Wednesday, March 28, 2012

premium beautiful : setting project guangzhou

at Starbuck Taman Tun Dr. Ismail

Balik je dari vietnam terus my mentor CDM Salha Zain invite all leaders untuk setting project satu bus for Guangzhou plak..fuhhh...non stop rewards yg syarikat nak bagi pada usahawan yg commited dengan business...memang betul la dalam business ni memang dIterapkan win win situation. siapa buat dia dapat...tak de istilah leaders goyang kaki, anak buah buat kerja org atas dapat untung besar...SORRY ok...plan business macam tu memang tak wujud dalam business beautiful ni. kalau ada pun confirm org yang buat mcm tu tak kekal lama dlm business...dan paling ngeri seumur hidup dia pun confirm buat apa serba tak jadi.

so for u guys yang rasa tak mungkin pusing keliling dunia secara percuma ni adalah sesuatu yg mustahil, u should try to let us guide u untuk jadikan mimpi u ols satu reality..insya'allah. siapa sangkakan yg business jual baju dalam kesihatan ni boleh bagi kita melancong luar negara foc tiga kali setahun..dengar bebetul 3 kali okay...bukan 3 tahun sekali. nak pulak pakej bukan pakej cap ayam..memang pakej 5 star treatment. nak tau apa yang dikatakan dengan 5 star treatment tu??? haaa...cepat-cepat contact sy ;)

pakej Guangzhou still open. so don't hesitate to call me for deatils about this beautiful business.

salleha
012-3609814

Tuesday, March 27, 2012

premium beautiful : video clip paling best di vietnam!!!

wahhhhhh.........!!!!!!! memang giler best la video clip ni. credit to bakal CDM alfaath atas usaha menyiapkan clip video ni dgn cepat dan pantas...serius!!! ingat kan enjoy masa kat vietnam je, rupe nye balik vietnam pun lagi bertambah enjoy bile dapat tengok balik clip video ni..hehee..memang ketawa sengsorang bile tengok scene last skali yang kitorg pakai baju traditional vietnam tu.hahaaa...masing-masing dengan pose comel tersendiri. 


siapa sangka dalam business ni kita boleh close together with doctor, general manager, engineer, dan macam-macam jenis jawatan dan pekerjaan la yg kalau nak ikut kan dalam kerja hakiki kita mmg tak mungkin kita boleh akrab dan sehaluan macam ni. dat is the beauty about this beautiful journey ;)



The Story of A3 in Ho Chi Minh City, Vietnam (2012) from alfaath on Vimeo.



walau ada bagi u ols yang vietnam ni apa la sangat, but for us kenangan yang kitorg dapat sepanjang kat ho chi minh, vietnam ni tak mungkin dapat dilupakan. siap dengan 5 star treatment VIP package yang selama ni rasa mustahil untuk saya. tapi dengan business premium beautiful ni confirm impian makin lama makin jadi kenyataan. 


buzz me if u want to follow our steps


salleha
012-3609814







Monday, March 26, 2012

Premium Beautiful : Ho chi Minh, Vietnam ~ Day 1

GREEN DAY..!!!!

alhamdulillah tiba masa untuk berlepas ke Ho Chi Minh, Vietnam.
Bayangkan nak gi trip ni preparation semua nye last minute. kira nye esok nak bertolak ke vietnam malam tu baru siap packing barang yang patut di bawa. maggie? roti? makanan ringan lain? semua tak payah fikir langsung. tolak tepiii je sebab semua dah disediakan. tugas kitorg just siap duit shopping je ikut suka la brapa banyak yg kitorg nak bawa sebab tiap2 hari adalah shopping time...!!!


siapa yang excited nak pergi sebenar nye ni??? confius mama..hahahaa.


my mom in law yg sememang nye ringan tulang ke dapur dah siap-siap kan breakfast untuk makan dalam kete  sementera menuju ke KLIA. Thanks Mak..!!!


hehee..damia memang over.suke kamu ye dapat bawa luggage. ni pengaruh cite awan dania la ni. tu yg dia beriya nak bawa luggage berkilo tu. nasib dia x minta mama pakaikan skirt singkat ala-ala awan dania tu.huhuu.


danisha with my sis.


my family yg sentiasa support dari belakang. love u ols ;)


muka damia bajet enjoy je konon ingat mama nak bawa dia skali la tu.





my lil sis..my biz partner..after this we enjoy together at Guangzhou okiesss. tak best meroyan sengsorang kat Vietnam tu tanpa korang.


with tuan punye B32 madam lam. dia antara org terawal sampai kat KLIA semata-mata nak hantar kitorg naik flight.


simaa and madam. cian madam selalu confius nama i ngan nama simaa.hahaa..ni semua gara-gara syazana..hahaa.


with multimilionaire CDM Kak ana. kak ana pun 1st flight yang akan berlepas sama-sama ke vietnam.


sedih sebenar nye nak tinggal kan damia n danisha. tapi kalau ikut kan sangat sedih, memang sepanjang masa memori sedih je la yang sy akan dapat. 



