Wednesday, September 28, 2011

potluck hari raya di pejabat



premium beautiful ladies.
heheeee...ni actually gambar after makan tak hingat dunia. kami ratu-ratu premium beautiful koperasi sejati berhad berposing lagi.

Jadi model lactolite jap ;)
Every morning wajib consume lactolite yang d goncang dlm bliss yogurt. Kalau tak, rasa macam something wrong somewhere je dalam diri ku ini.

Wahhh…u see…I mmg x bleh tahannnnn.!!!!
Nasi kerabu special ada, satay lemak manis ada, mee hailam lada hitam lebih ada, triffle ada, dessert lain yg colorful pun ada. ;)

Ni paling best…!
 “Wadaikipeng”
actually before this pun sy tak pernah tau apa tu wadaikipeng. Mom in law, org banjar perak, so dia la yang buat kan wadaikipeng ni. Rasa dia lebih kurang sama kot dgn putri mandi. Yang bulat2 tu tepung pulut. Cara buat wadaikipeng ni pun lebih kurang sama je macam buat bubur durian jugak.

Amacam…solid x semua mak2 orang ni?
Ada yang anak satu, anak dua, anak 3, anak 5 pun ada ;)


Ni lah hasil mengkaut tadi. Tak boleh amik lebih sbb nanti ada yang tak dapat rasa. Satay pun dah siap bahagi kan sorang 5 cucuk je..huhuu..x cukuppp ;’(  Jemput makan ye kawan2 ;) semua pun sedap.yummmmieeelicious. rugi plak rase kalau tak makan semua menu ni. Kawan2 opis ni memang pandai masak semua nye. Kecuali sy ;’( huwaaaa..nangessss.

Kami lah mak dara opis yang suka berposing J
Tau tak kak ana ni anak dah lima….!!!! lima hokeyhhhh...bukan dua macam I ye..;)) alhamdulillah… pakai premium beautiful makin terserlah beautiful kak ana ni. Pinggang macam kerengga.huhuhuu.
With kak chanty.
sebelum amik gambar kak chanti sempat bisik kat sy yang dia nak beli premium beautiful dengan nas khalid. So nas cepat pi ukur kak chanti.

Sebahagian dari kami ;)

With yuennee.
After 3 months bersalin ceaser yuennee terus pakai premium beautiful. Sebab after bersalin dia sakit pinggang and nak pulak premium beautiful ni siap ada function untuk shape kan badan.  Now..u see her body.wink winkkk..cantik kan. And her age pun nampak macam awal 20an je kan. But she’s actually 30th plus already.

With cik nas yang makin cantik berseri-seri.
Kalau dulu before pakai premium beautiful cik nas selalu kata “sy ni malas la cik auw nak pakai corset ni”
Tapi after pb dah melekap kat badan dia terus tak nak buka dah sampai skrg. Siap join buat bisnez lagi. Next month 1st

income RM4500.00

Ni cik yin.
My biz partner. Makin beautiful cik yin skrg ni. Baju kebaya pun dia dah muat pakai. back pain? no more hokeyyyy :D

This is my lovely sista. Kak rugayah aka naemah.
Ibu menuyusu yg gojessss…Berkat pakai pb berterusan akhir nye body kak rock makin hari makin kecik. Tak lame je lagi confirm jadi body macam anak dara dulu.huhuhuuu.


With miza.
Baju miza nampak besar la. Jangan lupa g hantar oter kat kak jenab ye. ;D
Mula-mula dulu miza keberatan jugak nak beli premium beautiful ni. After obtaining a clear explanation from zurin and nas khalid, miza pun try la premium beautiful. And with the permission of Great Almighty Allah, alhamdulillah a few weeks muka sebelah kanan miza yg ada gangguan urat saraf sembuh. tak perlu rawatan ulangan fisioterapi d hospital selama 3 bulan lagi dah.


Tuesday, September 20, 2011

kekayaan dan kesederhanaan

Dalam perspektif orang islam, ramai yg kata
 “ tak payah la kaya sgt pun. Biar sederhana sudah. Tak payah nak jadi jutawan-jutwan ni. Merepek je nak buat duit banyak-banyak. biarlah, cukuplah aku mcm ni je asal aku n anak-anak selesa dan bahagia”

Dari pembacaan dan pertanyaan yang di lakukan, islam tak larang kita untuk jadi kaya. Tapi biar la seimbang dunia akhirat. Sederhana tu secara ringkasan nye kita perlu hebat dalam apa jua yang kita lakukan. Bukan nye sederhana tu bermaksud korang punya pendapatan kalau 2-3 ribu sebulan untuk seisi rumah tu dah di kira bersederhana. Tak ye tuan2 puan2 sekelian;) jangan salah tafsiran tentang sederhana yang dimaksudkan tu. Kita perlu kaya tapi hidup dalam kesederhanaan dan kekayaan tu boleh kita guna untuk manfaat keluarga dan masyarakat sepertimana yg diamalkan oleh para sahabat dulu.

Kalau orang islam tak kaya, siapa lagi yang blh kita harapkan utk bayar zakat fitrah pada golongan fakir miskin? Takkan nak harapkan bantuan orang yang bukan islam. Maksud kekayaan di sini bukan lah kita kumpulkan kekayaan tu untuk di bawa ke kubur tapi sebagai kemajuan ummah jugak. Kumpul kekayaan dengan jalan yang diredhai Allah. Jadi renung-renungkan la, Jangan hanya focus yang sederhana dalam islam tu pada satu perkara je. Nampak orang lain usaha lebih mula la buat tafsiran yang orang tu gila duit, gila harta. Tapi renungkan kan lah, yang selagi kita hidup ni berusaha bersungguh sungguh seolah-olah kita akan hidup selama nye dan beramal lah seolah-olah kita akan mati esok hari nye.

Semoga kita semua menjadi orang yang dapat kebahagian dunia dan dapat keberkatan akhirat.
Insya'Allah



Thursday, September 15, 2011

damia danisha and smurf

sementara nak tunggu movie jom posing dulu ala2 smurf yang comel tu ye anak ;D

memang heaven bile dapat spend time macam ni dgn anak2.especially waktu hari org lain bekerja di pejabat.

nak main kejar2 pun boleh.

kita minum dulu..mama dah laparrrr..klw tak nanti mama telan korang dua org..huhuu

baik nye danisha...siap suap kan ayah fries.

yeahaaa...diorg dah tak sabar nak tengok gelagat smurf ni.
selalu tengok dalam game ipad je.

okiesss..jom layan smurffff. damia menghayati sungguh cite ni. dalam panggung tu dengar suara dia je yg dok gelak. huhuuu..

so u guys boleh la kalau ada masa lapang bawa anak2 layan cite smurf ni ye. memang bestttt.

Wednesday, September 14, 2011

raya dulu vs raya sekarang


Alhamdulillah. Dah masuk 16 syawal dah hari ni rupa nya. Sepanjang 16 hari beraya ni confirm banyak undangan rumah terbuka kan. Nak tak nak nafsu makan confirm jugak la tak boleh nak kawal kan. Mau tak nye, masakan melayu kita sememang nye sedappp dan kaya dgn lemak. So pada u ols yg sedang berdiet tu terpaksa la telan air liur sekejap ye. Tapi sure punye la ramai jugak yang diet ke laut bila nampak menu best terhidang depan mata kan. ;)


masakan mom in law..mmg sedap.
For me myself, this year punye raya memang sangat2 bermakna bila dapat berkumpul dgn family sambil makan apa je yg sebelum ni terpaksa di sekat bila fikir kan masalah berat badan akan bertambah kalau sy belasah makan pulut lemang, rendang, nasi impit, kuih raya semua tu. Walau badan saya tak berapa nak besar, tapi tiap kali raya kalau makan sikit je pun confirm tang perut tu membuncit ke depan. Dah macam orang pregnant 4 ke 5 bulan dah gaya nye. Huhhh..everytime shape badan membesar mula la keyakinan diri pun hilang. Badan pun jadi lemah je sebab kesihatan badan pun for sure terjejas skali.


oh tidak...muncit ku jelas kelihatan walau dah puas tahan nafas. yg baju biru tu raya this year..x yah dah tahan nafas tiap kali berposing dpn camera.

Tapi, bayangkan…this year punye raya.!!! walau saya mentekedarah tak ingat dunia punye, berat badan tu bila timbang maintain la pulak….alhamdulillah…terkejut sgt bila tengok nombor kat mesin timbang tu berat badan jadi berat badan ideal pulak. ni lah dia penangan premium beautiful bila kita pakai secara consistent. Hari2 pakai. Ala pb ni kan pengganti baju dalam. So baju dalam of coz la setiap hari kena pakai. Ada org kat Malaysia ni kuar rumah x pakai baju dalam? Heheee…mesti tak de punye kan. Dengan pakai Premium Beautiful plus consume Lactolite ni la sy dapat maintain kan berat badan ideal n dengan izin NYA jugak la kesihatan dalaman saya alhamdulillah makin terjaga. Tak de dah masalah angin bila makan pulut, gastric, migraine, sakit pinggang, peranakan jatuh, asma pun makin kurang. Im so happy. Alhamdulillah. Thank u Allah. Thanks pb.

so for those yang ragu2 lagi dengan premium beautiful ni boleh la feel free to contact me ya. Boleh saya explain kan detail lagi pasal benefit premium beautiful ni. Kena rasa dulu fabric pb ni baru korang tau apa special nye corset premium beautiful ni.


call me a.s.a.p
012-3609814

BB Pin
257D41EB

Saturday, September 10, 2011

lactolite


lactolite? apa tu?



ok actually lactolite ni Minuman Serbuk Yogurt Kultur Hidup & Inulin yg ada gabungan kebaikan kultur hidup dan inulin untuk menjamin kesihatan sistem penghadaman dan badan kita. Kultur hidup terdiri dari bakteria baik yang berfungsi untuk membantu pencernaan, meningkatkan pergerakan usus dan kesihatan sistem penghadaman dan menggalakkan pertumbuhan Bifidobacteria. Inulin (sejenis fiber) pula membantu pertumbuhan bakteria baik dalam sistem penghadaman.Kedua-dua kultur hidup dan inulin digunakan bersama untuk seimbangkan flora usus dan menggalakkan kesihatan sistem pencernaan.


Keunikan lactolite 
  1. Tahan terhadap asid perut & garam hempedu
  2. Keupayaan hidup & mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan.
  3. Kebolehan melekat pada sel usus dengan baik. 
  4. Diiktiraf oleh FDA sebagai Generally Recognized as Safe


Kelebihan Nurich Lacto-Lite Yogurt : 
  1. Menyingkirkan toksin badan.
  2. Membantu dalam penghadaman.
  3. Membantu melegakan sembelit. (Untuk kesan terbaik, minum 2 liter air kosong setiap hari..
  4. Membantu Sintesis vitamin.
  5. Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik.
  6. Menggalakkan metabolisme untuk mengurangkan berat badan.
  7. dipercayai bahawa pengguna yang menggunakan produk ni mengatakan Lacto lite juga membantu dalam menghasilkan susu badan = MILK BOOSTER.


Jika anda salah seorang yang :

  1. Obesiti (Berat Badan Berlebihan)
  2. Sembelit 
  3. Kandungan Toksin Dalam Badan Tinggi
  4. Perut Buncit
  5. Menjaga Kecantikan Badan
so korang adalah orang yang harus dapatkan Lacto-Lite! nak tau sebab apa?
Salah satu punca sesorang tu menghadapi PCOS  adalah dari mereka yang obesiti juga mereka yang mengandungi toksin dalam badan yang tinggi. 

TAHUKAH ANDA APA ITU PCOS 
  • Polycystic ovarian disease atau PCOS adalah satu keadaan penyakit system reproduksi dimana berlaku ketidakseimbangan hormon dalam badan yang memberi kesan terhadap kitaran haid dan ovulasi. 
  • Dikatakan 6-10% wanita mengalami PCOS. 
  • Kajian menunjukkan 90% wanita yang mengalami haid tak teratur mengalami PCOS dan 30% yang tak mengalami haid langsung didapati mengidap PCOS.
  • Antara tanda utama PCOS termasuklah tiada ovulasi, ovari yang bengkak yang mengandungi cyst-cyst kecil didalamnya dan berat badan yang berlebihan. 
  • PCOS terjadi kebanyakkan pada wanita pada usia 20-30 tak kira kaum dan budaya. Ia juga kerap terjadi dikalangan sanak saudara tapi bukan penyakit keturunan.
  • Ramai wanita mengalami gejala atau simtom yang berbeza diantara satu sama lain yang kadang-kadang membuatkan diagnosa secara klinikal menjadi sukar untuk dibuat.
  • Ada juga yang mempunyai simtom yang terlalu ringan seperti jerawat kecil ada juga yang mempunyai simtom yang lebih teruk seperti tumbuh bulu berlebihan pada muka dan keguguran rambut.
  • Untuk membuat diagnosa PCOS, wanita sekurang-kurangnya perlu mengalami sekurang-kurangnya 2 dari criteria berikut:
    • Haid yang tidak teratur atau tiada ovulasi
    • Tahap hormon androgen yang tinggi, atau
    • Polycystic Ovari 
  • Diagnosa PCOS boleh dibuat dengan menjalani ujian darah LH/FSH pada hari kedua atau ketiga haid, ujian tahap testosterone dan imbasan ultrasound.
  • PCOS memberikan wanita lebih risiko untuk mendapat masalah infertiliti disebabkan anovulasi, kencing manis, tekanan darah dan kolesterol yang tinggi, kegemukan dan masalah kanser rahim. 
  • Rawatan bergantung kepada samada wanita berhasrat untuk hamil atau tidak. Ubatan termasuklah pil hormon dan ubat subur.

