Thursday, October 18, 2012

Premium Beautiful : Exclusive Business Meeting October 2012 at GLAM

Sabda Rasulullah SAW
Barang siapa yang menempuh jalan untuk mendalami ilmu maka Allah akan permudahkan baginya jalan ke syurga
~Riwayat Muslim~

Exclusive business meeting (EBM) kali ni diadakan di Green Leaders Academy Malaysia (GLAM), Taman Tun Dr Ismail KL di mana kali ni CDM Salha zain dan CDM Alfaath sendiri yang menyelia atur majlis ilmu ni supaya berjalan lancar sepanjang hari.

suka quotes ni
" when your "WHY" clear then your "HOW" will appear.

Sebab tu kita perlu ada keinginan untuk sentiasa menuntut ilmu dan menjadi orang yang berilmu. Apa jugak yang kita lakukan perlu disertai dengan ilmu. Dan sebab tu our great leaders dalam business ni sentiasa adakan majlis ilmu setiap minggu untuk sentiasa mengasah minda kami supaya sentiasa tajam untuk bergerak dan bertindak.

Ramai kan yang takut nak jadi usahawan dan mulakan perniagaan sebab tak berilmu. Kalau uols faham lah kan tak perlu sebenar nye untuk penuh ilmu di dada baru kita boleh mula berniaga...kalau ikutkan biar kita mulakan perniagaan dan dalam masa yang sama terus belajar dan bertanya. Business ni actually satu proses pembelajaran coz tiap apa yang kita buat pasti ada success dan ada yang gagal.


Congrats Aisyah. Dengan azam dan tekad aisyah berjaya menepis segala alasan dan halangan yang ada untuk sampai ke majlis ilmu ni. Lepas subuh terus bergerak dari JB ke Kuala Lumpur dan dalam hari yang sama anak aisyah pulak demam...tapi tu tak jadikan halangan untuk aisyah teruskan niat nye untuk hadirkan diri ke majlis ilmu di GLAM ni. Alhamdulillah. 


Bertuah aisyah kerana di belakang nye sentiasa ada suami tercinta dalam menyokong usaha dan impian aisyah. Berkat sokongan suami yang pada awal nye agak tidak setuju dengan keputusan aisyah untuk mulakan langkah dalam business ni, akhirnye dileraikan jugak kerana bukti demi bukti dah aisyah tunjukkan.

so uols yang husband tak bagi  buat bisnez tu apa kata teruskan je niat baik uols tu. Bila husband nampak kesungguhan kita confirm dia sendiri yang akan bagi sokongan lebih 100 peratus.


Di apit SSM Aisyah dan bakal DSM Simaa Roslan.
kalau nak ikut kan lebih 15 orang dari group kami yang hadir ke EBM ni tapi disebabkan hampir semua mereka mempunyai appointment yang telah lama di atur, maka hanya kami yang menjadi wakil kumpulan ke majlis ilmu ni.






Thanks SSM Aisyah dan bakal DSM Simaa yang hadir ke EBM ni. Insya'allah berkat usaha dan doa yang tak putus kejayaan pasti datang!


And special thanks to CDM Salha zain and CDM Alfaath atas kesudian menganjurkan Exclusive business meeting ni... bertuah sangat bernaung bawah bimbingan mentor hebat yang tanpa jemu mengajar dan membimbing kami A-Z untuk sama-sama berjaya seperti Mentor2 yang ada di B32. And thanks buat CDM Hanis Haizi yang sudi hadir menyerikan majlis ilmu di akhir slot EBM ni.


Ilmu memang penting kerana ia adalah jambatan untuk kita berjaya dunia dan akhirat. Buat uols yang sedang meninjau peluang business, jangan malu dan segan untuk bertanya tentang biz plan dan sistem ilmu yang kami ada. Selagi uols sedia dibimbing, selagi tu kami warga Green Leaders Group akan sedia membimbing.

for more details pls dont hesitate to contact me
Salleha Roslan
011-16311641 / 012-3609814


or these beautiful and experts agent:
scha osman 018-366 5395
Seluruh Malaysia


Simaa Roslan 012-6374069 
Seluruh Malaysia


 Aisyah 012-6529206 
JB/ Melaka





No comments:

Post a Comment