Tuesday, May 3, 2011

Muzikal Siti Zubaidah @ Dewan Filharmonik Petronas KLCC


This is the first time I saw the musical theater. apa yang saya boleh katakan hanya la... WOWWW! it was so amazing. with extremely high quality of actors and actress performing. semua yang terlibat di luar n belakang tabir untuk muzikal siti zubaidah ni memang superb.  x sabar nak tunggu july nanti. diorg kata ada satu lagi performance untuk teater muzikal. u are GREAT petronas performing arts group.

mula-mula tu time ina ajak gi Dewan filharmonik untuk tengok teater dalam hati kata "mmmm...mesti agak bohsan" but i was wrong. rupa nya tengok teater lagi best dari tengok wayang cite melayu moden.huhuu.

Muzikal ‘Siti Zubaidah’ adalah sebuah persembahan penghormatan ke atas kekuatan dan semangat kaum wanita yang dilihat sangat relevan pada hari ini.

dia berkisahkan bukti cinta dan kasih seorang isteri terhadap suami tercinta. Siti Zubaidah yang berjiwa kental telah menyamar sebagai lelaki dan meningkalkan Kembayat Negara setelah diusir oleh mertua nye. Siti Zubaidah pergi ke negara China untuk selamatkan suami dia yang dikurung dalam perigi beracun.

k lah, kalau nak cite kan lagi panjang sangat la. Dua jam setengah juga la baru habis teater ni. so x larat la saya nak cite apa yg terjadi sepanjang dua jam lebih dalam dewan filharmonik tu.

ni antara gambar-gambar yang sempat di ambil oleh kami. nak snap gambar dalam dewan memang tak dapat la beb.

antara pelakon utama dalam teater muzikal siti zubaidah. korang memang best la. hidup setiap watak yang korang bawa. dah la pandai berlakon, pandai nyanyi, pandai menari. memang berseni la korang ni. jeles i tau.

saya tengok teater ni dengan mereka bertiga :D salina n farah :-* dulu kita gila bowling kan. skarang dah jadi gila teater pulak dah. jauh nau lari nye kan.hehee.

Buat iklan premium beautiful jap la. Posing sket kasi korang tengok. Tengok sikit je okay jgn lebih-lebih. den cungkil bijik mata tu nanti kang :)

   salina and farah. diorg bedua ni sangat la sporting.

 
   huhuu..pipi kami berkilat la pulak.

salina and salleha. ina malam ni kita berdua betul-betul jadi orang bujang ni. hehehee..sesekali bagi husband amik alih tugas jaga anak sorang-sorang kat umah. nasib baik dapat suami yg sporting n understanding. klw x mampuih kita ina oiiii. :D

Ha..!!! mamat mamat kat luar yang tengah dok skodeng blog i ni mesti tertanya tanya sape kan gerangan awek cun yang sorang ni kan? k la i introduce sikit je x leh lebih lebih. nama dia farah nabilla. umur baru 22 nak masuk 23tahun. and status...mmmmm....ITS COMPLICATED. hahahaa.. saya pun x sure apa status dia sbenar nye. kang memandai letak mau kene kapak aku ngan si farah ni. yang penting dia ni bujang n x pernah kawin. :D

Lepas show apa lagi kitorg g serbu la artis artis kumpulan seni persembahan petronas ni. x kan aku lepas kan peluang nak bergamba ngan korang okay. so korang x yah sesusah nak lari ye. huahua. 

 ni la dia tunggak utama muzikal siti zubaidah. yang dua org tu je ye. yang tengah tu bukan tau. kalau yang tengah tu masuk tungang langgang muzikal ni jadi nye. hehehe.

 alaaa dah kenapa aku tersenget kan badan ke sultan zainal abidin ni pulak?

dalam muzikal ni dia ni la antara salah satu watak yang kitorg benci. sib baik luar watak dia sangat la friendly n sweet gitu.  

yang sorang ni memang buat orang lain bangun tepuk tangan la tengok dia nye kehebatan dalam tarian. kalau suh sy menari mcm dia sure 10 tahun pun keras macam kayu. 

                                                                   ecehhh :D


ni la kawan ina yang baik hati beli kan tiket untuk kitorg tengok muzikal yang best ni. Adrean Juselly. he's one of yang terlibat dalam persembahan muzikal siti zubaidah ni. dia bawa watak pedagang china.


kul 12 tengah malam baru kitorg keluar dari KLCC. punye la lapar. dah la x makan dari siang. pusing punya pusing satu KL then kat kampung baru juga kitorg g isi perut. sy order nasi goreng udang. tapi kalau tau farah yang blanja sure i order nasi goreng udang harimau..heheee...thanks farah. thanks jugak sudi luangkan masa untuk kak ina n kak salleha. next time before g obersee kite kuar lagi sama sama ye. 



2 comments:

  1. Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
    Sudi2 la jenguk teratak saya di frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

    ReplyDelete