Tuesday, December 13, 2011

sm/ssm seminar 2011

10 December 2011 
Eastin Hotel

Ngantuk sebenar nye mata ni. dah dua hari tak tido lena sebab risau si penyamun tarbus sibuk nak datang melawat kawasan. x senonoh tau prangai cam tu. apa pun, sampai je kat eastin ni mata terus besar sebab tengok punye la ramai umat manusia yang dah grab peluang dengan business premium beautiful ni. bukan dari kl je tapi luar klang valley pun ada yg datang. ni la org kata kalau nak berjaya 1001 cara akan dilakukan and kalau tak nak tu sejuta alasan diberikan.

okay macam biasa posing-posing dulu sebelum seminar mula.


ingat kan sampai kul 7 pagi kat eastin ni dah kira awal la and boleh dapat tempat duduk depan. tapi rupa nye mak aihhh...ramai pulak yang datang lagi awal. dengan tak berapa best nye kena la duduk seat belakang. tu la padan muka aku. kan kak salha dah suh tido kat eastin siap-siap tak nak.


with my lil sis and my business partner SSM simaa
okay muka kitorg memang tak berapa nak sama la kan. dia sepet sikit and sy tak berapa nak sepet sgt mata tu. tp apa pun syukur Alhamdulillah kitorg tak disepetkan mata untuk tak pilih bidang business ni sebagai satu bidang yang wajib diceburi pada zaman la ni.


with Sha Jonet. my side line.

with mas shitah sarip. my side line jugak ni. very cool tau mas ni org nye. dok ngan dia memang gelak, makan, snap-snap pic je la keje kitorg.

okiesss..jom consume lactolite dulu before seminar n breakfast bermula. dari pengalaman lepas, makanan kat eastin ni memang mencabar keimanan sungguh untuk org-org yang sedang berdiet. foods dia semua sedap-sedap. finger lickin' good wa cakap lu walau tak de pun dia serve ayam goreng kfc kat sini. so sepanjang hari ni tak de la rasa bersalah sangat kalau makan tak hingat dunia sat lagi. sebab memang function lactolite ni untuk singkir/flush lemak yang tak patut simpan dalam usus kita. more info baca sini tentang lactolite

sebab tak de bliss yogurt so kocak kan dalam mineral water eastin ni je la. nasib baik rasa lactolite ni memang sedappp. so tak de masalah nak minum sampai abis.

ramaikan usahawan muda belia remaja yang attend seminar ni.


barisan speaker hebat group kami.
dari kiri : cdm mai, cdm hanis, bakal cdm sha, cdm salha


seminar dimulakan dengan penyampaian takwim syarikat oleh CDM Razali.
cool je CDM Raz ni. i loike. sempoi n bersahaja cara penyampaian dia.
rupa nye penting tau untuk kita follow agenda yang dah disusun pihak syarikat supaya kita tak kan mudah rasa ketinggalan dengan aktiviti-aktiviti yang dah diaturkan untuk kita. nak berjaya macam speaker hebat tu mesti kena follow takwim.


muka je nampak macam serius tapi pandai buat klaka tau cdm raz ni.

haaaa..!!! yang ku tunggu-tunggu sudah tiba. waktu sarapan bermula. fuhhhhh...memang sedap samosaaaa..nasi goreng...bihun...n cookies cicah sambal belacan tu tak yah cakap la...siap tapau bawa masuk bilik seminar.

my idol punye turn berkongsi tips macam mane nak market our business thru online. memang best ideas yang cdm salha share kan ni. sangat-sangat berguna.

next speaker. cdm maisarah. pun best jugak topic yang d sharekan ni. memang kalau ada master dalam business macam mana skali pun memang tak sama dengan pengalaman yang kita tempuhi dalam business premium beautiful ni. tak de dalam buku pun ajar macam mana nak berjaya buat business pb ni melainkan pengalaman kita sendiri.

menu untuk lunch.


salad n fruits


cheese cake, choc cake and puding ni memang superb.

after lunch and solat sambung pulak slot seterus nye by DDM sha khalid.

next.
perkongsian semangat by our great leader. cdm hanis haizi. the top beautiful agent.

memang dalam hidup ni perlu ada impian. 

 
dan impian tu pasti akan tercapai sekiranya kita berusaha tanpa jemu.

see...cdm pun salin nota jugak. ni kan pula kita yang masih dalam proses pembelajaran. lagi la kena take note.

with very supportive side line. best nye lahai dapat kawan-kawan macam korang ni. persaingan sihat saya diorg ni semua ;)


fuhhh...amik ko aura positif group kitorg ni. kalau rasa tak boleh tido malam je cepat-cepat la contact kitorg ye untuk appointment tentang cara generate 4,5,6 figures income dalam business ni.


dengan bakal CDM intan. kagum sangat-sangat dgn semangat intan. ibu yang sarat mengandung anak kedua ni pun boleh je buat business ni bersungguh-sungguh. 


with my dearie sideline...rafiedza. kitorg nye akrab tu walau jarang jumpe tp still boleh get along with each other. 


with iffa. slim je mummy ni sampai tak percaya i yang iffa ni dah ada anak ;D


with dewi. love her smooth skin. kalau nampak dia adik bradik mmg mata i tak kelip-kelip tgk.huhuu..memang cantik and very energetic dalam berbisnes.


with izyan. suka semangat izyan. sungguh cekal dan tegas orang nye.


haaa..ni rimau ni. badan je kecik-kecik cili api...tapi semangat juang dia sangat-sangat luar biasa. we will follow u adibah karimah ;) aummmm...


lagi sorang kawan baru yang sangat positif. aida. beruntung rasa dapat involve dalam dunia business macam ni coz sentiasa dikelilingi orang-orang yg beraura positif.

see...300 orang usahawan yang attend seminar sm/ssm ni. masing-masing berebut nak grab ilmu and semangat leaders yang dah berjaya n ada bukti kejayaan dalam business ni. jadi kita yang masih terfikir-fikir dan masih melengah-lengahkan masa untuk bertindak dan berubah tu tak kan la nak terus duduk diam tanpa ada sebarang tindakan kan? business ni kita buat sama-sama n sama-sama akan dapat kejayaan yang diinginkan.

with cdm Mai. comel je bertelekung.
after seminar. solat maghrib pulak. walau sesibuk mana pun kita jangan sesekali lupa pada NYA kerana segala rezeki yang kita perolehi semua dari DIA jugak. syukur sangat dipertemukan jodoh dengan group cdm hanis, cdm salha n cdm mai ni. walau sesibuk mana pun mereka Alhamdulillah tanggungjawab sebagai seorang muslimah tak dilupakan. sebab tu betapa cantik nya hidup ni bila kita tau menghargai nye.

Tahniah buat CDM hanis haizi and CDM Razali atas kejayaan seminar sm/ssm 2011 ni. 1st time la rasa attend seminar yg beraura luar biasa macam ni. 

Together EVERYONE ACHIEVE MORE!!

With the RIGHT GUIDANCE and MOTIVATION YOU TOO CAN SUCCEED!! 

012-3609814

 
BB Pin

257D41EB



1 comment:

  1. me in your blog...i like...dan yg paling penting semangat yg ada pd kuta semua adalah semangat yg sgt positif...mas hepi sgt kenal ng korang semua...;-)

    ReplyDelete