Sunday, July 31, 2011

Jalan-jalan cari makan @ SS Murni


Selamat menyambut ramadhan to all of u ;)

hehehee..saje je kan today nak update cite pasal makan...almaklumla bile datang je bulan puasa nafsu makan bukan nye makin kurang tapi makin menjadi jadik pulak. cam ne tuh? ;D
before pose tu sempat la lepaskan hajat nak makan kat restoran yang agak femes jugak la kat area PJ ni. klw sape2 yang biasa dtg area pj kelana jaya ni mesti tau punye. SS Murni Restaurantthis is the most happening mamak in town! giler la. asal datang sini je mesti kene tunggu turn utk dapat tempat duduk. memang sini tak putus putus org dtg utk makan n minum. so utk lepak lelame mmg tak sesuai la kat sini sbb cian org lain yang  tunggu turn nak makan.

okay..... jom layan menu yang kitorg anak branak order kat ss murni ni.

DANISHA with her Mango Special, medium RM 5. Highly recommended.
If you are not very thirsty or small 'drinker', be sure to mention medium when ordering. Otherwise, they will give you a big size one. This drink is blend of Mango with nata de coco, longan and it is very sweet. sbb tu mama yang oder danisha pulak yg minum sampai abis ;'( sedeyyyy.
Damia tak sabar nak tunggu menu dia sampai.
 Where is it? It will be no other than SS2 PJ.
Damia punye. Milo Dinosour. Milo pekat dgn bahagian atas d tabur serbuk milo. marvelous.
Teh Tarik terapung. perghhhh. lain dari lain.
Claypot Lo Shu Fun .Very popular Chinese style dish. hot selling food.that day we noticed many table with chinese customers ordered this.Nice.
Roti Hawaii.Most popular Roti alike murtabak. (minced chicken, sausage, egg, cheese and unhealthy mayonnaise on top of the Roti form the spider web shape) Really tasty!


Nasi goreng napoleon.
spagetthi carbonara.creamy and distinctively flavoured. Serve with cheesy sausage



Menu ni nampak je mcm sikit. Tapi rase nye sampai nak muntah la bila makan semua benda yg kitorg order ni. Dalam bulan ramadhan ni nak repeat lagi utk berbuka puasa kat sini. Tapi mesti kena booking or datang awal. Klw x alamat nye kene makan lepas maghrib la. Sbb bulan puasa pun mmg penuh je org dtg makan.

So If you haven't been here, give a try to these foods. Satisfaction guaranteed but expect a little higher price here. Address: 53, Jalan SS 2/75, Petaling Jaya, Selangor.


Opssss….

Nak selitkan jugak gambar last year masa buka pose kat ss murni ni with cik lala, cik eeja, ciksu and cik liza. Kitorg punye la sanggup bertenggek kat sini dari kul 5.30ptg semata mata nak dapat seat before berbuka puasa. Walau tempat ni biasa2 je tapi d sebabkan menu dia yang luar biasa tu be the main reason many people like to come here.



Ribena Special 
Mango special. Full marks for this one! 
Mee raja. So sedappppp. Shud try ya! 
X ingat dah. Sape ntah punye menu ni. Dlm banyak2 menu special nasi goreng pattaya gak dia nak order.
Nasi lemak kukus. Ayam goreng berempah dia sangat sedapppp. 
Pink panther! Super duper yummmmmieeee. 
walau puasa tetap ceria;D
Cik su and cik liza…jom esok berbuka kat sini ;)
I think the prices are quite reasonable, especially the more popular menus, which is good! I can have my meal there for less than RM10, so that's great too! It’s a good place to makan makan ;) 

SELAMAT BERBUKA PUASA
JANGAN LUPA G TERAWIH YERRRR... ;)








2 comments: