Friday, July 20, 2018

Kat Mana Nak Beli Durian Murah Sedap

Gara-gara viral. Penuh pulak tu kat wall gambar durian lalu lalang. Maka, tak dapat dibendung lagi rasa yang bergolak dalam jiwa. Nak jugak cari durian. Nak beli. Nak makan. Nak buat kuah durian. Tak kira. Nak jugak.

Haaaa. Gitu la kan. 
The power of nak tu. Nak pulak bila kita kerap nampak benda tu kat mata kasar kita ni. Tu yang timbuk keinginan nak rasa. Rasanya tak de istilah rasa dah. Ni dah istilah melantak. 

Ok jom sal share kan, kat mana nak beli durian sedap kat KL Selangor ni.

LOKASI DURIAN MURAH LAGI SEDAP NI adalah di
SAUJANA UTAMA, SUNGAI BULOH.

Uol boleh waze Masjid Saujana Utama, Sungai Buloh.
Kedai durian ni betul betul kat simpang nak masuk masjid Saujana Utama tu. Dia depan KFC. Tak de la depan depan sangat. Seberang jalan jugak la. 

Owner dia melayu.

Ni owner durian murah lagi sedap ni. kalau kat Facebook, nama dia Seri Seroja. Yang kat sebelah Ser Sseroja tu pulak, tokey Premium Beautiful. Hobi dia makan. Tapi cita-cita nak kurus sokmo. Dah tu cam mana. Memanb kena pakai korset kuruih la selalu. 

Yang dok buat peace tu, anak si tokey Premium Beautiful. Dia pun terjebak dengan hobi mak dia. Makan durisn sampai berguling tengah malam. Panassss. Siap angin kus kus tak berenti keluar bila makan durian banyak sangat.


Sampai terpejam mata dok pilih durian.
Puas hati beli tau.

Bayangkan, durian udang merah RM10 sekilo. Kira murahhhhhh sangat ni.


Cer tengok isi durian merah ni. Cantik gile. Berbaloi la sekilo timbang sekali kulit RM10. Sekilo tau, bukan sebekas ni RM10



Ni durian 101.
Dasyatkan nama durian ni, macam-macam nama ada.

Fakta menarik durian.
Memang menarik pun durian ni kan.



Ya Allah bestnya baca. Patut la orang yang makan durian ni, dia tak murung. Sebab durian membantu melawan depresi. Hahah. Good info. Tu yang suami-suami, jika isteri asik memarah tu, bawa la balik durian bagi dia makan. In shaa Allah senyum sampai telinga nanti.


Akhirnya berjaya jugak pujuk en suami untuk bawa sal gi beli durian. Dia tak suka derian. Cehhhh. Mat Salleh pun makan durian tau. Konon beli nak buat kuah derian. 

Tapi hmmmmmm. 
Sampai rumah terus licin ngap masuk mulut terus. Berkuah dalam perut aje la jawabnya. Durian kat sini murahhhhhhh sangat. 

Udang Merah RM10 sekilo! 
Isi sedap. Cantik macam tokey dia yang berdiri sebelah sal tu. Lepas maghrib tadi, en husband kena ulang pergi beli lagi. Sebab licin anak dan isteri kerjakan. Kali kedua beli banyak sikit. Sebab boleh makan saje dan buat kuah sekali. Boleh cicah dengan roti.

Durian kampung RM8
Udang merah RM10
D101 RM13

Waze masjid saujana utama, sungai buloh. Depan kfc. Confirm puas hati.

Sal bukan tokey durian tau.
Jangan pulak uol call sal.
Kalau suka makan durian, ye, boleh call sal, call untuk sal pakaikan PB corset kat uol. Biar makan la banyak mana pun, tapi badan maintain cantik terletak je. Tak kembang. Baru best menikmati makanan sedap-sedap kat Malaysia ni.

Cari sal ye. Kita fitting corset Premium Beautiful sebelum makan durian

Premium Beautiful Harga Murah Tanpa Cukai Hingga August 2018

Cukai baru dah diumumkan. 

Jadi, sementara harga Premium zbeautiful masih 0% cukai ni, boleh la masuk merisik ke, hantar rombongan meminang ke.


 Duit hantaran nye in shaa Allah, kita deal dengan penuh kasih sayang.


