Friday, July 8, 2011

Menstrual pain


Ok ini cerita orang perempuan. Tapi kalau ada kaum lelaki yang membaca pun bagus juga boleh tambah ilmu pengetahuan.

Just want to share something about women's "time of the month". Ya! yang datang sebulan sekali tu. Oppss sometimes ada juga yang datang beberapa bulan sekali ada jugak yang datang beberapa kali dalam sebulan. OK itu memang tak normal la kot. Tapi for me Alhamdulillah memang tak pernah miss dan tak pernah ada masalah-masalah lain.

Tapi satu je yang paling tak berapa suka time dia datang - mestural pain. Setiap kali datang bulan mesti akan datang sekali dengan pakej lengkap. Cramping, lower back pain, bloating you name it semua rasa. Masa tu tuhan aje la tahu betapa sakitnya.



Pulak tu saya paling tak tahan sakit. Kalau sakit tu tak boleh la nak buat-buat dunno je - bak kata Lyn. Perut sakit, pastu mulut memang tak boleh senyap la. Hahaha. Selalu kena marah dengan Lyn. Agaknya memekak kot. Mana boleh sakit sorang-sorang. Mesti sakitkan hati orang sekeliling jugak. Haha!

Bayangkan betapa lamanya saya menderita sakit ni tiap-tiap bulan. Macam-macam kaedah saya buat, letak botol air panas, sapu ubat panas, makan jamu etc semuanya dah pernah try. Bukan tak berkesan cuma penat la tiap-tiap bulan kena buat benda yang sama.


Kadang-kadang tu tengah keje takkan kat opis nak gi baring-baring letak air panas kat perut sampai sakit tu hilang. Ingat kat spa ke? Dia datang bukan ikut kita punya time, suka hati dia je nak datang time tengah meeting ke, dalam kereta ke..kalau tengah shopping or dating dah tak de mood :-( Tak suka!

Tapi masa pregnant dulu memang best la..setahun lebih jugak la tak merasa sakit-sakit ni. Tapi lepas habis pantang..jeng jeng jeng..dia datang! Saya breastfeed anak tak lama so period cepat la datang balik. Ingatkan lepas bersalin, dah tak rasa la period pain ni semua. Rupanya tak. Sakit jugak..sama je.

Kebetulan a few months after that start pakai Premium Beautiful. Amazingly the next period memang tak rasa sakit langsung. No More Cramp. No more back pain. The best part is - no more me whinning! Unbelievable kan. No drugs. No evercise. I just wear it everyday. How it works? PB balance the estrogen dan progesterone hormone. Do you know that if we have more estrogen over progesteron it will cause these problems:
  • Irregular menstrual flow; cramping 

  • Bloating; depression; irritability

  • Migraine headaches; insomnia; epilepsy

  • Miscarriages; infertility; incontinence; endometriosi

  • Hot flashes; night sweats; vaginal dryness

  • Hypoglycemia; chronic fatigue syndrome; yeast infections

  • Heart palpitations and other cardiovascular disorder

  • Early bone loss pre-menopause, osteoporosis beyond    

  • So you know what to do right now kan? If any of you having the same problem and tried so many ways to overcome it this is the product that I really recommend. I wear it myself and I feel the difference. Dah ramai yang pakai and loving it. So come on ladies get your own PB set now and expericene it youself! 

    Nothing can stop me being happy when the 'time of the month' do the monthly visit!

    call me a.s.a.p
    012-3609814

    BB Pin
    257D41EB






    No comments:

    Post a Comment