Thanks to mr. hubby yang sentiasa bagi keizinan untuk ke mana-mana. dan dalam masa yang sama selalu jadi teman paling setia sy ke mana aje. tp nak ke vietnam ni abang kena la tinggal ye. tolong jaga dd okiesss. kalau rindu mama amik la shawl yg x basuh lagi tu buat bau ye..hehee.





damia said : horayyyy...nak naik aeroplane...
padahal korg la yg nak kena tinggal..heheee



with m beloved mentor CDM Salha Zain yg cun macam dato' siti nurhaliza. ada iras kan. so siapa nak ada iras celebrity cepat la pakai premium beautiful.


simaa and aida. walau sideline je pun tapi keakraban tu jelas terpancar.





settle scan pasport. now time to flyyyy. lets go bebeh. muka dah mula sedih sbb dah mula kena tinggal damia n danisha.




gelombang hijau membanjiri KLIA. orang lain pun pelik tengok ape kes la ramai sangat yang paki green dat day. 


suasana dalam vietnam airline.


dengan trip melancong ni sy dapat ramai kawan baru yang sangat best dan giler2..hahahaa. ni la roomate sy Farihah. dia memang rawkkk okiesss. 


with nadia. lemah lembut je orang nye. tapi dalam business dia ganazz okay... ;)


hobi sy dalam flight mmg suke tengok luar tingkap. selagi tak sampai selagi tu la akan ku renung ke luar jendela.hahaa..menyirap farihah yang duduk tepi tingkap tu.


meal on board. boleh la...sementara nak tunggu sejam setengah sampai ho chi minh kan so makan dulu.



selamat mendarat walau rasa macam naik roller coaster pun ada. mengucap panjang sepanjang duduk dalam vietnam airline ni.huhuu.


arggghhh..x kira..nak amik luggage pun nak posing jugak. huhuu.


with DDM Izyan.


Masing-masing teruja dah nak ke benh than market. 


dalam flight geng ngan farihah but dalam bus geng ngan rajiah razak. 


weeee..memang 5 star treatment la weyhhh.. sampai je hotel terus di sambut mesra dgn staff hotel. memang curlasssttt u trip business dengan hai o ni.


segar je dapat minum juice hijau ni.


my sidelines yg sangat happy go lucky.




my room.


sampai-sampai terus berendam satu jam...boleh tahan panas vietnam ni. bayangkan kalau kat kl belum tentu lagi sy mandi sejam sehari, tapi kat ho chi minh ni rasa nak berendam spanjang masa.hahaa.


perlu ke amik gamba tv ni??? huhuu...perlu okay sebab nak jadikan kenangan yg kitorg 24 jam buka tv ni walau tak tengok pun sbenar nye.




siap boleh tukar baju lagi untuk mula kan aktiviti shopping ke benh than market.



ni la benh than market yang boleh jadikan kaum hawa semua bentan kalau datang sini. 


penat tekejar-kejar cari baju vietnam untuk pakai masa malam Gala nanti. nasib badan lebih kurang besar orang vietnam so sy beli siap je. 


with Ms Lim, tour leader from GTT  yang sangat besttt!!!


Keadaan traffic di ho chi minh. kagum giler dengan sikap pemandu vietnam ni. tabik spring..toink toink...jalan bersimpang siur tapi susah sgt nak nampak eksiden. kalau kat KL rasa nye ramai dah jadi arwah sbb kene lenyek dgn kenderaan yang tak de sivik.




huhuu...ada balance lagi untuk hari ni...malam after maghrib and dinner nak shopping lagi kat nite market pulak.


fuhh..bab makan memang terjamin coz company dah siap kan makanan halal untuk kitorg. selama ni kalau g oversee confirm tercekik-cekik nak makan sbb asik di bawa pergi kedai pork free je...tp dgn hai-o dont worry..no pork no worry..memang kedai halal dia bagi.





nak naik makan punye la tinggi. kena panjat tingkat 3. sebab tu kitorg makan 3 kali tambah. lauk sedap2.


huhhh..foods dia. u see. lama dok sini memang boleh gemuks di buat nye. tak cukup siap boleh tambah. memang bukan trip bajet punye kalau buat business premium beautiful ni.


with ibu mengandung... izyan hang makan sikit sangat la.











with DSM Ismalina.


nite market


borong shawl yang sangat cantik dan murah kat sini. tapi kena pandai bargain la. kalau tak korang dapat harga sama mahal macam kat malaysia.



DAY 1 je dah enjoy!!! tak masuk hari kedua ketiga keempat lagi ni.
memang trip ni yang paling best...!!!! mula-mula sebelum sampai macam-macam feel ada. takut boringggg je aktiviti kat sini. tapi bila dah sampai vietnam ni baru ko tau betapa enjoy nye 5 star treatment trip ni. 

korang tak kan tak nak kot??? everything is free...bawa duit shopping je. kalau nak merasa apa yang kitorg dah rasa cepat-cepat la set appointment untuk tau rahsia macam mane nak dapat VIP package ni. 

012-3609814