Monday, April 9, 2012

premium beautiful : Ho Chi Minh, vietnam day 3

ORANGE

Masuk hari ketiga team Green Leaders Group di Ho cHI mInh, Vietnam. Alhamdulillah sihat dan selamat sepanjang tiga hari kat vietnam ni. so jom tengok apa aktiviti kitorg  usahawan premium beautiful ni sepanjang hari ketiga ni ;)


macam biasa la bangun je tido, solat, siap-siap apa yang patut then turun ke ballroom untuk breakfast.  pagi-pagi dah amik aura CDM Kamikaze ni. padahal baru je jumpe, lepak2 kat lobby malam tadi sampai pagi. walau di vietnam tengah cuti-cuti pun tetap nak kan aura mentor idola ni. so sementara berpeluang ni grab aje la.


with my sideline DDM izyan liyana. bergamba dulu sementara tunggu exclusive bus kitorg sampai.


okay..sedia untuk berlepas


sawah padi di vietnam.


alhamdulillah hampir dua jam perjalanan sampai jugak kitorg ke tanah yang penuh sejarah berdarah ni.


sebelum explore ke Chu Chi Tunnel ni kitorg baca dulu pamplet yang diedarkan.


semua pun orange.


with aida dan abg alfaath.


tunggu turn untuk masuk ke area chu chi tunnel ni. nak masuk kena lekat sticker dulu kat kiri bahu.


dah sampai ke area yang penuh tinggalan sejarah perang antara US dan Vietnamkong.


tentera vietnam demonstrate cara nak masuk dalam kawasan bawah tanah ni. rasa nye kalau ada lubang macam ni kat malaysia sure ramai yang dah mati kena bom sebab ramai sangat yang tak muat nak masuk lubang kecik macam ni.





ko mampu???? huhuu..


lepak jap




best tau bile dari saling tak brapa kenal terus rapat bile join trip hai-o ni.











ni lubang tempat keluar asap2 masakan. pandai org vietnam ni. dia letak busut anai-anai supaya anjing US tak boleh bau apa yg keluar dari bawah tanah ni.


kat area jerat. bukan jerat percintaan ye..tapi jerat peperangan. huhuu.


ni la antara jerat-jerat kreatif vietnam untuk kalahkan pihak US.





sapa yang tersesat jatuh dalam jerat ni confirm arwah.


ni la antara makanan rakyat vietnam sepanjang perang dulu. tak tau la pulak apa nama dia.


lepas di panaskan atas loyang tu ia nye akan di jemur...


ready untuk masuk terowong gelap ni. ni nasib la dah dibesarkan pintu dan lubang tunnel ni. kalau tak jangan harap la sy nak masuk. i fobia gelap okayyy.


alhamdulillah..berjaya juga merasa macam mana keadaan berpuluh ribu rakyat vietnam yang terpaksa hidup berasak-asak underground ni. keluasan kawasan bawah tanah ni lebih kurang 200km means macam dari kl nak ke ipoh jugak la. creative kan diorg ni. ni la dia bile dalam keadaan terdesak apa pun terpaksa kita tempuhi.


cari kayu...cari kayu...huhuu..


gedung cenderahati..nak beli kelonsong peluru pun boleh kat sini. tapi nanti kat airport tak lepas la.


heaven nye tengok buah cempedak dia merimbun macam ni. dah la cempedek memang favret fruit sy..kalau la ada pokok subur macam ni blakang umah confirm puas makan cempedak goreng.


then after chu chi tunnel kitorg di hantar balik hotel pas tu jalan kaki je dari hotel untuk lunch kat sini.


untuk yang diet memang hancussss lebur la diet korang tu.


ikan ni sedapppp x hingat punye!!!


ni pun sama..menjilat siku!!!


pun sodap jugak...!!!!


tom yam vietnam...cool babe


ayam goreng.


butter prawn...marvellous!!!
haaaa...dah macam host rasa halal orient astro la pulak kan.





walau datang dari pelbagai latar belakang pendidikan dan perkerjaan tapi tetap boleh bersatu. semua nye sebab semua ada impian dan matlamat yang sama.


 lepas lunch singgah palace








i amik gambar curi kak salha. hahaa.





with ismalina.


with farah syazwin


ni la tour guide vietnam kitorg.


kusyuk masing2 dengar explanation tentang sejarah palace ni.


with kak linda.


posing jap kat tangga.


meriah bile dah ramai-ramai



kalau kami boleh korang pun mesti boleh jugak. so jom mula kan langkah dari skarang. beranikan diri untuk berubah. dengan business di hujung jari ni confirm 3 kali setahun korang dapat terbang ke serata dunia.


salleha
012-3609814





No comments:

Post a Comment