Tuesday, October 30, 2012

Premium Beautiful : RM100,000 Sales Achiever


Alhamdulillah…alhamdulillah…alhamdulillah
Hanya itu ucapan paling utama yang keluar dari hati dan meniti di bibir bila akhirnya anugerah jam tangan sempena pencapaian jualan terunggul 100k berada dalam genggaman.

Memang sal akui tak ada jalan senang untuk capai kejayaan melainkan sabar dan solat. Usaha perlu berterusan walau ada masa kita akan jatuh sekejap. Jatuh tu biasa lah, tapi bila cepat-cepat bangun dari jatuh terduduk tu adalah luar biasa. Jangan cepat mengalah pada kegagalan kerana rezeki untuk kita semua memang sudah tertulis oleh Allah SWT di luh mahfuz. Ada orang cepat rezeki nye dan ada pulak yang Allah sengaja lambat-lambatkan rezekinye kerana DIA nak menguji sejauh mana kesabaran kita dalam ikhlas mencari redha Nya.

Untuk capai kejayaan perlu ada proses sebab kejayaan tak mungkin di capai sekelip mata. Perlu sentiasa belajar dan terus belajar walaupun kita sudah di atas dan penuh ilmu di dada. Perlu terus berasa bersyukur dengan nikmat yang di beri samada sikit atau banyak, cepat atau lambat. Untuk terus berjaya dengan hati yang tenang perlu sentiasa positif dan amalkan sikap berbaik sangka sesama manusia dan berbaik sangka dengan Allah. Kerana perjuangan dalam bisnez ni adalah perjuangan bersama maka berbaik sangka dan ikhlas dalam membantu antara satu sama lain amat lah diutamakan.



 Bersama Mentor hebat CDM Salha Zain dan anak cucu cicit kesayangan yang mewarnai perjalanan bisnez sal selama ni.


Terima kasih pada ahli keluarga bisnez yang sentiasa menjadi penguat semangat untuk sal terus berusaha dalam menambah nilai hidup diri sendiri, keluarga dan rakan-rakan lain yang memerlukan. Insya’allah masih ramai lagi yang kita boleh Bantu untuk sama-sama capai impian dan matlamat untuk bebas hutang bebas berbelanja. 


Insya’allah lepas ni ramai lagi batu permata yang akan lahir untuk mewarisi 100G Award ni kerana 100G Award ni adalah symbol pada income 10k dan bakal melahirkan ramai pemimpin lagi untuk maju bersama kumpulan.



Anak yang paling “degil” dalam business, DSM Ieda Rani (pakai kain ala-ala batik tu) bakal mewariskan anugerah jam tangan ni pada anak-anak didik nye yang hadir pada malam anugerah ni iaitu nadh, ila, Diana. Dan semestinye buat kak irma, kak siti sakinah, kak zah, jujue, Aisyah, Iynas, Eyma, Diela dan adik beradik baru dalam business ni pasti akan mewarisi semangat dan kejayaan bonda mereka. 



Pensyarah muda sorang ni antara baka singa harimau yang lahir dari business ni. After this confirm turn DSM scha osman pulak untuk pegang 100G Award ni! Confirm scha! ;)



Simaa Roslan antara pewaris terdekat yang bakal mengungguli anugerah jualan 100 ribu terunggul ni. Jom simaa sikit je lagi tu. Alang-alang dah pegang income 4 figures teruskan semangat dan usaha untuk swing ke 5 figures pulak.



1st time jumpa nadh ingatkan tak kawin lagi coz kecik molek je orang nye. Tak sangka kecik-kecik cili api nadh ni. waris baka rimau bonda aisyah dia dan baka singa nenda Diana nafiesa dia lah ni. Tak sampai sebulan berbisness lagi dah pandai berdikari dan rajin untuk bertanya dan menuntut ilmu. Memang waris kuat bonda, nenda dan moyang business dia lah ni. 



 With the best mentor we have CDM Salha Zain and CDM Hanis Haizi.
Terima kasih atas bimbingan dan tunjuk ajar bonda berdua. Jasa dan ilmu yang dicurahkan buat kami akan sentiasa dikenang hingga akhir hayat.




 Kebetulan hari anugerah ni jatuh pada tarikh hari lahir sal jadi memang rasa dah macam birthday celebration pun iye jugak…terima kasih pada stokis B32 dan penaung stokis iaitu CDM Chan dan Madam Lam yang baik hati untuk menghadiahkan jam tangan emas yang tak ternilai harga nye. Terima kasih jugak buat CDM Multimillionaire tersayang kak ana dan abang lan yang sentiasa memberi semangat dan tak jemu berkongsi ilmu untuk kami teruskan usaha mencapai impian dan kejayaan. Paling utama terima kasih buat ahli keluarga yang ikhlas mendoakan.
 


After O Group with our mentor CDM Salha Zain.

Lets be our part
Be in the right Group
We are the pioneer in Online marketing, 
with the right group, right guidance and be in the GLAM, your life will be turned 360 around!

Salleha Roslan
011-1631 1641 / 012-3609814
BB PIN : 257D41EB



Wednesday, October 24, 2012

Premium Beautiful : Premium beautiful 100% diyakini selamat




maaf ye bukan niat nak memburukkan product lain tapi sekadar hanya ingin berkongsi tentang keratan akhbar hari ni. After call kementerian kesihatan malaysia baru sal berani nak share info ni dengan uols. Sebab kesahihan tu perlu so baru kita boleh sharing dengan orang lain. Jadi uols boleh la click link di atas untuk tahu details lagi tentang berita ni ye. 

Apa pun hati-hati setiap kali memilih jalan untuk kurus. Tak de jalan singkat untuk berjaya. sama ada berjaya untuk dapat duit atau berjaya untuk kuruskan badan. Semua kejayaan perlu dilalui melalui proses. Ia tak kan hadir serta merta. Kejayaan yang serta merta ni biasa nye memang bersifat sementara.

Bagi sal, memang terlalu banyak pilihan kita diluar sana untuk memilih product kesihatan dan kecantikkan. Sebab tu biar alah membeli menang memakai. Lagi pulak kalau yang berkaitan dengan makanan dan minuman ni risiko nye memang sukar untuk kita terus kenal pasti dan ianye hanya kan muncul serta merta seperti kesan kurus serta merta yang di beri..

so PREMIUM BEAUTIFUL memang my choice for life.
Opssss!!! jangan silap...premium beautiful bukan product makan atau minum. Tapi just pakai je sebagai pengganti baju dalam tak berkhasiat kita yang ada tu. Dan kesan dia bukan untuk "kurus" serta merta ye tapi untuk "pembentukkan" badan serta merta ;)

Call me NOW your premium beautiful experts!!!!

salleha roslan
011-1631 1641 / 012-3609814





Monday, October 22, 2012

Premium Beautiful : Business trip to Batu Gajah, Perak

 Alhamdulillah tercapai hajat nak bawa my biz partner aka my dear lil sis simaa roslan ke perak untuk urusan business. Dan sambil-sambil tu dapat jugak la berjumpa business partner kami di sana untuk terus berkongsi ilmu dan semangat selagi mereka terus ada keinginan untuk berjaya. Prinsip saya adalah selagi anak-anak bisnez saya mahu dan mereka rela dibimbing, selagi tu la saya sedia membantu dan memberi tunjuk ajar. Biar dalam kesibukkan menguruskan rumah tangga dengan pregnant empat bulan dan masih bertugas di syarikat swasta skalipun, bila anak-anak biz tunjukkan semangat untuk capai impian mereka, saya sendiri sebagai ibu pasti akan lebih bersemangat nak bantu. Business ni bisnez yang sentiasa bermentor jadi perlu ada rasa tanggungjawab untuk jadi kan rakan kongsi. Kejayaan memang tak kan datang bergolek dan takkan datang sehari dua selepas kita berusaha tapi setiap kejayaan yang kita miliki perlu disusuli dengan sedikit pengorbanan tenaga, masa, wang ringgit dan emosi. Biar lakukan pengorbanan sekarang dari kita terkorban pada masalah kewangan dan perasaan yang lebih  kritikal di masa akan datang. Insya'allah saya pegang kata-kata ni "bila kita nak pasti Allah akan buka kan jalan" jadi terus lah percaya dengan potensi diri yang ada.


Bertolak dari damansara dan plan nak breakfast ke pau yik mun tanjung malim ni coz my dear doters damia n danisha memang suka makan pau. And pau yik mun ni antara pau terkenal dan paling di gemari di Malaysia.


sementara nak tunggu pau siap di hidang kitorg layan makan sata n otak-otak jb ni. Sedapppppp!!!!!! Tapi harga memang sentappppp!!!! Seringgit seketul wokeyhhhh...hahaaa sebab kan sedap makan jugak la 20 otak2 pun. Siap berebut makan dengan damia lagi tu Hahahaa.


Damia buat muka sebab mama makan otak-otak favret dia sampai nak abis.hahaa. 


Memang famous la kedai pau ni walau environment biasa-biasa je. Tapi tengok lah berapa banyak kali dah pau yik mun tanjung malim ni masuk paper n magazine.


Pau Yik Mun sudah sampai. Panas-panas lagi! 


Siap tapau balik paket white coffee 3 in 1 dia n pau yang belum dikukus.




Ok jom teruskan perjalanan ;)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

After fitting terus kitorg buat biz sharing. 

Bersama lina, simaa dan zam. Buat orang-orang utara especially yang tinggal di area batu gajah atau ipoh boleh la contact zam or lina even sal atau simaa pun boleh je untuk kami share kan lebih details lagi tentang premium beautiful ni. Nak pakai pb boleh dan nak buat extra income pun boleh.


Insya'allah zam. Dengan niat dan kesungguhan yang ada zam pun boleh je capai segala impian zam.


After biz sharing ke sini pulak kita ;) 


Jusco Aeon Station 18. Baru lagi shopping mall ni. Tapi masuk tak lama pun sebab bohsan dah agaknye dengan shopping mall yang ada buat masa ni...Tak tau la, rasa nye pregnant kali ni rasa rimas je kalau duduk lama-lama dalam shopping mall. 


Pas tu singgah sini jap. coz on the way pergi tadi tak sempat singgah. tapi time ni hujan pulak so sementara tunggu hubby solat kitorg tengok2 castle ni dari dalam kereta je la.


Kellie's Castle ni terletak di batu gajah, kira 20 minit dari ipoh. Dengar cerita rumah agam ni penuh dengan misteri. Nak tau apa yang misteri nye boleh baca sejarah kellie's castle ni atau pun datang sendiri tengok bangunan classic yang sekarang sedang di bangunkan oleh jabatan khazanah negara ni.


Sedap danisha tido ujan-ujan ni kan. 


Damia pulak sibuk kacau mak njang dia yang asik dok busy ber BBM dgn clients ke or dengan fiance ntah. 




Dasat tak kitorg...pagi tadi datang sini malam pun datang sini lagi..hahaa..penangan pau yik mun tanjung malim. Tak tau nak makan kat mana sebab ujan renyai-renyaikan on the way balik ni so decide untuk dinner kat sini lagi lah.




Teh Tarik dia sedap babe.


Kuey Teow Cantonese ni pun not bad. Boleh diterima tekak ;) 


Antu Otak-otak. Damia suka betul otak-otak jb ni. 


Tengok la berapa banyak dia je yang makan.


My hubby yang sentiasa di sisi dalam membantu isteri tersayang sama-sama mencari rezeki. Cian dia kelaparan ye ;)


Dah nape ko ni? ;D




Keje diorg bertiga belakang kereta...senyap sepanjang jalan melayan gadget yang ada.


hahahahaaa...sampai umah mak tok diorg ingat kan depa ni nak tido la. rupa nye lagi segar mata n siap menyanyi-nyanyi lagi...adoiiiii..lantak korang la..mama tetap nak tido dulu..babaiiii ;)


Nak tau rahsia kami buat extra income 4-5 angka sebulan dengan hanya 2 jam sehari melalui facebook dan blog boleh la cepat-cepat set appointment ye ;)

Salleha Roslan
011-1631 1641 / 012-3609814
257D41EB

Simaa Roslan
012-6374069

Zamzuhaida
019-3973953

Lina
017-5990072




Friday, October 19, 2012

Premium Beautiful : Anak dara wajib pakai premium beautiful

Kenapa saya kata anak dara wajib pakai premium beautiful???
sebab utama mesti lah sebab belum kawin. so wajib jaga bentuk badan dari skarang supaya nanti walau dah beranak pinak pun badan tak menggelebeh jatuh sana sini. kita biasa tengok kan ramai je orang-orang yang kat luar sana suka kan kecantikkan tapi diorg malas dan terlalu berkira untuk sihat dan cantik. dah datang penyakit kronik baru nak cari jalan and time tu percaya lah yang harta kita pun boleh habis licin kalau dah sakit.

Tau tak kalau kita lebih berat badan apa risiko yang kita akan dapat???
~ susah nak pregnant
~ sembelit
~ migraine 
~ semput
~ sakit belakang
~keputihan
~ sakit lutut
~ saluran darah tersumbat
~ masalah jantung
~ kencing manis
dan macam-macam lagi lah.
Tapi paling kronik kalau dengan masalah berat badan berlebihan ni kita confirm senang dapat masalah KURANG KEYAKINAN diri!

Ni antara testimoni client kami yang terkini. Anak dara ni baru je pakai premium beautiful corset ni tak sampai 5 minit pun. Tu baru 5 Minit. cuba pakai 5 bulan pastu pakai lah terus sampai 5 tahun secara konsisten. Confirm body solid je walau beranak 5 pun ;)

Premium beautiful memang direka bentuk khas untuk alihkan lemak-lemak badan yang dah lari dari landasan tu untuk balik ke tempat asal. Cuba uols pegang belakang badan uols tu especially blakang dada confirm akan rasa lembik-lembik lebihan lemak kan. Kalau nak ikutkan tak sepatutnye isi badan kita ada kat blakang tu. tu yang ada org lepas bersalin kena urut blakang badan tu sebab susu badan pun ikut lari sama ke blakang.

lagi pulak pakai je lah pb ni so that tak de la korang pening-pening kepala nak buat hard excercise utk cantik kan bahagian-bahagian tertentu kat peha, pinggul, pinggang, dada dan lengan uols tu. sebab pb corset secara semulajadi akan jalankan tugas dia untuk cantikkan part-part yg terover besar  kita tu. Tapi untuk yang bersenam tu kira bonus besar la untuk uols kurangkan berat badan dengan cepat.

Ingat ye...pb bukan serta merta turunkan kilo badan uol tapi pb lebih kepada bentukkan badan kita tanpa sakit dan tanpa kesan sampingan yang merosakkan organ-prgan badan. Pb sangat membantu tingkatkan metabolisme badan. So kalau 2-3 bulan pakai pb kilo tak turun-turun tu jangan lah give up.Jangan pulak campak bawah katil or simpan dalam almari. Sebab walau kilo tak turun pun tapi tau tak kandungan lemak badan korang memang akan turun. Tak caya boleh try check timbang kuantiti lemak uols before n after pakai pb.



Testimoni anak dara jugak. sebelum pakai dan selepas pakai memang beza sangat kan. Kalau tak pakai pb tengok lah macam mana susunan lemak badan kita? dan after pakai je pb terus nampak exclusive bentuk badan. kemas terletak. kalau macam ni pun bentuk badan lah kan confirm confident je nak pakai kebaya walau size badan kita size plus plus. 

Lagi satu kelebihan premium beautiful ni, kalau uols beli kain ela RM5 semeter pun then anta tempah tailor confirm bila pakai tetap cantik walau kain tak mahal pun. Ye la kan bentuk badan dah kemas so kain murah atau mahal bukan ukuran lagi. Tapi..................kalau beli kain mahal dan import dari mana sekali pun, kalau bentuk badan kita bertingkat confirm baju mahal dan lawa tu nampak murah dan tak menarik ;)




Jom dear kita selamatkan badan kita dari runtuh. Cepat-cepat dapatkan premium beautiful dengan harga runtuh dari sal dan beautiful experts sal ye. Special price and tip top service confirm!


Salleha Roslan
011-1631 1641 / 012-3609814
257 D41EB










Thursday, October 18, 2012

Premium Beautiful : Exclusive Business Meeting October 2012 at GLAM

Sabda Rasulullah SAW
Barang siapa yang menempuh jalan untuk mendalami ilmu maka Allah akan permudahkan baginya jalan ke syurga
~Riwayat Muslim~

Exclusive business meeting (EBM) kali ni diadakan di Green Leaders Academy Malaysia (GLAM), Taman Tun Dr Ismail KL di mana kali ni CDM Salha zain dan CDM Alfaath sendiri yang menyelia atur majlis ilmu ni supaya berjalan lancar sepanjang hari.

suka quotes ni
" when your "WHY" clear then your "HOW" will appear.

Sebab tu kita perlu ada keinginan untuk sentiasa menuntut ilmu dan menjadi orang yang berilmu. Apa jugak yang kita lakukan perlu disertai dengan ilmu. Dan sebab tu our great leaders dalam business ni sentiasa adakan majlis ilmu setiap minggu untuk sentiasa mengasah minda kami supaya sentiasa tajam untuk bergerak dan bertindak.

Ramai kan yang takut nak jadi usahawan dan mulakan perniagaan sebab tak berilmu. Kalau uols faham lah kan tak perlu sebenar nye untuk penuh ilmu di dada baru kita boleh mula berniaga...kalau ikutkan biar kita mulakan perniagaan dan dalam masa yang sama terus belajar dan bertanya. Business ni actually satu proses pembelajaran coz tiap apa yang kita buat pasti ada success dan ada yang gagal.


Congrats Aisyah. Dengan azam dan tekad aisyah berjaya menepis segala alasan dan halangan yang ada untuk sampai ke majlis ilmu ni. Lepas subuh terus bergerak dari JB ke Kuala Lumpur dan dalam hari yang sama anak aisyah pulak demam...tapi tu tak jadikan halangan untuk aisyah teruskan niat nye untuk hadirkan diri ke majlis ilmu di GLAM ni. Alhamdulillah. 


Bertuah aisyah kerana di belakang nye sentiasa ada suami tercinta dalam menyokong usaha dan impian aisyah. Berkat sokongan suami yang pada awal nye agak tidak setuju dengan keputusan aisyah untuk mulakan langkah dalam business ni, akhirnye dileraikan jugak kerana bukti demi bukti dah aisyah tunjukkan.

so uols yang husband tak bagi  buat bisnez tu apa kata teruskan je niat baik uols tu. Bila husband nampak kesungguhan kita confirm dia sendiri yang akan bagi sokongan lebih 100 peratus.


Di apit SSM Aisyah dan bakal DSM Simaa Roslan.
kalau nak ikut kan lebih 15 orang dari group kami yang hadir ke EBM ni tapi disebabkan hampir semua mereka mempunyai appointment yang telah lama di atur, maka hanya kami yang menjadi wakil kumpulan ke majlis ilmu ni.






Thanks SSM Aisyah dan bakal DSM Simaa yang hadir ke EBM ni. Insya'allah berkat usaha dan doa yang tak putus kejayaan pasti datang!


And special thanks to CDM Salha zain and CDM Alfaath atas kesudian menganjurkan Exclusive business meeting ni... bertuah sangat bernaung bawah bimbingan mentor hebat yang tanpa jemu mengajar dan membimbing kami A-Z untuk sama-sama berjaya seperti Mentor2 yang ada di B32. And thanks buat CDM Hanis Haizi yang sudi hadir menyerikan majlis ilmu di akhir slot EBM ni.


Ilmu memang penting kerana ia adalah jambatan untuk kita berjaya dunia dan akhirat. Buat uols yang sedang meninjau peluang business, jangan malu dan segan untuk bertanya tentang biz plan dan sistem ilmu yang kami ada. Selagi uols sedia dibimbing, selagi tu kami warga Green Leaders Group akan sedia membimbing.

for more details pls dont hesitate to contact me
Salleha Roslan
011-16311641 / 012-3609814


or these beautiful and experts agent:
scha osman 018-366 5395
Seluruh Malaysia


Simaa Roslan 012-6374069 
Seluruh Malaysia


 Aisyah 012-6529206 
JB/ Melaka