Wednesday, October 22, 2014

Set Kesuburan dan Set Berpantang

Gambar pertama tu Sal tengah sarat pregnant,
Gambar kedua lepas bersalin 3 bulan,
Dan gambar ketiga tu ‪#‎MuhammadDanishShafiq‬ dah setahun... 






Masa pregnant anak ketiga, bentuk badan tak berapa nampak mengembang sebab sal dah amalkan setahun pakai premium beautiful corset sebelum hamil anak ketiga. Dan Alhamdulillah masalah sakit belakang dan sakit pinggang jarang menyerang masa pregnant kali ni.


Ni Tiga bulan lepas melahirkan Danish.
Dalam pantang, badan memang cepat susut bila amalkan pakai bengkung moden Premium Beautiful.
No more stress bila tengok badan kekal mengembang even dalam pantang tu puas kita jaga makan. But dengan Premium Beautiful, shape badan memang confirm different dari shape sebelumnya.


Ni pulak masa Danish dah setahun. Sal memang jenis kuat makan dan suka makan. Tapi Alhamdulillah bila disiplin pakai premium Beautiful hari-hari, body makin hari memang takkan lari alignment dia. Maintain solid dengan Premium Beautiful lebih mudah dan selamat. Coz i have no enough time dah nak keluar rumah ke taman or ke Gym bersenam untuk menggetarkan molekul-molekul air yang makin hari makin low geutarannya jika tak de senaman. So the best solution untuk menggetarkan molekul air dalam badan supaya dapat mengekalkan bentuk badan idaman adalah:
Pakai je la Premium Beautiful ;)



Premium Beautiful Top Agent Malaysia
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Jeruk mangga muda asam boi cili padi



Hahaha serius menjejes air liur bila scroll je wall non stop friendlist kat facebook tu dok update gambar resipi simple menyengat ni! Jeruk Mangga Muda Asam Boi.

Akibat tak tahan godaan melihat cili-cili merah, biji-biji asam boi dan buah-buahan hijau tersebut maka, dengan penuh perasaan geram sebab nak makan jeruk tu secepat mungkin, sal pergi terus ke pasaraya untuk beli bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat jeruk mangga muda yang viral di fb tu..



Bahan-bahan nak buat Jeruk Asam Boi ni adalah:

Buah-buahan hijau..
1) Tak kisah la mangga boleh, epal hijau, jambu muda, betik muda, atau apa-apa aje la yang uol suka nak try.

2) Gula

3) Garam

4) Asam boi sepeket (dalam 10 biji)

5) Cili padi


Cara buat Jeruk Mangga Muda Asam Boi:
Potong buah ikut suka
Gaulkan semua bahan tadi sebati dan sinpan jap dalam peti ais supaya buah tu terserap dengan bahan-bahan tadi.

Hahahah kalau sal memang tak sempat nak simpan dalam peti ais pun...tengah gaul-gaul tu pun dah boleh licin..


Selamat mencuba.
Resipi paling simple
Tak payah buka api pun.
Sukaaaaaa sangat!!!!

Tuesday, October 21, 2014

Life Transformation


Bezakan kami dulu dan sekarang.

2012 lain gaya nya,
dan 2014 Alhamdulillah makin berbeza pula gaya nya.
Sal share gambar ni untuk beri gambaran yang permulaan kita nak berubah ni memang perlukan masa. Kejayaan tak hadir sekelip mata. Tapi sekiranya anda lakukan tindakan yang konsisten, in shaa Allh confirm dalam masa dua hingga tiga tahun sahaja kejayaan yang lebih baik dari semalam anda akan perolehi.

Jangan expect hari ni kita mula berniaga, esok lusa dah boleh kaya berjaya seperti usahawan sedia ada. Kerana, semua yang berjaya hari ni adalah mereka yang dah kebal melalui proses dugaan dan kritikan ;)

Buat anda yang baru bermula, please.....................
Teruskan usaha.

Tiada kejayaan tanpa pengorbanan.
Semua orang impikan kejayaan dan kebahagiaan.
Tapi sayang sangat bila tak semua orang sanggup bayar dengan nilai pengorbanan yang sementara.

Mengikut kajian,
hanya 10% sahaja yang berjaya dalam mencapai impian mereka. Kerana mereka yang 10% ni adalah mereka yang lepas saringan ujian dan dugaan bertubi-tubi sebelum mereka berdiri di puncak.


