Friday, October 12, 2012

Traffic jam di Kuala Lumpur!

Smalam punye la kembang tekak sejam tesangkut traffic jam depan KLCC...dlm hati punye la kagummm sangat dgn kesabaran warga kerja kuala lumpur yg keluar subuh balik isyak demi mencari rezeki utk diri dan keluarga...teringat zaman kerja di petronas klcc dulu, rutin harian ngadap jem je sampai jem la jugak kepala otak ni repeat benda yg sama setiap hari...nampak sgt kan walau wang bukan segala-galanye tp segalanye ternyata perlukan wang...tak de nye org nak redah jem hari2 sebab hobi ;)

 gambar ihsan dari en google ;)
tak best kan kalau setiap hari ni yang kita terpaksa lalui. 

cukup lah rasa nye pengalaman kerja di kuala lumpur ni. memang gah tiap hari turun naik bangunan tersohor dunia ni. cakap gaji miskin bandar pun orang tak percaya. semua nye sebab tempat glamour ni je. padahal hakikat nye diri sendiri je yang tahu betapa suffer nye hidup sebagai warga kerja Kuala Lumpur.
yup darling...
tempat memang glamour tapi cuba korang bayangkan dengan gaji yang kita dapat tu sebenar nye tak boleh nak saving langsung. ikat perut dah tentu lah jadi perkara wajib. nak makan yang sedap-sedap dan luarbiasa sikit memang wajib tunggu waktu gaji je la. paling teruk bila dapat gaji pagi,petang tu je dah boleh clear. mau tak clear...keje kat sini mana senang nak tahan nafsu serakah terhadap barang-barang wanita...huhuu..nak pulak time salesss..memang semua berantuuu.

Jom try calculate belanja bulanan kalau keje kl ni jom ;)

Minyak - RM400
Kalau yg naik Train - ??? (tak sure sbb lama dah tak naik)
Toll - RM100
Parking - RM100
Makan / Minum - RM300

wAhhhhhh macam ni je dah dekat seribu...
kalau gaji RM3000 sekali pun tu tak tolak lagi
sewa rumah
duit kereta
credit card
personal loan
ptptn / mara
duit pengasuh
susu pampers anak
insurance

MAK AYAH??????????
yang ni biasa nye jadi list terakhir kan???
sedih nyeeee...sian ibu ayah kita...sebabkan kita nak selesa sorang-sorang terpaksa la korban kan elaun bulanan untuk mereka yang semakin tua tu. 

so y not lakukan sikit perubahan dan pengorbanan sekarang. tengah muda bertenaga kenapa takut nak cuba untuk berubah. banyak peluang untuk tambah pendapatan yang terbentang luas di bumi Allah ni. Kalau dah ramai yang terbukti jadi dan berjaya, kenapa terus nak rasa takut? tak perlu nak terus rasa ragu-ragu sebab biasalah kalau kita nak berubah untuk buat sesuatu yang baik memang setan iblis tu cepat je nak halang.

amik peluang untuk sama-sama tambah income bulanan dan buat saving kita dengan bisnez yang terbukti boleh jadikan kita jutawan. 



nak sal share kan pengalaman kami jana 4,5,6,7 angka pendapatan bulanan?
just buzz me

salleha roslan
011-1631 1641 / 012-3609814
 257D41EB



No comments:

Post a Comment