Sunday, July 31, 2011

Jalan-jalan cari makan @ SS Murni


Selamat menyambut ramadhan to all of u ;)

hehehee..saje je kan today nak update cite pasal makan...almaklumla bile datang je bulan puasa nafsu makan bukan nye makin kurang tapi makin menjadi jadik pulak. cam ne tuh? ;D
before pose tu sempat la lepaskan hajat nak makan kat restoran yang agak femes jugak la kat area PJ ni. klw sape2 yang biasa dtg area pj kelana jaya ni mesti tau punye. SS Murni Restaurantthis is the most happening mamak in town! giler la. asal datang sini je mesti kene tunggu turn utk dapat tempat duduk. memang sini tak putus putus org dtg utk makan n minum. so utk lepak lelame mmg tak sesuai la kat sini sbb cian org lain yang  tunggu turn nak makan.

okay..... jom layan menu yang kitorg anak branak order kat ss murni ni.

DANISHA with her Mango Special, medium RM 5. Highly recommended.
If you are not very thirsty or small 'drinker', be sure to mention medium when ordering. Otherwise, they will give you a big size one. This drink is blend of Mango with nata de coco, longan and it is very sweet. sbb tu mama yang oder danisha pulak yg minum sampai abis ;'( sedeyyyy.
Damia tak sabar nak tunggu menu dia sampai.
 Where is it? It will be no other than SS2 PJ.
Damia punye. Milo Dinosour. Milo pekat dgn bahagian atas d tabur serbuk milo. marvelous.
Teh Tarik terapung. perghhhh. lain dari lain.
Claypot Lo Shu Fun .Very popular Chinese style dish. hot selling food.that day we noticed many table with chinese customers ordered this.Nice.
Roti Hawaii.Most popular Roti alike murtabak. (minced chicken, sausage, egg, cheese and unhealthy mayonnaise on top of the Roti form the spider web shape) Really tasty!


Nasi goreng napoleon.
spagetthi carbonara.creamy and distinctively flavoured. Serve with cheesy sausage



Menu ni nampak je mcm sikit. Tapi rase nye sampai nak muntah la bila makan semua benda yg kitorg order ni. Dalam bulan ramadhan ni nak repeat lagi utk berbuka puasa kat sini. Tapi mesti kena booking or datang awal. Klw x alamat nye kene makan lepas maghrib la. Sbb bulan puasa pun mmg penuh je org dtg makan.

So If you haven't been here, give a try to these foods. Satisfaction guaranteed but expect a little higher price here. Address: 53, Jalan SS 2/75, Petaling Jaya, Selangor.


Opssss….

Nak selitkan jugak gambar last year masa buka pose kat ss murni ni with cik lala, cik eeja, ciksu and cik liza. Kitorg punye la sanggup bertenggek kat sini dari kul 5.30ptg semata mata nak dapat seat before berbuka puasa. Walau tempat ni biasa2 je tapi d sebabkan menu dia yang luar biasa tu be the main reason many people like to come here.



Ribena Special 
Mango special. Full marks for this one! 
Mee raja. So sedappppp. Shud try ya! 
X ingat dah. Sape ntah punye menu ni. Dlm banyak2 menu special nasi goreng pattaya gak dia nak order.
Nasi lemak kukus. Ayam goreng berempah dia sangat sedapppp. 
Pink panther! Super duper yummmmmieeee. 
walau puasa tetap ceria;D
Cik su and cik liza…jom esok berbuka kat sini ;)
I think the prices are quite reasonable, especially the more popular menus, which is good! I can have my meal there for less than RM10, so that's great too! It’s a good place to makan makan ;) 

SELAMAT BERBUKA PUASA
JANGAN LUPA G TERAWIH YERRRR... ;)








Tips kurus dan sihat

 Assalamualaikum
Hi beautiful readers ;)

Semua orang suke cantik. Semua orang nak cantik dan kurus kan? Saya pun suke jugak cantik dan kurus ni. Biasanya kalau cantik mesti dikaitkan dengan kurus. Cantik ke orang kurus ni? Tapi kalau kurus sangat pun x cantik kan? So sbb tu saya nak share tips untuk cantik dan kekal sihat dengan korang semua. Sebelum tu tarik nafas dalam2 dulu ye ; D

 
1) Amalkan makanan seimbang
Jangan tinggal sebarang waktu makan. Makan ikut waktu yang ditetapkan. Especially breakfast. Jangan abaikan sarapan pagi.
Kurangkan makanan berlemak, bergula and yang tak berkhasiat. Cth. Makanan segera, jajan, cekelat, cekedis sume la. Klw boleh x yah makan langsung benda ni pun x pe lagi baik.
2) Rajin bersenam
of coz setiap dari kite perlu buat senaman sekurang2 nye 3x seminggu. X kisah la korang suke jogging ke, berjalan keliling tasik ke, senamrobik ke. Yang penting senaman tu sgt baik untuk melancarkan darah n memecahkan lemak di samping meningkatkan metabolisme badan kita.
Mcm saya dulu2, untuk maintain berat badan saya suke berenang. Tapi dah ade dua “beg tangan” ni x dapat dah la nak berenang lagi. Stakat duduk berendam dalam air tu ade la. Klw mama sibuk berenang nanti anak lemas pun tak perasan.huhuu. naye je.
3) Banyakkan minum air kosong
amalkan minum banyak air kosong. Bukan air gas, air sirap dan sebagai nye. Ni dapat flush balik macam2 benda dalam badan kite ;)

4) kawal emosi
tau tak kebayakkan dari rakyat Malaysia yang obesiti skrg ni semua berpunca dari stress melampau. Gangguan emosi yang tak stabil juga boleh jadi punca untuk seseorg tu jadi kuat makan and makan makanan ringan yang x berkhasiat. Asal stress makan..asal makan stress..dah tu macam mane berat badan nak maintain. X turun berat badan confirm makin stress. So kawan2 sila kawal emosi ye. Sentiasa berfikiran positif, tenangkan diri selalu bila berhadapan dgn situasi yang memeningkan kepala. Banyakkan zikrullah. Sentiasa lah hidup dalam keadaan berkasih sayang dan berbaik sangka.
5) Perlu cukup tido
diet yang baik adalah bila korang dapat tido yg cukup. Sape yang tido kurang dari 5jam lebih mudah gemuk!!! X caya tengok dua orang budak kecik ni ha. Gumokkkk sebab kurang tido.huhuu ;D

6) pakai PREMIUM BEAUTIFUL
well…ramai kaum hawa dah tau kan yang premium beautiful memang effective untuk cantikan our body luar dalam. Pakai hari2 confirm lemak2 tepu semua senang pecah. Selulit jangan cakap la. X yah dah nak sapu2 cream itu ini. Sarung je pb at least 8hours a day then u will get a positive result. X percaya????!!! Ha meh sini jumpe sy tunjukkan bukti. Peha kfc saya ni alhamdulillah selulit tu dah samar2 je. Nak picit kasi dia timbul pun payah dah.




So ladiessss… let’s grab ur premium beautiful set today.

Jom pakai dari sekarang. Nanti raya confirm meletopssss punye.

Buzz me

012-3609814
Or



Friday, July 29, 2011

semarak ramadhan


Assalamualaikum
hi beautiful readers ;)

alhamdulillah syukur pada Allah atas nikmat kurniaan usia dan kesihatan yang diberikan oleh NYA dapat la saya menyambut ramadhan untuk tahun ni. x sabar rase nye nak sambut kedatangan bulan yang paling mulia ni Ramadhan al mubarak. semoga tahun ni kita semua akan peroleh keberkatan yang lebih dari tahun2 sebelum nye.

a gift from my boss sempena nak sambut bulan ramadhan
thanks en hamid ;)

okay just nak share sket tentang ramadhan ni with u ols my beautiful readers.

Imam Ahmad dan al‐Nasai telah meriwayatkan sebuah hadis dengan isnad yang sahih
daripada Abu Hurairah r.a. beliau telah berkata, Rasulullah s.a.w. telah bersabda :

“Ramadhan telah datang kepada kamu yang merupakan bulan berkat dan Allah
SWT telah mewajibkan puasa dalam bulan ini. Semua pintu syurga dibuka dan
semua pintu neraka ditutup serta dibelenggu syaitan. Ia mempunyai satu malam
yang lebih baik dari seribu bulan dan sesiapa yang tidak bertemu dengannya ia
sangat rugi.”

Ibn Rejab telah berkata : Hadis ini pada asalnya ialah sebagai tahniah kepada manusia
dengan kedatangan Ramadhan. Bagaimana orang beriman tidak mendapat berita
gembira dengan terbuka pintu syurga? Dan bagaimana orang berdosa tidak
mendapat berita gembira dengan tertutup pintu neraka? Bagaimana pula orang yang
berakal tidak mendapat berita gembira dengan terbelenggunya segala syaitan?

Beginilah cara Rasulullah s.a.w. menyampaikan berita gembira kepada sahabatnya.
Sesungguhnya ia adalah kekasih yang ditunggu‐tunggu dan Rasulullah s.a.w. telah
menyambut kedatangannya. Sabda Nabi s.a.w. bermaksud :

“Telah datang kepada kamu Ramadhan yang menjadi penghulu segala bulan.
Selamat datang diucapkan.”

KELEBIHAN BULAN RAMADHAN

Allah SWT telah menganugerahkan bulan Ramadhan dengan pelbagai kelebihan
untuk umat Islam berpuasa dan mengerjakan amal ibadat agar mereka dapat
keredhaan daripada‐Nya. Umat Islam perlu mengambil kesempatan untuk
menggandakan amal ibadat kerana peluang yang diberikan sangat terhad. Ada
kemungkinan, peluang telah ditutup (dengan kematian) sebelum tiba Ramadhan
tahun hadapan.

1. Bulan diturunkan Al‐Quran
Maksud firman Allah:
“Bulan Ramadhan padanya diturunkan al‐Quran yang mempunyai keterangan keterangan
yang nyata sebagai petunjuk kepada manusia”

2. Bulan penuh berkat
Bulan Ramadhan merupakan satu bulan yang disebut sebagai bulan mulanya rahmat,
ditengahnya pengampunan‐Nya dan akhirnya merdeka daripada api neraka.
“Dari Abu Hurairah r.a bahawa Rasulullah s.a.w bersabda, apabila bulan
Ramadhan telah datang maka dibukalah pintu‐pintu syurga, dihapuslah pintupintu
neraka dan di ikatlah semua syaitan.”
“Rasulullah s.a.w bersabda, sesiapa berpuasa Ramadhan dan berjaga malamnya
dengan penuh kepercayaan dan ketelusan ikhlasnya nescaya diampunkan
dosanya yang telah lalu.”

3. Bulan Penghapusan dosa
“Rasulullah s.a.w bersabda, sesiapa berpuasa Ramadhan dan berjaga malamnya
dengan penuh kepercayaan dan ketelusan ikhlasnya nescaya diampunkan
dosanya yang telah lalu.”

4. Bulan diturunkan Lailatul Qadar
“Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al‐Quran ) ini pada malam Lailatul
Qadar. Dan tahukah kamu apa dia Lailatul Qadar itu? Lailatul Qadar itu lebih baik
dari seribu bulan. Pada malam itu diturunkan malaikat dan Jibril dengan izin Tuhan mereka untuk mengutus segala urusan. Sejahteralah(malam) sehingga terbit fajar.”

jadi jom semua manfaatkan keberkatan bulan ramadhan ni...selamat beramal. luv ya..!!!


Wednesday, July 27, 2011

premium beautiful baik untuk wanita lepas bersalin


rugi pulak rasa nye sebab lepas dah dua kali bersalin baru sedar kewujudan n kebaikan premium beautiful ni ;'(  kalau ku tau dari zaman muda remaja lagi dah pakai set premium beautiful ni. kalau u ols nak tau pb ni sangat bagus tau untuk ibu-ibu bersalin. boleh pakai dengan selesa dalam pantang nanti.

kalau dulu saya amalkan pakai bengkung traditional yang lilit2 mcm tali kasut tu. tapi tu pun jarang pakai sbb x sempat nak melilit bengkung tu. mana x nye dgn nak menyusu anak, nak berurut, bertungku bagai...so akibat nye mmg perut sy "out" abis. dengan buncit menggelebeh, bad stretchmark n selulit penuh..!!!! huhhh...nak bagi husband tengok pun x sampai hati.

ok la...nak tau kenapa saya cakap premium beautiful ni bagus untuk ibu lepas bersalin????

*Mengeluarkan angin dalam badan
*Mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa mengandung
*Menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin
*Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi
*Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar
*Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan proses tangas) dari rahim
*Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh
*Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron)
*Menghilangkan stretchmark akibat semasa mengandung atau menggaru perut semasa mengandung
*Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan2 seperit param, tapel dan pilis
*Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu)
*Membanyakkan susu dan mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu
*Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar
*Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dgn cepat
*Membentuk semula payudara, pinggul dan posture badan yang menarik
*Wanita bersalin 'ceasarian' (kerana tidak boleh bertungku,memakai ubat dan sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.

me ;) a few months after bersalin second baby.
berjaya je kurus tapi bentuk badan tengok la :'(

now...
ada x macam kakak ngan adik2..???  ;p


so pada bakal ibu yang tengah tercari-cari product apa yang sesuai untuk d pakai dalam pantang nanti cepat2 la dapat kan set premium beautiful ye. tak rugi pun pakai pb ni sebab dah terbukti pb ni memang SUPERBRAND. Dah tu LIFETIME WARRANTY pulak. Means if kain pb terkoyak ke, cangkuk patah ke boleh je hantar utk repair F.O.C. dengan pb jugak boleh la korang jimat masa n tenaga. So boleh focus pada baby yang baru lahir je. Klw x mmg x terkejar la nak spend time with ur baby. Dalam pantang kan macam2 nak kena buat dari berurut, bertungku, bertangas, berparam, berbengkung n macam2 lagi la. Mmg stresssss…!!! so nampak tak pb dah mudahkan kerja korang dalam pantang nanti…??? Sbb hampir semua amalan traditional tu pb dah boleh amik alih.
Haiii..mmg sy rasa rugiiii sgt sbb x jumpe product sehebat premium beautiful ni dulu. Untuk korang yg dah tau benefits pb ni baik amik kesempatan dalam tempoh berpantang nanti utk slim cepat n dapat bentuk badan idaman. Time pantang la kite senang nak dapat berat badan ideal sbb time tu pemakanan sgt terjaga.

kekal sihat, cantik dan bergaya dengan cara yang selamat dengan premium beautiful.

Get ur set now….!!!!


Buzz me 
012-3609814 / 03-60384033

Cute_ladyheart@yahoo.co.uk


Monday, July 25, 2011

happy 1st birthday aliessya

 Assalamualaikum
hi beautiful readers ;)

cake princess
 balqis and damia

kak lisa n anak2 nye ;)
 kak rog n mikhail
 suka la damia tu aunty farah dia pun ada ;)
damia pun dapat present from aunty farah. terus jadi happy
 ohh..pp kami macam baru lepas di cucuk vitamin c. kembung dan berkilat.
kak ana and kak min yang sakan posing
 yesss..walau hari2 kami makan nasi tapi kami still slim n sihat dengan premium beautiful..jgn jeles ;)
best betul dapat nyakat budak d boom sorang ni. alya sofea...u r so cute la ;D

OPSSSS...baru prasan gamba danisha satu pun x de.

Sunday, July 24, 2011

Everything needs money

Assalamualaikum
Hi Beautiful Readers ;)

Ye memang benar wang bukan lah segala-galanye
Tapi zaman sekarang ni segala nye memerlukan wang.
Setuju tak?

Meh sini hangpa baca entry chek ni.

Dengan kenaikan harga barang, petrol, tol, kos pendidikan anak dll terfikir tak kita? Ada ke  masa akan datang kita still kekal selesa dengan keadaan hidup kita sekarang? Selesa ke kita dengan pendapatan kita sekarang? Selesa ke kita dengan pekerjaan kita yang tak tentu masa sekarang? Selesa ke kita dengan menjadi suri rumah yang hanya mengharapkan rezeki dari pasangan kita je? Selesa ke kita bila keinginan kita untuk beli ape yang kita suka terhalang disebabkan masalah duit yg just ade pun bajet2 je? Selesa ke kita bila wang jadi punca perpisahan?

Korg mesti tau kan antara punca kerap berlaku penceraian di Dunia ni adalah disebabkan masalah keWANGan???

Jadi siapa kata wang bukan lah segala galanya?

Siapa kate tak banyak wang pun boleh je shopping kat sungei wang?
Mmg la boleh…tapi confirm hampir semua dari kita kalau bershopping biasa nye akan gunekan kad “berantu” tu punye kan?

Mcm mane sy tau?
Huhuuu…Mcm mane boleh x tau pulak sbb diri sndri dah biasa buat sebelum ni.ngehehheh.
Mmg seronok ade credit card. bebas berbelanja apa yang kita nak. Tapi seronok tu hanye sementara je. Lepas tu smpai statement fengsan la nak membayar. Normally yg mampu kita bayar pun minimum amount je. Nak tunggu bayar penuh tunggu bonus la nampak gaya nye. Tu pun dah dapat bonus tak tentu lagi nak buat full payment ke tak.

Actually entry ni bukan la tujuan mengondem sesiapa pun. Ia nye lebih pada pengalaman sendiri dan orang sekeliling yg dikenali. Tapi sekadar nak buka minda kita je yang zaman la ni wang mmg sangat diperlukan. Everything needs money okay ;)

Cuba tengok contoh calculation kat bawah ni. Ni hanya anggaran sebulan perbelanjaan biasa bagi isi rumah sederhana je la ye :

Rumah sewa/beli                     RM 800.00
Kereta                                     RM 600.00
Petrol / Tol / Parking               RM 700.00
Babysitter                               RM 300.00 (sorang)
Belanja Dapur                         RM 300.00
Bil Api Air Astro Internet         RM 350.00
Card Credit                             RM 500.00
Susu / Pampers                        RM 450.00 (Sorang)
Perubatan                               RM 100.00
Sekolah anak                          RM 350.00 (Sorang)

Total                                    RM 4,450.00

Campur gaji suami isteri bekerja  RM 6,000.00

Balance tinggal la RM 1,550.00

Tu kalau suami isteri bekerja. Kalau suami sorang2 je yang kerja x ke negetif jadi nye???
Tu pun kalau gaji korang laki bini sorang 3,000.00 sebulan.

Buat nye kalau sorang RM 2,000 je sebulan macam mana??? Confirm ada bayaran yg disenaraikan di atas jadi tunggakan punye. Kat atas tu belum calculate lagi utk personal loan, belanja makan kat tempat kerja, belanja beli mainan anak, baju anak, baju kita, bedak muka, lipstick, mascara kita, duit blanje mak ayah, duit PTPTN MARA, courts mammoths, insurance bagai lah. Ha klw campur semua skali ni mau confirm NEGETIF..!!!

Tengah bulan nganga. Nak g makan angin pun x lalu sbb duit x penuh poket. X kan tiap kali nak bawa anak2 n family makan angin nak buat loan kot..x pun x kan la asik nak guna credit card je tiap kali g melancong sane sini???

Maka, dengan penerangan ni terbuktilah yang kita sebenarnye TIDAK berada di comfort zone. Kita masih lagi TIDAK berada dalam keadaan yang selesa. Terbuktilah bahawa hidup ni memang segalanye memerlukan wang. Kita manusia biasa yang punye keinginan, punye kehendak yang berbeza. Kalau boleh jangan lah kita aje yang selesa. Apa kata kita bagi sekali mak ayah adik bradik sedara mara dan masyarakat yang memerlukan juga selesa. Lagi berkat hidup.