Jeles kan tengok orang lain makin berjaya dan bahagia sedangkan kita pun berhak untuk berjaya.
Tu la perasaan sal di awal permulaan dulu. Sal GERAM tengok orang lain sentiasa berusaha untuk berjaya. Sal sakit hati tengok kejayaan orang lain. Sal sedih sebab kenapa dia boleh buat dan kenapa sal tak nak mula buat.

ALHAMDULILLAH doa untuk berubah ke arah yang lebih baik Allah makbulkan melalui peluang bisnez ni. Rezeki tak datang dalam bentuk wang, rezeki biasanya datang dalam bentuk peluang. Peluang biasanya datang dalam keadaan yang tak di jangka dan hadir biasa nya hanya sekali sepanjang hayat kita masih terbuka mata ;)

Dari zero, dari bertatih, dari merangkak, dari belajar berjalan jatuh berjalan jatuh dan ada masa rasa seperti tak nak bangun pun ada. Tapi tak tahu kenapa Allah bangkitkan rasa semangat setiap kali rasa rebah dan hati berdarah. Sukar untuk sal say NO pada perjuagan bisnez ni walau berdepan dengan pelbagai karenah manusia yang ada kalanya menjatuhkan air muka. 

Pelbagai manusia keluar dan masuk dalam kehidupan seharian sal sepanjang melibatkan diri dalam perjuangan jihad ekonomi ni. Tapi dengan kuasa Allah dan ada nya insan-insan kental bersama sal, Alhamdulillah segala kelemahan dapat diperbaiki.

Tanya la sesiapa pun yang dah berjaya hari ni, pengalaman yang hampir sama mereka lalui untuk sampai ke puncak jaya. Tak kira la jenis business apa pun yang diceburi, asalkan ianya adalah "business" maka dugaan dari sekecil-kecil dugaan hingga ke sebesar-besar dugaan pasti ada.

Jadi buat anda yang membaca,
Kenapa perlu focus pada mereka yang tak siapkan kerja mereka?
Kenapa perlu percaya kata-kata kritikan mereka yang tak menyudahan tugasan mereka?

Kan lebih baik bila kita sentiasa Yakin dengan rezeki Allah dari terlalu yakin dengan kata-kata orang lain tentang kegagalan. Mereka yang tak yakin dengan diri sendiri adalah mereka yang tak yakin dengan REZEKI ALLAH! Remember that!

Tak de SECRET RECIPE pun untuk berjaya.
Dan kejayaan sal baru sahaja bermula.
Alhamdulillah.
Jadi jom sama-sama kita teruskan perjuangan.
Alang-alang buat biar buat sampai habis.
Biar buat dengan penuh rasa tanggungjawab terhadap diri sendiri.


Kemahuan Merubah Kejayaan.
Jangan tunggu waktu yang tepat untuk lakukan sesuatu,
Kerana waktu tidak akan pernah tepat bagi mereka yang menunggu!


Untuk sebarang tips perniagaan, boleh hubungi sal melalui whatsaap,
In shaa Allah sal akan kongsikan antara tips-tips dari pengalaman sal bermula dari zero hingga ke hari ni.



#MasterTrainer
#TopLeadersCircle


Salleha Roslan
011-1631 1641

CDM Salleha Roslan Quotes of the day




Whatever you do just smile and enjoy!

Kita tak mampu untuk penuhi hasrat hati semua manusia,
tapi kita mampu penuhi hasrat hati kita yang inginkan ketenangan dan sentiasa keluar dari mengumpul aura kemarahan dan kegelisahan ;)


#MasterTrainer
#TopLeadersCircle

Premium Beautiful Expert
CDM Salleha Roslan

Videoshoot for MUT ke 22 CDM Salleha Roslan

20 Haribulan 2014 telah diadakan hari penggambaran untuk video pendek yang bakal ditayangkan pada Majlis Ulangtahun Syarikat yang ke 22 di MIECC pada 8 November 2014. Videoshoot ni telah diadakan di HQ Wawasan Jalan Kapar, Klang.

Belum naik stage lagi dah rasa nak nangis.
Sebak pulak bila terkenang-kenang kembali kepahitan yang sekarang ni dah jadi kemanisan. Ni lah yang dikatakan USAH DIRENUNG LETIHNYA USAHA, TAPI RENUNGLAH MANISNYA KEJAYAAN..!!!

