Monday, June 18, 2012

premium beautiful : snow white and the huntsman

Oh pengsan..!!! I just saw the movie and I love it!!! Ni lah masalah nye kalau dah tengok movie action and adventure like this. Asal nye nak bawa damia and danisha tengok ice age 4 tapi tickets sold out kat GSC Alamanda putrajaya...Then the moment my husband cakap dia beli ticket snow white terus i said "What???!!!! Snow White???!!! tak de cerita lain ke awak nak beli...Tolonglah...Hahaha..tak pasal-pasal husband kena pulak...Sebab time beli tiket tu saya sibuk dengan appointment so husband la yang pegi beli tiket... Just imagine, ye la before this kan kita semua dah sinonim yang snow white ni mesti  kisah kartun fantasy dengan tujuh orang kerdil yang selalu kita tengok dalam buku-buku cerita masa kecik-kecik dulu. So sy pun fikir macam tu la. Tapiiii...Ooowhhh...lepas tengok full story of this movie terus rasa nak repeat tengok lagi. actually snow white movie ni dah release kat malaysia ni 31 may lepas tapi hampir 3 minggu tayangan baru la berkesempatan dapat tengok. Busy as businessmowan la kata kan.


while 'mirror mirror was a light, funny reading, this one's mood is dark and mysterious.


chris hemsworth as the huntsman with kristen stewart as snow white. best sangat gabungan dua pelakon hebat ni. 



saya memang bukan peminat setia apa-apa movie pun. tapi once tengok kristen stewart bawa watak snow white ni balik umah terus search tentang dia. i only knew that she was an American actress and she is best known for playing Bella Swan in The Twillight Saga...huhuu cian tak haku...tak kisah la kalau baru tau pun kan. sebab the twillight saga tu pun saya tak pernah layan pun walau ramai je dok cerita tentang movie tu.



nasib la dalam cerita ni mamat handsome sorang ni jadi pilihan hati cik snow white. memang huntsman ni dah berjaya buat hati ku terpukau sekejap dengan lakonan hebat nye dalam snow white film ni. hey u chris hemsworth...!!! u make me not sleep at night u know...tehehee...sorry ye en husband saya angau jappp je kat mr huntsman ni. suka bukan apa, suka sebab aksi gagah perkasa dia dalam melindungi dan mempertahankan snow white. 



The Huntsman kiss bring snow white back to life! not the prince kiss...love the twist!!!
sam claflin as william.nasib time ko kiss snow white tu dia tak bangun...kalau tak, confirm ko la pujaan hati nye...huhuu...



this movie is very good! didn't expect to love this movie but i did it okiesss. love the part when the huntsman is telling snow white about his wife then he sort of comfesses his love for her. it was so touching! its really awesome.



wahhhhh!!! kalau la life depan haku ko senyum macam ni confirm terus pengsan. kelakian Chris Hemsworth as huntsman tu boleh buat ramai wanita-wanita dalam dunia ni meroyan sekejap.



lakonan hebat  Kristen Stewart, Chris Hemsworth dan Charlize Theron. Fantastic movie so i bagi 9/10 ;)

p/s : moral of the story. wanita bisa menghancurkan dan wanita bisa mengoncang dunia. jadi jangan mudah terperdaya dengan kecantikan luaran seseorang. berhati-hati dengan tipu daya syaitan dan iblis yang sentiasa mahu menyesatkan manusia. 

______________________________________

action before the movie started ;)

spiderman four. favorite movie suami tersayang ;)


brave movie. coming soon.


damia yang sedang demam. tapi dia tak nak ngaku demam sebab dia  takut makan ubat.


hehehe...mula-mula je damia ngan danisha ni besar bijik mata. tapi dah half way movie dua-dua hanyut tido ;)








1 comment: