau la tanye doc apa jantina baby n doc pun tak de pulak mention tentang gender baby ni. yang pasti Alhamdulillah baby sihat dengan berat hampir 200gram and mama baby pulak bertambah 2kg.



17 weeks already ;)
Gambar scan ni after 3 days scan gambar yang kat atas tadi tu. Jadi selang 3 hari lepas tu terus transfer ke other specialist coz penyakit lama mama datang balik. Doctor trace dari result darah yang amik hari tu. So nak tak nak kena la refer specialist o&g lain and get an endocrine specialist untuk monitor mama n baby.

Dan alhamdulillah samada boy or girl kami dah tahu result nye. Mudah-mudahan sihat sempurna zahir dan batin anak mama ni ye.



Nampak tak belah kanan tu doctor tulis gender baby "XY"
yang amik perubatan atau nursing mesti tau apa masksud "XY" tu kan ;)





sabda Rasulullah :
“Tiap bayi dilahirkan dalam keadaan suci (fitrah-Islami).

Ayah dan ibunya lah kelak yang menjadikannya Yahudi, Nasrani atau Majusi (penyembah api dan berhala)”. (HR. Bukhari)



Oh Allah…. Berilah kekuatan kepada kami

Agar dapat menjaga amanah yang Engkau titipkan ini

Tunjukkan kami jalan yang lurus...

Jalan menuju Redho-Mu ya Allah

Agar kami dapat mendidik anak-anak kami sesuai dengan keinginan-Mu

Selamatkanlah diri dan keluarga kami dari kepedihan azab-Mu

رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاةِ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاءِ 
رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ
Ya Rabbi, jadikanlah aku dan anak cucuku orang-orang yang tetap mendirikan solat, ya Tuhan kami, perkenankanlah doa kami. 

Ya Tuhan kami, berikan lah keampunan buat kami dan kedua ibu bapa kami dan sekalian orang-orang mukmin pada hari terjadinya hisab (hari kiamat)." (QS. 14:40-41)

Amin…. 




Friday, November 9, 2012

Premium Beautiful : GLAM Awards & Surprise birthday Party for our beloved mentor CDM Salha Zain


Ready in the morning for special award from GLAM tonite!
mama in almost 5 months preggy ;)
setahun pakai premium beautiful badan dah jadi macam tanah dalam pasu dah...terbentuk walau tanpa pb di badan. That is the magical of premium beautiful corset untuk pengguna yang konsisten pakai dengan ikhlas dan tanpa banyak alasan. Ahakksss ;p


GLAM Rawkkkssss.
Special Emilio Pucci from GLAM.


Thanks to you my beautiful and great mentor ~ CDM Hanis Haizi and CDM Salha Zain.



Thank GLAM for the Emilio Pucci. 
Dapat jugak merasa designer items bila istiqomah dalam business ni.


My dear biz partner ieda rani pun dapat jugak. Bukan takat emilio pucci je tapi siap dapat free Bonia Watch and special gift from Milan, Italy.


Siap ada majlis meraikan kejayaan dua CDM fresh from the oven dalam GLAM iaitu CDM Adibah Karimah dan CDM Syukran. Setahun ni je GLAM dah berjaya melahirkan  beberapa org CDM baru. Nak tahu siapa? jom ke majlis ulangtahun syarikat 24 nov 2013 ni kat stadium melawati shah alam.


class GLAM memang tersangat full house malam ni. Sambil nak kaut ilmu, sambil nak serap aura kejayaan adik beradik business yg berjaya.


suke nye tema pinky pink utk malam ni!
















o group with our mentor.



yeayyyy dapat hadiah lagi...class u from milan lagi.








with ieda rani.



with diana nafiesa





with simaa roslan


lepas tu....
siap ada kejutan khas buat kak salha sempena sambutan ulangtahun kelahiran beliau yang ke dot dot dot ;p



anjat gegurl...hehee ;D











CDM-CDM Glamour from GLAM

My great mentor!
CDM Salha Zain...Happy birthday to u kak salha...we love u so muchhhh!!!
xoxo




Be in the right Group, coz we are the pioneer in Online marketing, with the right group, right guidance and be in the GLAM, ur life will be turned 360 around!



Salleha Roslan

011-1631 1641

257D41EB