Sunday, July 31, 2011

Tips kurus dan sihat

 Assalamualaikum
Hi beautiful readers ;)

Semua orang suke cantik. Semua orang nak cantik dan kurus kan? Saya pun suke jugak cantik dan kurus ni. Biasanya kalau cantik mesti dikaitkan dengan kurus. Cantik ke orang kurus ni? Tapi kalau kurus sangat pun x cantik kan? So sbb tu saya nak share tips untuk cantik dan kekal sihat dengan korang semua. Sebelum tu tarik nafas dalam2 dulu ye ; D

 
1) Amalkan makanan seimbang
Jangan tinggal sebarang waktu makan. Makan ikut waktu yang ditetapkan. Especially breakfast. Jangan abaikan sarapan pagi.
Kurangkan makanan berlemak, bergula and yang tak berkhasiat. Cth. Makanan segera, jajan, cekelat, cekedis sume la. Klw boleh x yah makan langsung benda ni pun x pe lagi baik.
2) Rajin bersenam
of coz setiap dari kite perlu buat senaman sekurang2 nye 3x seminggu. X kisah la korang suke jogging ke, berjalan keliling tasik ke, senamrobik ke. Yang penting senaman tu sgt baik untuk melancarkan darah n memecahkan lemak di samping meningkatkan metabolisme badan kita.
Mcm saya dulu2, untuk maintain berat badan saya suke berenang. Tapi dah ade dua “beg tangan” ni x dapat dah la nak berenang lagi. Stakat duduk berendam dalam air tu ade la. Klw mama sibuk berenang nanti anak lemas pun tak perasan.huhuu. naye je.
3) Banyakkan minum air kosong
amalkan minum banyak air kosong. Bukan air gas, air sirap dan sebagai nye. Ni dapat flush balik macam2 benda dalam badan kite ;)

4) kawal emosi
tau tak kebayakkan dari rakyat Malaysia yang obesiti skrg ni semua berpunca dari stress melampau. Gangguan emosi yang tak stabil juga boleh jadi punca untuk seseorg tu jadi kuat makan and makan makanan ringan yang x berkhasiat. Asal stress makan..asal makan stress..dah tu macam mane berat badan nak maintain. X turun berat badan confirm makin stress. So kawan2 sila kawal emosi ye. Sentiasa berfikiran positif, tenangkan diri selalu bila berhadapan dgn situasi yang memeningkan kepala. Banyakkan zikrullah. Sentiasa lah hidup dalam keadaan berkasih sayang dan berbaik sangka.
5) Perlu cukup tido
diet yang baik adalah bila korang dapat tido yg cukup. Sape yang tido kurang dari 5jam lebih mudah gemuk!!! X caya tengok dua orang budak kecik ni ha. Gumokkkk sebab kurang tido.huhuu ;D

6) pakai PREMIUM BEAUTIFUL
well…ramai kaum hawa dah tau kan yang premium beautiful memang effective untuk cantikan our body luar dalam. Pakai hari2 confirm lemak2 tepu semua senang pecah. Selulit jangan cakap la. X yah dah nak sapu2 cream itu ini. Sarung je pb at least 8hours a day then u will get a positive result. X percaya????!!! Ha meh sini jumpe sy tunjukkan bukti. Peha kfc saya ni alhamdulillah selulit tu dah samar2 je. Nak picit kasi dia timbul pun payah dah.




So ladiessss… let’s grab ur premium beautiful set today.

Jom pakai dari sekarang. Nanti raya confirm meletopssss punye.

Buzz me

012-3609814
Or



No comments:

Post a Comment