Monday, February 27, 2012

Obesiti

Mohon maaf buat anda yang tersentap dengan entry dan statement ni. Tapi kita perlu buka mata, buka hati, buka minda yang ini adalah the real statement and the real situation dalam hidup kita masa ni. 

Kerajaan Malaysia punya la prihatin dengan isu obesiti dikalangan rakyat nye sampai sanggup wujudkan program 1 Malaysia 1 Berat Unggul. Kan dah tak pasal-pasal kerajaan kena jugak mainkan peranan untuk bantu 16.8 juta rakyat yang obesiti ni.



korang pun mesti dah tau kan apa yang obesiti ni akan bagi kalau kita tak menangani nye secara bersungguh-sungguh.

Obesiti merupakan satu penyakit kronik yang boleh menyebabkan pelbagai penyakit contohnya seperti :
1. Diabetis,
2. Darah tinggi, 
3. Penyakit jantung, 
4. Kegagalan sistem pernafasan ,
5. Kegagalan system perkumuhan 
6. Kanser dan sebagainya.

nauzubillah. minta dijauhi dari penyakit-penyakit ni.

So, buat u ols yang nak tau cara yang mudah dan selamat bagi  menghindari obesiti ni boleh la segera hubungi saya pakar dalam pelangsingan badan tanpa ubat, senaman dan pembedahan. khidmat rundingan percuma akan diberikan.


salleha
012-3609814







Friday, February 24, 2012

after appointment dgn client, appointment dengan anak-anak pulak.


pink lagi.
hahahaaa..nak buat macam mana. dah color ni je yang penuh dalam almari rumah ;)

ni antara aktiviti kalau keluar dengan damia dan danisha. jom la cuci-cuci mata.

mcm biasa mesti makan kat murni cafe at metro prima kepong. suka roti hawaii dgn teh tarik terapung. lepas tu mula la lemak tu terapung-apung. tapi tak pe, lactolite dgn pb penyelamat nye.

penyek danisha jap ;)

ni la keje diorg kalau mama ngan ayah mula nak makan diorg pun mula la lentok sana sini.

dia buat macam rumah pulak dah.

lepas kenyang perut kita gi suka hati jap kat ikano. coz dah alang-alang nak g ukur orang jap g so bawa damia ngan danisha jalan-jalan jap.

kalau dulu jalan-jalan banyak buang masa. but now jalan tetap jalan tapi jalan sambil nyelam minum air.huhuu.

sempat tu dia gi testing candy kat sini. hahaaa.

jerit panggil kakak.


jerit lagi.. abis satu mutiara damansara dengar.

sampai sekarang diorg request playhouse ni. tak de nye mama nak beli. kalau income mama macam hanis haizi n salha zain ye mama on the spot order untuk korang.

horayyyy...happy dapat jalan-jalan.

;)

kecik-kecik dah ada impian nak bawak ferari.

danisha pun sama. kuat verangan. hahaa.

insya'allah mana tau impian jadi kenyataan kan.

kasi asah sket minda diorg untuk jadi creative mewarna.

haaa...ngan mama skali terjebak.

khusyuk 

tengok...pasir pun nak pilih color pink gak. hahahaa

sejam jugak la nak abis main pasir ni.



adik memang pakar kasi terabur pasir ni. huhuu.

dah siap.

cantik tak???

balik umah diorg sambung plak main cikgu cekgi.




Budget burst






Yang ni sebagai contoh je gaji hubby and wifey di KL sebanyak RM8000

tapi dari hasil pemerhatian saya rata-rata semua nye berpendapatan less than 6k seisi rumah.

keadaan sekarang dah tak sama macam dulu segala nye perlukan duit, duit dan duit.

memang betul duit tak boleh beli kebahagiaan. Tapi cuba jangan tipu diri sendiri, duit sememangnye boleh beli sesuatu yang buat kita bahagia.

nak sekolah kan anak kena ada duit. nak beli insurance anak-anak kena ada duit. nak beli ubat bila anak sakit kena ada duit. senang cerita bab anak je dah habis hampir separuh gaji kita.

and petrol makin lama makin naik. kalau dulu isi sepuluh ringgit boleh ronda satu KL selangor. tapi skarang bayangkan kalau isi 50 hinggit pun belum tentu cukup. 

grocerios kalau dulu belanja 300 hinggit dah boleh penuh satu trolley but end up jadi half trolley. Bayangkan gaji kita berapa sangat yang naik? ada tu tak naik-naik.kesian... tapi tetap kata " tak apa la aku selesa hidup macam ni"

Saving??? cukup ke sebulan saving 10 hinggit je dalam akaun? cuba check dalam akaun kita cecah ke RM200K..??? if not u should worry

katakan lah kita save RM1000 sebulan pun x 12 bulan = RM 12,000

Nak simpan RM100K kena amik 10 years! and by that time kalau kita sekarang 30 and 10 tahun akan datang dah cecah 40 tahun. tambah lagi 10 tahun kita dah 50 tahun dah baru la ada RM240,000

That is way too long!!! we could have save more masa muda ni. Tapi macam mana nak simpan duit kalau gaji kita pun cukup-cukup je.

tu pun kalau kita dapat save RM 1000 sebulan coz rata-rata yang i kenal even berpangkat senior manager pun susah sangat nak simpan RM 1000 sebulan. Expense banyak...makin besar periuk makin banyak keraknya. Tapi kan best kalau jadi besar periuk besar yang tak berkerak.

kita tak boleh nak salah kan sesiapa coz kita ikut peredaran zaman dan selari dengan kemajuan. Takkan nak duduk rumah jimat cermat je kan..sometimes we need to go out and have some fun. hang out with friends, bawa anak-anak berjalan sana sini.

Rumah sekarang landed property je kat KL-Selangor dah RM500K above. kalau yang bergaji rendah lagi lah alamatnya flat or apartment je yang mampu.

semua orang berkeinginan nak makan tempat best-best. nak pakai baju cantik-cantik kan.



CDM Hanis haizi dulu

Lagi lah her husband the only one yang bekerja... He was only 25 years old at that time.. hanis plak masih anak dara sunti gethu umurnyaa.. hihih so imagine income sangat2 kecik.. every month they ended NEGATIVE. 


I'm sure ramai kat luar sana yang bertuah kerja besar, gaji besar, rumah besar and etc.. but maybe dalam 20% je.. the rest falls under this category.


So that's why jugak ini memaksa hanis keluar dari comfort zone to get a BETTER comfort zone. 


Alhamdullilah bulan-bulan she can easily put aside RM50,000... insyaAllah her goals to hit her FIRST MILLION is getting closer! 



If you still keep on wondering... just STOP doing so.. just DUIT! Take action now! And believe, tindakan hanis 3 tahun yang lalu telah mengubah hidup hanis malahan business partners Hanis yang sedang menuju ke arah financial freedom!! 


Kita semua dilahirkan untuk berjaya..kita harus sedar siapa kita.. walau betapa payah jangan putus asa...





ohhhh my louis vuitton

Shopping memang kegilaan kaum wanita. sebut je shopping yang sakit boleh terus sihat. nak pulak kalau la dapat shopping benda yang jadi idaman dan igauan selama ni. Orang biasa-biasa selalu kata (senang cerita biawak hidup) buat apa nak membazir beli barang mahal-mahal. Tapi orang luar biasa kata ianya adalah salah satu terapi minda after penat lelah berusaha. Tak salah kalau beli sekiranya memang kita dah mampu untuk dapatkan benda tersebut. kalau dah income 100k without any debts so apa masalah nya kalau nak beli barang yang ribu-riban pun kan. 

Yang pasti sekarang Alhamdulillah selain cuba usaha untuk bagi parent 1k sebulan, dalam masa yang sama dah list kan dah nak grab items kat bawah ni once income dah touch 10k..!!!!! Tak lama lagi je ni. syukur Alhamdulillah. Finally angan-angan nak beli handbag kat KLCC tercapai jugak.




ipad case louis vuitton





Louis Vuitton Neverfull




Louis Vuitton luggage





Louis Vuitton Monogram multicolor speedy




see..sudah berada dalam genggangam my dear sifu. almost 10k LV multicolor speedy ni. Tapi dengan income more than 100k a month apa pun boleh.


Berangan diiringi doa dan usaha memang masuk akal. yang tak masuk akal bila berangan mulut je gerak tapi minda dan perbuatan sentiasa bagi alasan untuk tak bertindak. seronok sebenar nye bila kita berimpian besar. tak salah pun ada impian sebab ianya adalah PERCUMA!!!! tak guna duit sesiapa pun kalau kita ada impian ni. so ladies jangan takut untuk berimpian ye. 






Thursday, February 23, 2012


Pakar pelangsingan badan tanpa ubat, senaman dan pembedahan


jom singgah sini. banyak info yang kita perlu tahu sekiranya kita nak hidup lama dengan sihat dan ceria.







kurus sangat????

nak badan sedap-sedap sket???

plus sihat dan awet muda????

from 40 kg transform to 50kg.


contact simaa
she willing to share cara yang mudah, selamat dan berkesan untuk anda yang ada masalah badan terlalu kurus.

012-6374069





SM/SSM Award ceremony 2012

sorry babe, agak lewat i update story tentang majlis anugerah sm/ssm ni. quit busy bulan february ni. okay, buat yang tertunggu-tunggu gambar saya (ecehhhh..macam la ramai sangat yang minat nak tau kisah haku) sepanjang majlis anugerah sm/ssm sabtu lepas 18 march 2012 boleh la cuci-cuci mata layan gambar-gambar di bawah ni ye. actually segala yang di pakai, yg dicalitkan dimuka semua nye last minute preparation. tak pernah berangan pun nak pakai dress ala-ala princess ni tapi sejak mula terima award pencapaian dalam business ni saya dah mula berimpian nak pakai dress yang lebih vogeh untuk majlis anugerah akan datang.


tema pink memang tak boleh lari. huhuu.



with the one and only. teman yang sentiasa di sisi samada susah atau senang. alhamdulillah makin erat kasih sayang kami walau mula melalui proses hidup yang luar biasa.



my sunshine. damia. danisha pulak tak dapat follow coz demam panas. cian adik. beriya dah beli dress and accessories untuk sama-sama raikan mama. tak pe, dalam business ni memang kita akan kerap naik stage. ada tiga award lagi yg masih menunggu.



with my mom, sis syuhada n simaa. thanks for your endless support.
ni semua untuk keselesaan hidup kita semua insya'allah. terus doakan kejayaan kami dunia akhirat.amin.



my business partner yang sama-sama terima award untuk majlis anugerah kali ni. best nye tengok rakan-rakan kongsi pun sama-sama naik stage utk terima award masing-masing. keep it up beautiful ladies. we go for the next stage ya ;)



best okay bila leaders siap tunggu tepi stage wish congrats to us. ni la dia cdm kesayangan ku yg sungguh humble walau income dah cecah 100k. cdm salha yg sangat gojes dengan baju rekaan rizman ruzaini dan makeup yang sangat marvellous.



with cdm-cdm muda, kaya dan glamour B32. CDM Maisarah, CDM Hanis Haizi dan CDM Salha Zain.



waktu untuk menghabiskan bateri camera. 



model pintu pun jadi lah.hahaa.



tak cukup dengan pintu, kitorg bergambar dengan pasu pulak.



with my dear sis simaa roslan. proud of u dear. dengan usaha yang tak pernah putus finally kejayaan kecik dah mula menampakkan hasil



u too ezurin..congratsss. after this next stage okay. kita sama-sama capaikan matlamat rakan kongsi pulak.



my dear business partner. marlisa ineles. dari stranger terus jadi bestie. this is the beautiful of our journey in this business.



rajiah razak. my sideline yang sentiasa dekat dengan i.




my new friend. shiela wahab. sweet je orang nye.




with mas and siti yang sentiasa nyata jelita. mau tak jelita, dah pakai fareeda and premium beautiful. dua-dua barang baik punye.




hmmmm. ;)




with jaja ket. kawan baru yg sangat cool jugak.




okiesss.. dari pagi tak makan. so jom kita balik..kalau tak confirm bunga ni i telan.



but before that wajib amik gambar ramai-ramai with our great leader. walau ramai yg dah balik tapi tetap ramai yg setia menunggu untuk bergambar cdm celebrity ni. cdm salha memang cun abis dengan baju n makeup yang dah sama n sebijik macam dato siti nurhaliza.




together everyone achieve more!!!




seronok dapat kenal u ols.



munge dari kak salha. thankssss kak. love ya.



cian danisha. mama sampai rumah je terus dia hug. and terus amik bunga. get well soon sayang.







 mama love both of u. semakin kuat mama berbusiness semakin sayang korang kat mama kan. so siapa kata buat business akan membuatkan kita abaikan kasih sayang pada anak-anak? tidak sama sekali. semakin aktif berbusiness semakin kita sebagai ibu tau menghargai masa bila bersama anak-anak. actually anak-anak la penguat semangat untuk kita terus berusaha. biar susah sikit dalam masa yang singkat asalkan jangan susah dan menyusahkan orang lain sepanjang hayat.



nak tau lebih lagi tentang business ni? jangan malu jangan segan. just buzz me ya.

salleha
012-3609814