Nak naik ke stage SM pun bukan mudah, ni kan pulak untuk mendaki tinggi ke puncak CDM. Bila kejayaan baru bermula ni sal makin faham KENAPA KITA PERLU CDM!!!

Kenapa ada ketika ujian demi ujian didatangkan pada kita.
Kenapa ada ketika sukar rasanya untuk mencapai impian.

Mungkin kalau Allah tu bagi kita cepat dan mudah untuk capai impian, kemungkinan besar kita akan jadi manusia yang ANGKUH! SOMBONG! RASA HEBAT! EGO! BESAR KEPALA! KUASA MELEBIHI BOS BESAR!

Sal sendiri Alhamdulillah tak begitu cepat dan tak terlalu lewat untuk ke garisan permulaan kejayaan pada hari ni. Almost three years berkerja keras untuk sampai ke puncak dengan pelbagai ujian yang mematangkan diri sendiri. Rezeki Allah dah tetapkan. Takkan pernah lewat seminit pun rezki kita yang Allah dah tentukan. Tinggal diri sendiri je samada nak sungguh-sungguh lakukan atau pun tidak.

Bagi sal ujian adalah teguran.
Teguran untuk kita berubah dan sentiasa merasakan Allah adalah tempat rujukan terbaik. Kerana manusia memang tak kan perasan bila mana mereka lakukan kesilapan. Jadi bila ujian didatangkan pada kita, biasanya manusia akan mula merendahkan hati dan mengecilkan ego.

Jangan takut gagal. Gagal Lapan kali, bangun Sembilan kali.
Kegagalan paling memalukan adalah bila diri kita gagal mengawal marah dan mula menyalahkan orang lain atas masalah hidup yang dihadapi.

Pesanan kak sal buat uol yang sedang tercari-cari apa saja peluang untuk ubah pendapatan atau peluang untuk jana pendapatan, teruskan je niat murni uol tu. Tak kira la bisnez apa pun yang uol sedang usahakan, teruskan je niat dan terus buat kerana petanda doa kita makbul adalah bila kita mula berusaha ke arah kebaikan.

Buat buat buat!!! Sampai dapat!!!
Buat jangan kejar pangkat,
buat jangan kejar tempat di mata masyarakat,
tapi biar kita buat kerana bekalan akhirat.

Buat bisnez memang melibatkan emosi.
Ada ketika jiwa kita ibarat mati bila satu persatu masalah muncul menerjah diri.
Sebab tu sunnah berniaga ni kerana selain meluaskan rezeki, lama-kelamaan sikap negetif kita boleh di cuci. Bila berniaga kita direct dengan Tuhan..
Nak tambah gaji tak perlu appraisal,
nak besar bonus tak perlu kipas boss,
nak naik pangkat tak perlu caci mencaci sebab bila berniaga 100% rezeki kita direct dari Allah. Lagi kerap kita merayu meminta, in shaa Allah lagi banyak Allah akan bagi.


Macam pengacara Nona pulak rasanye. Ahaks.


Lepas di Make up kan dengan MUA Meiko Cosmetic, sal ke surau Selayang Mall ni untuk salin baju and bersiap lilit shwal.

Kalau uol yang di sekitar KL Selangor ni tercari-cari MUA untuk sebarang event, tak kisahlah bertunang ke kawin ke, dinner ke apa, boleh la try make up kat MEIKO COSMETIC Selayang Mall ni. Murah je charge Makeup dia. Without bulu mata pelesu RM48 je and usually sal memang tak pakai fake eyelash coz tak selesa. 


Kan dah nampak macam jepun jepun gitu.
coz Meiko Cosmetic ni is organic base yang memang didatangkan dari Japan and sal sendiri dah almost 5 times makeup kat sini untuk pelbagai event.


Ok OOTD hari ni:
Yellow Shawl : Cala Qisya
Yellow dress : AnnaWong Showroom
MUA : Meiko Cosmetic
Baju dalam wajib mention ye coz sal memang duta tetap tak berbayar pada PREMIUM BEAUTIFUL ;)


Alhamdulillah sampai awal ke tempat yang dijanjikan.
Jaga masa tu amat penting kerana kita melibatkan masa orang lain.
Jadi bila dah janji untuk mulakan sesi videoshoot pukul 2.15 maka pukul 1.30 sal dan hubby dah terpacak kat HQ Wawasan ni. 

