Wednesday, September 14, 2011

raya dulu vs raya sekarang


Alhamdulillah. Dah masuk 16 syawal dah hari ni rupa nya. Sepanjang 16 hari beraya ni confirm banyak undangan rumah terbuka kan. Nak tak nak nafsu makan confirm jugak la tak boleh nak kawal kan. Mau tak nye, masakan melayu kita sememang nye sedappp dan kaya dgn lemak. So pada u ols yg sedang berdiet tu terpaksa la telan air liur sekejap ye. Tapi sure punye la ramai jugak yang diet ke laut bila nampak menu best terhidang depan mata kan. ;)


masakan mom in law..mmg sedap.
For me myself, this year punye raya memang sangat2 bermakna bila dapat berkumpul dgn family sambil makan apa je yg sebelum ni terpaksa di sekat bila fikir kan masalah berat badan akan bertambah kalau sy belasah makan pulut lemang, rendang, nasi impit, kuih raya semua tu. Walau badan saya tak berapa nak besar, tapi tiap kali raya kalau makan sikit je pun confirm tang perut tu membuncit ke depan. Dah macam orang pregnant 4 ke 5 bulan dah gaya nye. Huhhh..everytime shape badan membesar mula la keyakinan diri pun hilang. Badan pun jadi lemah je sebab kesihatan badan pun for sure terjejas skali.


oh tidak...muncit ku jelas kelihatan walau dah puas tahan nafas. yg baju biru tu raya this year..x yah dah tahan nafas tiap kali berposing dpn camera.

Tapi, bayangkan…this year punye raya.!!! walau saya mentekedarah tak ingat dunia punye, berat badan tu bila timbang maintain la pulak….alhamdulillah…terkejut sgt bila tengok nombor kat mesin timbang tu berat badan jadi berat badan ideal pulak. ni lah dia penangan premium beautiful bila kita pakai secara consistent. Hari2 pakai. Ala pb ni kan pengganti baju dalam. So baju dalam of coz la setiap hari kena pakai. Ada org kat Malaysia ni kuar rumah x pakai baju dalam? Heheee…mesti tak de punye kan. Dengan pakai Premium Beautiful plus consume Lactolite ni la sy dapat maintain kan berat badan ideal n dengan izin NYA jugak la kesihatan dalaman saya alhamdulillah makin terjaga. Tak de dah masalah angin bila makan pulut, gastric, migraine, sakit pinggang, peranakan jatuh, asma pun makin kurang. Im so happy. Alhamdulillah. Thank u Allah. Thanks pb.

so for those yang ragu2 lagi dengan premium beautiful ni boleh la feel free to contact me ya. Boleh saya explain kan detail lagi pasal benefit premium beautiful ni. Kena rasa dulu fabric pb ni baru korang tau apa special nye corset premium beautiful ni.


call me a.s.a.p
012-3609814

BB Pin
257D41EB

No comments:

Post a Comment