Saturday, March 23, 2019

New Zealand You Have My Respect



New Zealand you have my respect💚

If any nation wants to learn how to treat a minority in times of need, please use New Zealand & it’s Prime Minister as a case study. ‬

‪*50 Muslims got attacked & killed by an Australian born Terrorist while praying at a mosque* 

‪How did NZ, a tiny island of only 4 million people respond? ‬

‪- entire population mourned genuinely ‬

‪- called it a terrorist attack when the attacker was white ‬

‪- Raised $9million‬ + for the families affected 

- All funeral costs to be undertaken by the Government of New Zealand 

- Any person caught spreading hate news, or the attack video to be jailed up to 14 years. 

- banned Guns within hours of the incident

- Huge number of people gathered all over the 
country to lay flowers outside mosques and show their support within hours 

- Kiwi people including the New Zealand police & even gang members of the country are patrolling outside mosques while Muslims pray

- The Azaan to be played publicly on National TV , Radio and every Mosque around New Zealand at today’s Friday prayers 

- Government fast tracked visas to 24 hours to allow families of affected to enter New Zealand

- Kiwi people opened their homes to provide free shelter, food and support to any Muslim

- Non Muslim Kiwi girls wore the hijab to make Hijabi girls feel safer

- The New Zealand media made sure they covered the Muslim voice in depth and detail, with full interviews with the families of those affected, front page headlines for days and still continuing

- The Prime Minister Jacinda wore a hijab and personally visited the Muslim community on a daily basis to provide love, support & updates all while wearing a hijab. She hugged Muslims and genuinely cried with them 

- The New Zealand Parliament invited an imam to start a Parliament session with an Islamic prayer (First time in History)

-Flags flew at half mast

- The Kiwi people filled up parks and beaches with art work , flowers , candles to show they stand with the Muslim community shoulder to shoulder 

- Non Muslim Kiwis are actively staying around Muslims to make sure they feel welcome and at home. They are sitting, talking & eating with them. 

If this happened in another country, it’s likely the news wouldn’t have even made it to the second page of the News Paper.

Alhamdulillah, Thank you , New Zealand, you have made a special place in the hearts of 1.8 billion people.. forever.

#copynpaste

CABARAN HIDUP YANG DISEMBUNYIKAN



1 year ago.



Awak dah bersedia ke nak berjaya? 
Sebab bila dah berjaya pun, kita tetap akan di uji. Dengan ujian yang lebih hebat lagi. Sebab hidup memang untuk di uji. Tak sabar, memang boleh bercerai berai, terjun bangunan atau masuk wad tanjung rambutan. 😅 

Alhamdulillah. Setahun lepas kami diuji dengan ujian harta. Allah dah siap-siap bantu kami keluar dari cabaran ni sebebarnya. Dalam ujian tu, Allah tolong kami melalui Dia hadirkan orang yang baik baik untuk membantu memudahkan urusan kami. Allah tolong kami dengan munculkan pomen yang baik, sahabat yang baik, keluarga yang memahami dan tak berkira. Especially keluarga mertua. In shaa Allah kebaikkan mereka pasti dapat ganjaran yang berganda dari Allah. Sebab bila mereka bantu kami, sebenarnya mereka membantu anak-anak syurga kami. 

Ni hari di mana kami hantar kereta masuk ward. Macam baru balik kubur pulak bila tengok balik. Huhu. 

Merc putih tu breakdown. Bukan sikit-sikit. Tapi the whole engine. Murung juga. Sebab cos repair je dah serupa bayar muka sebiji kereta continental. Sebab kereta macam ni, charge dia bukan ratus ringgit. Tapi puluh ribu. 

Antara tips bila diuji dengan ujian yang berat untuk kita adalah, first senyum. Senyum je walau terpaksa. Sambil kata dalam diri, lahawlawala quwataila billah hilaliladzim. Memang kita tak ada daya, melainkan dengan pertolongan Allah. Serius sal sedih masa ni. Nangis dalam hati sentiasa. Sebab tak baik nangis depan suami dan anak-anak. Nanti mereka dapat aura negetif. Tapi sal hilangkan rasa sedih tu, dengan tetap on class fizikal dan online class, pergi class yang mentor sediakan, bantu mentor handle seminar, on personal touch, entertain customer, kedai online tak pernah tak update. Aktiviti business tetap macam biasa.
 Sebab ujian bukan untuk di layan. Tapi untuk di lawan. 

Dah la. Tak payah sedih-sedih la bila ada masalah. Tak payah layan emo. Buat apa yang perlu buat. Buat apa yang mampu buat. Kita mampu solat. Mampu jejak majlis-majlis ilmu percuma di surau masjid mahupun ilmu perniagaan yang lain. Jangan harap kan keajaiban. Jangan harapkan orang lain untuk bantu kita selesaikan masalah. Dan paling penting, jangan sesekali marah orang lain yang tak membantu kita ringankan beban. Sebab kena faham, setiap orang ada bebanan mereka sendiri. Tak perlu la mereka nak ceritakan apa tanggungan mereka. Kita ni? Kita yang nak kena ada tindakan untuk keluarkan diri kita dari bebanan hidup kita sendiri. Bukan harap harap dari orang lain. Jangan kaitkan isu kekeluargaan dan persahabatan dengan ujian yang kita lalui. Especially bila di uji dengan ujian kewangan dan perhubungan kekeluargaan. Sebab ramai yang sal jumpa akan up status macam ni "masa aku susah ni aku tau siapa kawan siapa lawan" 

Awak kena faham, setiap orang ada financial komitmen mereka sendiri. Jangan sesekali uji setiakawan dengan masalah kewangan yang kita sendiri cipta.

Awak kena faham, orang luar tak boleh masuk campur urusan kekeluargaan awak. Especially yang melibatkan suami isteri. Sedangkan ibu ayah kita sendiri pun di tegah untuk masuk campur urusan anak-anak dalam menentukan kehidupan mereka dalam membina keluarga, ini kan orang luar.

Dua cabaran ni, pandai-pandai lah settle.
Jangan sedih bila orang lain tak boleh bantu kita di saat kita memerlukan. Sebenarnya bukan mereka tak nak bantu. Tapi Allah nak ajar kita, yang hanya boleh bantu kita untuk setiap cabaran hidup di dunia dan cabaran di akhirat nanti, HANYA DIA.

Sabar dan solat is the best capsule. Makan dua capsule tu setiap kali kita dalam kesulitan. Cari dua S tu dulu. In shaa Allah, segala bebanan rasa ringan untuk dipikul.

Tuesday, March 19, 2019



Punca ramai makin cantik sekarang ni, adalah sebab baju dalam yang kat belakang tu. Bahaya sebenarnya baju dalam Premium Beautiful ni. Sebab dia buatkan orang keliru, mana satu mak dara, mana satu anak dara. Kadang tu, yang tengah ngandung pun di suwit pewit nye juga. 


Sebab siapa yang dah pernah pakai baju dalam lembut dan sejuk ni, cutting badan dia selagi tak masuk 6 ke 7 bulan, memang tak nampak macam pregnant pun. 


Ada yang tanya, tak bahaya ke pakai Premium Beautiful ni kalau kita plan nak pregnant?

Jawapan dia, yess!

Memang bahaya. Bahaya sebab ramai yang baru sebulan dua pakai Premium Beautiful ni, terpaksa gantung korset ni selama 9 bulan. Sebab cepat nau morning sickness😅


In shaa Allah, sebenarnya selamat dipakai, jika anda ada plan nak hamil. Sebab Long Girdle Premium Beautiful ni, sangat membantu kesuburan dan bantu menyihatkan rahim. 


Sal sendiri pernah pregnant 2 bulan tanpa sedar, masa Premium Beautiful melekap kat badan. Sebab korset ni, dia tak menekan peranakan. 


The Real Premium Beautiful Expert,

#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

www.salleharoslan.com

Sunday, March 10, 2019

Ramai Akui Lega Sakit Belakang Dengan Premium Beautiful

Bismillah

Love my job. Bila kita so passionate dengan apa yang kita buat, kerja jadi seperti leisure activity je kan.

Dah hampir 8 tahun sal dengan aktiviti fitting Premium Beautiful ni.
Merata tempat dah sal pergi. Tak kira la berpanas hujan berembun. Pagi petang siang atau malam. Sampai pukul 1 pagi fitting pun ada jugak. Dan semestinya, siap usung anak-anak dari mereka baby sampai la dah remaja ni.

Senang tu tak datang bergolek. Sedangkan nak makan ayam golek pun kena buat kerja dulu. Kan. Hehe.

Kerja akan jadi senang bila kita dah mula belajar bersabar dengan kesulitan di awal kita bermula dulu. Tak ada benda yang senang dalam dunia ni. Nak kawin pun tak senang. Nak beranak pun tak senang. Nak besarkan anak pun bukan senang. Persediaan untuk alam kemudian kita pun, lagi la tak senang.

Sepanjang 8 tahun dalam dunia fitting Premium Beautiful ni, pelbagai ragam sal dah lalui. Dari ragam tu yang buatkan sal makin matang dan improve apa yang kurang. Dan alhamdulillah, 90% yang sal jumpa, semuanya adalah yang baik-baik belaka, Customer tak cerewet. Sangat bertolak ansur. Dan ada yang jadi kawan sampai sekarang. Dari tak kenal, boleh jadi rapat hanya dengan berurus niaga.

Terima kasih Allah hadirkan mereka buat sal
Dan terima kasih Allah sebab hadiahkan suami, dan keluarga yang baik.
Sahabat seperjuangan yang baik.
Mentor yang baik-baik.


Premium-beautiful-subang-shah-alam-kl-min kaffe-herba-maharani-shake me cocoa-harga-murah
Pagi ni, sabtu, sal ada appointment dengan seorang adik berusia 28 tahun. Asal dari Kedah. Beliau ada masalah sakit belakang sebab angkat barang berat terlalu kerap. Sambil nak kurangkan sakit belakang, Premium Beautiful boleh juga secara tak sengaja kurangkan berat badan si pemakai. Sebab bila sakit belakang ni kan, nak buat kerja apa pun terganggu kan. Rasa nak marah pun iye jugak. Sebab dah sakit.
Jadi, jangan tak percaya, premium beautiful korset adalah antara bengkung terbaik yang sangat membantu melegakan masalah sakit belakang kita yang tak tertanggung tu.


Premium-beautiful-subang-shah-alam-kl-min kaffe-herba-maharani-shake me cocoa-harga-murah
Kakak Damia ada tuisyen pagi ni dari pukul 8 pagi sampai 1 petang. Jadi, seperti biasa, mama dan ayah akan bawa sekali anak-anak ke mana saja. Dan biasanya masa diorang baby dulu, diorang akan berkampung dalam kereta. Kalau 2-3 jam mama appointment, maka 2-3 jam la engine kereta akan di hidupkan dan dimatikan. Pengorbanan untuk berjaya tu mesti ada. Sebab nak berjaya mesti sanggup berkorban. Jika tak sanggup berkorban, kita kena sedia untuk menanggung beban.

Premium-beautiful-subang-shah-alam-kl-min kaffe-herba-maharani-shake me cocoa-harga-murah
Alhamdulillah. Dah hampir 8 tahun ni, anak-anak pun dah boleh berdikari. Dah tak rasa tekanan macam baru bermula dulu. Dulu di awal membina kerjaya sebagai usahawan online, memang tak tipu, tekanan jugak. Sebab Sal suami isteri masih berkerja. Anak masih kecik. Bibik tak ada. Dengan nak komit kerja hakiki, dengan nak komit class class dan perjumpaan yang disediakan kumpulan business, dengan memenuhi appointment bersama client, dengan anak-anak yang tak sihat berselang seli. Dengan aktiviti keluarga. Dan macam-macam. Memang serabut kepala nak manage masa masa tu. Nak pulak pernah pregnant dipertengahan jalan masa berniaga ni. Pregnant anak solah Muhammad Danish Shafiq. Lagi bertambah letih badan kusut fikiran. Tapi, kena belajar bertenang. Nak pulak bila deal dengan ragam manusia yang sentiasa berbolak balik hatinya.

Nak ubah hidup kan, ujian mesti tak kan lari. Bila kena uji, bersyukur la. Sebab kita selected person. Allah uji bukan nak menjatuhkan kita. Tapi DIA uji sebab nak naikkan darjat kita je sebenarnya. Kena sentiasa baik sangka dengan segala musibah dan ujian yang Allah bagi pada kita. Dapat susah jangan kufur. Kufur ni bila kita asik mengeluh dan merungut murung bila tengah susah. Dan bila senang, sentiasa tanamkan syukur dan tetap rendahkan hati dengan sesiapa pun yang kita jumpa. 


Premium-beautiful-subang-shah-alam-kl-min kaffe-herba-maharani-shake me cocoa-harga-murah
Kan sal kata. masa kecik diorang ni berkampung dalam kereta. Dah besar ni, senang sikit sebab diorang berkampung kat tempat makan macam ni pulak. Cuma bila dah boleh berkampung macam ni, expenses dia lain pulak. Nak layan demand anak ni, memang ibu ayah kena ligat dan kuat hati untuk mambina ekonomi keluarga. Ni kat Teh Tarik Place Citta Mall. Sambil mama naik atas fitting client, mereka breakfast together kat sini. Sambil tunggu makanan sampai, nak tenangkan Muhammad tu, memang kena bagi jap dia tengok video karton dia kat Youtube kids.

Premium-beautiful-subang-shah-alam-kl-min kaffe-herba-maharani-shake me cocoa-harga-murah
Ready for measuring and fitting Premium Beautiful.

Premium-beautiful-subang-shah-alam-kl-min kaffe-herba-maharani-shake me cocoa-harga-murah
Adik ni kata, lama dah beliau survey Premium Beautiful ni. Dan beliau sangat berhati-hati untuk nak dapat kan agent Premium Beautiful yang sah ni.


Dari oktober beliau dah mula mesej sal. Dan alhamdulillah on March ni, Beliau decide nak pakai terus Premium Beautiful full set.



Thanks for your trust. Semoga mendapat manfaat dari memakai Premium Beautiful secara konsisten.


Sambil tu, bawa Muhammad dan Danisha tengok perabut kat Harvey Norman Citta Mall ni. Muhammad nak katil biru ni. Dia nak tidur sendiri kata dia."Muhammad Berani" ecehhhh. Ok jom kita tengok nanti. Mudah-mudahan anak soleh mama ni memang berani dan sentiasa jadi khalifah yang terbaik pada keluarga dan agama.


Boleh guna ke sampai dia besar nanti? 


Cuci mata pun best kan.


Suka katil yang simple tu. Senang nak alih-alih nanti kan.

Premium-beautiful-subang-shah-alam-kl-min kaffe-herba-maharani-shake me cocoa-harga-murah
Suka warna kuning. Ada pulak meja makan warna kuning kat sini. Harga full set meja makan warna kuning ni RM3,991

Premium-beautiful-subang-shah-alam-kl-min kaffe-herba-maharani-shake me cocoa-harga-murah
Lepas tu match kan dengan kerusi ni kan. 


Meja makan kuning yellow.


Cuci mata tengok perabot cantik di Harvey Norman Citta Mall. Ni yang best buat bisnez ni. Bila appointment kat mall je, kita boleh la selit sekali soping or window shopping.

Friday, March 8, 2019

Another Loket Emas 916 PERCUMA

Alhamdulillah.
Ni kali kedua Sal rela hati hadiahkan team Loket Emas 916.

Seronok sebenarnya bila kita appreciate usaha mereka dengan beri sesuatu. Walau hakikatnya, mereka ni mampu sangat je nak beli loket emas sendiri pun. Sebab sal perati je, emas diorang lagi beso beso dari loket emas yang sal bagi as reward mereka yang focus siapkan pencapaian yang kita dah setting.

Tahniah semua penerima Award loket emas untuk pusingan kedua.
Anda memang layak dihargai.
Semoga sentiasa focus dan bersemangat untuk sama-sama mendaki ke puncak jaya.

Seronok sebenarnya, bila kita dah sampai di puncak, kita turun balik dari puncak, dan teman mereka pulak untuk tunjuk dan ajar bagaimana cara untuk sampai ke puncak. Sebab jika hanya duduk dipuncak, kemudian hanya terjerit-jerit bagi tahu apa mereka perlu buat dari atas puncak, macam tak feel pulak sal rasa. Tu sal la. Sal prefer untuk sama-sama dengan mereka, pimpin tanga, menemani mereka untuk tunjukkan jalan pintas untuk sampai ke puncak. Sebab kadang-kadang, mungkin jalan yang kita pernah lalu tu, ada perubahan. Jadi, bila kita ada bersama di situasi tu, kita tahu nak bagi idea dan adjust kat mana.


Ni Tuan Hafieez kami panggil. Beliau ni memang bukan biashe biashe. Bekerja di sebuah syarikat paling gergasi dan kukuh di Malaysia. Income cecah 5 angka sebulan. Berjawatan Pengurus di syarikat. Tapi, stay humble. Salute sangat. Beliau bijak nampak peluang. Beliau merupakan tulang belakang pada isterinya yang juga cukup hebat dan mengikut resmi padi, Noharyani Mat Sidik.

Bayangkan, suami isteri dalam business ni, dh bergelar Diamond Sales Manager. Dengan total sales cecah hampir 500k.

Ni pulak, ibu anak dua yang sangat power dalam business ni. Power sebab tangan ada dua. Tapi macam-macam kerja beliau mampu lakukan. Dan sepajang tahun lepas, beliau tak putus penuhi target untuk cecah 4 angka. Tahniah Suzy. Orang Sabah memang hebat bha.

Jadi, jika anda berminat nak berniaga di Sabah, boleh juga hubungi Suzy 010-294 7031

Ni pun orang Sabah bha. Hebat kan orang Sabah. Jom orang Sabah, kita buat income tambahan keluarga. Hanya goyang jari saja. Boleh buat dimana-mana dan bila-bila masa. Tiada tekanan. Kerana konsep team kami, enjoy-enjoy saja tapi tetap focus dengan impian dan matlamat. Tahniah Hedra.

Tahniah Kak Yati. Kak Yati ni dari Terengganu. Walau jauh dari mentor, tetap boleh siapkan pencapaian untuk pentas anugerah bulan April 2019 ni.

Ni dia, testimoni kurus 10 kilo dalam masa 3 bulan. Aisyah Zazuri. Ibu anak 2. Dari Johor, ke Meleka sampai la menetap di Banting, Aisyah tak pernah putus asa untuk terus ke puncak jaya. Orang Banting atau Sepang yang nak belajar buat 100k sebulan, boleh je contact Aisyah di 014-338 9190

Ni pun dari Sabah bha. Aduh. Hebatnya orang Sabah. Sentiasa sahut cabaran. Ni ibu anak tiga. Bukan biasa biasa juga ni. Berkerja di Jabatan Kerajaan. Kerja sangat busy. Masa shift. Tapi beliau mampu achieve apa yang beliau sendiri inginkan. Dan kali ni, adalah kali kedua Ieka Kimieka terima loket emas ni. Tahniah Ieka. Orang KLIA, Nilai yang nak dapatkan Premium Beautiful ke, Shake Me ke, Min Kaffe ke, Herba Maharani ke, Ezi Clean ke, atau apa sahaja product Sahajidah Hai-o, boleh la cari ieka di 011-1032 8085


Boleh klik link ni untuk kisah kejayaan mereka yang berjaya dapat loket emas 916 masa Oktober 2018 lepas.



Berminat nak jana 1,000 ke 10,000 sebulan?
Jom daftar ahli dengan RM47 sahaja. Dan every step will be guided.

Wednesday, March 6, 2019

Kelebihan Shake Me Cocoa

Bismillah

(Sorry sayang. No copy paste please. Sebab nanti Mr Google sembunyikan entry kita ke gua. Maaf ye. Berminat dengan isi kandungan, boleh share link je)

Search punya search kat Mr Google, terjumpa entry blog sal ye. Terima kasih pada anda yang sudi blog walking di www.salleharoslan.com ni.

Shake Me Cocoa+Harga Murah+Kurus Cepat Selamat+Testimoni Shake Me Premium Beautiful+Jana Pendapatan dari rumah




Anda tercari-cari apakah kelebihan Shake Me cocoa?
Kelebihan utama Shake Me ni, dia menghalang lemak dari berumah dalam badan kita. Mana tak nya, dalam Shake Me Cocoa ni ada "Asam Keping"

Shake Me Cocoa+Harga Murah+Kurus Cepat Selamat+Testimoni Shake Me Premium Beautiful+Jana Pendapatan dari rumahEhhh. Pelik pulak dalam Shake Me ada asam keping kan. Dan lagi pelik, bila minum Shake Me Cocoa ni, tak rasa pun asam keping tu. Rasa sedap adalah. Hehe. Nama scientific Asam keping ni adalah Garcinia Cambogia. Yang mana fungsi utama dia adalah sekat lemak. Bukan sekat duduk dalam badan. Tapi sekat dari jadi visceral fat. Visceral fat ni yang tak bagus tau. Dia suka duduk kat organ badan manusia. 

Dia menghalang kalori disimpan sebagai lemak. Dia bantu tukarkan kalori pada pembentukkan otot.

Shake Me cocoa ni pun kaya serat makanan. Especially Inulin. Kaya serat makanan ni yang buatkan kita rasa kenyang lebih lama. Inulin ni yang bantu bantutkan hormon lapar.  Best la inulin ni. Dia bertindak sebagai prebiotik jugak. Maknanya dia akan di makan oleh bakteria baik dalam usu


Kelebihan lain dalam asam keping atau Garcinia Cambogia ni, dia tingkatkan metabolisme. Lepas tu siap bantu kurangkan selera makan lagi. 

Shake Me Cocoa+Harga Murah+Kurus Cepat Selamat+Testimoni Shake Me Premium Beautiful+Jana Pendapatan dari rumah



Tertanya-tanya apakan bahan special yang ada pada Shake Me Cocoa?
Bahan yang ada dalam Shake Me Cocoa yang super sedap ni adalah,
1. Of coz Coklat Premium. Bukan coklat biashe biashe. Memang coklat premium yang selected je yang di adun dalam setiap sachet Shake Me Cocoa ni.
2. Garam Buluh dari Korea. Perasan kan orang Korea ni punya kulit? Lain macam cantik kulit diorang ni. Tak tau la makan apa. Rupanya, orang Korea memang rajin amalkan Garam Buluh dalam setiap minuman dan masakan mereka. Apa specialnya Garam Buluh ni?
Terlalu banyak keistimewaan garam buluh ni. Antara fungsi utama dia adalah menyingkirkan racun dalam badan. Racun tu apa? Racun tu toksin. Asid. Kita kan makan macam-macam sekarang ni. Dengan pewarna, pengawet, perasa yang tak tentu hala dari mana. Jadi, bila Garam Buluh ada dalam darah kita, In shaa Allah segala racun yang ada dalam darah kita tu akan di singkir keluar melalui sistem kumbahan manusia. Dia akan dibuang melalui air kecik dan besar juga peluh kita.
3. Garcinia Cambogia.
4. Protein Soya Isolated
5. Serbuk Kacang Soya
6. Serbuk Protein Whey
7. Inulin
8. Sucralose


Berapa kandungan kalori dalam Shake Me Cocoa?
Satu sachet Shake Me Cocoa ada 97 Kalori


Berarapa Sachet sekotak Shake Me Cocoa?
Sekotak Shake Me Cocoa ada 20 sachet


Bagaimana cara nak bancuh Shake Me Cocoa?
Letak 200ml air dalam bekas yang boleh di goncang. Kemudia koyakkan satu sachet Shake Me, dan masukkan ke dalam air bersuhu bilik. Elakkan air panas. Shake it. Then minum segera.


Selamat tak untuk ibu hamil?
In shaa Allah Shake Me Cocoa boleh diminum oleh ibu hamil mengikut saranan Doktor. Maknanya, sebaiknya anda dapatkan nasihat Doktor terlebih dahulu, samada sesuai atau tak anda nak minum Shake Me ni semasa hamil.
Sebab, sesetengah ibu hamil, mereka perlu tambahkan berat badan. Jadi untuk yang kena naikkan berat badan, tak sesuai pulak nak ambil Shake Me ni. Sebab Shake Me membantu turunkan berat atau mengawal berat badan.
Tapi, Shake Me Cocoa ni sesuai untuk ibu hamil yang ada masalah berat badan berlebihan.

Shake Me Cocoa selamat tak untuk budak kecil?
Shake Me Cocoa ni sesuai di minum oleh kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja. Anak dara sal memang suka minum Shake Me ni. Sebab sedap dan boleh membantu kurangkan rasa nak makan.

Sesuai tak Shake Me Cocoa ni untuk warga emas?
In shaa Allah lagi digalakkan untuk warga emas. Sebab mereka perlukanbanyak mineral dan mikroelemen termasuk Kalsium, Magnesium dan Potasium. 
Shake Me Cocoa ni kaya dengan Vitamin B. Termasuklah Vitamin B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12 yang membantu tingkatkan Metabolisme dan memberi kecergasan sepanjang hari.

Diperkaya dengan Vitamin A, C, D, E, K, Kalsium, Magnesium, Zat Besi, Fosforus, Kromium, Tembaga, Selenium, Mangan, Iodin, Molybdenum yang membekalkan vitamin-vitamin penting untuk meningkatkan metabolisme dan mengekalkan kesihatan yang baik.

Halal tak Shake Me Cocoa ni?
Halal. Business ni dah 27 tahun dipasaran Malaysia. Dan diselia rapat oleh KPDNKK dan JAKIM. Jadi, product kami semestinya mengikut garis panduan yang dah ditetapkan oleh Kementerian Malaysia.

Ada KKM tak Shake Me Cocoa ni?
Shake Me Cocoa ni di klasifikasikan sebagai
sebagai makanan. Oleh yang demikian, produk ini dikawal oleh pihak Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM). Produk makanan dan minuman tidak perlu berdaftar dengan KKM.
Boleh rujuk link KKM ni KKM


Bagaimana cara nak dapatkan Shake Me Cocoa ni?
Anda boleh dapatkan dari agen berdaftar sahaja. Boleh hubungi number 011-1631 1641 dan beri tahu lokasi anda. Dan kami akan dapatkan agent Shake Me Cocoa berhampiran untuk membantu anda mendapatkan Shake Me Cocoa yang sedap dan murah untuk kurus sihat ni.
Klik sini untuk order Shake Me Cocoa sekarang:
wasap.my/601116311641


Betul ke boleh kurus dengan Shake Me cocoa ni?
In shaa Allah pasti boleh. Sebab dalam Shake Me ada agent yang menyekat rasa lapar. Dan ada bahan pembakar lemak. Lemak akan disingkirkan, dan otot akan terbina.


Sesuai tak orang ada cyst, fibroid dan thyroid minum Shake Me Cocoa ni?
Sebaiknya rujuk Doktor perubatan anda dahulu.


Ada susu tak Shake Me Cocoa ni?
Ada serbuk susu skim. Tapi dalam kuantiti yang sangat sedikit. Tak rasa pun masa minum.


Boleh tak buat Shake Me tu sejuk sejuk?
Boleh je. Tapi jika nak lebih sihat, minum Shake Me dengan air suhu bilik tu lebih afdal ;)








Ni pemenang 1,000 ringgit cincin emas kami. Ibu anak dua ni turun 10 kilo dalam masa 3 bulan dan dapat hadiah dari Mentor kami yang juga merupakan testimoni berjaya kurus dengan Shake Me.



Real testimoni kurus sihat selamat dengan Shake Me. Shake me ni ada dua perasa. Satu Vamila, dan satu lagi yang tengah hot sekrang ni, iaitu Shake Me Cocoa.











Nak sal bantu shoppingkan Shake Me Cocoa untuk anda? Terus klik link ni 
wasap.my/601116311641



Shake Me Cocoa  di Kedah


Shake Me Cocoa di Damansara



Shake Me Cocoa di Melaka



Shake Me Cocoa Terengganu


Shake Me Cocoa Keramat Setawangsa KL



Shake Me Cocoa Ipoh Perak


Our Real Testimoni Puan Hajah Siti Rohana







Free coaching disediakan untuk yang berminat jana pendapatan sebulan RM1,000 hingga RM5,000


Agent Shake Me Cocoa diperlukan segera. Projek Raya khas untuk anda disediakan.


Friday, March 1, 2019

Premium Beautiful Expert Sepang Banting

Bismillah

Hari ni hari ahad. Semalam habis je Class di Akademi B32, dengan sambung o group dan charge energy sampai ke pukul 8. Lepas tu sambung lagi aktiviti sampai 11.30 malam baru sampai rumah.

Memang nak berjaya bukan senang. Tapi tak siap lagi tak senang.

Hari ni pulak, kami dengan tema hijau pucuk pisang, ready nak ke Ampang, Sepang dan Banting.

Senang pakai baju yang dah siap iron dari dobi je. Baju dress hijau pucuk pisang ni, beli kat Osra Butik Shah Alam. Tapi rasanya tak de dah butik tu. Sal beli dress labuh yang ber sayap tu untuk sal. Dan dua lagi untuk Damia Danisha. Tapi diorang punya just top je.

Hari ni Danisha tak nak ikut. Dia nak duduk rumah maktok dia lagi.