Friday, September 21, 2012

premium beautiful : keputihan

Bahaya keputihan ketika hamil.

Uols ada masalah keputihan tak ketika hamil?
kalau time tak pregnant dulu pun banyak je keputihan, ni kan pulak time pregnant. lagi senang keputihan nak membiak.

Teringat masa 1st pregnancy dulu...masa usia kandungan lebih tujuh bulan sal terpaksa di "pap smear"...huwaaaa....sakit weyhhhh pap smear ni. Sebab keputihan kritikal sangat sampai doctor nak tak nak, kena jugak buat sebab nak tengok tahap jangkitan kulat tu macam mana.

yakeeesssss....
ni la gambaran keputihan yang melekat didinding ehem ehem kita tu...seremmm jugak kan tengok.

semua yang bergelar wanita berisiko untuk dapat kulat ni. dan tau kan yang keputihan ni bukan lah sesuatu yang baik untuk dipelihara dalam dinding rahim kita. 



Jom kita tengok apa sebenar nye yang dimaksudkan dengan keputihan ni. 

Untuk pengetahuan kita, keputihan ni merupakan sejenis penyakit yang sering dihidapai oleh kaum wanita. 

Keputihan juga merupakan satu simptom dimana kita dijangkiti bakteria atau pun kulat.Kulat? oh tidakkkk! Jangkitan bakteria ni akan menyerang kawasan genital (kemaluan) seseorang wanita tu. selang beberapa hari, jangkitan ni akan keluarkan cecair berwarna putih disertai bau yang agak tak berapa nak best lah. Lepas tu mula la area genital tu akan rasa gatal-gatal dan terbakar. Tak de lah terbakar sampai keluar api pun kan, cuma ehem ehem kita tu akan rasa panas sebab melecet je lah. Dah gatal, takkan la tak garu kan...huhuu... :p

penyebab keputihan

Banyak makan benda manis pun boleh jadi penyumbang pada pembiakan keputihan yang banyak...so kurangkan manis dalam minuman dan makan tapi lebihkan manis dalam senyuman ye ;)))
Buat peminat sengkuang, nenas dan timun kurangkan makan buah-buah ni ye.

Tau tak apa kesan kalau keputihan ni tak dirawat?

Banyak kajian yang telah dilakukan ke atas wanita yang mengidap keputihan ni. 
kesan sampingan daripada keputihan adalah seperti 

1) Jangkitan pada saluran kencing
2) sukar untuk hamil
3) Jangkitan pada bayi dalam kandungan



Mungkin ada yang tertanye macam mana cara nak rawat masalah keputihan ni kan?


Antara cara nak atasi keputihan secara traditional adalah :

daun sireh...
tau kan daun sireh ni...kalau tak jumpa and tak tau mana nak beli boleh la pegi mana-mana kedai india...mesti ada jual punye...
rebus daun sireh tu then air dia buat basuh asset uols tu ye insya'allah mujarab ;)



selain tu boleh jugak try cara ni kalau rasa rajin nak mencari bahan-bahan ni ye..;p


Cara-cara menyediakan ramuan mengatasi masalah keputihan:


1. Sediakan beberapa helai daun inai, buah temu kunci dan tapak sulaiman.


2. Bersihkan bahan-bahan tersebut terlebih dulu.


3. Rebuslah kesemua bahan tadi hingga mendidih.


4. Setelah mendidih, tuangkan air tersebut ke dalam gelas dan biarkan ia seketika atau suam.



lagi satu kalau nak guna daun pegaga pun boleh je...rebus secekak daun pegaga dengan dua gelas air, masuk garam sikit, biar mendidih kemudian biar dia suam-suam sikit baru minum sampai hilang gatal-gatal akibat keputihan tadi.




dan kalau rasa-rasa malas n tak de masa nak petik daun sireh, daun pegaga then rebus pulak, nak cari lagi tapak sulaiman bagai, uols boleh la gunakan kaedah yang senang dan moden ni
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


pakai je long girdle premium beautiful!!!
saya jamin uols mesti puas hati tak terhingga bila segala keputihan yang dialami dapat diatasi dengan hanye sarungkan girdle premium beautiful ni je. Once pakai confirm tak de lagi dah masalah ehem ehem bawah tu basah, berair plus gatal-gatal...pb ni kira pengganti seluar dalam harian kita yang tak de function memelihara assets utama kita tu...bila pakai je pb ni uols akan perasan yang keputihan tu akan ditarik sehabis habis nye tanpa rasa sakit sekalipun...dia akan keluar dalam bentuk macam nak chewing gum sket...sticky2 gitu...memang selesa dan yakin sepanjang hari. Ada tu pulak keputihan tu akan kering di jejaring girdle tu dan bertukar jadi serbuk putih. Memang tak sempat ehem ehem kita tu nak lembab pb dah tolong keringkan. Macam ada kipas angin la pulak kan ;)

selain sangat effective untuk hilangkan masalah keputihan, long gordle premium beautiful ni jugak boleh shape kan bahagian pinggul dan peha kita yang semakin hari semakin berkembang dengan pesat nye...tak ke pakej tu. sambil nak hilangkan keputihan sambil dapat bentuk pinggul dan bentuk peha yang cantik.

kalau  nak ikutkan banyak sangat benefits lain yang long girdle pb ni boleh bantu kita merawat masalah kesihatan wanita. Hanya terpulang pada kita sendiri la sama ada yakin atau tak dengan keberkesanan long girdle ni. 

nak tau apa lagi kelebihan pb ni cepat-cepat click link ni ye dear ;)


Nak tau details lagi contact je sal okies
011-1631 1641

3 comments: