Wednesday, December 17, 2014

Kejayaan besar bermula dengan kejayaan kecil

Alhamdulillah sebulan dah officially sal bergelar Crown Diamond Manager dalam business ni.

Permulaan dulu sal hanya melihat kejayaan orang lain.
Namun kejayaan mereka sal jadikan pembakar semangat untuk sal bergerak ke arah kejayaan yang mereka kecapi. Dan Alhamdulillah berkat usaha, dorongan dan kerjasama yang tak pernah putus dari mentor-mentor, keluarga, suami, sahabat dan dengan izin Allah satu persatu tangga kejayaan sal mula jejaki.



 Penghujung 2011 sal hanya datang bergambar dan meraikan kejayaan mentor sal sendiri iaitu CDM Kak Salha Zain yang diraikan sebagai Crown Diamond Manager yang baru untuk tahun tersebut.

Sal jadikan kenangan di majlis Ulangtahun ke 19 tersebut sebagai insiprasi dan pembakar semangat untuk sal pun akan capai apa yang CDM Salha dah capai.














Tuesday, December 9, 2014

Majlis Aqiqah New Born Baby CDM Salha Zain

Alhamdulillah berkesempatan menghadiri majlis Aqiqah baby baru CDM Salha Zain dan CDM Al-faath di Mutiara Gombak pada 29 November yang lalu. Hari ni juga merupakan hari closing buat semua usahawan jadi memang agak terkejar sedikit dengan urusan punch barang di stokis. Walau bagaimanapun alhamdulillah kerana berkesempatan untuk sama-sama meraikan majlis Aqiqah di sini.


Ya Allah our multimillionaire mentor CDM Haji Azlan Deraman turut hadir sama ke majlis aqiqah ni dalam keadaan yang sangat bersederhana. i salute u master sifu. Very humble walau dah lama bergelar jutawan dan industri business networking ni.



Bertuah Muhammad Al-Fateh bila rambut di gunting oleh CDM Haji Azlan Deraman sambil di gendong tenang oleh ayah nya CDM Al-Faath Al-Ayubbi.


Haji muda yang berjubah putih tu nampak je dalam gambar ni macam cool kan?
Tapi di situasi sebenarnye, beliau merupakan penghangat suasana. Habis selurih surau dia kerjakan.Hahahha ya Allah bertabah la wahai mama dan ayah. Anak lelaki punya lasak memang lain dari lasak kakak-kakak. At least yang kakak-kakak tu bila kena tegur diorang duduk diam jugak la dan mudah dengar cakap. Tapi kalau Muhammad Danish Shafiq ni, kita tegur dia, dia lagi happy tergelak-gelak bila tengok mama marah. ;)


Tak boleh duduk lama kat surau tu. Kalau lama duduk kat surau tu alamatnya habis la surau tu diriuh rendahkan dengan ragam kreatif Muhammad Danish Shafiq. So, once Safriza sampai je ke surau, terus follow Saf and Aida Rashid ke rumah my mentor.


Best nye dapat tengok baby.
Semoga Muhammad Al-Fateh memebesar menjadi anak yang soleh.


Dan semoga dua anak dara yang bergambar dengan sal ni cepat-cepat ditemukan jodoh dengan mereka yang soleh.


Kenangan sebelum mengakhiri sesi ukhwah kami.
Seronok sangat sesekali dapat berkumpul dalam suasana macam ni.


Habis licin kambing kuzi kami kerjakan.
Sedap sangat-sangat kambing kuzi yang di jamu kepada kami ni.


Tak toleh kiri kanan dah.

Bentuk Badan Cantik Sebelum dan Selepas Berkahwin bila amalkan Premium Beautiful


Semua wanita impikan bentuk badan yang langsing menarik dari sebelum berkahwin kan?
Sama la jugak macam adik cantik yang berjaya ramping dalam masa tak sampai lima minit lepas sarung premium beautiful corset.

Anda perlu faham yang harga Premium Beautiful bukan nye mahal, tapi Premium Beautiful tinggi harganya kerana tinggi kesan kebaikkannye. Just imagine, dalam masa 5 minit kita dah boleh dapat bentuk badan idaman tanpa kesakitan.

Untuk mencuba Premium Beautifu secara PERCUMA, boleh segera hubungi #PremiumBeautifulExpert untuk keterangan lanjut. Jangan risau, tiada paksaan untuk membeli superbrand product ni kerana apa yang sal mahukan hanyalah anda faham mengenai betapa perlunye penjagaan badan luar dan dalam.


SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641





Terpaksa hilang inchi lepas 5 Minit sarung Premium Beautiful


Teruja adik ni bila tak sampai lima minit pinggang beliau terpaksa hilang inci.
Punya la hebat hasil kerja yang Premium Beautiful lakukan pada si pemakai.
Kesan ramping terus dapat tak sampai 5 minit pb corset tersarung di badan.

Tanpa sakit dan tanpa kesan sampingan yang merbahaya pada tubuh badan.
70% di reka khas untuk membantu memberi kesan kesihatan yang baik.
30% melahirkan kecantikkan semulajadi.
dan 100% keyakinan yang tinggi bila konsisten pakai premium beautiful hari-hari.



#PREMIUMBEAUTIFULEXPERT
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Tuesday, December 2, 2014

Premium Beautiful membantu untuk kekal cantik di mata suami


Waktu sebelum kawin semua beriya nak jaga badan kan..ada yang sanggup berlapar, lari 10 pusingan tasik, makan sebarangan pil kurus, paling kritikal ada yang sanggup jolok tekak...scary 


Faham... Wanita mengandung, melahirkan, dan menyusukan...tapi kan bagus bila sepanjang hayat dalam perkahwinan tu kita masih ada keinginan yang sama..keinginan untuk sihat dan cantik di mata suami...tak pe la kalau suami yang makin "sihat" pun asalkan kita tetap ada usaha untuk maintain alignment macam zaman awal-awal kahwin dulu 







Dream come true... Austria Hungary tunggu kami datang!




Alhamdulillah...!!!!
Dream come true!!!

Next month confirm akan baring atas salji macam ni..!!! Ya Allah..!!! Tak sabar...memang jakun la kan bila dapat berjalan n berguling atas salji nanti...



Friday, November 28, 2014

Satin Shawl by Kuroongku

Alhamdulillah Thank you very much kuroongku !!!

Hari ni sal received tiga shawl exclusive dari Kuroongku.
Ni dinamakan rezeki bilamana baru je pagi tadi masa berjalan kat Shah Alam sal tercari-cari SATIN SHAWL yang high quality untuk dijadikan new collection shawl terbaru.

Dan sampai-sampai je kat rumah MIL, ada satu bungkusan dari Kuroongku. Wowwwwww!!!! Tu first impression bila buka bungkusan pos laju petang tadi. Sebab memang sal nak sangat satin shawl n tadi pun memang tak jumpa satin shawl yang sal berkenan.

Uol yang nak tengok koleksi terbaru shawl yang berkualiti boleh click link website ni:


Thanks buat owner Kuroongku Shurul Baidura yang sangat pemurah. Macam tau-tau je sal memang nak color ni semua. ;D

Thanks shu sebab sudi bagi sal cuba latest collection shawl dari Kuroongku.




Uol juga boleh ke ruangan instagram @Kuroongku untuk dapatkan update terkini shawl-shawl made by this online butik.



Gliter shawl. Cantik. 

 Ni antara color menarik yang ada untuk collection royal satin shawl dari Kuroongku.

#royalsatin ni yang sal suka adalah dia boleh dikategorikan panjang.
Tunggu my OOTD with this satin shawl ye ;)


Saja je share video cara pakai shawl ni ;)



Jangan lupa singgah link ni untuk shawl cantik, berkualiti dan paling penting sesuai mengikut bajet anda. For me range price shawl dari Kuroongku ni memang agak murah dan berkualiti.









Promosi Terkini BBPlus Collagen

Kelebihan BB Plus Collagen ni bila di ambil di waktu second trimester mengandung, ia sangat membantu mengurangkan kerak badan yang sering dialami ibu-ibu hamil terutama di bahagian leher, ketiak dan celah kangkng..huhuu (straight to the point)

Mean, bila mula amalkan bbplus di waktu hamil, kulit ibu yang pregnant akan maintain cerah pinky pink gitu, menghakis sel kulit mati di seluruh badan, dan paling best bila kesan kebaikan bbplus collagen ni baby dalam kandungan pun akan dapat sekali.

In shaa Allah BBPLUS COLLAGEN SELAMAT untuk ibu hamil dan menyusukan bayi. Kerana BBPlus Collagen high in vitamin c yang membantu memberi kesan cantik pada kulit ibu dan bayi.


My kids pun suka BB Plus Collagen ni.
Usually bila nak minum bbplus je sal kena sorok-sorok sebab nanti diorang pun suruh bancuh sorang satu sachet untuk diorg minum ;)

 My own testimoni.
Gambar ni di ambil masa panas terik di Gold Coast Australia.
BB Plus amat membantu kulit wajah dari "SUNBURN" yang kritikal bila kita kerap terdedah dengan cahaya panas dan bahang di tepian laut.


Testimoni Puan Hartini selepas mengamalkan BB Plus Collagen.
BB Plus membantu mencerahkan kulit dari dalam tanpa kesan sampingan dan hakisan pada struktur kulit.


Ni adalah info bagaimana BB Plus Collagen bertindak untuk tubuh badan anda.
 Ia:
Memulih
Membina
Memperbaharui
sel-sel kolagen baru dalam tubuh badan kita.

Cara nak minum BBPlus Collagen:
Sal suka minum lepas dinner atau sebelum tidur sebab sel-sel badan biasanya aktif terbina bila kita sedang merehatkan diri di waktu tidur.



Harga promosi istimewa untuk 30 Pembeli BB PLUS COLLAGEN terawal
#BBPlusCollagen

SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641


Wednesday, November 26, 2014

Renew Passport for me. And new paspport for husband and kids.

24 November 2015. Monday.
Jalan Duta, Kementerian Dalam Negeri Kuala Lumpur.



Hari ni hari buat passport seMalaysia agaknye sebab penuh nye umat manusia dalam bangunan ni. Antara reason ramai orang yang ke jalan duta ni hari ni adalah, hari ni bermulanya school holiday!

Yeayyyyyy...jom anak-anak..sambil bercuti sambil follow mama untuk urusan business.
Sempena Top Leaders Circle akan ada event untuk Grand Award pertama di Singapore, jadi preparation untuk passport wajib di buat.


Pagi-pagi dah bertapa kat sini.
And ootd hari ni Damia tanya "kenapa mama pakai pink..kan kakak n adik pakai biru" huhuuu..Ok mama tak banyak baju biru la kakak. Danish dah ala-ala KPOP dah dengan style seluar ketat n rambut gerbang dia tu.


Lama jugak la sampai ke petang kami berkampung dalan pejabat imigresen jalan duta ni. Kiranya sempat la makan, minum, buanga apa yang perlu dan Danish sempat tido lena dalam bilik persalinan yang ada di sediakan di pejabat imingresen ni. So buat ibu-ibu yang menyusu, tempat untuk anda menyusukan bayi anda dengan penuh selesa ada disediakan di dalam bangunan ni ;)


Bila dah lama sangat menunggu memang danish akan mula cari idea baru untuk   menyakat kakak-kakak nye ;)


Ni muka masing-masing bila kena marah.
Heheheheheh tergelak mama tak jadi marah bila diorang suka buat muka comel setiap kali mama jegil mata tanda marah..hahahhahahah.

PROCEDURE UNTUK BUAT PASSPORT SEKARANG...
Untuk yang first time nak buat passport Malaysia untuk ke luar negara, tugas uol hanya standby photostat IC je.

Untuk yang nak renew passport, perlu bawa passport lama.

Tak perlu bawa gambar dah macam dulu-dulu tu. Sebab sekarang semua gambar memang akan di ambil betul-betul depan kaunter imigresen tu jugak. Maknanye, tunggu nombor giliran kita di panggil, bagi ic, kemudian pegawai imigresen akan suruh uol standby menghadap kamera yang ada di setiap kaunter passport. Senang kan ;)

Tapi pastikan pakai color yang terang la untuk bergambar. Kalau tak selamat la untuk pakai shawl empat segi yang disediakan kat situ..huhuu...sal la tu...ingatkan pakai color pink light tu dah ok dah..sekali bila kat counter imigresen tu pegawai imigresen suruh pakai tudung empat segi color hitam. So maknanya kat sini, uol perlu pakai warna striking. warna-warna garang atau warna hitam la senang cerita ;)

Dan passport akan terus siap dalam masa sejam.
Sekiranya anda sampai ke imigresen Jalan Duta dalam pukul 2.30 Ke atas, berkemungkinan besar keeseokan harinya la baru datang balik untuk collect passport.


Lepas berejam bersila panggung di jalan duta untuk sampai turn buat passport, kami sekeluarga anak beranak ke the curve pulak untuk sambung makan makanan tengahri yang sekadar alas perut di imigresen jalan duta tadi. Kantin kat sana penuh sangat tadi sampai tak dapat nak pilih makanan yang kena dengan tekak. so kat imigresne tadi weol just makan bakso n waffle je.

Jadi demi memenuhi permintaan Damia yang nak sangat makan pizza hut so ayah approve request dia.


Itu lah anak bujang saya ;)


Bersungguh makan.


Kalau boleh mangkuk tu pun Muhammad Danish Shafiq nak telan.


Puas hati. Licin Mushroom soup Danish makan.


After makan sementara tunggu ayah siap solat jom lepaskan geram kat playground yang baru siap dalam the curve ni.

Wahhhhhhhh...best betul cuti sekolah anak-anak mama kali ni ye.
Sebabnye mama pun dah lama bersara dari rutin harian 9 to 6...
So dapatlah spend masa sepanjang cuti ni  tanpa perlu apply cuti atau amik emergency leave untuk luangkan masa bersama anak-anak tersayang.







#PremiumBeautifulExpert
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Personal touch Farhana Ramli for 2015 project

25th November 2014. Tuesday.
Cheras, Kuala Lumpur.

After hantar Damia Danisha and Danish kat rumah Mak Tok, terus gerak ke Jalan Duta untuk collect passport yang dah di buat seharian semalam di imigresen.

Then shoot ke HUKM Cheras untuk amik ubat abah. Coz next week en Halmie tak daat nak temankan abah ke HUKM, so this week amik turn to send abah to Kaunter ubat untuk dapatkan bekalan ubat baru.

Memandangkan pukul 3 Petang dan 5 petang ni sal ada appointment di AEON Maluri, so hubby sent sal dulu kat pintu masuk utama Jusco Maluri ni sebelum dia dan abah balik ke rumah.


Personal touch kali ni lebih kepada strategi dan kepimpinan usahawan kecil molek ni.

Farhana Ramli ni antara premium beautiful agent yang sangat komited pada diri sendiri dan juga kumpulan beliau. Farhana merupakan calon CDM untuk tahun 2015. In shaa Allah melalui plan yang di beri, confirm impian dan matlamat untuk berada di puncak kejayaan pasti akan di genggam.


Nak kata beliau tak de personal problem?
Beliau juga manusia biasa.
Ada suami, ada anak, ada family dan ada kumpulan besar dalam bisnez ni.


Tapi bagaimana beliau mampu capai satu persatu sasaran yang ada dalam perjuangan business ni?
Jawapan dia simple je.
Kecilkan halangan, besarkan impian.
Tak de siapa yang mampu halang kita untuk berjaya bila diri kita sendiri yang kuat menepis semua halangan. 

Dan tak de siapa yang mampu memaksa kita untuk meneruskan perjuangan sekiranya kita sendiri meletak tembok penghalang di setiap keadaan. Kejayaan 99% adalah dari sikap kita sendiri. Audit sendiri sama ada kita kategori beralasan, atau kita dalam kelompok yang berimpian.


Alhamdulillah...
Usahawan cemerlang baru yang bakal bersinar bersama Top Leaders Circle.
Congrats dear!
In shaa Allah dengan kemahuan diri dan bimbingan berterusan dari kami, step by step untuk ke puncak jaya pasti akan tercapai.

Buat business ni memang ada cabaran nye, tapi apa la sangat berkorban dua tahun untuk keselesaan lebih DUA PULUH TAHUN ;)

Business paling kurang risiko.
Kenapa?

Sebab....
Barang jelas depan mata.
Skill power selling diberikan oleh mentor-mentor terbaik.
Skill social media percuma yang boleh didapati bila-bila masa.
Tak tau cakap tak pe, sebab bisnez ni kita hanya cakap apa yang perlu.
Tak ada masa pun tak pe sebab bisnez ni hanya perlukan dua jam je sehari.
Takut nak mula tu biasa, lama-kelamaan semangat helang harimau akan mula menebal dalam diri.
Paling utama, Modal is ZERO!


#PremiumBeautifulExpert
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Genius Aulad little ihtifal 2014 Saujana Utama

16 November. Sunday.
Genius Aulad Little Ihtifal 2014
and
Premium Beautiful Appointement at Setia Alam.


Huhhh..sebab terlalu banyak aktiviti dan tak terkejar nak up todate entry blog, so sal kena dah tulis tarikh kat atas entry blog ni. Dah jadi macam diary la pulak kan. Tapi memang pun blog ni ibarat diari yang meceritakan kisah-kisah life kita. But mesti ada batas nye la dalam nak bercerita. And my intention update blog pun memang antara tujuan nye, biar satu masa nanti kisah-kisah dalam blog ni akan jadi pengubat rindu buat anak cucu cicit.


Seawal jam 7.30 pagi dah gegarkan triple D untuk bangun mandi dan bersiap nak ke Wisma PKPS Shah Alam. PKPS ni PKNS ke?
Bukan.
PKPS ni bangunan baru di mana lokasi nye adalah di hadapan Hotel Grand Blue Wave Shah Alam.

Perlu ke sal bagi tau mana lokasi PKPS Shah Alam ni?
Perlu.
sebab ramai je readers yang suka google "lokasi PKPS Shah Alam"
so sikit sebanyak dapat lah sal membantu memberi info landmark yang mudah di cari oleh uol yang tercari-cari lokasi PKPS ni melalui waze atau sebagainye. So just ingat yang PKPS ni bukan PKNS. Lokasi PKPS memang betuk-betul di hadapan Hotel Grand Blue Wave Shah Alam.


Tema kami sekeluarga hari ni adalah "HITAM PUTIH KEHIDUPAN"
Muhammad Danish Shafiq je terkeluar tema. Sebab nye mama tak kuasa nak korek bakul baju yang tak berlipat tu untuk cari baju hitam putih beliau. Hahahaa so kita pakai je la apa yang ada jelas depan mata ye Danish.

Danisha memang kena pakai baju putih n seluar hitam sebab kejap lagi danisha ada show. Danisha kena jadi butterfly..huhuuu so cute la u rama-rama ;)


Sampai-sampai dewan dah penuh.
hukhukk..kena duduk belakang. Ingatkan kami la manusia terawal yang sampai ke little ihtifal Genius Aulad gabungan Shah Alam seksyen 23 dan Genius Aulad Saujana Utama ni.

Dengan pasrah nye berjalan la kami sekeluarga ke belakang.
Tapi siap lah..jap lagi show mula jom kita ke depan stage ;D


Masa turn Danisha buat performance je mama, kakak Damia n Danish duduk depan stage.

Tak boleh duduk lama-lama sebab Muhammad Danish Shafiq sangat excited nak panjat tangga stage n join the performance.


After selesai Danisha punya performance terus serbu kat sini untuk amik gambar Damia Danisha n Danish.
Alhamdulillah que tak berapa panjang coz student 6 years masih ada program di dalam dewan. so jom amik peluang rakam kan kenangan mereka di era pre school ni. Sekeping gambar RM15 and satu CD Video performance student Genius Aulad RM15 jugak. so mama sign up for two photos and one CD. Hopefully CD ni nanti Danish tak asah kat lantai rumah. 


Nampak tak???
Keaktifan Muhammad danish Shafiq yang berusia setahun 7 bulan ni sukar di kawal. Siap interframe dalam family portrait orang lagi...hahahahah..ya Allah maaf kan saya ye wahai tuan empunya gambar. And sorry pada owner photoshoot ni coz sempat lagi Danish hampir nak runtuhkan backdrop kat blakang tu.



Sekarang turn Damia n Danisha.
Actually Danish tak tersenarai pun untuk mama shoot dia skali dalam photoshoot ni. Tapi boleh pulak dia berlari laju-laju and duduk sebelah kakak. Dan mata dia, nampak tak? dia cari bahan untuk "mengemas"


Hahahaha part ni memang tak tahan gelak.
Dia bosan kot tengok Damia n Danisha pose tegak macam tu je so Danish pun influence kakak-kakak dia untuk buat pose peace macam tu. ;D


Second picture.
Our Family Portrait.


Mula gosok-gosok mata dah.


Gigit Baju.


Masuk jari dalam mulut pun ye jugak..hahahaha..BTW thanks to kakak yang tolong snap kan gambar-gambar ni ye sepanjang little ihtifal Genius Aulad 2014 ni. Next year have another year for Danisha coz next year Danisha grade for her 6 years.


After that........
Aktiviti wajib....
fitting Premium Beautiful Corset....


OOTD hari ni macam biasa la...i love Zawara dress becoz material dia is material yang sesuai untuk ibu anak tiga macam sal ni. Fabric dia tak mudah tercarik dan senang gosok (senang la sebab anta kat dobi je suh gosok!)


Lega...
Muhammad Danish Shafiq bangun lepas semuanye selesai ;)
so no interruption at all sepanjang sesi perkongsian.


WHY PREMIUM BEAUTIFUL?


Sebab premium beautiful di reka khas dengan 360 darjah keanjalan yang membolehkan kita bergerak bebas tanpa sekatan. 

Fabric Premium Beautiful pula ada serapan air yang cepat mengeringkan dan yang pasti ia menggunakan fabric yang ada aliran udara keluar masuk yang baik.

Tau tak baju penyelam dasar laut dan angkawasan tu actually adalah dari fabric yang sama yang terdapat pada premium beautiful corset?
 Maknanya kain premium beautiful ni ringan, anti bau, anti peluh, tinggi daya serapan, dan walau color nya hitam pekat tapi ianya bukan lah corset yang membuatkan anda akan rasa panas tak selesa sepanjang hari.



My 007 :D
Shopping for winter...let it gooooooo!!!

#Austria #Hungary


Yang kecik kecik ni pun nak jugak shopping.


Pandai Danisha pakaikan Muhammad Blazer ni.


Haaaa sudah Muhammad Danish Shafiq Suruh beli dah pulak...hahaha!





Bila mama nak shopping ayah mesti akan kata "beringat sikit.." 
Sedihhhh!!! Hahahaah.

Tapi bila ayah nak shopping barang anak-anak dia akan kata "ni reward untuk anak-anak...sesekali berabis untuk beli baju baru diorang tak apa la" 
Ok fine..huhuhuu.


Lepas tu tunaikan hajat triple D nak main giant bubble kat padang depan Setia Alam Mall ni. Masa ni ramai student UITM yang berphotoshoot sempena convocation mereka. TAHNIAH adik-adik semua...semoga kejayaan anda berterusan sampai bila-bila. Kak sal happy sangat tengok gelagat uol yang berjaya tamatkan pengajian masing-masing. Terpancar wajah penuh kegembiraan selepas bertahun berhempas pulas untuk dapatkan result cemerlang dalam peperiksaan.



After salin kan Damia n Danisha pakai baju yang baru di beli kat H&M Tadi, terus dinner sekali la kat sini before balik rumah. '
Ya Allah...cabaran mengusung tiga badan extra sepanjang hari memang menghiburkan, mendebarkan, menguji kesabaran dan paling utama Alhamdulillah penuh kesyukuran sebab nye, sebab anak-anak sentiasa ada depan mata. Tipu la bila kata tak kusut langsung. Memang ada saat-saat diorang berebut barang tu mama ayah akan kusut. Tapi kat sini la kesabaran kita di uji sama ada kita ni bersyukur atau kufur dengan ujian "anak" yang Allah berikan ni.

Anak makin besar, makin besar jugak la permintaan mereka. Tak tunaikan tak sampai hati.. Bila tunaikan pulak kita yang perlu berusaha gigih lagi sekuat hati.

In shaa Allah, antara tips nak luas rezeki, happy kan orang lain especially family terdekat kita. Lagi banyak kita happykan orang lain, lagi banyak rezeki yang akan kita perolehi.


Untuk anda yang tercaricari PREMIUM BEAUTIFUL CORSET, or tercari-cari peluang untuk jana pendapatan bersama TOP LEADERS CIRCLE, boleh je tanpa segan silu contact sal direct di talian:

#PremiumBeautifulExpert
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641