Thursday, May 10, 2012

Fantastic Holiday in Halong Bay

in the morning ready to halong bay.


after breakfast


tiba-tiba muncul lelaki jepun sorang ni.hehee.sib baik ko handsome la jugak kan ;)


ni wife dia. pun cun ;)


okies kawan-kawan..lima jam perjalanan ye dari Hanoi nak ke Halong Bay. dah macam dari KL nak ke utara la pulak.


my roommate. kawan paling sejati di koperasi sejati.


fuhhh..!!! baru dua jam perjalanan. singgah buang air kecik and besar jap untuk mereka2 yg kurang daya ketahanan.


pose dengan hasil kraf tangan disable people.


lepas lima jam kebas, keras kejung urat saraf dengan jalan yang sangat best la sangat akhir nye alhamdulillah selamat  jugak sampai ke pelabuhan Paloma Cruise, Halong Bay ni.


with friends


let's enjoy


suhu 33 darjah ye u ols. so perlu kan sebotol sunblock kalau nak stay kat sini.


with raymond lau. our tour guide. tapi dah macam dia pulak pelancong dan saya pulak tour guide dia...hahaa.

with chinese friend yang sangat sporting.


oiesss..let's follow me


with amoy "gud price"


tak sabar nak ke sana..jommm!!!


asik org je amik gambar saya kan. so y not kasi chance pada diri sendiri utk amik gambar orang lain plak ;)


naik boat nak ke cruise...kalau betul la saya yang bawa boat ni confirm ramai hanyut kat lautan ni. hahaa.



ngan wawa yang asik la rindu kat husband dia. biasa la pengantin baru kan. so still dalam mood honeymoon.


subhanallah. sangat cantik dan menakjubkan alam semulajadi ciptaan Tuhan.


cak :D


rajin orang-orang halong bay ni. buat kerja sepantas kilat.zassss.


dah dapat kunci  bilik. so jom check in 1st.


best jugak tido atas paloma cruise ni.





tetiba pulak baru nak teringat kat en abang sayang.huhuu..sentimental jap.hahaa.


waktu yang di tunggu-tunggu.


makan time. owhhhh..i love all the foods served at this lunch. very fresh seafood and sooooo tasty.


receive cruise briefing. terkesima jap dengar org vietnam ni nye english..lain dari vietnamese yang  lain ;)


after check into cabins then we begin our cruise.



waktu untuk menikmati kesegaran udara laut halong bay.



cantik kan scenery halong bay. saya memang dah jatuh cinta dengan alam ciptaan tuhan yang sangat unik ni.


with captain of the paloma cruise. so sempoi ;)


halong bay so amazing


lost half of my stress when sitting here


tercari-cari jugak mana captain jack sparrow..tapi tak jumpa pulak...huhuu


en hubby tengok gambar ni dia gelak je. hahahaa...cute kan ur wife.hahaa.


echehh..ntah apa di tunjuk pun tak tau la ;D


;)





dia punye cool tu tak terkata. kena stay sini baru u ols faham kenapa enjoy sangat duduk atas cruise ni.




Indescribable. really enjoy the day here.


very calm the mind and soul.





suka sangat amik gambar angkat tangan. perasan miss world la konon.


;D


time to visit the Vung Vieng Fishing Village



tak mau naik sebenar nye..takut!!!! 


then tengok mak yong ni pun nak naik so i must follow ;)


mula-mula je agak takut. then dah 5-10 minutes atas kayak ni mula enjoy the journey.


let's kayak into the village ;)



Ha Long Bay is a unique area of 'karst' limestone towers



my fears have been able to be controlled






lagi sekali perasan miss world...hahahaa


owhhh!!! what a beautiful world we have



tau tak lubang yang kat belakang tu sangat menggerunkan. kalau terlajak je dari lubang tu rasa nye hanyut kot korang-korang yang tak tau beranang tu. huhuu..so scary u know.


nampak tak??? saya terus pakai life jacket...hahahaa...boleh tak org yg tau swimming ni punye la penakut.


;D



let's do the next activities ;)


want to know more about Halong Bay just click here


want to know more about paloma cruise just click this link
http://www.palomacruise.com




NEXT ACTIVITIES
Happy hour ~ sunset party


party lah sangat ;)


















best nye tengok matahari terbenam.subhanallah. 





 Vietnamese cooking demonstration




time for dinner 







masak udang guna batu sungai. so special and tasty. 




 ikan apa pun i don't know...belasah je...makan ;)




delicious squid



so pleasant




 kangkung masak vietnam




huhuu...gambar oren pun nak letak ;)




try my luck at squid fishing from the boat




banyak tak saya dapat??? tipu je... actually sekor pun saya tak dapat. ni semua mamat vietnam tu yang dapat. memang hebat la dia dalam sejam dapat banyak ni.
























No comments:

Post a Comment