Tuesday, October 30, 2012

Premium Beautiful : RM100,000 Sales Achiever


Alhamdulillah…alhamdulillah…alhamdulillah
Hanya itu ucapan paling utama yang keluar dari hati dan meniti di bibir bila akhirnya anugerah jam tangan sempena pencapaian jualan terunggul 100k berada dalam genggaman.

Memang sal akui tak ada jalan senang untuk capai kejayaan melainkan sabar dan solat. Usaha perlu berterusan walau ada masa kita akan jatuh sekejap. Jatuh tu biasa lah, tapi bila cepat-cepat bangun dari jatuh terduduk tu adalah luar biasa. Jangan cepat mengalah pada kegagalan kerana rezeki untuk kita semua memang sudah tertulis oleh Allah SWT di luh mahfuz. Ada orang cepat rezeki nye dan ada pulak yang Allah sengaja lambat-lambatkan rezekinye kerana DIA nak menguji sejauh mana kesabaran kita dalam ikhlas mencari redha Nya.

Untuk capai kejayaan perlu ada proses sebab kejayaan tak mungkin di capai sekelip mata. Perlu sentiasa belajar dan terus belajar walaupun kita sudah di atas dan penuh ilmu di dada. Perlu terus berasa bersyukur dengan nikmat yang di beri samada sikit atau banyak, cepat atau lambat. Untuk terus berjaya dengan hati yang tenang perlu sentiasa positif dan amalkan sikap berbaik sangka sesama manusia dan berbaik sangka dengan Allah. Kerana perjuangan dalam bisnez ni adalah perjuangan bersama maka berbaik sangka dan ikhlas dalam membantu antara satu sama lain amat lah diutamakan.



 Bersama Mentor hebat CDM Salha Zain dan anak cucu cicit kesayangan yang mewarnai perjalanan bisnez sal selama ni.


Terima kasih pada ahli keluarga bisnez yang sentiasa menjadi penguat semangat untuk sal terus berusaha dalam menambah nilai hidup diri sendiri, keluarga dan rakan-rakan lain yang memerlukan. Insya’allah masih ramai lagi yang kita boleh Bantu untuk sama-sama capai impian dan matlamat untuk bebas hutang bebas berbelanja. 


Insya’allah lepas ni ramai lagi batu permata yang akan lahir untuk mewarisi 100G Award ni kerana 100G Award ni adalah symbol pada income 10k dan bakal melahirkan ramai pemimpin lagi untuk maju bersama kumpulan.



Anak yang paling “degil” dalam business, DSM Ieda Rani (pakai kain ala-ala batik tu) bakal mewariskan anugerah jam tangan ni pada anak-anak didik nye yang hadir pada malam anugerah ni iaitu nadh, ila, Diana. Dan semestinye buat kak irma, kak siti sakinah, kak zah, jujue, Aisyah, Iynas, Eyma, Diela dan adik beradik baru dalam business ni pasti akan mewarisi semangat dan kejayaan bonda mereka. 



Pensyarah muda sorang ni antara baka singa harimau yang lahir dari business ni. After this confirm turn DSM scha osman pulak untuk pegang 100G Award ni! Confirm scha! ;)



Simaa Roslan antara pewaris terdekat yang bakal mengungguli anugerah jualan 100 ribu terunggul ni. Jom simaa sikit je lagi tu. Alang-alang dah pegang income 4 figures teruskan semangat dan usaha untuk swing ke 5 figures pulak.



1st time jumpa nadh ingatkan tak kawin lagi coz kecik molek je orang nye. Tak sangka kecik-kecik cili api nadh ni. waris baka rimau bonda aisyah dia dan baka singa nenda Diana nafiesa dia lah ni. Tak sampai sebulan berbisness lagi dah pandai berdikari dan rajin untuk bertanya dan menuntut ilmu. Memang waris kuat bonda, nenda dan moyang business dia lah ni. 



 With the best mentor we have CDM Salha Zain and CDM Hanis Haizi.
Terima kasih atas bimbingan dan tunjuk ajar bonda berdua. Jasa dan ilmu yang dicurahkan buat kami akan sentiasa dikenang hingga akhir hayat.




 Kebetulan hari anugerah ni jatuh pada tarikh hari lahir sal jadi memang rasa dah macam birthday celebration pun iye jugak…terima kasih pada stokis B32 dan penaung stokis iaitu CDM Chan dan Madam Lam yang baik hati untuk menghadiahkan jam tangan emas yang tak ternilai harga nye. Terima kasih jugak buat CDM Multimillionaire tersayang kak ana dan abang lan yang sentiasa memberi semangat dan tak jemu berkongsi ilmu untuk kami teruskan usaha mencapai impian dan kejayaan. Paling utama terima kasih buat ahli keluarga yang ikhlas mendoakan.
 


After O Group with our mentor CDM Salha Zain.

Lets be our part
Be in the right Group
We are the pioneer in Online marketing, 
with the right group, right guidance and be in the GLAM, your life will be turned 360 around!

Salleha Roslan
011-1631 1641 / 012-3609814
BB PIN : 257D41EB



No comments:

Post a Comment