Saturday, March 3, 2012

Genius Aulad parents sharing day

masuk bulan kedua sesi persekolahan teacher dah stick kat message book damia yang akan ada parents sharing day. tujuan nye adalah untuk berkongsi progress pembelajaran, sosial dan sikap anak-anak sepanjang dua bulan di GA. Alhamdulillah segala nye baik-baik aje. sejuk hati mama dengar bila teacher cakap banyak dah perubahan pada damia. dari segi penulisan, pembacaan, mewarna, keberanian dan sosial. cuma lately damia agak ngengade sket every morning bila sampai GA. asal sampai je depan pintu class mesti dia nak nanges. dan siap pesan kat mama suruh teacher wish happy birthday to her everyday.aduhhhh...tak kan la hari hari nak kene wish besday damia oiiii. 

rupanye tanye punye tanye damia cakap yang best friend dia khadijah dah tak sekolah kat GA. setau mama dija tu la kawan baik dan musuh ketat dia sepanjang diorg bersekolah tahun lepas. and now kebanyakkan kawan damia yg sekelas dgn dia dulu ramai yang ditukarkan ke class lain. mean diorg dah tak together lagi dah coz klw dok sama satu class damia kuat sembang..friendly sangat teacher cakap.hahaa.



with danisha yang sgt independent. 


damia with her friend. yang baju belang hijau tu eddy and yg white shirt tu afifah.


cantik sangat fifah ni.



macam biasa mama pun mesti nak inteframe gak.hahaa. tp danisha memang jenis tak reti dok diam so muka dia kasi gegarrr..dah la guna camera canggih..klw guna dslr x pe la jugak nak goyang sane sini pun.


lepas hampir sejam tunggu turn skrg masa mama n ayah pulak untuk dengar apa yang damia dah buat kat skola.huhuu.


teacher cakap damia suka menghafal. 












Alhamdulillah. syukur sangat-sangat dengan comment teacher aniza. dan mama ayah sangat berpuas hati dengan teknik pembelajaran GA yang tersendiri ni. mula-mula dulu risau sangat bila damia kurang bagi tumpuan bila kita mengajar dia kat umah. tak sampai 5 minit dia dah hilang focus. but now dia lebih kerap keluar kan buku sendiri dan minta mama ajar kan dia. so next year usia 6 tahun pun insya'allah akan terus hantar damia ke Genius Aulad Bandar Sri Damansara. mama suka sangat english islamic yang diterapkan pada anak-anak kecik kat sini. banyak doa-doa harian damia dah boleh baca sekali dengan terjemahan nye. Alhamdulillah. semoga damia dan danisha akan terus dikurniakan akal fikiran yang tajam serta kuat.





No comments:

Post a Comment