#PremiumBeautiful

#No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

#PremiumBeautifulMurah

#PremiumBeautifulElegance

#PremiumBeautifulKorset

#CorsetPremiumBeautiful

#KorsetMurahMalaysia

#BengkungModenMalaysia

#BengkungBersalin

#BengkungSlipDisc

#BengkungScoliosis

#SetBersalinMurah

#NakKurusCepatSelamat

#KurusTanpaDiet

#NakHamil

#TrustedAgentMalaysiaBruneiSingaporeIndonesia


Instagram / Facebook

@salleharoslan

@ratupremiumbeautiful





Premium Beautiful jadi pilihan Nora Danish yang baru lepas bersalin anak kedua nya.
Anda boleh tengok instagram Nora Danish yang semakin cantik dengan Premium Beautiful. Reason utama kenapa ramai celebrity memilih Premium Beautiful sebagai korset harian? Semestinya kerana Premium Quality yang ada pada korset Premium Beautiful tersebut. 

Fabric yang selesa.
Anti bakteria.
Mudah di jaga.
Senang untuk ke tandas.
Mesra penyusuan bayi.
Membantu Menjaga rahim.
Sangat cekap membentuk badan.


Premium Beautidful ada dua jenis sahaja.
Satu warna hitam. Di beri nama CLASSIC.
Dan satu lagi warna Kelabu keemasan. Di beri nama ELEGANCE.

Kedua nya si reka khas dengan penuh teliti untuk membentuk badan dengan bentuk yang sangat cantik. Sesiapa yang memakainya, pasti akan terus bangkit keyakinan diri. Terasa diri dibelai-belai dan disayangi. 

Fabric unik yang buatkan si pemakai, berasa seperti seolah-olah tidak memakainya.

Anda yang gemarkan korset yang selesa tanpa memeningkan kepala akibat tekanan yang berlebihan, boleh cuba beri peluang pada Premium Beautiful korset untuk mencantikkan badan anda. Kesan serta merta effect slim.

Kepuasan di jamin, sekiranya anda mendapatkan korset Premium Beautiful ni dari agent terlatih kami #No1CertifiedPremiumBeautifulExpert















Agent seluruh Malaysia kami sedia berkhidmat untuk memberikan service terbaik pada anda.
Hanya dari kami, agent terlatih di #No1CertifiedPremiumBeautifulExpert

PREMIUM BEAUTIFUL REAL TESTIMONI FOR SLIP DISC






PREMIUM BEAUTIFUL REAL TESTIMONI FOR SLIP DISC


"Ramai yang tanya keadaan Q sekarang, dah sihat ke belum. Actually Q pakai PB ni sebab Q kena slip disc. So kerap juga Q berulang ke hospital untuk buat medical checkup. 


Disebabkan Q dah tak tahan sakit, Q cari la altenatif lain untuk kurangkan sakit tu. Dipendekkan cerita Q jumpa la #PremiumBeautiful ni. Masa tu Q tak kisah dah pasal harga atau kurus (walaupun masa tu Q sangat comel) yang penting sakit Q hilang.


Alhamdulillah, pemakaian secara konsisten & komited pada diri sendiri, penyakit slip disc tu lama-lama berkurangan & effect daripada tu Q alami sekarang, ialah TERKURUS tanpa sengaja 😂


Memang Q suggest kepada mereka yang sakit belakang, slip disc, bongkok ataupun bu*cit pakai  #PremiumBeautifulKorset ni sebab sangat bagus, berkesan, cepat & mudah."


#PremiumBeautifulExpert

#PremiumBeautifulMurah

#SlipDisc

#BengkungTerbaikSlipDisc

#Proven

#HighQuality

011-1631 1641



Ni Que yang pernah terbatas pergerakkannya akibat slip disc.



Sal bersama Que dan Yani di Ipoh Perak.

Anda yang menderita slip disc, apa kata cuba dapatkan solution kurangkan sakit slip disc dengan Premium Beautiful. In shaa Allah tak menyesal pakai. Sebab ramai pengguna slip disc dah berjaya kurangkan kesakitan mereka dengan amalkan sarung korset Premium Beautiful.

Sememangnya korset Premium Beautiful ni di reka khas untuk membentuk posture badan yang cantik, yang menarah ke arah kesihatan badan. Jom dapatkan rawatan alternatif Slip Disc sekarang.

Thursday, July 19, 2018

Geng Perang Gerila Kami


Perang bawah tanah.

Macam ni la diorang tetiap hari. Sorang campak bom, yang lain pun jadi tak senang duduk. Perang tak pernah berenti dalam exclusive training group wasap kami. Hari-hari ada je yang nyalakan api. Membakar secara terbuka tak berenti. 🔥🔥🔥

#Weapon35
#MasterYourSales
#ThenYouWillMasterYourNetwork





















Teringin nak belajar teknik gerila kami?
Teringin nak buat sales cash setiap hari?
Jom sertai Team kami.

Agent terlatih kami seluruh Malaysia Singapore Brunei Indonesia sedia memberi bimbingan percuma kepada anda berminat untuk jana pendapatan hanya di hujung jari.

Monday, July 9, 2018

Love Our Mouth 💋

Kerana mulut

Kesian mulut.
Mulut ni diciptakan untuk menyebut yang baik-baik.
Untuk makan yang baik-baik.

Tapi, kita kena faham, manusia tak maksum.
Dalam hati kita masih ada daging gelap yang meng arah kan manusia untuk sentiasa terjerumus ke arah kemungkaran.

Kemungkaran yang paling banyak manusia lakukan, adalah kemungkaran mulut.
Kerana mulut, kawan boleh jadi gaduh.
Kerana mulut, boleh bercerai berai.
Kerana mulut, sedara mara boleh berpecah.
Semuanya kerana mulut.

Kesian mulut.

Mulut tak salah
Diri kita sendiri yang mudah sangat ikut perasan untuk berbalah.

Rasa tak puas hati sentiasa menghantui diri.
Bila tak capai apa yang diimpikan,
Mula lah...
Semua orang yang rapat dengan mereka di anggap bersalah.
Semua orang yang rapat dengan mereka di anggap penyebab.

Lumrah manusia. 
Senang melepaskan kegagalan yang berpunca dari diri sendiri, pada orang lain.
Terus cepat menunding jari tanpa berfikir panjang apa kan jadi.
Ni cara paling mudah untyk selamatkan diri.
Ni cara paling mudah untuk menyatakan pada orang lain "oh aku tak salah, ni semua dia yang salah, dia yang punca" 👉🏻

Yess lesson learned!

Don't trust anybody.
Manusia yang manis mulut di depan, hakikatnya sangat berpuaka di belakang. 
Banyak dah dengar kisah ni.
Bila kena pada kehidupan sendiri, baru tersedar, don't trust people yang manis mulut.
They will killing you softly.

Kesian mulut.
Kesian mereka yang secara tak sengaja, turut terkena tempias akibat mulut.
Tak ramai pun yang bermulut jahat.
Tapi bila 2-3 orang membawa mulut, habis satu kapal boleh karam.
Habis satu pasukan boleh berantakan.
Semuanya kerana mulut.

Mengadu domba
Membawa fitnah
Menyampaikan aib
Meluahkan rasa tak puas hati

Semua ni pembawa pada kehancuran.
Binasa semua.
Terpalit sekali mereka yang tak tau menahu apa-apa. Kesian.

Dan bila kita terdengar sesuatu yang buruk tentang orang lain, diamkan diri dulu. Jangan terus mengiyakan atau terus memihak pada si pembawa cerita.

Orang yang kotor hatinya, memang suka mengadu domba. Memang suka bercerita seolah-olah mereka yang di aniaya. Suka bercerita kebaikkan yang telah mereka lakukan pada si polan. Specific pulak tu cerita yang disampaikan. Dengan tujuan, untuk menampakkan yang mereka dianiaya dan orang yang diceritakan tu spesis yang tak mengenang jasa.











Friday, July 6, 2018

Preloved Stuff - Guess Original Denim

Available
Preloved Guess Kids Denim















Status : Available

Original Guess Denim.

Short skirt for kids 3-5years.


Beli di Butik Guess One Utama.

Now Best Price at RM50 include postage


Condition 9.5/10


Lebar skirt 35cm

Labuh skirt 20cm



#GuessKidsOriginalMalaysia

#OurSentimentalValue❤️

#HandleWithCare

011-1631 1641

Thursday, July 5, 2018

Korset Pilihan Bakal Pengantin Dan Pilihan Ibu Lepas Bersalin

Wowww. Another great testimoni yang dikirimkan oleh Premium Beautiful Lovers kami. Semua ni fresh from the oven untuk Julai 2018.

Jom sal belanja uol, apa kata pengguna Premium Beautiful korset kami.

Memang confirm tak menyesal beli dengan harga Bebas GST.

Mother of five yang bersalin czer ni, stay nun di hujung utara. Di Perlis. Kami tak pernah jumpa. 

Tapi thanks a lot for your Trust!

Makin ramai orang Kedah dan Perlis yang mula cantikkan badan dengan Premium Beautiful korset.

Usually, yang sal tak dapat pakaikan face to face corset Premium Beautiful ni, sal akan pos je. Dan alhamdulillah, dengan pengalaman dan kepakaran kami dalam convert size corset Premium Beautiful yang betul, customer confirm pakai dengan puas hati. 
Size ngam. 
Tak senak
Siap tolong adjust tali belakang ikut berat, dan ikut ukuran badan customer. Tinggal customer nak cangkuk kan aje tanpa susah payah lilit tali di belakang bengkung Premium Beautiful.

Keep it simple-simple je. Mudah sangat jaga badan dan cantikkan posture badan dengan Premium Beautiful corset, bila dapatkan service dari #No1CertifiedPremiumBeautifulExpert



Fakta WOW:
Premium Beautiful adalah the one and only baju dalam yang ada jaminan baik pulih PERCUMA. Walau di pakai beribu hari sekalipun. 

Bukan corset biasa, bukan baju dalam biasa. Biasanya, kita nak try baju dalam pun tak boleh kan kalau nak beli kat luar sana. Tapi, Premium Beautiful ni best. Uol siap boleh pakai dan size tak ngam terus tukar. Korset koyak ke, tetulang patah ke, dah boleh hantar repair free je tanpa resit. Sangat tak membebankan untuk repair korset PB ni. Cuma tempoh siap tu, kena bawa bersabar sikit. Amik mas sikit. Ikut que. Yang penting, jahitan repair corset Premium Beautiful ni, sangat-sangat memuaskan hati.

Fakta WOW:
Yess! Premium Beautiful korset sangat serap peluh. Anti bakteria, anti bau, dan pantas keringkan air yang melekap di fabric.

Masa memula buat bisnez Premium Beautiful dulu kan, sal pernah tau kena bodo bodokan dengan peniaga korset jenama lain. Memang hingusan lagi dalam bisnez masa tu. Diorg retis. Tapi retis yang tak berapa nak up la. Bagi sal, kejam cara marketing diorang. Marketing ofline diorang tu sangat kotor bagi sal.

Nak tau tak diorg buat apa untuk yakin kan prospek beli corset diorang?
Diorang keluarkan semua korset berjenama yang lain. Satu-satu dia keluarkan. Keluarkan sambil dia burukkan corset-corset tu. Memang marketing murahan. Cap ayam pun ada nilai lagi. Dah kenapa nak keluarkan korset jenama lain yang dah koyak rabak kan. Siap ada kesan gunting lagi. Ko apahal ha? Ko puasa ke tak 😂 tetiba.

Tapi tak de la sal cakap macam tu. Walaupun masa baru bisnes dulu, memang attitude baran tu ada lagi. Cuma melalui bisnez, pelan pelan baran tu dapat di kikis.

Dan... yang paling tragis, bila saat dia keluarkan long girdle Premium Beautiful. Memang sadis rupa dia. Dia dah keluarkan girdle yang barai kirai tu, dia letak kat lantai. Lepas tu dia amik air, dia renjis kat girdle tu. Dia nak buat demo la, yang kononnya Premium Beautiful ni tak serap air.

Sal terdiam. Jem kepala otak. Mulut terkunci. Mata besar kecik besar kecik ku tengok diorang. Nak balas, ilmu pulak tak berapa nak ada lagi.

Dalam hati sal, boleh jadi diorg dah lilin kan fabric Premium Beautiful. Sebab fabric PB memang serap air. 

Dengan perasan sedih, pedih bagai disiat-siat. Sal pun terus dukung anak-anak yang masih 2 tahun dan 4 tahun masa tu. Terus jadi kuat dukung dua budak kus semangat masa tu. Angkat kaki. Salam tuan rumah dan balik.

Sampai rumah, sal buka Premium Beautiful sal. Sal renjis air macam yang diorang buat tadi. Hamik kau. Terus serap air bak hang. Tak de pulak tertakung air atas kain PB tu.

Sharing ni nak bagi tau, tak payah la buat marketing kotor. Guna kaedah yang lebih bijak dan bermoral. Jika produk kita hebat, confirm kita akan kedepankan kisah product kita je. Ni tak, 95% memburukkan product orang. Macam ni ke cara didik team uol berniaga. Malu tau kalau still buat konsep marketing yang sama macam ni sekarang. Sebab pengguna sekarang semua bijak. Diorang tau dah, yang banyak cerita buruk orang ni, orang yang bercerita tu la yang memang ko jangan percaya bulat-bulat.


Ni testimoni anak dara. Single. Tak kahein lagi. Baru plan nak kahwin bulan julai ni.

Tengok la sharing dia. Baru sebulan pakai bengkung Premium Beautiful, berat badan dah turun 7 kilo!

Sebulan 7 kilo tau.
Tanpa berlapar. 

June pakai bengkung.
2 July turun 7 kilo.

Baju nak nikah longgar.
Baju nak sanding pun longgar.
Semua habis kena alter.

Yang bestnya tak diet pun. 
Perut auto jadi tak boleh makan banyak.
Pinggang pun confirm tak sakit.
Badan transform jadi cantik lepas sebulan pakai bengkung Premium Beautiful.

Eeeeee. Best kan. 
Baru pakai bengkung je. 
Kalau pakai full set Premium Beautiful, mau turun belas kilo lagi.

Untungnya pakai sebelum kawin.
Sebab ni je the one and only corset yang boleh pakai bertahun-tahun lamanya. Dah la free repair. Senang nak jaga. Fabric sedap. Nanti boleh pakai dalam pantang pulak. Lepas habis pantang boleh sambung pakai lagi. Memang jimat duit. Bayar sekali, pakai beribu hari. 

Untung yang dah ada Premium Beautiful corset ni. Yang dah ada, tapi tak muat pakai, boleh contact sal untuk sal advice cara pakai semula ye. Free consultation. Tak perlu bayar pun. Sal bantu motivate uol untuk dapatkan berat badan ideal.

Cuma bila ada yang tanya, ada TRADE IN ke tak? 
Jawapan sal memang TAK WUJUD pun sistem trade in ni dalam the real business Premium Beautiful ni.

Pakej trade in tu hanya pakej yang diadakan oleh sesetengah agent je. Tapi dari segi official nya, memang tak wujud pun pakej trade in Premium Beautiful.

Sebab dari segi logik la kan,
U ada set PB lama, u nak beli set PB baru. Then u bagi set Premium Beautiful lama u pada agent, tapi sebenarnya u tetap kena bayar harga yang sama. Iaitu harga Premium Beautiful yang baru. Tak de beza pun harga dia.

Jadi jangan keliru. Memang secara rasminya, pakej Trade in Premium Beautiful ni bukan la pakej dari syarikat. Ianya hanya pakej yang diada-adakan oleh sesetengah agent. Jika anda betul berminat nak pakai semula Premium Beautiful, boleh dapatkan khidmat rundingan percuma dari kami.



Wasap.my/601116311641

Tuesday, July 3, 2018


Ni sharing rela. Dari our Premium Beautiful Lover. Baru sebulan pakai Premium Beautiful Korset. korset yang dah lebih 22 tahun ada di pasaran.


2 June pakai bengkung.

2 July turun 7 kilo.


Baju nak nikah longgar.

Baju nak sanding pun longgar.

Semua habis kena alter.


Bila pakai Premium Beautiful ni,

Yang bestnya tak diet pun. 

Perut auto jadi tak boleh makan banyak.

Pinggang pun confirm tak sakit.

Badan transform jadi cantik.


Eeeeee. Best kan Premium Beautiful Korset.

Baru pakai bengkung je. Bengkung Premium Beautiful Elegance.

Kalau pakai full set, mau turun belas kilo lagi ni.


Untungnya pakai Premium Beautiful sebelum kawin.

Sebab ni je the one and only corset yang boleh pakai bertahun-tahun lamanya. Dah la free repair. Senang nak jaga. Fabric sedap. Nanti boleh terus pakai dalam pantang pulak. Lepas habis pantang boleh sambung pakai lagi. Memang jimat duit. Bayar sekali, pakai beribu hari. 


Bestnya Premium Beautiful.

Sal sendiri dah pakai dekat 8 tahun. Memang sedap pakai. Badan maintain solid walau tak diet. Diet ni i mean, tetap makan nasi. Cuma sal sekarang memang kurang dah makan daging dan kurangkan makan lepas pukul 9 malam.


Jom try Premium Beautiful dengan harga jimat jom. Nak bagi special price untuk anda.


011-1631 1641

www.salleharoslan.com



Monday, June 25, 2018

Kepentingan Workout di Musim Raya


Let's workout.

Apa kepentingan workout di musim raya ni? Musim open house. Musim makan segala macam lemang, rendang, ketupat, kuih muih dan macam-macam makanan manis, berlemak dan tak menyihatkan badan.

Kepentingan workout di musim raya ni, bagi sal, at least dia membantu bakar lebihan kalori. Jangan simpan banyak sangat kalori badan. Sebab lebihan kalori yang tak diperlukan, akan di tukar jadi lemak. Jadi, dari lemak bersarang dalam badan, baik la kita gegarkan lemak-lemak yang ada dengan bersenam. Terpulang anda nak bersenam cara macam mana. Ikut kemampuan diri. Macam sal sendiri pun memang tak de la sepanjang hari ke gym. Sometime just berjoget kat rumah je. Kadang tu memang sal jadikan aktiviti berjalan atas urusan bisnez tu sebagai senaman. Nak pulak kalau appointment bisnez tu memang di buat di shopping mall. Maka lagi rancak la langkah ku ini.



Shake and Shape together

Nak selit sharing dari Kevin Zahari. 

Adalah suatu tindakan yang sangat merugikan jika anda tidak minum air yang mencukupi dan tidak minum jenis air yang sepatutnya.

Jom lihat apa yang perlu anda tahu tentang kepentingan air dalam aktiviti senaman.

Berapa Banyak Air Yang Perlu Diminum?

Perkara pertama, kita perlu tahu berapa banyak pengambilan air yang diperlukan. Adalah mustahak untuk anda meminum air yang mencukupi, tetapi awas jika anda minum terlalu banyak, ini akan menyebabkan kekejangan berlaku, dan menggugat kualiti prestasi latihan senaman anda.

Cara terbaik untuk mengetahui berapa banyak air yang perlu anda minum ialah dengan menimbang berat anda sebelum dan selepas sesi latihan senaman. Lihat berapa banyak berat yang kurang, dan itulah jumlah air yang perlu anda minum.

Namun, bagi kebanyakkan ahli sukan, cara ini tidak wajar untuk dipraktikkan. Oleh itu satu garis panduan perlu diletakkan.
  • 2 jam sebelum senaman: Minum air sebanyak 450-600ml auns adalah anggaran yang sesuai.
  • 15 minit sebelum bersenam: Kemudian minum lagi sebanyak 240-300ml. Ini akan memastikan anda berada dalam keadaan yang terhidrat, seterusnya memberi kualiti dalam senaman anda.
  • Semasa latihan senaman: Anda boleh minum 240ml air setiap 15 minit, untuk mengekalkan keperluan hidrasi tubuh anda.
  • Nota: Jika berada dalam cuaca yang sangat panas, anda boleh tambah sukatan air sebanyak 300-360ml setiap 15 minit.

Nak minum air pun ada cara dia kan. Sebelum ni sal main bedal je. Memang jenis tak kuat minum air pun. Jadi bila baca tips dari pakar ni, memang sal nak kena alert la setiap kali buat senaman.


Kan best. Bangun tido terus kurus. 🏃‍♀️

Sal ni sebenarnya spesis malas bersenam. Serius pemalas. Sekarang ni jadi rajin sebab faktor usia. Bila makin banyak umur ni, kena pelbagaikan cara untuk up kan metabolisme. Terpulang nak upkan macam mana. Buat keje umah ke, berjalan kat shopping mall ke. Kejar anak kecik ke. Kejar suami ke. Tapi pastikan suami sendiri la. Dan yang paling senang sebenarnya, relakan diri dipeluk-peluk oleh cik Premium Beautiful. Shape badan confirm cantik walau berapa kg pun badan kita. Tak perlu pakai ketat kat luar. Pakai jubah pun tetap cantik bila cik PB melekap kat badan. Yang kurus jadi cantik melentik. Yang berisi nampak lebih exclusive bila lemak badan tersusun.


Masuk gym hari ni atas desakan Damia ngan Danisha. beriya diorang ajak mama exercise. Macam la tak boleh buat kat rumah kan.

So malas nak fikif nak pakai apa,maka mama pakai la baju yang dah bergosok dari dobi ni. Baju askar. Tudung bawal tu pulak Damia punya. Bawak color hijau pucuk pisang. 

Seluar track tu en suami punya. Dia beli kat Puma Setia Alam kalau tak silap. Beli masa nak pergi Tangalooma August tahun lepas. Hari ni isteri dia kaut dan pakai. Hehe.

Kasut putih tu sal beli kat Ioi Mall January 2018 tu. Suka pulak kasut bling bling putih ni. Ringan. Memang boleh buat pakai lari. Beli kasut putih bling bling ni pun sebab nak join fun run The Running Diva Malaysia bulan 1 tu. Tak update pun lagi entry kisah fun run tu. Sal dapat best dress masa tu. Kalau nak tengok, gi la dulu page FB The Running Diva Malaysia.

Dalaman sal wajib melekap Premium Beautiful corset. bukan corset biasa. Tapi ni corset yang jaga posture badan kita. Meman elok sangat buat pakai sepanjang zumba dan workout. So badan tak kan sakit sakit lepas buat aktiviti lasak. Anak-anak sal tu memang sal pakaikan siap-siap. Sebab Premium Beautiful ni tak kira usia. Semua peringkat umur boleh pakai. Laki pompuan pun boleh je sarung. Tak kisah la anak dara ke, mak dara ke, pak dara ke, asalkan kita ada pinggang, memang boleh sarung Premium Beautiful. Korset paling selesa dan paling menjaga posture badan manusia. Especially untuk yang ada masalah Slip Disc dan Scoliosis, anda lagi digalakkan untuk pakai Premium Beautiful. Tak pakai full set pun, anda boleh pakai bengkung dia je. Confirm selesa. Confirm rasa bahagia je bila posture badan lain dari biasa.

Untuk mak yang dah beranak satu atau beranak pinak, sal sarankan pakai bengkung Premium Beautiful ni untuk hilangkan sakit belakang. Tak kira la kita bersalin normal atau ceaser, sakit belakang mesti ada punya. Bila pakai bengkung Premium Beautiful, sure sedap je rasa badan. Rasa macam di urut-urut atas kerusi Ogawa.








Bila pakai waist nipper Premium Beautiful, dah la pinggang tak sakit. Jadi makin ramping pulak tu. Ramping tau. Bukan keremping. Cantik macam pinggang Che Ta tu.



Badan pun jadi ringan. Tu yang berjalan lajuuuu je. Lagi laju bila dapat berjalan dalam shopping mall kan. Tak rasa penat langsung.


Ni hasil larian atas treadmill selama 30 minit. Fun run je. Tapi peluh macam empangan pecah.


Ni yang paling mencabar ni. Bila kedai kek paling sedap ada berhampiram dengan kawasan gym. Tapi alhamdulillah kami berjaya control selera makan. Satu slice kek Chocolate Moist Secret Recipe tu, kami share 3 orang makan. Terkulat-kulat je rasa. Sal tanya Damia ngan Danisha, nak tambah lagi tak? Diorang kata tak nak. Nak makan buat rasa je.

Bagusnya. Sejuk perut mama mengandung.

Kepentingan workout ni bergantung pada keperluan individu. Macam kami, kami tak konsisten pun workout sebenarnya. Sedangkan kalau diikutkan, sebaiknya kena workout at least 3 kali seminggu. 

Bagusnya bersenam ni, dia bantu detox badan melalui peluh. Bila badan kerap berpeluh, penyakit kronik susah nak hinggap. Tapi kena make sure, makan nak kena jaga. Sebab pemakanan tu yang mainkan peranan paling utama untuk buatkan badan kita sihat dan cergas.