Tuesday, September 25, 2012

Premium Beautiful : Premium beautiful as one stop center

Jangan fikir lama sangat untuk nak pakai ke tak nak..nak pakai ke tak nak..makin lama fikir kang lagi banyak alignment badan tu lari ;)

Berbaloi-baloi pun kalau hadiahkan diri sendiri satu set premium beautiful. Bukan apa, pakej tau pb ni..baju dalam seumur hidup. Dah la ada jaminan baik pulih seumur hidup makna nye kalau nanti pb uols koyak ke cangkuk tecabut ke anta je repair free of charge tanpa resit. sebab tu penting untuk beli pb ni dengan agent yang commited dengan business premium beautiful ni. Mcm mana nak tau agent tu komited ke tak? Tengok je la update facebook dan blog diorg. Mana yang rajin update dan sentiasa buat uols teruja tu, tu la salah satu ciri agent yang komited. Kalau salah beli dengan agent yang hanya melepaskan batuk di tangga je memang uols la yang kesian nanti sebab mesti segan kan nak minta tolong dengan orang lain. Last-last terpaksa la uols simpan je pb tu buat pekasam dalam almari. Sayanggg sangat kalau jadi kes macam ni kan ;) 

Premium Beautiful Mahal?
as for me pelaburan untuk kesihatan yang lebih kurang 2k ni je kalau sayang nak invest memang tak tau nak kata apa la ;)
Just imagine la ye, salah satu kebaikan pb membantu proses mendapatkan zuriat. Try to conceive with pb hanya perlu lebih kurang 2k je. Dan kalau buat rawatan IVF??? Cecah tak puluhan ribu??? mesti cecah punye kan. Berhasil atau tak semua tu terpulang pada izin Allah SWT. 

Tu contoh je ye...actually banyak lagi contoh perbandingan yang sal boleh share kat sini tapi nanti-nanti la bila datang mood nak update benda lain pulak. Dari contoh nak conceive baby antara pakai pb dan IVF ni kita dah dapat gambaran yang actually pb ni antara rawatan alternatif termurah untuk kita. Lagi pun tak de sebarang risiko kalau pakai pb ni. 


Okay la jom kita tengok testimoni terpilih untuk entry kali ni. Testimoni dari ibu anak tiga. Seorang surirumah yang tetap nak nampak cantik dan nak sentiasa kekal sihat. So pakai pb sambil buat keje umah memang lah tersangat best ;)



ni la antara sebab kenapa premium beautiful ni di panggil one stop center.


Salleha Roslan
011-1631 1641





Monday, September 24, 2012

Premium beautiful : Top blogger fatin liyana pun dah pakai premium beautiful

Wowwweeee top blogger Fatin Liyana pun dah pakai premium beautiful????? Biar betik??? Dia kan kurus dah...so buat apa lagi nak pakai pb ni???

Haaaa..ni mungkin antara perkataan yang keluar dari benak fikiran korang kan....so kalau nak tau kenapa fatin liyana pilih untuk pakai premium beautiful the top healthy and beauty corset ni jom la baca entry blog yang dia baru je update ni. still fresh lagi.

orang kurus senang dapat masalah bongkok macam ni kan? 


but now tengok la perubahan posture badan fatin liyana ni. Bezakan...so jom sama-sama kita baca pengalam fatin liyana yang baru beberapa hari je pakai corset nombor satu ni ;)

credit to fatin liyana asri ;)

salleha roslan
011-1631 1641 

Friday, September 21, 2012

premium beautiful : keputihan

Bahaya keputihan ketika hamil.

Uols ada masalah keputihan tak ketika hamil?
kalau time tak pregnant dulu pun banyak je keputihan, ni kan pulak time pregnant. lagi senang keputihan nak membiak.

Teringat masa 1st pregnancy dulu...masa usia kandungan lebih tujuh bulan sal terpaksa di "pap smear"...huwaaaa....sakit weyhhhh pap smear ni. Sebab keputihan kritikal sangat sampai doctor nak tak nak, kena jugak buat sebab nak tengok tahap jangkitan kulat tu macam mana.

yakeeesssss....
ni la gambaran keputihan yang melekat didinding ehem ehem kita tu...seremmm jugak kan tengok.

semua yang bergelar wanita berisiko untuk dapat kulat ni. dan tau kan yang keputihan ni bukan lah sesuatu yang baik untuk dipelihara dalam dinding rahim kita. 



Jom kita tengok apa sebenar nye yang dimaksudkan dengan keputihan ni. 

Untuk pengetahuan kita, keputihan ni merupakan sejenis penyakit yang sering dihidapai oleh kaum wanita. 

Keputihan juga merupakan satu simptom dimana kita dijangkiti bakteria atau pun kulat.Kulat? oh tidakkkk! Jangkitan bakteria ni akan menyerang kawasan genital (kemaluan) seseorang wanita tu. selang beberapa hari, jangkitan ni akan keluarkan cecair berwarna putih disertai bau yang agak tak berapa nak best lah. Lepas tu mula la area genital tu akan rasa gatal-gatal dan terbakar. Tak de lah terbakar sampai keluar api pun kan, cuma ehem ehem kita tu akan rasa panas sebab melecet je lah. Dah gatal, takkan la tak garu kan...huhuu... :p

penyebab keputihan

Banyak makan benda manis pun boleh jadi penyumbang pada pembiakan keputihan yang banyak...so kurangkan manis dalam minuman dan makan tapi lebihkan manis dalam senyuman ye ;)))
Buat peminat sengkuang, nenas dan timun kurangkan makan buah-buah ni ye.

Tau tak apa kesan kalau keputihan ni tak dirawat?

Banyak kajian yang telah dilakukan ke atas wanita yang mengidap keputihan ni. 
kesan sampingan daripada keputihan adalah seperti 

1) Jangkitan pada saluran kencing
2) sukar untuk hamil
3) Jangkitan pada bayi dalam kandungan



Mungkin ada yang tertanye macam mana cara nak rawat masalah keputihan ni kan?


Antara cara nak atasi keputihan secara traditional adalah :

daun sireh...
tau kan daun sireh ni...kalau tak jumpa and tak tau mana nak beli boleh la pegi mana-mana kedai india...mesti ada jual punye...
rebus daun sireh tu then air dia buat basuh asset uols tu ye insya'allah mujarab ;)



selain tu boleh jugak try cara ni kalau rasa rajin nak mencari bahan-bahan ni ye..;p


Cara-cara menyediakan ramuan mengatasi masalah keputihan:


1. Sediakan beberapa helai daun inai, buah temu kunci dan tapak sulaiman.


2. Bersihkan bahan-bahan tersebut terlebih dulu.


3. Rebuslah kesemua bahan tadi hingga mendidih.


4. Setelah mendidih, tuangkan air tersebut ke dalam gelas dan biarkan ia seketika atau suam.



lagi satu kalau nak guna daun pegaga pun boleh je...rebus secekak daun pegaga dengan dua gelas air, masuk garam sikit, biar mendidih kemudian biar dia suam-suam sikit baru minum sampai hilang gatal-gatal akibat keputihan tadi.




dan kalau rasa-rasa malas n tak de masa nak petik daun sireh, daun pegaga then rebus pulak, nak cari lagi tapak sulaiman bagai, uols boleh la gunakan kaedah yang senang dan moden ni
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


pakai je long girdle premium beautiful!!!
saya jamin uols mesti puas hati tak terhingga bila segala keputihan yang dialami dapat diatasi dengan hanye sarungkan girdle premium beautiful ni je. Once pakai confirm tak de lagi dah masalah ehem ehem bawah tu basah, berair plus gatal-gatal...pb ni kira pengganti seluar dalam harian kita yang tak de function memelihara assets utama kita tu...bila pakai je pb ni uols akan perasan yang keputihan tu akan ditarik sehabis habis nye tanpa rasa sakit sekalipun...dia akan keluar dalam bentuk macam nak chewing gum sket...sticky2 gitu...memang selesa dan yakin sepanjang hari. Ada tu pulak keputihan tu akan kering di jejaring girdle tu dan bertukar jadi serbuk putih. Memang tak sempat ehem ehem kita tu nak lembab pb dah tolong keringkan. Macam ada kipas angin la pulak kan ;)

selain sangat effective untuk hilangkan masalah keputihan, long gordle premium beautiful ni jugak boleh shape kan bahagian pinggul dan peha kita yang semakin hari semakin berkembang dengan pesat nye...tak ke pakej tu. sambil nak hilangkan keputihan sambil dapat bentuk pinggul dan bentuk peha yang cantik.

kalau  nak ikutkan banyak sangat benefits lain yang long girdle pb ni boleh bantu kita merawat masalah kesihatan wanita. Hanya terpulang pada kita sendiri la sama ada yakin atau tak dengan keberkesanan long girdle ni. 

nak tau apa lagi kelebihan pb ni cepat-cepat click link ni ye dear ;)


Nak tau details lagi contact je sal okies
011-1631 1641

Premium Beautiful : BIOZONE Food Purifier




IOZONE Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. 

Tiub silikon yang bergred medikal akan menyalurkan ozon ke dalam air di mana makanan direndamkan. Ketika gelembung-gelembung muncul, ia menandakan bermulanya proses purifikasi makanan dalam tempoh masa yang ditetapkan.


Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk purifikasi sayur-sayuran dan daging?
Sila rujuk buku panduan operasi yang terdapat di dalam kotak. Secara umumnya, semua jenis makanan (contohnya buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan laut) memerlukan masa selama 15 minit. Hanya daging (misalnya ayam, kambing dan lembu) memerlukan masa selama 30 minit. Masa operasi yang maksimum bagi BIOZONE Food Purifier ialah 45 minit di mana ia boleh digunakan untuk tujuan mandian atau kegunaan peti sejuk.
 
Tambahan pula, terdapat fungsi sanitasi ON / OFF selama 3 minit untuk satu liter air. Fungsi sanitasi ini dapat menyingkirkan bakteria pada permukaan makanan dengan cepat tanpa menggunakan air. Sekiranya anda mempunyai air yang berlebihan, anda boleh menggandakan masa berkadaran dengan kuantiti air anda. Isipadu air yang maksimum ialah 10 liter, sementara masa purifikasi adalah selama 30 minit.


Apakah yang akan berlaku sekiranya batu seramik atau tiub silikon pecah?
Sila beli dan gantikan dengan satu set baru yang terdiri daripada batu seramik dan tiub silikon.


Mengapakah saya perlu menjalankan penyelenggaraan selepas 2 tahun pembelian?
Juruteknik akan membuka BIOZONE Food Purifier untuk memeriksa dan membersihkan bahagian-bahagian dalaman termasuklah penentukuran dengan tujuan memastikan BIOZONE Food Purifier dapat beroperasi secara optimum dan bertahan lebih lama.


Adakah saya memerlukan masa purifikasi yang lebih lama sekiranya saya mempunyai banyak makanan?
BIOZONE Food Purifier direka khas untuk penggunaan di rumah sahaja. Andaikan anda mempunyai 3-4 hidangan ayam, masih memadai untuk anda menggunakan masa selama 30 minit untuk purifikasikan daging, asalkan anda mengikuti peraturan isipadu air maksimum, iaitu 10 liter.


Adakah ia menggunakan kuasa elektrik yang banyak?
Tidak. Ia hanya menggunakan kuasa elektrik yang minimum iaitu 35W sahaja, bagaikan anda menyalakan sebiji mentol di rumah.


Bagaimanakah caranya untuk mencuci batu seramik?
Cabutkan tiub silikon dari mesin. Gunakan berus gigi dan gosok permukaan batu seramik dengan lembut di bawah air yang mengalir. Selepas itu, biarkan ia kering. Anda juga boleh mengeringkannya sekali-sekala di bawah sinaran matahari. Sekiranya ada bau busuk, anda boleh purifikasikan batu seramik dengan air bersih selama beberapa minit, kemudian biarkannya kering.


Adakah nutrien makanan akan hilang dalam proses purifikasi?
Berdasakan kajian makmal terhadap daging yang dipurifikasikan, ia menunjukkan bahawa kebanyakan nutrien masih dikekalkan. Hal ini boleh dilakukan sekiranya anda menggunakan alat purifikasi yang berada dalam keadaan baik. Namun, jika anda menggunakan teknologi yang konvensional, ia mungkin akan mengurangkan sebahagian besar nutrien dalam makanan.


Adakah saya perlu mencuci makanan sekali lagi selepas proses purifikasi?
Anda tidak perlu mencuci makanan selepas proses purifikasi. Namun, sekiranya anda rasa perlu untuk mencuci makanan tersebut selepas proses purifikasi, anda boleh menggunakan air yang ditapis untuk mengelakkan bahan-bahan pencemar yang terkandung di dalam air paip. 


Berapa lamakah BIOZONE Food Purifier boleh bertahan?
Selepas dua tahun yang pertama, ia boleh bertahan asalkan anda menjalankan penyelenggaraan ke atas mesin tersebut setiap tahun sekali.


Mengapakah saya tidak boleh menggunakan bekas plastik? Apakah jenis mangkuk-mangkuk lain yang boleh digunakan?
Bukan semua plastik adalah bahan perintang ozon. Secara umumnya, kami tidak menggalakkan anda menggunakan mangkuk plastik. Adalah cara terbaik sekiranya anda menggunakan mangkuk keluli tahan karat atau mangkuk kaca.


Bolehkah saya menggunakan BIOZONE Food Purifier untuk membersihkan botol susu bayi?
Umumnya, kami tidak menggalakkan proses purifikasi secara terus ke atas plastik. Anda boleh purifikasikan air dengan menggunakan bekas kaca atau keluli tahan karat, kemudian menggunakan air yang telah dipurifikasi tersebut untuk membersihkan botol susu bayi.


Mengapakah gelembung terbentuk pada daging, namun ia tidak kelihatan pada sayur-sayuran?
Biasanya, gelembung terbentuk disebabkan oleh racun serangga yang larut dalam air, maka ia menyebabkan gelembung tersebut tidak kelihatan pada sayur-sayuran. Gelembung adalah satu rangkaian asid lemak yang lebih lazim dijumpai pada daging. Kebanyakan asid lemak mempunyai sebatian polimer yang sukar diserap oleh badan manusia. Jika badan anda mampu menyerapnya, ia sebenarnya telah masuk ke dalam peredaran darah di mana pengambilannya untuk jangka masa yang panjang mungkin memudaratkan kesihatan badan. 


Bolehkah saya menyingkirkan antibiotik daripada daging semasa proses purifikasi?
Gelembung yang terhasil tidak menunjukkan sebarang kesan antibiotik, namun dalam proses purifikasi selama 30 minit ini, laporan daripada kajian makmal menunjukkan bahawa tiada sebarang antibiotik dijumpai selepas proses purifikasi.

Adakah gelembung akan hilang sepenuhnya sekiranya saya menjalankan purifikasi untuk jangka masa yang lebih panjang?
Kemungkinan untuk gelembung hilang sepenuhnya adalah sukar sekali kerana lemak hanya akan disingkirkan melalui proses purifikasi apabila jangka masanya lebih panjang. Kesannya, lebih banyak nutrien akan hilang. Maka, kita tidak menggalakkan purifikasi daging untuk jangka masa yang lebih panjang.


Sesetengah sayur-sayuran dan buah-buahan terapung semasa proses purifikasi. Apakah yang perlu saya lakukan?
Anda cuma perlu menutup mangkuk dan tinggalkan satu ruang kecil untuk membenarkan tiub silikon untuk melaluinya, dan pastikan penutup tersebut bukan diperbuat daripada bahan plastik.


Bolehkah saya yakin bahawa BIOZONE Food Purifier dapat melakukan proses purifikasi 100%?
Kami tidak boleh menyatakan bahawa BIOZONE Food Purifier dapat purifikasikan bahan kimia 100%. Objektif kami adalah untuk mengurangkan bahan kimia sebanyak mungkin sebelum kita mengambil sesuatu makanan. Kebanyakan bahan kimia dapat disingkirkan oleh BIOZONE Food Purifier melalui proses purifikasi di mana kita mempunyai kajian-kajian makmal yang boleh dikongsi bersama. Teknologi ozon yang umumnya digunakan untuk purifikasikan air, makanan dan rawatan kolam renang telah dibuktikan secara saintifik di kebanyakan negara maju.



Kelebihan BIOZONE Food Purifier

  • Selamat.
  • Keberkesanan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan memelihara nutrien dalam makanan.
  • Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk.
  • Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba.
  • Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam.



Ciri-ciri BIOZONE Food Purifier

  • Mudah beroperasi dengan menggunakan empat mod pengawal masa mikro-pemproses untuk menentukan masa purifikasi yang berbeza (3 minit/15 minit/30 minit/45 minit)
  • Tidak perlu menggantikan penjana ozon dengan kerap.
  • Penggunaan kuasa yang rendah ~ 35W.
  • 100% tiub silikon yang bergred medikal.
  • Batu seramik yang bergred tinggi.
  • Plastik ABS bergred tinggi yang menentang ozon.
  • Mudah alih, mudah digunakan dan mesra pengguna.



Cara guna BIOZONE Food Purifier

  1. Sediakan semangkuk air.
  2. Bersihkan makanan dan potong kepada kepingan.
  3. Letakkan makanan yang perlu dipurifikasi ke dalam mangkuk.
  4. Pastikan paras air menutupi makanan. (Isipadu air yang maksimum untuk purifikasi ialah 10 liter).
  5. Masukkan tiub silikon bergred medikal ke dalam mangkuk dengan merendamkan batu seramik di dalam air.
  6. Tekan butang pengawal masa untuk memilih masa purifikasi anda.



You can also read Hanis Haizi review on the product here

Harga istimewa untuk 13 pembeli terawal...
cepatttt...harga runtuh ni ;)


Salleha Roslan
011-1631 1641


Thursday, September 20, 2012

khasiat buah-buahan

mak yong skarang ni suka sangat makan buah-buahan...Alhamdulillah sepanjang 3 kali pregnant ni langsung tak de morning sickness...tapi pregnant kali ni suka sangat makan buah...tak kisah la buah apa skali pun, asalkan nampak je jual2 kat tepi jalan or any supermarket mesti nak beli...tapi makan nye kadang-kadang tak abis pun..hehee ;)

Kita semua tau kan yang buah-buahan banyak khasiat nye dan Allah ciptakan pelbagai jenis buah, setiap jenis memiliki rasa dan harum tersendiri... buah-buahan dan sayur-sayuran juga merupakan  sumber-sumber vitamin dan nutrisi yang banyak.Allah ciptakan tanaman ni dan memperlihatkannya kepada manusia agar kita ambil hikmah dan mensyukuri-Nya. Al-Qur`an menyebutkan begitu banyak jenis buah-buahan, yang akan tersedia bagi orang-orang beriman di dalam syurga.Subhanallah.

Berikut adalah jenis buah-buahan berserta hikmah dan manfaat yang disebutkan di dalam Al-Qur`an


1. PISANG
"Berada di antara pohon bidara yang tidak berduri, dan pohon-pohon pisang yang bersusun-susun (buahnya), dan naungan yang terbentang luas, dan air yang tercurah, dan buah-buahan yang banyak, yang tidak berhenti (buahnya) dan tidak terlarang mengambilnya." (al-Waaqi'ah [56]: 28-33)

Pisang, yang kaya dengan vitamin B6, juga buah yang sangat bergizi, terdiri dari air (75%), protein (1.3%) dan lemak (0.6%). setiap buah pisang juga mengandungi karbohidrat dan potassium dalam jumlah yang mencukupi. selain dapat menolong menyembuhkan banyak penyakit, pisang sangat di galakkan untuk menyembuhkan demam, gangguan sistem pencernaan dan kejang-kejang. selain itu, pisang juga menurunkan tekanan darah dan digunakan untuk penyembuhan pelbagai alergi. 

2. ANGGUR
"Lalu dengan air itu, Kami tumbuhkan untuk kamu kebun-kebun kurma dan anggur; di dalam kebun-kebun itu kamu memperoleh buah-buahan yang banyak dan sebagian dari buah-buahan itu kamu makan." (al-Mu`minuun [23]: 19)

anggur boleh menghilangkan rasa penat untuk mereka yang banyak menggunakan kegiatan fizikal dan mental. kandungan besi dan gula di dalam buah anggur yang juga mempergiat produksi darah dan menjadi ubat untuk untuk penderita-penderita liver, ginjal, dan sistem pencernaan. Anggur merangsang berfungsinya ginjal dan membantu mengeluarkan hampas-hampas tubuh seperti urea. Dengan mengeluarkan air yang berlebihan dari tubuh, anggur menurunkan tekanan darah. Anggur juga menguatkan organ jantung, befaedah dalam menyembuhkan bronchitis dan batuk, serta meningkatkan kecantikan kulit kerana anggur membersihkan darah.

3. DELIMA
"Dan Dialah yang menjadikan kebun-kebun yang berjunjung dan yang tidak berjunjung, pohon kurma. Tanaman-tanaman yang bermacam-macam buahnya, zaitun dan delima yang serupa (bentuk dan warnanya), dan tidak sama (rasanya). Makanlah dari buahnya yang bermacam-macam itu bila dia berbuah, dan tunaikanlah haknya di hari memetik hasilnya (dengan dikeluarkan zakatnya);dan janganlah kamu berlebih-lebihan. Sesungguhnya, Allah tidak menyukai orang-orang yang berlebih-lebihan." (al-An'aam [6]: 141)

Delima, seperti yang disebutkan di dalam Al-Qur`an, mengandungi potassium yang besar nilainya, selain dari mineral-mineral lain seperti fosfor, kalsium, besi, dan sodium, dan vitaman-vitamin A, B1, B2, B3, dan C. Delima dapat memelihara keseimbangan kadar potassium-sodium, buah ini juga menunjang kepekaan saraf dan otot agar berfungsi secara teratur, mencegah edema, dan mengurangkan kadar gula yang beredar di dalam darah. selain itu, Delima juga boleh menghilangkan rasa letih otot dan membolehkannya bergerak dengan mudah, dan juga menguatkan jantung.

