Friday, July 27, 2012

Premium beautiful : iftar with business partners

Today after punch set premium beautiful di stokis B32 Batu cave, me with kak ieda n kak diana nafiesa sempat la jugak berbuka puasa sama-sama. Actually masa kat stokis lagi CDM Chan yang sangat baik hati dah standby kan air panas dan maggie cup untuk kitorang ...hehee CDM Chan pulak yang risau lebih kalau-kalau kitorg bertiga tak sempat nak berbuka di luar. so dia standby la maggie, kurma dan air kotak untuk kami bertiga..huhuu..CDM chan memang baik orangnye..walau berbeza agama, bangsa dan budaya tapi dia sentiasa menghormati dan menghargai orang lain. Mungkin sebab tu la rezeki dia sentiasa mencurah-curah sampai pernah tersenarai dalam Malaysia Book Of Record sebagai stokis terbaik negara.wowwww...!!!


15 minit lagi before berbuka, selesailah tugasan untuk punch set rakan kongsi baru kami...Alhamdulillah..business makin berkembang ke selatan tanah air. Then, terus pecut tanpa arah tuju...hahahaaa...si amatur berpelekat "P" kalau bawa kereta mana nye nak laju...so kitorang pun berbuka dengan sebiji kurma dalam kereta dulu sementara nak tunggu sampai ke destinasi berbuka kami. Niat hati nak bawa kak ieda dan kak nana berbuka kat MURNI DISCOVERY kepong, tapi sampai-sampai parking full...tanpa membuang masa dan membuang minyak baik kita cari tempat lain lah ;)

so dah alang-alang murni cafe ni dekat je ngan carrefour metro prima jadi kami pun berbuka la kat dalam carrefour ni je...makan la kitorg menu yang tak berapa nak best sangat kat station kopitiam metro prima ni..apa pun alhamdulillah sebab ada jugak rezeki untuk beri kan kami tenaga bagi meneruskan hidup.


macam biasa lah...posing dulu...15minit waiter tu tunggu untuk dapatkan order kitorg..heheheee bukan cerewet tapi sebab menu dia tak de yang lain dari lain...semua pun tomyam style je.


ni set nasi kak nana...dia pilih nak makan sizzling seafood..padahal tadi baru je dia kata tak mo makan udang tapi last2 udang jugak lah yang jadi pilihan hati nye..hahaaa..belasah je lah kan kak nana. kalau asik dok memilih menu je, kang sampai kul 10 pun tak abis makan lagi kang ;D


Gambar curik...Penuh kesyukuran menadah tangan. This is the power of gratitude rite ;)


sempat lagi check inbox dan balas message clients and biz partner. ni lah dia kelebihan business di hujung jari...


Tapi....salah satu kelemahan info dihujung jari ni adalah kadang-kadang tu kurang pulak aktiviti berbual..heheee..bagus jugak...


ok semua makanan dah sampai...so lets eat..Bismillah...


Licin....
but dont worry... bila pakai premium beautiful confirm masalah makan bukan masalah utama kita lagi..sebab portion makan tu pun pb dah tolong controlkan dan sampai satu tahap nanti walau kita makan banyak mana pun kita tetap akan dapat berat badan ideal sebab kan antara fungsi FIR pb ni adalah meningkatkan kadar metabolisme.




4 comments:

  1. Erkkksss tergamak dirimu mngepos gmbo xberapa cun ku ini..hahahahaha

    ReplyDelete