Friday, May 11, 2012

fly to Hanoi, Vietnam

march 2012 dah ke vietnam, tapi ke Ho Chi Minh sempena seminar seberang laut Hai-O. april 2012 ni pun ke vietnam lagi. tapi kali ni ke Hanoi dan Halong Bay pulak. Halong Bay memang best sebab dah tersenarai antara tempah bersejarah dunia. so jom tengok gambar-gambar menarik yang ada kat entry ni ;)


dua budak wangi ni just waking up. keluar rumah kul 7 pagi dari saujana utama nak ke KLIA. Flight kul 1pm tapi sebab takut jalan banyak tutup kan sempena bersih 3.0 ni so keluar umah umah awal la.

breakfast dulu kat rnr dengkil. dengan slumber nye tak gosok gigi damia n danisha pun sarapan je.huhuu.


okiesss...jom terbang ke awan biru ;)

bubyeee Kuala Lumpur.

nak ke gate pelepasan dah...jom scan passport.

 
ready to fly


kiss for my hubby and my dd :-*


naik MAS pun flight boleh delay kan. sambil tunggu masa untuk berlepas sambil reply inbox client tentang premium beautiful...weeeee..ni yang best nye bila bisnez di hujung jari. kedai pb i sentiasa buka 24/7 ;)


with mummy to be.

Dalam flight duduk dengan dua aweks chinese ni.



hoyehhh..dah sampai hanoi lepas 3 jam 15 minutes penerbangan. fuhhhh...tak berapa best naik flight kecik..huhuu..sakit leher, sakit buntuts. tp tak pe la, sebab dah selamat mendarat ke hanoi so lupakan je ketidak'best'an dalam flight tu. let's enjoy the trip ;)



ni la hotel tempat menginap saya pada hari pertama di hanoi, vietnam ni. La Mecure Hotel.


gambar jamban??? apa motif??? ohhh..perlu okay gambar ni sebagai kenang-kenangan ;)


best ni kalau landing.

with my roommate.


salina and saleha


makan time...jommmm turun.


alhamdulillah disajikan makanan halal buat kami.


peace..i dah kelaparan ni


sedap jugak foods restaurant nisa di hanoi vietnam ni. bila dah makan di halal food restaurant ni memang makan tanpa was-was la...ngapppp...sedappp!!!



lepas dinner kitorg sempat singgah shopping kat old square. tak banyak pun yang i shopping just bags and some shawl. coz bulan lepas dah banyak shopping kat benh than market ho chi minh.



sebab u banyak kasi i gud price so i kasi u glamour sket masuk blog i ni okiesss.



Sakan memborong.

amik ko. siap bersila panggung lagi ha.

 

okies dah dapat barang yang diperlukan.


these two amoi suka sangat bargain sampai dapat best price.


souviners dah banyak beli masa kat ho chi minh. so kat hanoi ni sy buat tak pandang je..hehee..eksyen tak ;)

sebab bag ni tak jumpe masa kat ho chi minh, so kat hanoi ni saya borong bags ni banyak-banyak. bukan bag yg bintang-bintang tu tau...yang tu kat mana2 pun ada tp bag yang ada gambar perempuan vietnam pakai topi sawah tu ;)

 
dah puas bargain and dapat apa yang nak kitorg bergambar pulak ngan amoi vietnam ni. so uols kalau ke old square boleh la cuba luck untuk dapat kan good price kat kedai ni ye.

puas karam kan kedai tadi, now diorg serbu kedai sebelah pulak. carik fridge magnet.

muka i ada macam muka orang vietnam ke? siap ada yang tanye kat i how much the souviner..errrkkk???? huhuhuuu..so, okay lah dah jom balik hotel. nak rest.



No comments:

Post a Comment