Senang sampai awal ni, boleh siapkan keje dengan tenang dan boleh terus solat dan bersedia awal. Dan alhamdulillah tak perlu tunggu pukul 2.15 pun untuk shoot coz 15 minit menunggu je videographer dah panggil sal untuk shoot video terus.


Muka tak berapa nak neves sebab Alhamdulillah dah prepare.


Fuhhhhh... CDM Salleha Roslan in action!

Alhamdulillah dua kali shoot je siap.
Result dia uol tunggu ye 8 November nanti di MIECC.
Siapa yang nak tiket percuma dan nak tengok show Dato' Sheila Majid boleh la cepat-cepat contact sal.


Yess!!!!!!
This is My Dream and My Destiny!

Permulaan jejakkan kaki dalam business ni dulu, kuning jugak otak sal ni bila selalu disuapkan dengan gosip-gosip liar tentang syarikat hebat ni. Ada je momokan yang cuba merapatkan diri untuk menyampaikan isu-isu negetif yang berkaitan dengan business ni.

Alhamdulillah Allah bantu jaga minda sal supaya tak termakan dengan kritikan.
Sakit jugak emosi di permulaan dulu nak mengawal tekanan bila siap ada yang inbox untuk buktikan halal haram nya berniaga dengan syarikat yang tersenarai sebagai syarikat patuh syariah ni.

Dear,
Kita buat kerja kita je.
Kerja kita adalah solat, doa dan usaha sungguh-sungguh.
Dalam Dhuha pun kan kita dah meminta-minta "JIKA HARAM ENGKAU SUCI KAN" jadi kenapa nak saratkan minda dan jiwa kita untuk buat sesuatu yang tak tercapai dek akal mu...
Solat!!!! Solat Dhuha...!!! Solat Tahajud...!!! In shaa Allah rezeki kita akan diberkati.
Selagi jiwa tak tenang, selagi tu amalkan zikir, amalkan selawat, amalkan solat sunat dan paling utama amalkan solat awal waktu.

Sal bukan ustajah..hehehee
Tapi sal pengamal ajaran islam.
Pengamal Islam yang tersangat yakin dengan rezeki Allah ;)


Habis shooting baru berkesempatan nak makan.
Ikutkan rasa, nak je sal makan terus dua pinggan nasi goreng ni.
Tapi ikutkan sunnah, berhentilah kamu sebelum terlalu kenyang.

Memang saja dari Klang nak makan kat One Utama ni sebab nak jejalan jap jumpa business partner baru dan nak tengok collection baru untuk Winter season kat H&M


After that amik anak-anak yang pelbagai ragam menarik ni rumah mak mertua sal.
Malam ni tak de sebarang aktiviti luar rumah. So mama memang plan nak spend time untuk mantapkan latih tubi kakak Damia yang akan periksa minggu depan dan nak siapkan beberapa kertas kerja untuk next project mama bersama adik beradik Top Leaders Circle.







Tuesday, October 14, 2014

Life seorang fulltime Mama

Muka makin happy nak ke business appointment hari ni...
Rutin harian Mama makin rancak lepas tiga bulan bergelar suri rumah berkerjaya sepenuh masa.

Still macam mimpi bila bangun pagi tanpa perlu redah jam untuk ke pejabat.. Ya Allah tak tau nak gambarkan macam mana happy nya bila kita tak payah lagi buat perkara yang sama setiap hari untuk jangka masa bertahun-tahun lagi seperti apa yang sal dah buat sepanjang SEMBILAN TAHUN lepas. 

Alhamdulillah ya Allah atas nikmat rezki dan perkenan yang telah diberikan buat hamba Mu ini :')


Rutin hari ni bermula lepas solat zuhor.
After Damia n Danisha balik sekolah n after solat je terus kami anak beranak keluar dari rumah untuk urusan postage dulu.


Wefie dengan Muhammad Danish Shafiq adalah sesuatu yang paling disukai setiap kali duduk dalam kereta..hahaha tak de keje so kita cari keje la sementara nak sampai ke lokasi appointment yang amik masa 30 minit ;)


Paling best bila Muhammad dah makin pandai buat macam-macam memek muka! Hahahahahaha..ya Allah comel!


Buat masa ni Barney and Friends adalah perkara yang disukai oleh Muhammad Danish Shafiq selain dari minatnye menyakat kakak Damia n Kakak Danisha :D


Once dia dah boring duduk lama dalam kereta (10 minit adalah lama bagi beliau ��) so memang dia akan mula gelisah tak tentu arah.