So jom amik peluang berniaga untuk generate income starting from RM4,500.00 sebulan. Nak buat partime boleh nak buat fulltime lagi bagus insya’Allah income sure cecah 5 figures punye. Pas ni tak yah dah shoppong dok pakai credit card. Kita tukar credit jadi debit card pulak. Buat saving dari sekarang. Dengan peluang business yang simple, mudah dan jelas ni sure korang boleh capai impian korang. Dalam business ni masa yang diperlukan untuk berjaya hanya la 7 bulan ke 2 Tahun je asalkan korang FOLLOW THE LEADER ikut laluan yang dah dilorongkan dan Doa.Usaha.Ikhtiar.Tawakal. Ramai yg dah buktikan diorg dah berjaya dalam bisness pb ni. Jadi kenapa still ada yang ragu ragu, takut itu, takut ini n just buat kajian tentang mereka yang Gagal? Cuba arahkan fikiran dan minda korang pada mereka yang dah berjaya. Jangan hanya suke menilai sesuatu tu dengan sudut negetif je.

                 Ingat…!!!!

 orang Gagal ada sebab nye dan org Berjaya ada cara nye.  Untuk berjaya jangan sesekali fikirkan kegagalan. Setting minda korg kearah kejayaan insya’allah pasti korang akan lebih kaya dan berjaya.

nak tau details about premium beautiful atau nak tau details tentang bisness premium beautiful?

 call/sms 012-3609814
or

Monday, July 18, 2011

Premium Beautiful Short Bra !!!


wahhh!!! its hot!!! short bra...!!!
buat yang tertanya tanya pasal short bra premium beautiful.
ni dia fresh from oven lagi tau. short bra ni product baru premium beautiful.


premium beautiful short bra.


siap di bungkus dengan box yang sangat exclusive. sesuai juga untuk buat hantaran.


function short bra ni pun sama je dengan long bra. ada FIR untuk baik pulih kesihatan dalaman kita
and
Nak tahu apa CIRI-CIRI SHORT BRA PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ni??

-Rekaan kuasa tekanan dan regangan pada bahagian depan dan tengah coli membantu mengangkat dan menyokong payudara
- Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda ini mengembalikan bentuk yang menarik di bahagian belakang
- Seni rekaan bentuk 'U' dan ukiran di lapisan belakang
- Fungi istimewa dalam penyerapan peluh, pengudaraan, hidrofolik dan pengurangan perangkap panas
- Keunikan kuasa regangan 360 darjah membenarkan tubuh untuk bergerak bebas tanpa sebarang kesulitan
- Rekaan unik pada payudara memberi kesan yang maksima.
- Rekabentuk yang elegant menonjolkan keunggulan produk


short bra ni sesuai sangat untuk pregnant ladies ;)
so jom same2 jage our boobs...bukan untuk org lain pun untuk diri sendiri and husband kita jugak.


 SUITABLE TO WEAR EVERYDAY REPLACE YOUR OLD BRA!!
BEST OF ALL IT HAS
LIFETIME WARRANTY!!!


mana nak dapat bra lifetime warranty kan? koyak, tetulang patah, hook tercabut boleh je hantar repair foc bila-bila masa.


AND NORMAL BRA HAVE NO LIFETIME 

WARRANTY AND MOST 

IMPORTANT NO FAR INFRA RED RAYS TO 

AVOID BREAST CANCER ...


nauzubillah...actually ada yang lebih teruk dari ni. tapi saya tak sanggup nak upload. so beautiful readers jom kita sama-sama prevent dari cancer yang sangat menakutkan ni.





SO, GRAB TODAY YOUR PREMIUM BEAUTIFUL


 SHORT BRA AT ONLY


Lain-lain brand for bra pun around RM50++. Ada juga yang harga hampir sama dengan premium beautiful short bra ni.

RM 399 (S)
RM 439 (L)

buzz me
Salleha Roslan
012-3609814

BB Pin

257D41EB