Monday, July 27, 2015

Berat badan turun dengan Premium Beautiful

Testimoni Terkini Premium Beautiful.

Alhamdulillah happy client bila mula dapat berat badan dan bentuk badan idaman...bukan senang nak control makan di musim raya ni kan. Dari 51 KG turun 4 Kilogram lepas sarungkan PB Corset di badan setiap hari. Mudah kan cara nak turunkan berat badan dengan berkesan dan selamat? Just tukar baju dalam biasa anda kepada pakaian dalam berteknologi FIR je seperti PB ni. Nak sesuatu yang berkesan jangan tengok pada harga, tapi biasakan tengok pada NILAI yang mampu diberikan oleh sesuatu benda tu.

Contoh:
Nak kulit cantik dengan makan epal, jangan la beli epal murah yang lebam, tapi dapatkan epal organik yang segar. Dan harganya dah tentula extra sikit dari epal lebam tadi kan ;)

Jadi sama la jugak kalau uol ada terdetik nak cantikkan shape badan dengan corset, so dapatkan je la premium beautiful corset yang memang terbukti berkesan dalam membentuk badan wanita ke arah bentuk badan idaman yang menyihatkan.

Fulltime Mama


Hari ni beraya kat kantin sekolah Damia...Alhamdulillah sejak bebas masa ni anytime sal boleh berkepit dengan anak-anak...makin mereka membesar, makin kita perlu rapat bagai sahabat dengan anak 
wink emoticon

Kisah Benar Dari BREAST CANCER SURVIVOR yang menggunakan Premium Beautiful

Sharing dari kak soraya...
BREAST CANCER SURVIVOR...



"I am myself a cancer survivor ...I want to share how it feels because when you are fighting between life and death you want to hear benda2 yg 'sahih' - genuine, authentic, sound. Proven things and not be hoodwinked by crack remedies. Sebab dlm market ada mcm2 claim tentang rawatan cancer e.g Kangen Water, Transfer Factor, reverse osmosis, tukang urut cancer, rawatan ghaib etc etc etc 
 Semua ni akan datang bila you sakit, so who to believe?
To be honest, I know my health has been enhanced through the PREMIUM BEAUTIFUL.
I started using the PB Corset 1.5 years after I had surgery, chemo, radiotheraphy. Syukur Alhamdulillah.

Yang paling ketara, during a follow up mammogram the radiologist commented that my breast skin n scar nampak bersih/cantik tak macam dulu. The scar used to be hard n the skin hitam and dry due to 35 radiotheraphy sessions. Skin tu dulu mcm terbakar. Selepas pakai PB ia bertukar, probably because the FIR concentrated at the lace stitching yg ada di cup area.

Also, because cancer cells thrive in and love cold bodies, I believe wearing the PB helps as it helps to regulate our body temperature through the FIR. So keeping your body temperature up is vital in fighting/preventing Cancer and a fact that many do not know.

Cancer cells also grow in Oxygen free environments, sebab tu exercise is important. So even when I run or go to the gym I use my PB sebab the FIR enhances blood circulation, thus increasing oxygen levels. Cancer cells don't like this! " 

Kak Soraya bersama dua dari empat orang anaknya.

With kak Soraya yang sangat kuat semangat orang nye. Masa ni bercuti sama-sama di Gold Coast Australia.











Thursday, July 16, 2015

Iftar at KL Tower with Top Leaders Circle CDM

This year punya Ramadhan rasa sangat sangat bermakna bila banyak sangat masa yang sal boleh luangkan bersama keluarga dan rakan-rakan. Alhamdulillah ada hikmahnye kenapa di awal berkerja sambil berniaga dulu sal terlalu sibuk sampai rasa penat yang boleh buatkan menangis. Sibuk kerja, sibuk dengan bisnez, sibuk dengan urusan anak-anak. Tapi segala pengorbanan dua ke tiga tahun lepas Alhamdulillah Allah dah ganti dengan nikmat bebas masa dan bebas berbelanja yang kami sekeluarga mula rasai. Alhamdulillah.......tak terluah dengan kata kata bertapa bersyukur nye dengan nikmat hidup yang Allah berikan. Dalam dugaan demi dugaan rupanye pasti terselit manisnya kehidupan. Dugaan buat kan kita makin bersyukur dan jauhi kufur.

Kalau uol tengok entry sal sepanjang Ramadhan ni mesti uol ingat sal selalu makan kat luar kan. Actually this year adalah tahun paling banyak sangat kami berbuka puasa sama-sama di rumah. Selesa berbuka dengan sejenis ikan dan sambal hitam sahaja. Rasa puas dah makan di luar jadi bulan ramadhan tahun ni memang kami lebihkan berbuka puasa di rumah dan boleh kira berapa kali sangat ke bazar ramadhan.

Cuma hari ni sengaja nak luangkan masa dengan rakan seperjuangan di TLC untuk berbuka puasa sama-sama di KL Tower. Sal tak pernah sampai sini walau dah berpuluh tahun duduk di Kuala Lumpur. Biasa la, orang dekat memang tak berapa teruja dengan apa yang ada berhampiran mereka, tapi bila jejakkan kaki ke KL Tower ni punya la excited kami anak beranak. Siap malam sebelum iftar kat sini sal n husband survey jalan nak ke menara Kuala Lumpur ni sebab nak elakkan jem petang esoknye. Bila dah tau jalan mana nak lalu, boleh la kami bajet masa pulak supaya sampai dalam keadaan yang tak tergesa-gesa.

 Alhamdulillah pukul 6.30 dah selamat sampai ke KL Tower.

Dapat partking pun dekat dengan main entrance KL Tower.

 Bagus sangat reception kat menara KL ni sebab dari pintu masuk sampai la ke atas menara ada je orang yang guide kita untuk ke arah mana.

 Let's follow.......nak naik atas dah.

 Sebelum tu bayar tiket entrance dulu. Satu kepala dewasa rasanya RM150 and kids rm68

OOTD hari ni dari Zawara. Elora dress for kids untuk Damia dan Danisha.  
Suka la Kakak dengan adik dapat pakai dress Zawara sama macam mama. Ikutkan baju ni beli sebelum puasa hari tu untuk di pakai raya tapi kalau dah ada depan mata tu memang terus pakai aje la. Hehee.

 Posing jap puas puas kat garden ni before naik KL Tower.

 En suami layankan aje. 

 ;D

 Thank you sayang. Selalu je ada dengan anak isteri tak kira masa. Alhamdulillah Allah pinjamkan husband terbaik untuk sal sepanjang hampir sepuluh tahun berumah tangga. 

 Sedondon dengan tema warna pink and grey. Pakaian kami tidak di taja oleh mana-mana organisasi. Ianya adalah sendirian berhad ;)




 Ready nak naik lift dengan ketinggian hampir 500 Meter dari permukaan bumi.

 Laju je lift bergerak. Tak dan nak panas punggung dah sampai.


 Gathering with CDMs
CDM izyan, CDM Salha dan CDM Nur Fadzliah...yang comel kat tepi tu CDM Fateh.

Bersama Chef Ismail yang merupakan Chef utama dan pemilik restaurant di atas KL Tower ni. Masakan Chef Ismail memang semua sedap! Berbaloi sangat makan kat atas ni dengan dihiasi pemandangan KL yang berlampu terang benderang.




 Happy sangat dapat iftar sama-sama satu family.

 Menu makanan kat sini terlampau banyak. Masakan ala kampung dengan pelbagai jenis lauk pauk dan ulam ulaman yang sangat-sangat membuka selera.

 My mentor enjoy their foods.

 Yang ni sedap sangat! Serawa durian dengan pulut.

 Didendangkan dengan ghazal untuk rabiah.

 Berborak borak sambil layan makanan. Non stop kami makan. Sampai orang lain dah balik tapi kami still lagi duduk tak bangun bangun dari kerusi.




 Cantik kan KL view.

 Bila sudah tinggi di awan, jangan lupa memandang bumi yang sering dipijak ;)

 Untuk capai ketinggian dalam hidup, lupakan je mereka yang sering merendah-rendahkan usaha kita kerana usaha yang tinggi pasti akan membuahkan hasil.


 Bersama insan-insan yang banyak mendorong untuk terus terbang tinggi.
Nak berjaya, selalu berdampingan dalam zon positif dan selalu la berdampingan dengan mereka yang dah terbukti berjaya. Hanya aura positif yang mampu menarik segala yang positif.

 I love TLC.
We are Premium Beautiful Top Agent.

 Nak balik dah. Dari pukul 6 sampai pukul 11 kat sini.
Balik sambung terawih.

Sekian, iftar untuk hari ni. Good place, Good foods, Great memories!

Tuesday, July 14, 2015

Shopping bersama adik-adik Rumah Bakti Al Kausar Bangi

Program shopping raya Dolomite Team bersama anak-anak dari Rumah Bakti Al Kausar Bangi telah selesai dilakukan pada sabtu 4 Julai yang lalu di IOI City Mall Putrajaya.



Sebahagian CDM CDM Dolomite bersama sebahagian dari anak-anak Rumah Bakti Al Kausar bergambar bersama after selesai shopping head to toe. 
 Lepas hantar Danisha Danish ke rumah maktok, sal n husband ke sini dulu untuk cuci kereta sebab jap lagi nak bawa anak-anak syurga naik kereta ni untuk shopping sama-sama.

 Dalam pukul 12 tengahari kami semua dari Dolomite team berkumpul di tol Bangi sebelum meneruskan perjalanan ke destinasi rumah yang terpilih untuk program kali ni.


Beriya nak naik kete aunty Nur dia Damia ni.. Sama aje pun dalam dia. Hehee. Bukan apa, CDM Nur ni memang budak-budak suka sangat sebab dia rajin melayan kerenah kanak-kanak riang.


Tunggu cukup korum baru gerak.


With TLC Master Trainers CDM Nur dan CDM Izyan. Hari ni special sket sebab CDM Izyan bawa anak ;)


Now heading to Rumah Bakti Al Kausar.

Sebelum bergerak ke IOI City Mall moh kita bergambar dulu depan rumah mereka.



 Happy dapat together gether dengan CDMs Dolomite ni.

 Untuk sesiapa yang sudi memberi sumbangan pada mereka, boleh la contact person in charge yang disenaraikan ni atau datang terus ke alamat yang tertera. In shaaAllah the more you give the more u get. Jom bina saham akhirat sebanyak mungkin.



 Sampai dah di IOI City Mall. Happy adik-adik ni dapat shopping raya.















Sesi seterusnye.

Sumbangan duit raya dari Multimillionaire Mentor Dolomite Team CDM Azlan Deraman kepada adik-adik Rumah Bakti Al Kausar.


Alhamdulillah selesai urusan shopping head to toe kelengkapan pakaian raya anak-anak Rumah Amal Bakti Al Kausar Bangi ni.

Habis shopping kelengkapan raya, Suka adik-adik ni dapat mewarna.

Favret Damia. Mewarna.

With CDM Kak Ina Ramzi dan my mentor CDM Salha. Dua-dua idola sal dalam business ni dari dulu sampai sekarang. Kekuatan mereka sebagai isteri, ibu, anak dan mentor sangat memberi inspirasi pada sal dalam perjuangan business ni. Sebab tu ramai jutawan selalu sebut, nak berjaya dan lebih berjaya, selalu perhatikan gerak kerja mereka yang terbukti berjaya.




Sambung dating sebelum berbuka puasa dengan CDM Alfaath dan CDM Salha sekeluarga dalam IOI City Mall Putrajaya ni. Hmmmm best nye kalau ada rumah kayu macam ni. Cantik n sejuk je rasa landing dalam suasana kampung.

TERIMA KASIH BUAT SEMUA yang terlibat secara langsung mahupun di sebalik tabir. Sumbangan dari team Dolomite sekelian dapat memberi sejuta makna untuk mereka yang memerlukan. Hebat sungguh penyatuan kumpulan dalam menjayakan program amal ni bersama. Ribuan ringgit berjaya dikumpulkan hasil dari sumbangan keseluruhan TLC Dolomite team untuk aktiviti ramadhan seperti ni. In shaa Allah segala sumbangan dan kerjasama anda akan beroleh saham akhirat yang dapat membawa ke syurga.