Im ready! 
Smile...senyum adalah ubat paling mujarab untuk tegangkan muka dan senyum jugak adalah kaedah berkesan untuk menjemput rezeki supaya melekat-lekat pada kita. Senyumlah walaupun dalam keadaan duka, terluka dan terpaksa sebab lama-lama ianya akan jadi biasa ;)


Hahahahaa gambar candid dari paparazi.
Beriya explain tentang cara guna Marine Essence dan healing crisis yang biasanya akan di hadapi dipermulaan minggu pertama guna sabun hijau ni.


Ok sal share sikit la tentang beberapa tindak balas yang uol akan lalui once mula pakai sabun Marine Essence ni.

Ni tips untuk yang ada eczema dan masalah kulit yang lain:
1) Sehari dua pakai kulit akan nampak cantik je.

2) Masuk hari ke 5 kulit yang bahagian bermasalah tu akan nampak Merah menyala macam luka n boleh jadi akan nampak macam luka berair.

Tapi sila bawa bertenang sebab tu hanya sementara. Maknanya garam buluh yang ada dalam sabun marine dah mula memberi tindak balas sepenuhnye pada masalah kulit anda. Teruskan pakai sabun Marine Essence.

3) Masuk minggu kedua mungkin masih kemerah-merahan dan mula nampak seperti lebam. Lebam dan kemerahan tu bukan apa, tu tandanya sel kulit baru mula terbina dan proses pemulihan 80% dah berlaku.


4) Masuk minggu ke empat, biasanya area bermasalah seperti eczema tu akan mula kering dan nampak seperti kulit baru semula. Saranan sal, teruskan pakai sabun Marine Essence tu melebihi tiga bulan sekiranya anda sudah mengalami masalah kulit yang melebihi 6 bulan.

Tak berapa Logic kan, bila kota hanya guna dua minggu je sabun Marine, tapi kita expect masalah kulit kita yang dah bersarang pada badan tu untuk pulih sepenuhnye dalam masa 10-30 hari. ��


Petang pukul 5 sambung personal coaching business partner di AU Setiawangsa. Sorry Lynna Hassan coz lupa nak berphotoshoot dgn Lynna before personal coaching session dengan Hasikin Ali tadi ;)



I really love what i am doing now!!!
It's time freedom!!!
I can arrange...i can manage bila-bila n dimana je untuk berkerja ;)


Untuk anda yang  berimpian untuk berkerjaya mengikut masa sendiri boleh je whatsapp or contact sal untuk sal share kan experience Sal selama tiga tahun berniaga bersama Top Leaders Circle. Sekiranya sebelum ni sal buat secara part time je business ni dan kini Alhamdulillah selepas solid setahun setengah jana pendapatan five figure income setiap bulan, sal dapat berkerjaya mengikut masa yang sal sendiri tetapkan tanpa terikat dengan waktu pejabat ;)


Berniaga memang kerjaya terbaik!
Mula kan hari ni tanpa tangguh dan nanti sekiranya anda memang bercita-cita untuk punyai bebas masa dan bebas berbelanja.


Tiada kejayaan tanpa pengorbanan.
Tiada kejayaan tanpa impian dan matlamat.
Tiada kejayaan tanpa usaha, doa yang penuh kesungguhan.


#MasterTrainer
#TopLeadersCircle
SALLEHA ROSLAN

We are Premium Beautiful Expert

PB SOLD OUT!


Sila lah pelik bila kita jumpa orang lain yang menakut-nakutkan kita dengan ayat lebih kurang macam ni.. "Ko jangan buat la bisnez pb ni, kawan aku ada je yang tak habis jual pb diorg"

Dan kita yang ditakut-takutkan ni cuba faham kan balik kenapa pb mereka tak terjual...

1) Keyakinan diri sendiri zero!
Bila kita tak yakin, seolah-olah kita tak yakin dengan rezki Allah.

2) Tak wujud kerjasama dua belah pihak...kita yang nak buat bisnez, tapi kita tak beri kerjasama untuk belajar dan di ajar...kita terlalu bergantung harap pada pemimpin.

