Wednesday, July 27, 2011

premium beautiful baik untuk wanita lepas bersalin


rugi pulak rasa nye sebab lepas dah dua kali bersalin baru sedar kewujudan n kebaikan premium beautiful ni ;'(  kalau ku tau dari zaman muda remaja lagi dah pakai set premium beautiful ni. kalau u ols nak tau pb ni sangat bagus tau untuk ibu-ibu bersalin. boleh pakai dengan selesa dalam pantang nanti.

kalau dulu saya amalkan pakai bengkung traditional yang lilit2 mcm tali kasut tu. tapi tu pun jarang pakai sbb x sempat nak melilit bengkung tu. mana x nye dgn nak menyusu anak, nak berurut, bertungku bagai...so akibat nye mmg perut sy "out" abis. dengan buncit menggelebeh, bad stretchmark n selulit penuh..!!!! huhhh...nak bagi husband tengok pun x sampai hati.

ok la...nak tau kenapa saya cakap premium beautiful ni bagus untuk ibu lepas bersalin????

*Mengeluarkan angin dalam badan
*Mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa mengandung
*Menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin
*Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi
*Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar
*Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan proses tangas) dari rahim
*Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh
*Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron)
*Menghilangkan stretchmark akibat semasa mengandung atau menggaru perut semasa mengandung
*Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan2 seperit param, tapel dan pilis
*Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)
*Membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu
*Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar
*Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat
*Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik
*Wanita bersalin 'ceasarian' (kerana tidak boleh bertungku,memakai ubat dan sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.

me ;) a few months after bersalin second baby.
berjaya je kurus tapi bentuk badan tengok la :'(

now...
ada x macam kakak ngan adik2..???  ;p


so pada bakal ibu yang tengah tercari-cari product apa yang sesuai untuk d pakai dalam pantang nanti cepat2 la dapat kan set premium beautiful ye. tak rugi pun pakai pb ni sebab dah terbukti pb ni memang SUPERBRAND. Dah tu LIFETIME WARRANTY pulak. Means if kain pb terkoyak ke, cangkuk patah ke boleh je hantar utk repair F.O.C. dengan pb jugak boleh la korang jimat masa n tenaga. So boleh focus pada baby yang baru lahir je. Klw x mmg x terkejar la nak spend time with ur baby. Dalam pantang kan macam2 nak kena buat dari berurut, bertungku, bertangas, berparam, berbengkung n macam2 lagi la. Mmg stresssss…!!! so nampak tak pb dah mudahkan kerja korang dalam pantang nanti…??? Sbb hampir semua amalan traditional tu pb dah boleh amik alih.
Haiii..mmg sy rasa rugiiii sgt sbb x jumpe product sehebat premium beautiful ni dulu. Untuk korang yg dah tau benefits pb ni baik amik kesempatan dalam tempoh berpantang nanti utk slim cepat n dapat bentuk badan idaman. Time pantang la kite senang nak dapat berat badan ideal sbb time tu pemakanan sgt terjaga.

kekal sihat, cantik dan bergaya dengan cara yang selamat dengan premium beautiful.

Get ur set now….!!!!


Buzz me 
012-3609814 / 03-60384033

Cute_ladyheart@yahoo.co.uk


No comments:

Post a Comment