Sunday, July 31, 2016

Premium Beautiful Expert Raya 2016

It is not how much we have, but how much we enjoy.That makes happiness.

Sebelum kita sumbat perut kita dengan macam-macam makanan berlemak dan berminyak yang boleh mengundang pada kemerosotan kesihatan, better find something yang sangat membantu menguraikan segala minyak berlebihan dalam badan. Sal pilih FAT SHOOTER terbaik ni. Celgynic Gold nama dia. Rasa celgynic ni tak de rasa pun. Telan 4-6 biji macam tu je. 

Untuk detail tentang kebaikkan dan kelebihan CELGYNIC GOLD aka PENCUCI KOLESTROL ni, uol boleh ke link ni:


Tahun ni raya dengan ex-boyfriend lagi.
Both of us pakai baju cantik tahun lepas. Baju sal tu dari JOVIAN MANDAGIE Shah Alam Store. Beli last year RM500 je. So this year pun pakai baju yang sama. Sal suka baju Jovian yang ni sebab kain dia tak senang kedut dan cutting dia sesedap rasa. Cuma kali ni sal tambah dengan shawl color contra sket untuk cover part badan yang sewajibnya ditutup. Hakak insaf in shaa Allah. Huhu.

Baju husband pulak dari OMAR ALI. Price Omar Ali baju melayu ni dalam RM250+... Last year baju raya banyak. So this year tak gian sangat nak shopping baju sendiri. Kami lebihkan pada anak-anak. Lagipun sal still ada baju yang tak terpakai lagi.
























  
Satu syawal 2016

Beraya sekitar Kepong, Kuala Lumpur sahaja.

OOTD
Baju Ayah dari Omar Ali
Baju Mama dari Jovian Mandagie
Baju Damia Danisha dari butik Adelea n Friends SACC Mall Shah Alam
Baju Muhammad Danish Shafiq dari pasaraya Karnival Saujana Utama.

Tuesday, July 5, 2016

Menjelang Syawal 2016

Memang lumrah zaman kekanak kan. Selagi tak raya selagi tu la diorang dok try pakai baju raya. Kita dulu pun kekecik macam ni la jugak. Jangan nak tipu la kan...Hehee.

Baju kurung moden purple ni sal beli kat SACC Mall Shah Alam yang depan PKNS tu. Beli awal ramadhan kat butik jual baju budak. Nama butik ni AdeleaNFriends. Ni link Facebook dia Adelea & Friends... Kot-kot la uol nak cari baju anak-anak untuk raya haji nanti ke kan. So boleh la try ke Adelea and friends ni untuk dapatkan size baju kurung modern, dress and jubah kanak-kanak yang confirm gojes meletop untuk anak dara uol yang range umur dari 1 hingga 12 tahun. Range harga baju kat sini dari RM100 ke RM169 kalau tak silap.


Purple is awesome.
Seronok pulak dia nak jadi part of the flatlay.
Tahun lepas 1st day raya pun purple jugak. Tak tau la nape sal suka sangat color purple lembut camni. Rasa ayu la konon kalau pakai baju color pastel cam ni. Tahun ni baju melayu Muhammad Danish Shafiq mama beli kat kedai baju biasa je. Biar baju beli kedai biasa asalkan mode rasa tetap luar biasa ye Muhammad. Baju Muhammad tu harga dia cuba teka????

 RM16.90 je uol. Nyesal pulak rasa last year terbazir beli baju-baju melayu Muhammad kat Omar Ali. Omar Ali sehelai je dah RM129... Kat kedai baju ni bari 16.90. So better lagi beli yang lebih jimat sebab baju budak ni bukan boleh pakai lama pun. Sampin dia je baru RM6.90 bak hang. Tahun depan confirm badan dia besar dah. Zaman GST and penuh korupsi ni semua orang yang income 5 angka pun nak kena pandai berbelanja sebab kalau dulu 20,000 tu memang kaya dah. Tapi zaman Janji di capati ni 20,000 tu dah macam 2,000 je nilai dia. 







Heehee muka bosan Damia dan Danisha tengok Muhammad tak nak share tengok ipad. Tidooooo esok nak beraya.

Top Leaders Circle mengucapkan SELAMAT HARI RAYA

video

#TLCFamilyRaya
#TopLeadersCircle

Menjelang Syawal 2016

Memang lumrah zaman kekanak kan. Selagi tak raya selagi tu la diorang dok try pakai baju raya. Kita dulu pun kekecik macam ni la jugak. Jangan nak tipu la kan...Hehee.

Baju kurung moden purple ni sal beli kat SACC Mall Shah Alam yang depan PKNS tu. Beli awal ramadhan kat butik jual baju budak. Nama butik ni AdeleaNFriends. Ni link Facebook dia Adelea & Friends... Kot-kot la uol nak cari baju anak-anak untuk raya haji nanti ke kan. So boleh la try ke Adelea and friends ni untuk dapatkan size baju kurung modern, dress and jubah kanak-kanak yang confirm gojes meletop untuk anak dara uol yang range umur dari 1 hingga 12 tahun. Range harga baju kat sini dari RM100 ke RM169 kalau tak silap.


Purple is awesome.
Seronok pulak dia nak jadi part of the flatlay.
Tahun lepas 1st day raya pun purple jugak. Tak tau la nape sal suka sangat color purple lembut camni. Rasa ayu la konon kalau pakai baju color pastel cam ni. Tahun ni baju melayu Muhammad Danish Shafiq mama beli kat kedai baju biasa je. Biar baju beli kedai biasa asalkan mode rasa tetap luar biasa ye Muhammad. Baju Muhammad tu harga dia cuba teka????

 RM16.90 je uol. Nyesal pulak rasa last year terbazir beli baju-baju melayu Muhammad kat Omar Ali. Omar Ali sehelai je dah RM129... Kat kedai baju ni bari 16.90. So better lagi beli yang lebih jimat sebab baju budak ni bukan boleh pakai lama pun. Sampin dia je baru RM6.90 bak hang. Tahun depan confirm badan dia besar dah. Zaman GST and penuh korupsi ni semua orang yang income 5 angka pun nak kena pandai berbelanja sebab kalau dulu 20,000 tu memang kaya dah. Tapi zaman Janji di capati ni 20,000 tu dah macam 2,000 je nilai dia. 







Heehee muka bosan Damia dan Danisha tengok Muhammad tak nak share tengok ipad. Tidooooo esok nak beraya.

Monday, July 4, 2016

Premium Beautiful Expert Iftar at The Majestic Hotel




Premium Beautiful Expert with the genius kids in pastel color.

Alhamdulillah dapat invitation untuk Iftar with Top Leaders Circle di The Majestic Hotel Kuala Lumpur.

Teaser sikit baju pastel untuk Tlc Majestic Iftar ni.


Seeing my kids happy is one of the best feeling in the world.


Outfit Of The Day 
New collection from Zawara. 
Fedora salmon dress.
Shawl from Minaz.
Make up sendiri je ;)




 Sporting sangat Damia Danisha Danish ni bila ajak bergambar ;)

 Cantik sangat The Majestic Hotel KL ni. Rasanya amik la gambar kat mana pun memang automatically gambar jadi cantik.










 Tulang belakang terbaik kami sekelurga.


 Nak berjaya dan bahagia, biasakan diri untuk duduk dalam kumpulan yang sama frekuensi nya. Love u TLC Sisters.


 Rakan sepejuangan. 
CDM Nur Fadzliah, CDM Izyan Liyana, CDM Salleha Roslan.

We was born to be awesome not perfect ;)

 Dah macam rumah sendiri dah kan.

 Success is journey not a destination.

 CDM Salleha Roslan with soon to be CDM, Nurul Hidayah Ayub.

Success in life is not about luck. It is about managed thoughts, focused attention and deliberate actions.

With TLC Master Trainers.





What you think of yourself is much important than what people think of you.

Private room for us.
Untuk uol yang nak tau rate berbuka puasa di The Majestic Hotel Kuala Lumpur ni, jom sal share kan sikit info. Kat sini rate harga dalam RM115 je. And Kids RM60. Sesekali nak belanja family makan kat sini apa salahnya kan. Kita happykan orang in shaa Allah dengan kita sekali akan rasa happy.


Menu buffet kat Majestic Hotel ni memang banyak sangat. Boleh dikatakan semua ada. Sal suka minum teh tarik dia. Rasanya adalah dalam 4 cawan jugak habis. And also the satay n nasi dagang. Punya la banyak sangat makanan sampai tak semua makanan pun sal amik rasa. Just focus makan kat makanan yang amik masa mula-mula berbuka puasa je.


Comel je peminat tegar satay kat belakang tu. Memang kalau buka puasa kat luar, satay la yang Muhammad cari.

Mama dapat duduk meja VIP.

Damia Danisha duduk semeja dengan my team from Pahang. Hebat mereka ni. Rising star yang tak pernah berkira masa tenaga dan wang ringgit untuk berjaya ke puncak jaya. Caya lah DSM Nuzul dan Pasangan DSM Zakiah Kamarudin. Dan lagi idua tu oun dari pahang jugak. Anak dara berijiwa besar, SSM Linda dan SM Fifi.







Berselera Muhammad Danish Shafiq dapat makan sebelah multimillionaire mentor CDC Haji Azlan Deraman.

Iftar Buffet Ramadhan at The Majestic Hotel KL

Ulam-ulam budu ikan masin semua ada kat The Majestic Hotel ni.

Laksa

Satay The Majestic Hotel ni sedap.

Ni area Kambing Golek dan Ikan Bakar

ABC and Ice cream

Speech from CDM Al-Faath

Speech from CDM Salha

Speech from CDM Haji Azlan Deraman

TLC Family Raya 2016

Moment yang tak boleh dilepaskan bila mentor jutawan dermawan ni ada di sesuatu event exclusive.



 With Mrs CEO. 
DDM Lynn Dato Shukor. Cute nye hero kat sebelah tu.

 With mother of two. Dulu nye Exceutive syarikat terkemuka. Sekarang dah tukar kerjaya masuk club surirumah jana 5 angka.

Power Couple, Nuzul and Kiki. Fighter Pantai Timur.

 Power couple DDM Farhana and Zulhilmi Ali.

With my lovely mentor CDM Salha Zain. Weol memang selalu terpakai baju color yang sama. 


video


video



video




video



video



video