Wednesday, December 28, 2011

premium beautiful :: 50kg dulu dan 50kg sekarang

yang baju hijau tu of coz la sy 50kg yang dulu. lima bulan lepas bersalin. jenuh juga nak jaga makan untuk maintain kan berat badan supaya tak lebih dari 50kg ni sbenar nye. stressssssss.!!! biasa la,sy kan pompuan. dah kalau nama nye pompuan tak kan la tak de rasa stress bile kawan-kawan asik bandingkan lengan n pinggul kita dulu dan skarang kan. memang after bersalin second baby berat badan sy susah nak maintain. badan makin kembang semangkuk. nasib baik semangkuk je kalau bermangkuk mangkuk confirm jadi mangkuk tingkat la badan ku ini.huhuu.oh tidakkkk.!!! diri ku masih muda. so perlu sentiasa sihat, cantik dan bertenga.

nak diet???
oh ya Allah, sy sangat suka makan. tak sempurna hidup ku tanpa nasi. especially makan malam dat is after work mesti nak makan. nak makan bukan makan yg ringan-ringan punye. memang nasik ayam penyet, nasi lemak kukus, satay, kfc, mee goreng mamak pasti jadi pilihan utama menu makan malam.

nak jogging???
apa kejadah nye nak jogging dengan anak kecik kiri kanan. kalau single and not available dulu tu boleh la petang-petang kuar gi jogging keliling tasik. penah dulu masa blaja kat jb, buat keje gile coz nak kurus nye pasal, sy and housemate jogging dari larkin ke bandar jb...tu ha sampai ke city square sana. last2 after stop kat kedai makan kitorg melantak bagai nak giler. sia-sia je rase jogging lebih 2 jam then dalam masa tak sampai 15minit boleh plak makan sampai lupa diri. memang jogging cost dia "percuma" tak perlu keluar sesen pun untuk bakar lemak. sy memang tabik spring la dgn mereka mereka yang slim dengan hanya berjogging. cayalah..korang memang berhati cekal.

nak g gym???
tak pernah pulak terfikir nak g gym. sebab selalu imagine kalau g gym nanti mesti tak consistent aku ni. jap2 pegi, jap2 tak pegi. kalau g gym nanti pulak confirm la nak kena bawa anak skali. coz sejak ada anak ni memang tak boleh nak berenggang dgn diorg. pergi mana mesti nak usung sama.

makan pil, jamu, julap???
yang ni cuba bagi tau jenis apa yang sy tak pernah cuba. semua pernah ku telan. nak kurus punye pasal. sangguppp. tapi bila sedar yang kalau makan sebarangan boleh rosakkan buah pinggang terus stop. tak sanggup la kalau idop dengan buah pinggang yang bermasalah.nauzubillah.

korek tekak???
apa tu bahasa scientific dia??? bulimia ke aneroxia. haaaa..jangan tak tau, yang ni pun sy penah buat. sampai kurus kering jadi nye. and paling teruk sampai dapat macam-macam sakit dalaman. oh ya Allah. sampai macam tu skali la sanggup dilakukan untuk dapat kan result berat badan less than 50kg. and i know ramai lagi yang kat luar sana amalkan gaya hidup tak sihat macam ni semata-mata untuk kurus. dikkk...akak pesan ye kat sini, jangan la sekali-kali buat perangai tak semenggah macam ni. buruk kesan dia pada diri kita sendiri. elok-elok boleh hidup lama dah tak pasal-pasal hidup dalam penderitaan.

senamrobik???
hahaa..yang ni pun biasa je buat. dok menari sorang-sorang depan tv. tapi dah ada suami ngan anak dua ni segan la pulak chek nak terkinja-kinja depan diorg. maluuuuu.

slimming center???
owhhh no mak tak mampu u. ribu riban confirm abis untuk hilang kan beberapa inch je. pas tu nak kena ada appointment bagai la. memang tak mungkin jadi pilihan utama sy la untuk slim di mana-mana pusat pelangsingan badan.

corset???
kalau corset yang banyak kat pasaran supermarket Malaysia tu banyak dah sy beli. kalau kira-kira balik cost dia dah sama macam beli corset premium beautiful.

then prasie to Allah...diperkenalkan oleh sorang kawan lama masa degree dulu nurul afzan tentang premium beautiful corset. (haishhhh..macam tau-tau je sy dalam dilema nak kurus and dalam masa yang sama nak dapat bonus "sihat" dan bonus "income")
 mula-mula memang skeptical abis dengan pb ni. konon nye boleh la kurus dengan cara sendiri tanpa bantuan baju dalam kesihatan yang ber FIR ni. tapi selama berbelas-belas tahun buat cara sendiri untuk kurus akhirnye bukan kurus je tapi makan diri jugak. badan letih lesu, isi badan jadi lembik n kulit pun kusam. dan paling teruk dapat pulak sakit kronik. amik ko. nak sangat kurus dgn cara sendiri. Allah dah bagi, kurus dapat plus sakit pun dapat. sakit apa??? adala..... tapi takkan la sepanjang hayat sy nak redha je dengan sakit yang sy dapat. at least mesti ada usaha dan cara utk kurangkan dan hilangkan penyakit kita kan. memang cantik perjalanan hidup yang Allah tentukan ni.

now dengan premium beautiful alhamdulillah badan makin sihat dan cantik. cantik tu i tak cakap ye tapi husband yang cakap. so i tulis je kat sini.huhuu. tak mau la nak cite banyak apa kesan kebaikan yang sy dapat sejak pakai premium beautiful ni. kalau u ols nak tau details just call/inbox/sms/bbm/whatsapp me ye. or u can click any link yang ada kat tepi blog sy ni. bulan pertama pakai pb memang turun 4kg. then sebab suka sgt makan makanan tak  berkhasiat skarang ni so berat badan dah kembali ke 50kg semula. tp walau maintain 50kg, tetap ada yang kata "kurus nye kau ni" huhuu...actually memang kurus tu sbenarnye bukan terletak pada brape berat kita tapi, pada macam mana bentuk tubuh badan kita. yang paling penting selagi tak melebihi berat badan ideal selagi tu sy akan makan dan makan..huhuu.coz pb kan ada. bab susun2 lemak ni bagi je pb buat keje. tak susah pun pakai pb ni kalau kita dapat size yang betul. and kalau nak turunkan berat badan cepat boleh la consume lactolite sama.

paling best bila strecthmark dah hampir 80% hilang. and selulit pun dah tak ketara nampak kat pinggul n peha. tak percaya??? jom jumpe jom...boleh sy tunjukkan bukti nye. coz gambar perut, pinggul and peha tak kan la i nak letak kat blog and fb wall pulak kan. cian pulak en. husband. tapi untuk kaum sejenis je okiesss.. yang lain jenis tu kalau nak tengok suruh ur wife pakai premium beautiful at least 8 jam setiap hari, minum air masak, makan makanan berkhasiat insya'allah mesti dapat result yang positive punye. 

 
 
012-3609814

 
BB Pin

257D41EB



3 comments: