Wednesday, February 10, 2016

Bersalin Operate ke, Bersalin Normal ke Tetap Boleh Cantik Dengan Premium Beautiful







Geng mama anak tiga yang tegar pakai PB...Ringan kepala nak fikir kaedah nak jaga badan sejak PB jadi best friend kami...


Sorang bersalin operate...

Sorang lagi bersalin normal...


Mean PB memang confirm berkesan untuk bagi shape badan ideal tak kira la kita bersalin normal atau ceaser sekalipun...Asalkan pakai PB hari-hari... Ingat tau pakai hari-hari sebab kalau pakai sekali simpan dalam lemari memang tak berapa nak jadi ��


PB tu apa?

PB tu Premium Beautiful Corset.  Baju dalam yang in shaa Allah sangat berkesan sebagai alternatif kesihatan dan sekaligus mencantikkan empunya badan.


#PremiumBeautiful

#MotherOfThree

www.salleharoslan.com

Friday, February 5, 2016

Dolomite Double Diamond Seminar 2016

Date : 31 January 2016 (Sunday)
Venue : The Club, Bukit Utama.
Aktiviti : Double Diamond Seminar 2016
Theme : Royal Blue


 
Bila dah bertahun pakai Premium Beautiful ni, confident level tu memang more than 100% and feel nak pose ala-ala model tu memang tak boleh dielakkan dah ;)

Be Humble in your confidence yet courageous in your character.

OOTD hari ni:
Dress Royal Blue : Arma Couture
Metal Belt : Rina Salleh Clothing
Necklace : Aznur Nu Sentral

Betul kata mentor-mentor yang business ni makin lama menyeronokkan. Seronok sangat bila kita boleh berjaya ramai- ramai. Baru rasa kepuasan hidup bila in the same time ada peluang untuk bantu tambah nilai hidup orang lain.

 With my kak Long in Business, CDM Izyan Liyana.

Kami sampai The Club Bukit Utama ni dari pukul 8 pagi tadi. Nak duduk depan punya pasal. Padahal ni adalah Double Diamond Seminar tapi CDM pulak yang lebih excited. Hehee... Bila dah gila ilmu memang macam ni la gaya dia, rasa tak selesa bila tak datang awal. 

Balik dari Perak malam tadi terus riki tempat ni sebab tak nak sesat esok pagi walaupun ada waze kan. Preparation tu penting, tak kisah la berkorban masa, tenaga dan wang sikit pun sebab nak dapat lebih besar perlu sanggup korbankan yang kecik dulu.


 This is my lovely protege. Ex HR Manager di salah sebuah company besar dunia. Saf pun antara yang sangat menjaga masa. Demi masa sesungguhnya manusia kerugian. Dan Saf ni antara Premium Beautiful Expert terbaik dalam syarikat. Cash Buyer PB Saf memang non stop. 


Anak-anak memang happy dengan business mama. Diorang boleh follow ke mana aje mama ayah pergi sampaikan pagi-pagi terus bangun dan hantar mama ke The Club ni padahal enjoy balik Perak semalam tak habis lagi.


Kiss untuk mama before masuk ke dewan seminar The Club. Sambil mama berseminar boleh la anak-anak enjoy the pool.

Habis basah kain mama :)


Alhamdulillah dapat la jugak seat tiga dari depan. Bila duduk dalam zone fighter ni semangat dia memang membara luar biasa hebat. Walau dah CDM tapi sal rasa seminar kali ni macam sal baru je lagi SM nak melangkah ke atas. Indahnya business ni bila makin hari makin sabar dalam usaha nak menjadi. Bila dah jadi confirm rasa puas hati dan nak buat lebih lagi untuk pastikan Rakan Kongsi juga jadi.



Ya Allah gambar ni sal paling suka!
Mereka bertiga ni merupakan mentor jutawan humble yang sentiasa memberi sokongan terbaik dari sal mula dengan zero hingga sekarang. Walau pangkat dah sama dengan mereka tapi perasaan kerdil tetap ada. Kerdil kerana walau mereka punyai income cecah juta ringgit setiap dua bulan, tapi sikap mereka sangat positif dan bila berdampingan dengan mereka buatkan sal rasa sesuatu yang turut positif.

 Mereka hebat. Mereka cekal. Mereka kuat untuk pastikan protege mereka pun sama-sama kuat. Mereka adalah mentor kejayaan sal dari dulu hingga sekarang. Allah jodohkan kami bersebab. Allah kekalkan sal bersama mereka jugak bersebab. Asbab mentor-mentor ini lah sal merasa perubahan hidup 360 darjah berbeza dari dulu.

Terima kasih CDM Salha zain dan pasangan CDM Al-Faath.
Dan terima kasih CDM Hajjah Siti Rohana dan pasagan CDM Haji Azlan Deraman.


 Teruja! Tu je boleh cakap. Sikap dan keperibadian CDM Kak Ana akan sal contohi untuk diwarisi pada protege yang lain. 

 CDM Kak Ana bersama pewaris sales dua juta dari team sal. Dari zero tak mustahil kita boleh jadi pro bila ilmu, bertindak, rujuk sentiasa di tanam dalam diri. Dalam Buisness ni kami cukup bertuah kerana yang membimbing kami ada jutawan dermawan sendiri.


Break time. Kami breakfast pukul 1. Hehee luar biasa kan. Menuntut ilmu sampai tak perasaan dah masuk petang. Ni adalah power couple dari team sal. Kalau dulu husband adalah penghalang, tapi sekarang alhamdulillah husband pulak yang banyak mainkan peranan dalam memastikan mereka suami isteri terus maju ke depan.


Go go go Saf and Ana. Mereka ni bakal mewarisi sales 2,000,000 CDM Salha dan CDM Salleha.
Simple je business ni, tiru je gerak kerja mentor-mentor yang dah terbukti berjaya.


Uol pernah makan tak kat Restoren Nasi Padang SARI RATU PRIMA?

Haa ni la owner Sari Ratu yang memiliki lebih dari 10 cawangan restoren di Malaysia tu. Hebatkan business ni sampaikan CEO pun ambil peluang untuk berniaga. Bila anak jutawan pun nampak peluang business ni memang boleh menjadi-jadi, mean ada something la yang memang orang lain pun perlu grab peluang yang ada dalam business ni. Lynn Dato' Shukor antara protege dalam Top Leaders Circle yang bakal bergelar CDM 2016.


Selesai seminar. Masa ni baru lepas cibuk Muhammad Danish Shafiq yang baru siapkan projek dalam pampers dia...Hehee..Walau apa pun kerjaya hebat kita, tugasan menguruskan anak tetap dilakukan. Huhuu tu yang basah baju bila bakal CDM Farhana ajak bergambar.


Tlc will rock the stage untuk MUT 2016 kali ni. Pewaris 2 juta yang bakal dilahirkan untuk MU24 In shaa Allah pasti menjadi kenyataan.


Antara ciri orang berjaya:

Dia boleh Habiskan apa yang dimulakan. 
Apa saja yang dimulakan. 
Apa yang dikatakan. 
Apa yang dia commit.
Pasti akan habis.

Walaupun di tengah-tengah proses tu sukar, renyah, dan tak suka buat tapi dia pasti akan Habiskan.


Alhamdulillah...Sayang anak tinggal tinggal kan. Tapi rasa nya dulu masa tak de duit, masa sibuk kerja pejabat hari hari kena tinggal kot. Dah la kena tinggal, segala impian diorang pun tak mampu mama ayah nak tunaikan.

 Bila bersabar di peringkat awal dalam berniaga ni, di penghujung nye adalah kemanisan yang tak terungkap dengan kata-kata. Hanya yang dah melalui kesukaran sebelum kemanisan je yang akan faham kepuasan bila kita dapat melihat anak  membesar depan mata dengan kewangan yang stabil.





Thursday, February 4, 2016

Promosi Bio Seleza Pad Hingga March 2016


Berita baik untuk anda yang tercari-cari solution untuk kurangkan masalah keputihan, kegatalan, bau kurang selesa di bahagian miss V...Memandangkan permintaan terhadap Bio Seleza ni sangat di luar jangkaan, especially sejak diviralkan di social media kerana kebaikkan luar biasa hebat yang ada pada Bio Seleza ni, maka untuk bulan February dan March 2016 ni sal akan buat promosi Bio Seleza sekiranya anda mendaftar sebagai ahli.

Dah alang-alang pad dah jadi satu keperluan kita, apa kata sign up je terus untuk dapatkan harga istimewa bila daftar sebagai ahli. Bonus bulanan pun boleh dapat bila sign up sebagai ahli sambil menggunakan Bio Seleza ni.

Untuk anda yang teringin nak berniaga dengan modal yang minima, jom sal share kan bagaimana dengan pakai Bio Seleza aje pun boleh jana pendapatan melebihi gaji kerja hakiki kita. In shaa Allah jezeki untuk anda generate at least RM500-RM5,000 sebulan confirm ada bila niat untuk berniaga dan berjaya dalam perniagaan tu dah mula ada.

Contact sal segera untuk special promo Bio Seleza ni.

Salleha Roslan
011-1631 1641

Wednesday, February 3, 2016

Danisha Little Ihtifal 2015 at Wisma PKPS Shah Alam

Bawah ni link tahun lepas punya Litle Ihtifal:

Date : 15 November 2015 (Sunday)
Venue :Dewan Orkid Wisma PKPS, Shah Alam
Aktiviti : Genius Aulad Little Ihtifal and Showcase
STORIES FROM THE SEA.
Alhamdulillah kali ni sampai Little Ihtifal awal sangat.Nak parking pun senang. 

Registration.

Muhammad terbalik la muka spiderman tu.

Hahaa baru la betul muka spiderman tu.

Photobooth Genius Aulad tahun ni.

After registration terus masuk dewan orkid Wisma PKPS. Kononnya nak cop tempat paling depan. Tapi tak dapat. Huhuu. Jangan berangan ye Puan Salleha sebab ramai lagi yang sampai awal dari awak :D


Hehee Kenapa la Muhammad Danish Shafiq tu suka sangat buat memek muka comel bila amik gambar. Sambil duduk menunggu majlis dimulakan, kami breakfast je apa yang ada dalam goodie bag yang disediakan oleh Genius Aulad. Dalam bag kuning Genius Aulad tu ada air mineral dan roti. Alhamdulillah boleh la buat jadi alas perut sebelum dapat makan makanan berat.


 Pack sangat dewan sebab Genius Aulad dua cawangan sekali bergabung. Genius Aulad Saujana Utama dan Genius Aulad Shah Alam.

Alhamdulillah besar dengan sihat dan kuat anak mama sorang ni. Mama sayang adik sangat-sangat. Semoga Nur Danisha Shafiqa Binti Halmie terus membesar menjadi muslimah yang solehah yang berjaya di dunia dan cemerlang keputusan akhirat.


Cantik adik senyum macam tu. Mama dapat bayangkan nanti adik masuk Universiti pun adik pasti akan berjaya berbaris untuk anugerah cemerlang.

Congratulation Nur Danisha Shafiqa Binti Halmie. Alhamdulillah mama happy for u. Thank you semua tenaga pengajar Genius Aulad Bandar Sri Damansara dan Genius Aulad Saujana Utama kerana kesabaran anda dalam mendidik Danisha sejak dua tahun lepas. Danisha sekolah kat Genius Aulad Bandar Sri Damansara dari January 2014 sampai la Julai 2014. Tu pun tukar branch sebab mama dah berenti keje. Pencen awal. Tak mau ngadap jem dah pagi-pagi nak hantar adik pergi sekolah. After mama fulltime dah jadi housewife, tu yang adik tukar ke Genius Aulad Saujana Utama.


 Muhammad Danish Shafiq ni mana la boleh duduk lama-lama kat sesuatu kawasan. Ada je kawasan lain yang dia nak teroka. Duduk dalam dewan sekejap je dia behave. Lepas tu habis panjat kerusi sana, lari depan lari belakang. Lastly bawa keluar dewan and lepak kat big screen depan dewan je. Biar dia lari kat luar ni je senang tak ganggu audience lain yang nak enjoy tengok showcase.

 Yang ni memang kelakar sangat. Boleh Muhammad terus tutup telinga dan tertidur sampai showcase habis. Kisah dia bila dia dengar persembahan kakak abang yang kat dalam dewan tu nyanyi terjerit-jerit. 

Muhammad ni takut sikit dengar bunyi kuat-kuat. Bila suara budak-budak dah terjerit-jerit tu ditambah dengan volume speaker yang kuat, terus Muhammad baring dan tido lena kat sini jugak.Hhahaa.


 Turn Class Danisha buat show. 6 Andalus buat performance. Adik kena jadi Octopus masa ni.


After showcase settle terus bawa Danisha keluar bilik persalinan dan terus lunch kat DEMC je senang. Sometimes bila pergi area Shah Alam memang sal prefer makan kat Teh Tarik Place dalam DEMC ni sebab lengang. Nak parking pun senang je coz valet parking always available.


Muhammad pun nak jugak minum teh tarik. Tapi dia minum sikit je. Buat syarat basah tekak je. Hehee. Lagi satu bila makan kat sini service cepat dan bila budak-budak nak berlari pun lantak la sebab kawasan lengang dan luas.



 Mama suruh lunch tapi diorang order menu breakfast :D

Mama tak teringat nak belikan bunga untuk adik tadi. So memandangkan kat DEMC ni ada kedai bunga so mama beli bagi adik. Then Kakak Damia pun buat muka nak jugak bunga yang sama. Tapi mama tak beli la. Beli buat happy happy je.


Suka la tu dapat flowers. Walupun daisy :D

Cantik dia balut bunga ni.
So kalau uol ada tercari-cari florist kat Shah Alam ni maybe boleh jugak beli kat dalam DEMC ni. 


Lama jugak bunga Daisy ni tahan ye. Rasanya masa gambar ni sal amik, bunga ni dah duduk dalam kereta dah masuk hari ke-4


Cuaca terik. 
Wisma PKPS tu rupanye betul-betul depan DEMC je. Tu yang malas nak fikir panjang nak makan kat mana, then terus decide stop depan DEMC dan makan kat sini je la senang. Budak-budak nak order makanan diorang pun senang.


Lepas makan terus sambung perjalanan ke Johor Bahru.
Tak sabar nak jumpa orang Johor.


Danisha and Damia dah sedap tido kat belakang lepas kenyang makan. Danish je take time sikit nak lena.


Bawah ni link entry masa sal sampai di Johor Bahru. Pergi JB nye bulan sebelas tapi bulan dua baru berpeluang update entry :)