MENGAPA  PCOS TERJADI

Oleh sebab gangguan hormon perangsang telor iaitu FSH dan LH, maka proses pematangan telor yang biasa berlaku dalam ovary menjadi terganggu. Biasanya proses pematangan telor berlaku sejurus darah haid mula turun. Dari sel benih (germ cell) dalam ovary , ia membentuk karung telor atau follicle yg kan membesar selama 13-16 hari sehingga karung telor ini mencapai saiz 20 mm.

Pembesaran karung telor dirangsang oleh hormon FSH. dan dalam folicle ini ada ovum atau benih. Apabila mencapai saiz 20 mm pada hari ke14, follicle ini pecah dan mengeluarkan ovum saperti benih biji getah bila buahnya pecah, biji2 terkeluar dari karung buah tersebut.

Pada hari ke14 ovulation berlaku dan ovum bersedia untuk disenyawa/fertilize.

Malangnya pesakit PCOS tak dapat mencapai tahap ovulation dam peroses pematangan telor terganggu dan terhenti pada peringkat saiz follicle 4-5 mm saja,jadi telor tak boleh matang dan ovulation tak berlaku.

Peroses ini berlaku berulang2 saban bulan sehingga bertimbun follicle2 dalam ovary menjadikan ovary bengkak. 
Bila tak ada ovulation, haid pun tak datang.


Mengapa proses pematangan telor ini terganggu? 



nampak kan punca mcm mane toksin senang berumah dalam badan kita? so jom amalkan pemakanan dan gaya hidup yang sihat. kurangkan berat badan anda. bila naik lebih dari yg sepatut nya tu cepat2 la kena jaga. jangan sampai dah berkilo kilo naik n lemak pun makin menebal baru nak jage n amalkan pemakanan yg sihat, sebab nanti proses penurunan berat tu mengambil masa yg lama. 

halal ke?
of course la halal. tak kan la sy ni tergamak nak jual benda yg tak halal pulak. ;)


penangan hasil premium beautiful dan lactolite

Lactolite tak mengandungi sebarang herba atau bahan kimia yang bersifat laksatif (julap). Oleh itu, ia tak akan menyebabkan kekejangan perut atau cirit birit.


cara minum lactolite
campurkan sebungkus lactolite dalam 200ml air kosong. elak kan air panas ye. boleh jugak campur kan dgn jus buah or minuman lain. biasa nya saya suke minum dgn bliss ni. rasa dia memang boleh di terima tekak. sedap... ;)




Harga : RM158/sekotak (25 sachet)
RM 7 (1 sachet)

buzz me for more info

012-3609814
cute_ladyheart@yahoo.co.uk






Friday, September 9, 2011

premium beautiful after raya


ya Allah lame nye x update blog...bulan puasa sibuk dengan orang nak pakai premium beautiful corset..after raya ni lagi la..hari2 ada je permintaan untuk dapatkan premium beautiful dan lactolite ni.

alhamdulillah....

rezeki kan...org kata rezeki jangan di tolak...memang confirm klw dah rezeki tu saya x kan tolak punye la.
so kalau ada antara u ols yg tecari cari cara apa untuk turun kan berat badan yang tak turun2 sejak bulan ramadhan hari tu boleh la contact saya k...
free consultation...free fitting
rebate still on ;)
get ur set today.

and

kalau nak tau macam mana boleh generate 4 to 6 figures income dengan premium beautiful ni pun boleh je contact me okayyy..jgn malu jgn segan...sy sedia share dgn u ols cara nye. 

buzz me
012-3609814
cute_ladyheart@yahoo.co.uk