Friday, October 7, 2011

open day genius aulad

open day genius aulad bandar sri damansara.
next year 2012 adalah tahun kedua damia akan ke Genius Aulad bandar sri damansara. Alhamdulillah sepanjang hampir setahun damia kat GA ni banyak jugak perubahan dan perkembangan minda yang damia tunjukkan. memang berbaloi la yuran bulanan dan cara pembelajaran kat sini.
teringat awal tahun january 2011. 1st time hantar damia kat sini punye la excited dia. and alhamdulillah sampai sekarang damia sentiasa semangat je kalau kejut pagi2 tu untuk pegi skolah. tapi ada la jugak sekali dua tu dia boikot tak mau pegi skolah. 
aktivity wajib kami...posing dulu :D
dont worry ye mommies...walau GA ni bertangga tapi ciri2 keselamatan kat tangga ni sangat di ambil kira. lantai mmg x licin and ada penghadang lutsinar kat tepi besi tangga tu. 




tugas ayah ~ isi borang untuk transport.
transport fee depend pada jarak GA and destination. Damia pagi2 kami hantar. balik je kena ada transport. so monthly charge for transport RM100.00 per month.sehala.kalau dua hala...huhhh..fengsannn.


ayah garu kepala sbb baru satu anak je yang skola. belum 2 ke 3 anak lagi ni. huhuu...
relax bang...relax... ;)
kawan damia. adawiyah.
danisha pun nak sangat dah join kakak masuk GA. tapi sorry sayang u r not qualified yet  ;)
muka danisha frust sbb mama tak nak register dia sama..huhuu.
teacher niza...class teacher damia.
after registration kitorg turun bawah dan makan2...yummieee...mmg sedap lemang,lontong, kuah kacang dan mee hun goreng...(aku ni bab makan free semua sedap je)...huhuu.
every week GA ada konsep dia sendiri. this week masa untuk mengenali sejarah nabi-nabi kita. Alhamdulillah damia pun dah hafal nama-nama 25 rasul.
 
 
 


















sampai kelabu muka org tu budak2 ni color..heheheee.

class damia for 2011 ~  4 basrah.
tempat makan.
doa makan alhamdulillah damia dah tau. siap translate lagi
"thank u Allah for the food u give me..amin"
1st day masa mula2 nak pegi GA. semangat waja nak ke skolah tu.
time ni best..macam2 gelagat budak dapat tengok. sib baik damia cool je 1st week dengan new environment.
doa penerang hati. Alhamdulillah seronok bila balik rumah damia ajar adik baca macam2 lagi jenis doa.
pada yang berminat nak anta anak2 kat mane2 GA boleh la click genius aulad  ni ye. yuran biasa nye tak de tulis dalam website GA. but normally i will standby dalam 1.5k for registration fees, uniform, transportation and etc. Monthly fee RM238 monthly for 3 hours lesson.

2 comments: