Sunday, April 1, 2012

premium beautiful : Ho Chi Minh, Vietnam ~ Day 2

BLUE


walaupun hari kedua adalah hari isnin dan hari ni kami kelihatan biru tapi we are not in monday blues ya coz trip 5 star treatment ni jadikan hari-hari kitorg kat ho chi minh ni indah belaka. nak pulak pergi trip pun pakai premium beautiful so sakit-sakit badan tak terasa babe ;)




morning call kul 6 pagi. siap-siap mandi makeup sket2 then turun level two untuk breakfast. ni 1st time breakfast kat ho chi minh ni. masuk je hall makan ni masya'allah punye la besar tempat makan khas kitorg ni. kiri kanan depan blakang penuh tempat serve makanan. memang teruja gile la org yg kuat mentekedarah mcm sy ni bile tgk service untuk breakfast je dah macam ni punye special.



nak omelete or telur mata order je kat sini. order terus siap.







with kak ieja yg tetiba boleh jadi gang baru..hehee..tu yg best tu trip vietnam ni.



perut dah kenyang baru happy masing-masing nak posing.




tak tau kenapa,,,tiap kali duduk atas jalan raya kat sini memang timbul rasa kagum. kagum sebab walau banyak motor dah siap macam sardin dah dia punye padat tu. tapi relax je diorg bawa. tak de la nak merempit memekak mcm kat jalan TAR and jalan-jalan lain kat malaysia tu.




ready for water puppets show.




our leaders in vietnam



with yanie yg sgt sweet. tak percaya tau dia dah ada 3 anak. u see...body macam org tak de anak lagi okiesss.




tak sah kalau tak amik peluang bergambar dgn my idol cdm salha zain. sebab kan muka dia dah macam dato' siti, dari terus tak brape suke siti terus sy jadi suke plak kat dato' siti nurhaliza...huhuuu



with kak rozie



with aisyah...active je mummy ni walau tgh pregnant 5 bulan. cergas sentiasa.



with farah



ngan wanie pun nak jugak bergambar..teheehee.



with adibah



barisan harimau malaya di vietnam. huhuuu. aummmm...



with jie

 
puppet show dah mula



kira macam wayang kulit la puppet show ni. best jugak tapi sebab tak faham bahasa vietnam kan so agak tak sabar nak tunggu show ni abis.



with farihah ismail. kawan sebilik di hotel equatorial. nampak sangat keje kitorg balik hotel borak-borak, selongkar barang yang dah shopping then membuta je kan coz kitorg tak de langsung gambar bedua dalam bilik hotel.



war musuem..hehee cuba tengok aksi kat blakang sy tu..macam-macam ade.



kan dah kata diorg ni memang celebrity. so harus amik gambar kalau ada kesempatan untuk bergambar. cdm salha n husband yg sgt supportive bakal CDM Alfaath



bile bergambar ngan kapal perang ni terbayang pulak detik roller coaster naik vietnam airline smalam..huhuu dah macam naik kapal perang je rasa bile flight berlanggar awan.. ;)



jangan la bumi kita dijajah lagi. tak sanggup nak lalui keperitan hidup akibat dijajah. zalim..terseksa..mangsa nye bukan je org besar tapi budak dan baby pun turut kena tempias kezaliman peperangan. nauzubillah..ya Allah lindungi kami dan keturunan kami semua dari seksa peperangan yg sebegini rupa ya Allah.






with cdm kak ana.



in prison. tempat tahanan mangsa perang antara tentera US dgn vietnam.



terkejut bile toleh blakang ada patung seakan-akan manusia hidup dalam penjara ni...serammm.huhuu.





with aliah nasreen.



balik musuem kitorg g tempat yang jual kopi paling best in the world. kata nye la...top coffee antara nye adalah coffee vietnam.



nak lintas jalan kat vietnam ni perlu tutup mata. confirm selamat dari kena langgar. huhuu. tak caya sila cuba ;)











after solat dalam bilik hotel kitorg ke level dua hotel semula untuk lunch. ya Allah punye la special layanan diorg dari sambut kitorg kat pintu keluar lift sampai nak serve makanan. tak pasal-pasal merasa jadi macam anak raja jap. dah la chef pulak imported from malaysia, masak khas untuk semua usahawan.

 
sup vietnam. sedapppppp..!!!! slurrrpppp.


muka tak sabar nak mencekik dah ni. mana la waitress ni..cepat le sketttt.



malas la nak upload gambar makan je..korang tengok la sendiri menu apa yang kitorg makan kat sini untuk lunch hari kedua ni...menu yang hai o bagi memang sesuai untuk org yang pakai corset premium beautiful mcm kitorg ni ha. no diet plsss...belasah je.



sedappppp babe



ready for shopping again...!!!!!



cool je kak rozie...husband dia pun sporting..jeles tau tengok diorg yg bawa husband g sini. honeymoon percuma.



kat pintu masuk hotel 5 star ni dah terpampang aktiviti untuk usahawan hai o yg layak ke vietnam ni. satu hotel ni penuh dengan beratus usahawan.






saigon square. banyak jual baju modern2 sket la. baju2 ala-ala korea pun banyak gak kat sini. harga lebih kurang malaysia. kena pandai tawar baru dapat murah.







ke benh than market balik untuk membentan kan apa yang patut. hahahaaa.



lawa gilerrrrrrrr!!!!



dan murah tak hingatttttt!!!!!
kat KL tak dapat okay harga murah macam ni. kalau boleh satu kontena diorg nak borong. almaklumla duit bonus jual pb kan banyak. sebab tu jom la jual premium beautiful babe. confirm ada je duit belanja.



balik nak check in bag confirm masing-masing pucat sebab bag over limit. tak caya kita tengok nanti..hehee.



dah bentan shopping kitorg lepak jap minum air kelapa one dollar US kat tepi benh than market ni sementara nak tunggu bus datang amik bawa balik hotel.



fresh coconut!!!



dengan penuh nikmat menghirup air kelapa vietnam ni.



kat malaysia mana dapat nak shopping sama-sama dgn multimillionaire dua orang ni, cdm abg lan n cdm kak ana..dengan trip melancong je la boleh keluar shopping sama-sama...really enjoy!!!



tak sempat nak lapar...before balik hotel dinner dulu kat halal food restaurant yang lain pulak.

 
seronok nye sambil makan sambil chit chat dengan leaders...macam2 idea dapat share.






malam after solat and mandi, mana yang tak keluar sambung shopping tu kitorg sambung chit chat sampai pagi dengan cdm salha. bayangkan betapa best nye bila di personal touch di vietnam. selalu nye personal touch kat kl je but in vietnam mode tu lain sket.

ok dats all untuk entry hari kedua di ho chi minh, vietnam. tunggu ye next entry untuk hari ketiga dan keempat yang lebih enjoy..!!!!



salleha
012-3609814







No comments:

Post a Comment