Tuesday, January 31, 2012

Why Premium Beautiful as written by Hanis Haizi


sangat tertarik bila baca blog Hanis Haizi tentang penjelasan yang cukup-cukup jelas kenapa perlu pilih premium beautiful untuk kesihatan dan kecantikan kita dan dalam masa yang sama kita boleh tambah pendapatan hanya dengan premium beautiful.

Hanis Haizi merupakan mentor of our group and is a very successful business woman. Imagine dalam umur 28, she is having a monthly income of RM250,000 a month!(as at January 2012 payslip). She works at her own leisurely time and definitely has found her financial freedom and time freedom. Some of you out there may have a different satisfaction in life in terms of career and what not, but this is her choice and I am here to share it with you as to why she made this Premium Beautiful business as her career. 

happy reading ;)

__________________________________________________________________________________

Why Premium Beautiful?
as written by Hanis Haizi
Have you ever wondered WHY we choose PREMIUM BEAUTIFUL not just to WEAR, but to SELL it as well?


  • Premium Beautiful has been established for almost 20 years! In terms of branding kita tak perlu RISAU lagi, sebut jer Premium Beautiful semua orang tahu! Not only that, if this product tak bagus, tak ada orang nak beli mesti dah lama discontinuekan the product?:D
  • The one and only corset in the world rewarded with the  SUPERBRAND award!
  • Superbrand is by invitation only!

  • Lifetime warranty. Come to think of it barang yang kita beli harga 2k++ contoh Handbang, TV, Computers etc... There is no such thing as lifetime warranty! But PB worth every penny! Tak rugi pun keluarkan RM2000+ but the life span is lifetime!! FREE SERVICE! 
  • Barang yang kita jual ni barang yang sangat2 LOGIC!  Perempuan mana tak pakai bra? or baju dalam dan seangkatan dengannya? So Premium Beautiful is the solution for every women out there! Just educate women instead of pakai bra yang memberi manfaat apa-apa pada diri sendiri, better tukar sahaja with Premium Beautiful!


with Premium Beautiful no more 3rd and 4th breast k!

  • Suitable for ALL body types!! From skinny to curvy, pear shape, apple, cylinder and hourglass!! Premium Beautiful custom size for the clients! 
the right way is to get yourself measure first baru dapat size betul!

  • FREE TESTIMONIAL!! Banyak orang share testimonial online! So what you need to do just SHARE it with other people! Senang! 
  • We don't do REPEAT SALES so sangat sesuai for those yang tak suka menjual. So tak payah nak kejar customer all the time. NO NEED to RESTOCK product as well. 

  • Premum Beautiful ni satu jenis je, warna HITAM. Cuba bayangkan if too many colors and design? Sorang mintak polka dot, sorang minta pink with lace and all.... pening! Satu jenis je senang! 
  • Bonus with Premium Beautiful starts from 4-5-6 figure a month! Cool!! That's why when I first started the business I was like ok ni sama dengan gaji freshgrad engineer! So tu yang tak jadi kerja terus sampai today! hehe Work SMART!


  • Jual dah lah sekali seumur hidup, tapi peluang travel tu berulang-ulang kali...so far with Premium Beautiful I have travelled to 7-8 different countries.. and for FREE!
  • Car fund for whole life! Berkat jualan premium beautiful dapat merasa pakai kereta mewah dan bulan-bulan tak perlu bayar! Company bayar! Cool!!

  • Sangat sesuai untuk orang yang nak cari extra income, yang tak ramai kawan, yang tiada pengalaman dalam business or marketing background, yang baru je nak bertatih dalam bidang perniagaan... so instead jump into business sendiri... baik buat Premium Beautiful! No experience required! Sambil belajar sambil buat, dapat intensive training for FREE. Tapi income yang dapat bulanan adalah BERSIH tak ada OVERHEAD nak kena minus semua
So people what are you waiting for come let's join OUR journey together with Premium Beautiful!!

give me a buzz and I will explain to you further on our Business plan.

012-3609814




Thursday, January 26, 2012

NDO ~ New Distributor Orientation 2012

managed to attend last nite NDO and it was superb. The NDO session arranged by our great leader CDM HANIS was awesome!!! NDO ni pengganti class yang selalu nye diadakan setiap hari rabu tapi sempena chinese new year class tak ada tapi digantikan dengan New Distributor Orientation khas untuk kami yang berada di bawah pimpinan CDM Hanis. sangat bertuah siapa yang berjaya hadirkan diri ke B32 untuk serap segala ilmu yang di kongsi oleh CDM-CDM berpengalaman dari group ni. rasa bersemangat bila rakan kongsi pun turut serta hadir untuk dapatkan ilmu yang disampaikan pemimpin yang sepenuh hati berkongsi rahsia kejayaan mereka dalam business ni.

syazana osman ~ babe tak dapat amik gamba dengan u semalam. kita duduk asingkan..huhuu..next time mesti amik gamba sesama okiesss ;) congrats and thanks for coming to NDO yang mana sesuai sangat untuk new baby like you in this business.


with my lil sis. simaa roslan.
simaa is very commited business partner. jarang sekali dia tak melibatkan diri dengan aktiviti group B32. Insya'allah bakal CDM tak lama lagi berkat usaha yang tak pernah putus.


with my business partner marlisa ineles.
kagum dengan semangat lisa. sesekali tinggal kan anak-anak untuk menuntut ilmu. insya'allah pasti akan terima ganjaran dan pulangan yang sangat besar nilai nya buat keselesaan yang lebihhh buat anak-anak.

emcee kita bakal CDM Sha Khalid.
sha ni software engineer kat IBM. buat business ni secara part time. tapi bayangkan dengan business premium beautiful ni sha boleh generate 5 figures income everymonth. kecik-kecik cili padi orang nye sha ni ;) 

full house.
ni antara business partner under CDM Hanis. group hanis je dah penuh satu class. u ols just imagine class every wednesday and saturday tu. lagi la full house sampai padat sepadat nye class. dari serata malaysia sanggup datang ke B32 semata-mata untuk serap aura dan ilmu pemimpin masing-masing. sedangkan yang jauh dari utara, selatan dan timur pun sanggup luangkan masa ke sini, ni kan pulak kita yang tinggal sekitar KL Selangor je. sayang nye kalau abaikan kepentingan class. saya selalu ingat pesan cdm salha "walau kita tak ada rakan kongsi lagi tapi wajib biasa kan diri untuk ke class"
sebab tanpa ilmu tak mungkin kita akan dapat cipta kejayaan.

CDM Mai share key points tentang premium beautiful.

siap ajar cara ukur yang betul lagi. coz sangat-sangat penting ye untuk dapatkan size premium beautiful yang sedap-sedap untuk customer. service kena tip top baru rezeki mencurah-curah.

my beloved leader. CDM salha.
share mengenai budaya kerja yang profesional. dats y ramai golongan profesional dah mula buka hati dan minda kenapa tidak sekadar pakai premium beautiful sahaja, tapi kenapa perlu juga berbusiness premium beautiful.

Next. The top beautiful agent.
di usia seawal 27 tahun dah mampu genggam hampir jutaan ringgit. semua nye berkat usaha yang berterusan. kalis cabaran dan sentiasa menepis menendang segala halangan dan rintangan. tapi hasil nye...kita sendiri mampu menilai.

CDM Hanis haizi.
hanis sangat tekankan yang product knowledge mesti number one. so ilmu tentang product mesti kena mantap. perlu satu hati dengan pemimpin yang nak bantu kita. perlu sentiasa ada rasa dahagakan ilmu.


This is the beauty of this business. u get coaching and guidance all the way. Alhamdulillah...join the right group and you'll be on the right path to success... Insya'Allah.




Monday, January 23, 2012

my beautiful business partner

dari hari ke hari nak introduce u ols dengan my business partner yang sama-sama dah rasa pegang income dengan premium beautiful. masing-masing part time je dalam business ni. walau buat sambilan tapi alhamdulillah masing-masing tak buat sambil lewa. semua sentiasa bersaing secara sihat dalam menaikkan taraf ekonomi masing-masing. seronok sebenarnye bila sama-sama buat dan sama-sama dapat hasil nye. yang cantik nye business ni bila ada konsep win win situation dilaksanakan. mudah sangat untuk naik pangkat dan dapat berkat. insya'allah. yang penting hanya amalkan :-

ILMU + BERTINDAK + RUJUK = KEJAYAAN

ni adalah antara rakan kongsi yang tak putus-putus berusaha untuk mencapai kejayaan. semoga usaha kita akan beroleh kejayaan. insya'allah.

my lil sis
simaa roslan
012-637 4069
klang valley, negeri sembilan, melaka.

my ofismate
ezurin
017-280 9088
klang valley, kelantan.

marlisa ineles
016-417 8437
klang valley dan utara.

yang malina
019-570 1335
klang valley, melaka.

nas khalid
012-905 0032
klang valley, utara dan pantai timur.

rugayah
012-253 4099
klang valley especially ampang dan shah alam.


and my new baby
syazana osman
012-266 2703
klang valley.

Insya'allah ramai lagi business partner baru yang akan di perkenalkan tak lama lagi. dengan permintaan premium beautiful yang sangat-sangat tinggi oleh kaum wanita yang penting kan kesihatan dan kecantikkan sekarang ni, maka lagi ramai lah yang akan amik peluang untuk sama-sama menjana ekonomi untuk kemajuan diri, keluarga dan mereka yang memerlukan.


Saturday, January 21, 2012

jumpa bestie at Palma Cafe A Malaysian Bistro, SACC Mall, Shah Alam.

tadaaaaa..ni la kawan lama saya yang sangat lama sudah tak jumpe. nurul ain rashid. my bestie dari zaman degree kat JB dulu. akhir nye lepas bertahun masing-masing berumah tangga and beranak pinak baru la kitorang dapat ketemu semula. windduuuu ko sangat-sangat ain rashid!!! sebab kan terlalu ramai sangat kawan yang nama ain so kena mention skali nama ayah masing-masing. heheheee.

kitorg jumpe pun kebetulan sebab saya nak gi ukur client kat klang. so after work singgah la dulu kat SACC Mall. nasib baik pulak ofis ain dekat je dengan SACC Mall ni. so dapat la kitorg dinner sama-sama kat Palma Cafe A Malaysian Bistro, SACC Mall, Shah Alam ni. kalau tak, memang sampai sekarang la kitorg tak jumpe-jumpe.

ain rashid dulu and skarang tak banyak beza nye. cuma makin putih gebu la yang saya nampak. tak sempat nak korek rahsia macam mana ain semakin gebu gebas macam ni. ain nanti kita jumpe lagi tolong cite okiessss ;)

huhuuu..sedappppp..mabeles...nasi kukus ayam percik. siap minta tambah semangkuk penuh lagi kuah percik Palma Cafe A Malaysian Bistro ni.

nasi kukus ayam berempah. memang biasa nampak kat mane-mane kan? tapi yang ni pun sangat sedapppp okiesssssss. rasa nak makan sekor terus. boleyhh tak? hahaaa.

ni gambaran sebenar muka masing-masing bila sudah kekenyangan. ain rashid sangat hepi dan saya pula nampak macam ala-ala senak perut gitu. almaklumla pakai full set premium beautiful kan. so perut sudah penuhhhhh. huhuu.

korang yang agak-agak terliur tengok gambar nasi tadi tu cepat-cepat la gi makan kat Palma Cafe A Malaysian Bistro SACC Mall ni okies. palma cafe ni diuruskan oleh De Palma Hotels, yang hotelnya ada di sekitar negeri selangor. Palma Cafe ni terletak di tingkat bawah SACC Mall Shah Alam, menyajikan masakan tradisi melayu macam nasi dagang, nasi kerabu ayam percik dan juga makanan barat serta pelbagai jenis mee.

huhuu dah macam host jalan-jalan cari makan pulak. sekian.















Thursday, January 19, 2012

personal touch by the golden fingers

yang special nye business ni, setiap dari kami mesti akan dapat sentuhan emas dari leaders yang sangat komited untuk pastikan kami capai sepertimana yang mereka dah capai. u ols cuba fikir, business apa yang sentiasa ber "mentor" macam ni? for me kalau i buka kedai jual barang baby dulu i rasa tiap kali i perlukan any new ideas or i perlukan somebody untuk luahkan masalah confirm i tak kan dapat f.o.c punye. tapi business ni sangat-sangat buat i rasa ya Allah..apa la kebaikan yang dah aku lakukan sampai kau kurniakan aku leaders yang sangat-sangat bertanggungjawab macam CDM salha mohd zain ni. leaders yang sentiasa ada waktu kita up and down. leaders yang sentiasa bersedia untuk korbankan masa, tenaga dan wang ringgit mereka semata-mata nak pastikan bisnez partner mereka pun dapat seperti apa yang  mereka dah dapat. syukur sangat-sangat jumpe orang yang sangat ikhlas nak bantu i ubah hidup i yang sangat-sangat biasa sebelum ni.

ni la dia my beloved leader CDM salha. 

salha and salleha. hmmmm. nama dah nak dekat-dekat sama. insya'allah dengan bimbingan and tunjuk ajar kak salha confirm salleha pun bakal bergelar CDM satu hari nanti.

see...kak salha sentiasa luangkan masa emas dia untuk bagi sentuhan dan aura kamikaze dia buat saya maju dan berani hadapi cabaran. 

leaders yang sangat mudah didekati. kak salha ni antara orang kaya yang sangat humble yang i pernah jumpa okay. very humble person. mungkin sebab tu dia mudah capai kejayaan. sebab dengan keiklasan yang dia miliki tak mustahil dalam masa setahun je dia boleh bergelar usahawan berjaya.

bukan i sorang je yang dia kerap bagi sentuhan emas, tapi rakan kongsi yang lain pun berpeluang sedut aura kejayaan beliau.

my bisness partner paling excited tiap kali cdm salha message kata nak jumpe.huhuu. punye la power aura kak salha ni sampai boleh buat org lain terus rasa fresh before and after jumpa dia.

with our great leader. ni after personal touch session kat curve.

tengok tu, tengah nak test drive BMW pun sempat lagi dia turunkan ilmu business and dalam masa yang sama ilmu BMW dia. huhuuu. memang best la dapat leader mcm ni. 

selain tu tak kurang hebat nye, CDM jutawan kita, CDM Kak Ana pun tak lepas pandang untuk turunkan tips-tips kejayaan dalam business. memang tak kedekut ilmu langsung pemimpin B32 ni tau walau masing-masing income dah cecah jutaan ringgit.

tiap kali jumpa CDM kak ana ni memang nak tido malam tu payah sikit la. mesti terngiang-ngiang kata-kata motivasi dari kak ana yang sangat bijak menyentuh hati kecik kami berdasarkan pengalaman beliau sepanjang 9 tahun berkecimpung dalam bidang perniagaan ni.

tak kurang hebat jugak, ni dia CDM internet kita, CDM Hanis Haizi. muda lagi baru 27 tahun tapi dah boleh pegang income sebulan RM180k. 




Tiap-tiap seorang daripada kamu adalah pemimpin dan akan diminta bertanggungjawab kepada orang yang berada di bawah jagaannya. Seorang ketua negara bertanggungjawab ke atas rakyatnya dan akan disoal oleh Allah akan kepimpinannya. Seorang isteri bertanggungjawab di rumahnya dan akan disoal berkenaan tanggungjawabnya, seorang anak pula bertanggungjawab ke atas harta bapanya dan dia juga akan disoal, begitu juga seorang hamba atau yang bekerja dengan majikan, bertanggungjawab kepada majikannya, setiap kamu adalah pemimpin, dan bertanggungjawab kepada apa yang dipimpinnya.” (Riwayat Bukhari dan Muslim)

Definisi Pemimpin
Pemimpin yang baik itu, 
rendah pada hatinya, 
tapi tidaklah rendah sampaikan suaranya tidak didengar, 
perlu lantang berkata-kata, 
tapi tidaklah sampai membingitkan telinga, 
budinya halus, 
kerjanya telus, 
satu dia minta, 
sepuluh dia usaha. 
Dia tidak meminta penghormatan, 
tapi dia memilikinya, 
dia tidak jemu mendengar, 
tidak tuli selepasnya. 
ilmunya membukit, 
egonya cangkat, 
bila disuluh hatinya jernih dasarnya, 
bila disuluh keazamannya gelap pekat tak tembus cahaya. 

Dia cintakan apa yang dipimpinnya, 
dia sedar apa di awal dan di hujungnya,
dia sedar akan risiko dan tidak tunduk padanya, 
tidak dia melatah bila disergah, 
tidak pula berdiam bila diagah
Dia takutkan PenciptaNya
dan setiap apa yang dibuat tidaklah dia berpaling dariNya

alhamdulillah..ciri-ciri kepimpinan yang yg dinyatakan di atas banyak saya perhatikan memang ada pada CDM-CDM di B32. Especially our top leader CDM Kak Ana. kak ana memang humble sangat-sangat. dia antara idola saya dalam membina jatidiri sebagai seorang pemimpin. Insya'allah.











Monday, January 16, 2012

premium beautiful :: appointment at kuarters kerajaan jalan duta.

sabtu lepas pagi-pagi lagi dah keluar rumah untuk urusan business. wahhh..tetiba pulak sejak dua menjak berbisnes ni pandai tak tido balik lepas subuh. kalau dulu  time tak kenal apa tu premium beautiful after 7am confirm sy akan sambung mimpi-mimpi indah di siang hari sampai la ke pukul 11. huhuuu..buruk kan perangai. ye la dulu tak nampak sangat masa depan. so keje tu nak membuta je. tengok damia and danisha tido mama pun follow jugak. tapi tu dulu. dulu lain skarang lain. skarang masa sangat berharga buat saya membina masa depan yang lebih bahagia dan bebas berbelanja. bukan untuk saya je, tapi untuk family dan masyarakat yg memerlukan.




alhamdulillah akhirnye sy secara tak langsung jadi berani utk drive sendiri without hubby duduk d sebelah lagi. bangga en hubby dengar sy dah drive sendiri untuk jejakkan kaki ke jalan besar kuala lumpur. siap dapat ucapan tahniah lagi.hahahaaa..best nye bile en hubby bangga dan bahagia ade isteri macam haku.alhamdulillah.

nasib baik korang tak banyak ragam. kalau tak memang mama stop kete tinggal kan tepi roundbout batucave tu.

nas khalid. my biz partner. dalam perjalanan nak jumpe client nas la ni. seronok bila rakan kongsi pun bersemangat nak bantu orang lain untuk sihat dan cantik.

sini la destinasi kami. kuarters kerajaan jalan duta. first time sampai sini. alhamdulillah tak sesat. almaklumla dah biasa ikut en hubby ukur jalan dulu-dulu. tu yang untung nye kalau kita ni kaki merayap dari waktu muda.

cik nas makin slim and makin pandai bergaya skarang ni.

gambar curi dari cik nas.

siap di jamu makan mee goreng and kopok lekor lagi dari tuan rumah. thanks wanie. licin kitorg makan.

best okay..siap ada sesi mengajar cara pakai shawl lagi kat client. dah pakai premium beautiful so style tudung pun kena la lain skit.

cantik wanie ni kan. tau tak wanie ni ibu beranak tiga. tiga okay bukan satu. anak dia pulak yang sulung dah darjah tiga. suri rumah sepenuh masa. sebelum datang pakai kan set kat wanie sy dok bayangkan yg wani ni mesti badan besar org nye coz ye la dengar dah ada tiga anak kan. tapi...rupa nye still cantik lagi body n orang nye. walau badan kecik wanie tetap nak pakai pb sebab tau benefits kesihatan yang pb ada.

explain kan tentang premium beautiful yang 70% more to kesihatan and another 30% untuk kecantikan. sebab tau kelebihan pb yang boleh bagi 2 in 1 ni wanie terus beli cash je set dia. alhamdulillah. real testimonies. real product so confirm orang lain pun nak.

nas and wanie. diorg ni rupa nye kawan senegeri. membesar kat pahang tapi masing-masing kalau bersembang keluar loghat kedah depa.

wanie dan anak bongsu nye yg comel. cool je anak-anak wanie.

Thanks wanie and family sudi invite kitorg datang umah siap jamu makan dan minum lagi. bertuah sungguh rasa dapat kenal satu lagi kawan baru yang baik hati dan berbudi bahasa macam wanie. alhamdulillah.