Monday, February 27, 2012

Obesiti

Mohon maaf buat anda yang tersentap dengan entry dan statement ni. Tapi kita perlu buka mata, buka hati, buka minda yang ini adalah the real statement and the real situation dalam hidup kita masa ni. 

Kerajaan Malaysia punya la prihatin dengan isu obesiti dikalangan rakyat nye sampai sanggup wujudkan program 1 Malaysia 1 Berat Unggul. Kan dah tak pasal-pasal kerajaan kena jugak mainkan peranan untuk bantu 16.8 juta rakyat yang obesiti ni.



korang pun mesti dah tau kan apa yang obesiti ni akan bagi kalau kita tak menangani nye secara bersungguh-sungguh.

Obesiti merupakan satu penyakit kronik yang boleh menyebabkan pelbagai penyakit contohnya seperti :
1. Diabetis,
2. Darah tinggi, 
3. Penyakit jantung, 
4. Kegagalan sistem pernafasan ,
5. Kegagalan system perkumuhan 
6. Kanser dan sebagainya.

nauzubillah. minta dijauhi dari penyakit-penyakit ni.

So, buat u ols yang nak tau cara yang mudah dan selamat bagi  menghindari obesiti ni boleh la segera hubungi saya pakar dalam pelangsingan badan tanpa ubat, senaman dan pembedahan. khidmat rundingan percuma akan diberikan.


salleha
012-3609814







No comments:

Post a Comment