3) Atau maybe berharap pb tu keluar berjalan sendiri pada client sasaran 

Tak de perkara senang untuk jadi usahawan berjaya ni, kita perlu redah yang tak mudah dulu sebelum kita dapat perkara yang indah-indah 

#PremiumBeautiful
#PremiumBeautifulExpert

SALLEHA ROSLAN

Wednesday, October 8, 2014

Premium Beautiful Latest Testimoni



Another testimoni from us team #PremiumBeautifulExpert...

Adik ni umur baru 25 tahun. Bekerja di salah satu hospital ternama di pantai timur.

Sebelum sarungkan Premium Beautiful, semua part nampak jatuh and after a few minutes sarung pb, yang jatuh tu semua naik push up balik ke atas.

Ni la antara kelebihan utama Premium Beautiful Corset. PB bagi instant result pada pemakai. Bila makin lama pakai, shape kita akan padat n ibarat tanah dalam pasu... So dont worry la bila ada yang menakut-nakutkan uol dengan "ala pakai corset ni kejap ke, lepas pakai then buka terburai la balik lemak-lemak tu"
Pls ignore that..just wear it at least 8 hours per day untuk u dapat shape 8 tahun kekal solid!


Adik-adik akak-akak or abang-abang yang nak pakai pb or nak bagi wife pakai Premium Beautiful Corset ni boleh segera dapatkan hanya dari #PremiumBeautifulExpert ;)


SALLEHA ROSLAN

Free Gift and special gift untuk 10 pembeli terawal..!!!


Sunday, October 5, 2014

Everyday is a family time ;)

Family is like Music.
Some high notes, some low notes..
But always a beautiful song.


Muka happy Damia Danisha nak paw mama pergi Toy R Us.
Diorang mengidam patung Queen Elsa n Princess Ana Frozen.

Rutin macam ni memang akan ada everytime after sal habis business appointment or in between before next business appointment. Best tau bila ada business sendiri ni sebab waktu kerja ikut masa kita sendiri and waktu dengan keluarga tu tak perlu risau, memang ada diperuntukkan untuk bersama anak-anak dan suami.

Sebab tu la biasanya kalau uol perhatikan, orang yang buat own business ni makin berumur makin nampak muda..ahaksss..serius..memang ye rasanya ;)
Happy sebab kurang tekanan dari segi masa dan financial. Less stress gitu lah ;D




Selamat Hari Raya Aidiladha


Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua muslimin dan muslimat seluruh dunia.
Tingkatkan pengorbanan dan kesabaran ;)


Dari kami,
Premium Beautiful Expert.

#TOPLEADERSCIRCLE

Wednesday, October 1, 2014

Demam Frozen tak habis-habis :D

Kehebatan pengaruh FROZEN sampai sekarang pun ada lagi...hebat nya motivation dan gambaran penuh kasih sayang dalam movie Disney tu ye..��

Yang pening kepala dah tentu la mama ayah seluruh dunia bila rancangan TV banyak yang dah tak boleh tengok sebab nye, anak-anak dah conquer TV 24hours pasang CD Frozen tu sampai sudah...DVD player tu kalau boleh menjerit dah lama dia menjerit suruh stop ulang tayang cerita yang sama kan...

Ada yang tanya sal mana sal beli dress FROZEN Damia n Danisha yang kilat kilat tu...sampaikan pergi curve ahad lepas pun habis femes kejap bila jadi tumpuan orang ramai once diorg hangout dengan baju Queen Elsa tu..

sebenarnye kat Malaysia ni pun ada je jual baju Frozen Queen Elsa ni. Tak dilap sal kalau uol pergi time square ada kot cuma design dia maybe lain sket n harga dia quit expensive dari yang sal dapat beli kat Shanghai minggu lepas.

Alhamdulillah sal lepas tapisan untuk ke melancong percuma bersama adik beradik Top Leaders Circle ke Shanghai last week...Bila berkesempatan ke sana, Damia n Danisha pun amik kesempatan jugak buat list order! Hahahaa.

Macam-macam diorang request..
And list tu diorg siap tulis dalam ipad mini mama.

Haaaa ni la dia senarai barangan yang di tempah oleh anak-anak mama.
Ni diorang tak follow. Cuba kalau diorg sekali follow ke Shanghai? Tak ke badah ketiak n meleleh peluh kat dahi tak berenti bila semua benda pun diorang nak. ��


Sal tak beli banyak pun kat Shanghai coz kebanyakkan barang macam towel kadut roda tu boleh beli kat Malaysia je..
And lagi pun jenuh nak bergaduh dengan penjual kat AP Market tu untuk dapatkan harha yang kita nak.

Ni antara barangan from Shanghai AP Market yang sal grab dulu masa 1st day shopping kat AP Plaza. Sebab kat Malaysia baju ni susah nak dapat below than RM50 tapi kat Shanghai AP Plaza Alhamdulillah lepas seram sejuk bergaduh dengan penjual yang tak faham bahasa inggeris tu, sal dapat jugak dua helai baju ni dgn RM100 n quality dia pun not bad.

Dan kitchen tu memang sal puas hati sangat bila dapat beli dengan harga RM40 je. Kalau cari kat toy r us atau kat Chow Kit pun tak dapat kot RM40 untuk kitchen besar Danish ni.

Thomas n Friend tu pulak RM25 je. Dia boleh bergerak depan belakang dan ada sensor. Memang murahhhhhhhhh sangat toys kat AP Plaza Shanghai.

Tapi kita kena pandai tawar n make sure bila tawar dengan harga yang kita nak tu kita akan ambil once peniaga tu pun dah setuju nak bagi. Kalau tak siap la korang kena katok. Hahaa. Bargain boleh di buat sampai 80% dari harga asal yang dia bagi.

Kalau korang dah bargain pun dia tak nak bagi, gerak je cari kedai lain. N biasanye bila kita mula nak gerak tu la dia kan panggil n setuju dengan price kita. Hahahahahampeh! Dah la cakap macam ayam dengan itik. Macam orang bisu pun ada jugak rasanya sebab majoriti diorang yang berniaga kat AP Plaza ni tak boleh bertutur dalam english.


Yang ni pulak the latest edition of Frozen punya toys. Dia ada muzik dan boleh terbang melepasi bumbung rumah! Hahaha scary jugak main mainan frozen yang terbang-terbang ni. Sambil mainkan toys ni sambil suka tengok muka Danish takut dengan sayap frozen ni. Hahaa.

Toys ni RM50 je satu. Kalau tak bargain memang dia kehel kita sampai RM180 satu. Masa ni RMB dah habis so sal offer dia Ringgit Malaysia n diorg happy je accept our RM ��


Shopping sampai lebam!
Ohhhh how i miss this moment!!!


Ni la rupa pintu gerbang AP Plaza Shanghai. Tiga jam kami bertapa kat sini masa hari kedua shopping di APP ni.

Hahaha memang happy masa ni walau kaki minta di pijak pijak.

Banyak sangat winter coat MURAH GILER kat sini. Rasanye la kan, kedai-kedai winter kat Dunis ni majoriti amik tempahan dari sini...sebab harga dia memang 80% MURAH DARI MALAYSIA!

Pilih je mana uol nak!
Tapi make sure lepas tawar menawar wajib beli! Kalau tak selamat la main kejar mengejar ye :D


Tips kebersihan:
Hahaha pastikan sebelum masuk AP PLAZA ni uol dah buang air siap-siap kat hotel kalau boleh. Sebab toilet dia sampai hari ni sal still terbayang-bayang "kebersihan" yang enak mata memandang n enak bau yang menghidu
����

After full day kat luar terkinja kinja, petang nak maghrib baru la kami di hantar ke Hotel. Hotel Radisson Blu Shanghai ni kategori Five Star kat sini tapi yang best nye sal dan kawan-kawan pergi PERCUMA! Yeayyyyy!!!! Alhamdulillah rezeki dapat melancong percuma lagi lepas Vietnam, Korea, Australia..lepas ni tak sabar nak berhiphip horay kat AUSTRIA HUNGARY pula ;)

Best tak bilik hotel Radisson Blu Shanghai ni? ��

Hari pertama landing atas tilam empuk ni sal tak cakap banyak dah. Terus lelap tak ingat apa langsung. Lepas mandi terus babai Shanghai..hahaha lena mimpi Europe pulak.



Ootd ahad 28 September 2014 masa appointment dengan prospek n client n sambil tu macam biasa, bawa anak-anak jalan jalan cari makan di The Curve Mutiara Damansara.

Frozen Dress from AP Plaza Shanghai.
Zawara Dress mama from Zawara KD.
Shawl tiffany blue mama from Nfarhana Ramly ;)
Metal belt atau tali pinggang besi dari Zawara KD @ Zawara Kota Damansara.

Only an act of true love can thaw a frozen heart

Only an act of true love can thaw a frozen heart