4. ZAITUN
"Dialah, Yang telah menurunkan air hujan dari langit untuk kamu, sebagiannya menjadi minuman dan sebagiannya (menyuburkan) tumbuh-tumbuhan, yang pada (tempat tumbuhnya) kamu mengembalakan ternakmu. Dia menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanaman-tanaman; zaitun, kurma, anggur, dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya, pada yang demikian itu benar-benar ada tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan." (an-Nahl [16]: 10-11)

Kandungan asam linoleik yang terdapat dalam buah Zaitun  sangat bermanfaat bagi ibu-ibu yang menyusui anak. Kekurangan asam linoleik boleh mengurangkan pertumbuhan bayi dan memperbesarkan potensi pada timbulnya beberapa penyakit kulit. Organisasi-organisasi kesihatan, termasuk WHO, menganjurkan orang yang menpunyai penyakit diabetes dan arterioclerosis (penebalan saluran urat darah) tinggi supaya mengambil minyak zaitun yang mengandungi paling kurang 30% asam linoleik. Minyak zaitun juga sangat bagus dan berkhasiat untuk di gunakan dalam masakan. 

5. KURMA
"Dan di bumi ini terdapat bagian-bagian yang berdampingan dan kebun-kebun anggur, tanaman-tanaman dan pohon kurma yang bercabang dan yang tidak bercabang, disirami dengan air yang sama. Kami melebihkan sebagian tanaman-tanaman itu atas sebagian yang lain tentang rasanya. Sesungguhnya, pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang berpikir." (ar-Ra'd [13]: 4)

buah kurma mengandungi fruktosa dan glukosa yang keduanya berkalori tinggi, dan mudah serta cepat dicerna. Kandungan gulanya menenangkan saraf yang gelisah serta memberikan rasa aman pada jiwa. Selain itu, kurma juga sangat bermanfaat bagi wanita hamil dan ibu-ibu yang menyusui anak untuk meningkatkan kesihatan janin di dalam perut ibu, mencegah ibu dari rasa lemah, dan membanyakkan air susu.  kurma segar juga memberikan manfaat besar kepada otak, dengan kandungan 2.2% protein, juga berisi banyak jenis vitamin A, B1, dan B2.


Subhanallah...banyak nye khasiat buah-buahan ni kan. Tinggal kita rajin  ngan tak je nak mencari dan makan buah-buah berkhasiat ni. So ibu-ibu hamil, boleh lah sepanjang pregnant ni amalkan makan banyak buah-buah yang tersenarai dalam al-quran ni. Insya'allah kita sihat, anak dalam kandungan pun sihat.


favret kami anak beranak skarang adalah buah mata kucing...apa pulak kelebihan buah mata kucing ni eik???? jom check.

secara tradisional buah mata kucing atau longan ni dijadikan alat pencernaan...so yang sembelit tu boleh try makan selalu ye...selain tu boleh jugak mengusir demam dan membunuh cacing perut, juga penangkal racun. Air dari longan yang kering boleh jadi penyegar dan obat untuk insomnia, lelah, kurang daya konsentrasi, tak de nafsu makan...ha yang ni bahaya sket untuk orang yang berdiet...sebab salah satu funsi longan ni adalah menigkatkan nafsu makan...

Longan ni jugak dapat tingkatkan stamina coz banyak mengandungi sukrosa, protein, lemak, glukosa, dan asam tartaric. Oleh sebab tu buah ni juga baik untuk dikonsumsi ibu hamil yang lemah atau setelah melahirkan, tetapi dalam jumlah yang tidak berlebihan.


punye la suka ye korang abiskan buah mata kucing aunty enny and uncle is ni ;D


Thanks enny atas jemputan makan-makan ke rumah. moist choc cake, nasi ayam, spagethi carbonara, kuih raya n air bandung semua nye mavelesssss..!!! kenyang kitorang anak-beranak sampai ke malam...hahaaa...semoga rezeki korang sekeluarga makin melimpah ruah hendakNya.Amin.





Wednesday, September 19, 2012

Premium Beautiful : BB Plus Collagen



Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.


Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.


Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 



Bagaimana BB Plus Bertindak?

Mod tiga tindakan:

1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah

2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida  

3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.


Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis


Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.


Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.


KEBERKESANAN :