Wednesday, May 4, 2016

Premium Beautiful Expert Di Curve dan Sunway Suria Condo Kota Damansara

Happy tuesday uol.
After suboh tadi dapat mesej dari my Mentor. Mentor nak jumpa after Zuhur ni. Tapi pukul 11 pagi sal dah bersiap.

Nampak tak excited nye nak jumpa mentor.
Bukan apa, masa itu emas. Bila 
mentor dah sudi nak luangkan masa untuk kita, kita jaga mode mereka dengan hormati waktu yang dah ditetapkan.

Kalau mentor kata pukul 2.30, jangan la datang tepat pada waktunya, tapi datang sebelum waktu yang dijanjikan.

Orang yang mudah berjaya dan kekal berjaya ni adalah orang yang tahu hormati waktu.
Hormati Waktu dengan Allah.
Hormati Waktu dengan Manusia.

Ketepatan masa menggambarkan sikap kita.


Hantar Damia masuk sekolah dan ambik Danisha balik sekolah. Kemudian hantar jap Muhammad Danish Shafiq dan Danisha duduk rumah mak mertua sementara mama ayah nak siapkan work.

Sampai Curve alhamdulillah memang senang sangat la kan nak dapat parking sebab hari ni hari selasa dan orang berkerja.

Sampai awal supaya mudah nak solat zuhor kat sini terus. Tak sesuai kalau mentor nak jumpa pukul 2.30 kita baru terhegeh-hegeh nak keluar rumah pukul 1.30 sebab keadaan jalan kat KL ni bukan boleh dijangka. Ada masa, tetiba je jem tak bergerak. Kan ke naya dan masa tu mula la salahkan jem. Kesian jem, dia yang kena ;)


Uol try la makan Churros kat sini. Sedap tau.
Sal amik set Churros Classic and Coffee Latte kat PCLO Cafe ni. PCLO Cafe ni betul-betul sebelah Dip Dip Curve Mutiara Damansara. Price set ni pun murah je RM15 Only.


Sharp 2.30 mentor sampai. Alhamdulillah lega bila dapat cari tempat yang selesa untuk terima amanat dari Icon Sohonita Malaysia ni. Sesi Personal Touch kami dimulakan dengan sharing teknik 5D Berkesan dari CDM Al-Faath. Kemudian di sampaikan lagi amanat berharga oleh CDM Salha Zain.


Seronok bila dengar mentor bercakap. Terus rasa meremang segala bulus yang ada bila aura beliau meresap dalam diri sal.

Thank you CDM Salha Zain untuk masa yang diluangkan. Walaupun busy dengan rutin harian dan jemputan sana sini, tapi CDM Salha tetap luangkan masa untuk pastikan Sal dan team dapat capai matlamat yang ditetapkan.

Nak berjaya memang perlukan seseorang untuk PAKSA, DESAK dan buatkan kita TUMPU pada matlamat.

Orang yang berjaya adalah orang yang bersedia terima teguran dan kuat genggan impian...


Lepas Personal coaching session, patah balik pulak ke sekolah untuk amik Damia balik sekolah.

Alhamdulillah seronok busy macam ni. Busy yang happy dan tak memenatkan. Biar busy ke sana sini asalkan jangan busy body ;)


Ya Allah!
Yang paling best, bukan takat dapat free coaching je tadi, tapi siap dapat Choc Moist Cake air tangan bonda business sal ni.

Tak sangka selain pandai berniaga, CDM Salha Zain jugak pandai buat Choc Moist Cake sesedap ni.

Thank you CDM Salha, Next time nak belajar cara buat cake pulak la dengan CDM Salha.


Alhamdulillah malam pulak ada Fitting session dengan ibu yang masih dalam pantang. Baru tiga minggu bersalin dah tak sabar nak cantikkan bentuk badan.

Sal akan guide PB Expert dari utara ni untuk buat praktikal coaching. 

Hebat tau tenaga Ibu bersalin anak tiga ceasar ni, Yani baru je sampai dari Terengganu, tapi beliau terus set appointment untuk fitting kan client anak dua di Sunway Sutera Condo Kota Damansara ni.


Best tau business ni. Mentor siap duduk sebelah lagi untuk monitor gerak kerja kita supaya lebih kemas dan sharp.

Uol yang teringin nak generate income online dari rumah, jom la belajar berniaga step by step dari sal and team Top Leaders Circle. Simple je business ni sebab mentor always ada untuk kita jadikan sumber rujukan. Sesuai sangat untuk sesiap yang tak pandai berniaga. Kalau tak minat lagi bagus, sebab minat ni confirm senang je nak di pupuk bila duit bonus masuk 4-5 angka setiap bulan ;)


Your Premium Beautiful Expert,
CDM Salleha Roslan
011-1631 1641




Monday, May 2, 2016

Photoshoot With Mia Ziora

video


Hari ni hari Pekerja 1 May 2016. Tapi pagi-pagi lagi sal dah keluar bekerja untuk bantu cousin untuk project shawl raya MIA ZIORA. 

Makeup macam biasa, dari MUA KL kegemaran sal iaitu student Tiar Zainal, June Hazy. Sorry June, Pagi-pagi dah gegarkan rumah June untuk dapatkan sentuhan emas Professional make up sorang ni.


Behind the scene.

Yang pakai black shawl tu Founder Mia Ziora. She is my beautiful cousin Puan Masni Salleh.

En photographer yang comel tu pun my cousin jugak, Joy Rudy.

White studio ni Nabil Nadir yang punya. Bukan hakak punya tau. Hakak datang bawa badan je untuk di photoshoot bersama dua orang si cantik manis yang lain.

Next time boleh la bawa geng PB Expert shooting kat Studio Nabil Nadir ni pulak.


Almost 3 hours jugak 3 ketoi comel lote ni teman mama kat Nabil Nadir Studio Shah Alam Sekyen 7 ni. Nak bagi diorang duduk diam terutama yang hero korea tu mama wajib bawa ipad supaya dia boleh layan youtube tobot policar bagai dia tu. Tapi tu pun tak jugak, masa mula-mula tu tak duduk diam jugak Muhammad tu. Hari ni tak dapat nak tinggalkan kejap Muhammad dekat Mak sebab Mak pergi Parit Buntar so perlu la mama usung sekali budak yang sel otaknya sedang berhubung.



Ni la dia rupa lepas 8 pagi di make up kan.


Breakfast dulu kat Old  Malaya Kopitiam. Studio Nabil Nadir ni sebaris dengan kedai makan ni.


Hehee sibuk tau Budak-budak ni nak berselfie sekali. Dah la semua pun tak mandi lagi. Subuh tadi terus usung je masuk kereta. Sampai sini baru diorang semua bangun.



Sampai-sampai je terus pakai instant shawl Mia Ziora yang ni.


First time sal pakai style shawl macam ni.


Menarik jugak rasanya kalau lepas ni pakai style hijab macam ni pulak kan. Lagipun senang, pinless. Sarung kan aje dah siap.


Siap dah sesi Photoshoot.


Bergambar dengan Founder Mia Ziora dan model-model yang cecomel semua ni.


It's a wrap. Thanks kak Mas for having me.


Lunch together. 
Yang baju hitam tu Nabil Nadir. Yang Baju putih tu Joy Rudy. Dua-dua ni anak muda yang berwawasan. Salute la! Hakak dulu baya-baya uol still fikir enjoy lagi. Tak nampak pun masa depan. Huhuu. So jangan jadi macam hakak ye. Thumbs up la to both of u Nabil and Joy.



Melayan Muhammad Danish Shafiq minum. Muhammad ni kalau ikut mama pergi mana-mana confirm dia akan suruh beli any toys punya. Mesti! Asal ada sudah tak kisah la kecik ke besar.


Thank u dik min ajar Damia makan sandwich guna pisau and garfu. :D

And thank u Kak Mas belanja kami lunch.
Semoga Mia Ziora akan berkembang maju dan makin success.


Facebook and Instagram : Mia Ziora



Jaga Badan Jaga Makan bersama Premium Beautiful



Kadang-kadang kita tengok ada orang tu makan banyak, tapi badan maintain je kan. Geram pulak kenapa kita ni makan sikit tapi badan cepat pulak naik. 

Kalau uol ada masalah berat badan cepat naik, better try aje la pejam mata dapatkan Premium Beautiful. Lagi pun kalau kena gaya, uol boleh dapatkan Premium Beautiful dengan Harga Ansuran Bulanan.



Ada yang tanya sal, kalau pakai Premium Beautiful ni tak susah ke nak makan?

Hehehee... Jawapan dia lagi la senang nak makan sayang-sayang semua, sebab bila pakai PB ni, satu, lemak badan kita akan di susun cantik je. Mean tak kan ada lemak-lemak bertingkat lagi dah.

Bila makan pulak, memang kita akan cepat rasa kenyang. Biasanya orang yang dah pakai PB ni, Rasa nak makan tu memang akan jadi kerap lapar, tapi bila suap makanan dalam mulut dia akan jadi cepat kenyang. Kalau dulu uol jenis makan sepinggan penuh nasi, lepas pakai PB confirm uol nak habiskan separuh pinggan pun rasa payah. Sebab apa tau? Sebab PB automatically tolong control rasa nak makan untuk kita. Best kan?


Jom cepat-cepat contact Sal untuk dapatkan Free Fitting Premium Beautiful dalam tempoh terhad ni. Dan special price harga Runtuh PB untuk 5 orang terawal yang dapatkan PB Corset dalam bulan 5 ni.


Ur Premium Beautiful Expert,
Salleha Roslan
011-1631 1641


Wednesday, April 27, 2016

Aktiviti CDM Salleha Roslan bersama Premium Beautiful beliau di hari selasa


Focus.
Jom try buat latihan ni dengan Sal :)


Cuba fikirkan tentang peti ais... 

Macam mana la kan bila kita fikirkan tentang peti ais, memang muncul bayangan image peti ais tu? 

Ni semuanya sebab otak kita ada sel-sel otak yang sangat banyak tak terhingga yang mana bila kita fikirkan sesuatu, maka akan terlahir lah image tersebut.

Maknanya kita boleh kawal apa yang kita nak lihat dalam minda kita sebab Minda kita mempunyai power yang cukup luar biasa hebat. Subhanallah.

Sebab tu selalu lah fikir kan yang baik-baik sahaja kerana apa yang kita fikir, itu lah yang kita akan tarik. Minda kita ni Allah dah anugerahkan sebagai magnet yang kuat. Semoga kita sentiasa menarik perkara yang positif.


 Semalam selasa 26 April 2016 kami terbang ke Osaka untuk melihat bunga-bunga sakura yang kembang cantik dengan color Pink.


Hehee... Acah je... Ni kat AEON Shah Alam. Best tau jalan-jalan kat shopping mall bila hari berkerja ni. Tapi Sal tak de la datang sini untuk buat kerja. 

Sal datang Aeon Shah Alam ni untuk happykan anak-anak syurga ni. Lagipun solat kat Aeon Shah Alam ni memang the best location (Kalau hari biasa lah) sebab setiap level ada surau yang bersih dan cantik. Almaklumla surau kat sini setiap hari akan di renew Telekung nye untuk keselesaan pelanggan. Tabik spring la dekat pengurusan AEON Shah Alam.


 Sebelum tu Sal ke Kelana Jaya dulu untuk urusan Premium Beautiful. Sambil tu singgah makan kuih dan rojak kat warung depan Tadika Al Husna ni di area Kelana Jaya tu jugak. 

Sal gerenti kalau uol datang gerai ni pun uol akan rasa macam nak tapau semua kuih makcik ni.

Punya la sedap makan sampai lupa nak sharing location dan amik nama gerai makcik ni. Tapi kalau uol teringin nak try, just search aje la Tadi Al Husna Kelana Jaya.

Makan punya makan, cecah RM30+ jugak la semuanya walaupun makan rojak dan kuih je..Hehee.. Duit sekarang tak sama macam RM30 tiga puluh tahun lepas. Apa pun naik...apa pun tak boleh...huhuu.. Yang boleh, ubah aje lah. Ubah tahap ekonomi keluarga sendiri. Sebab kalau kita tak ubah, siapa lagi? 



 Lepas tu ke HQ Klang untuk memenuhi permintaan pelanggan. Rata-rata client Alhamdulillah semuanya dari Blog. Terima Kasih buat semua pelanggan yang tak putus-putus repeat order.

Yang dalam gambar tu semua stock kegemaran ramai.
Premium Beautiful Corset
Bio Ever Plus
Mineral Coffee
JTX Oil 1000
Ibu Minyak JTX
Femi 9
Marine Essence Toothpaste

Kalau uol nak order semua superbrand product ni dari sal boleh je jangan segan-segan contact no ni 011-1631 1641


Alhamdulillah pagi-pagi rezeki dah masuk.
Kalau uol nak tau, business online yang sal buat dari 4 tahun lepas ni memang sesuai sangat untuk orang-orang yang tak cukup masa. Dulu pun sal buat part time je business ni. Alhamdulillah sekarang dah boleh uruskan kerja dari rumah je.



 Lepas ke HQ terus ke Aeon Shah Alam ni ha. Dan macam biasa sampai shopping mall confirm kena paw. 


video

Bila anak dara dah makin besar nak remaja... :D
Nur Damia Shafiqa Binti Halmie
9 Years.
Cita-cita nak jadi usahawan jutawan dermawan. Aamin.. In shaa Allah dari impian pasti akan jadi kenyataan.


 Lepas solat dan makan sambung jalan. Bila berjalan tu confirm la kaki ni nak jugak masuk kedai-kedai baju kan. 


Ada satu dress putih bersih yang sal berkenan. Harga pun murah je dalam RM139 satu. So amik je la satu dari termimpi-mimpi malam kang. Ikutkan sal nak size XS tapi size tu dah habis.

Alhamdulillah lah dah habis. Tuhan tu nak suruh pakai baju yang longgar sikit. So sal beli je yang size S. Walau agak longgar tapi ok la asalkan dapat Plain white dress Benang Hijau tu.

Actually Hana Basic Jubah putih dari Benang Hijau ni Sal nak pakai masa sesi photoshoot  dengan one of newbrand shawl ahad ni.


Muka puas hati dapat baju baru. 


 Lepas happy dapat baju baru, terus bertambah happy bila dapat fitting Premium Beautiful Corset pada another mother of three di Alam Suria Puncak Alam.


 Walaupun client cantik manis ni dah 12 tahun pakai PB Corset, tapi explanation yang details tentang Premium Beautiful perlu diberikan kerana kami di Top Leaders Circle sentiasa di latih sebagai Agent PB yang bertauliah dan mementingkan service before dan after sales.


Selamat menikmati keistimewaan set PB Corset kedua anda wahai client yang cantik manis. Tersenyum manis client ni bila PB baru mula melekap pada badan beliau.


 Dan terima kasih buat tuan n puan rumah sebab sudi menjamu kami dengan hidangan minuman panas dan siap bekalkan Buah Berangan lagi. 

So pagi rabu ni memang sal duduk lepak-lepak dengan anak-anak sambil makan buah berangan. Sambil tu berangan jugak lah nak capai apa dan apa untuk masa depan yang lebih baik lagi.



Sambil-sambil tu izinkan sal untuk berkongsi sikit ilmu yang tak seberapa ni...

Semoga setiap perbuatan kita sentiasa mengharapkan penglihatan dari Allah iaitu sifat Muraqabah... Bila kembali menemui Allah esok yang Allah lihat adalah apa yang ada dalam jiwa kita, tingkatkan kebersihan hati untuk mencari cinta Allah.

Tanamkan dalam diri untuk jadi baik, untuk jadi ahli syurga walau sejahat mana pun yang pernah kita kerjakan dalam hidup kita. 

Pastikan percakapan kita lebih kepada melihat diri, membuat perubahan diri, dan tidak suka menyalah, mengata, mengutuk dan menghina orang.

  Sebab setiap penghinaan yang kita buat hari ni akan kembali pada kita di dunia dan di akhirat. Jaga akhlak kita.


Ada 4 perkara yang kita perlu tanamkan dalam diri untuk istiqomah. Tinggalkan apa yang dilarang. Konsisten buat sesuatu yang baik walau sedikit tapi berterusan.

1) Cinta pada Allah. Bila cinta pada Allah kita tak perlu cinta manusia, kita bebas dari penghargaan manusia dan tak kan merasa takut bila di cemuh.

2) Kita hanya cari redha Allah. Apa-apa kita buat ni jangan sekali kita rasa suka di puji dan takut di keji, yang penting Allah redha pada kita.

3) Jadi kan diri kita sebagai orang yang rindu mati dalam iman dan yang kita inginkan hanyalah husnul khatimah.

4) Jadikan hati kita ni rindu untuk bersama dengan Nabi dan para sahabat di syurga nanti. Masha Allah. 

Ni semua 4 perkara yang perlu ditanam dalam diri untuk jadi kan hati sentiasa bersih.


Pstttt.. Sal bukan ustazah. Tapi tak salahkan kalau berkongsi apa yang kita faham dan sedang amalkan. Semoga kita sama-sama mencapai kebersihan hati untuk mencapai redha Allah ;)



Salam sayang,
CDM Salleha Roslan

#PremiumBeautifulExpert
#MotherOfThree
#TLCMasterTrainers


Monday, April 25, 2016

Premium Beautiful Expert Ready for Diamond Night 2016 Celebration


Hanya orang bahagia, boleh membahagiakan orang lain.

Nak tahu kita bahagia atau tak, lihat emosi kita bila bangun pagi. Kalau bangun pagi happy, tersenyum, positif, Alhamdulillah tu petanda kita memang seorang yang bahagia.

Alhamdulillah hari ni Sabtu 23 April 2016 sal ada special event untuk Diamond Night di Putrajaya International Convention Centre, PICC.

Dua tahun lepas sal diraikan, Alhamdulillah tahun ni Sal pula meraikan sahabat-sahabat perjuangan especially untuk 10 Anugerah yang lahir dari rakan kongsi team kami.

Malam before event, fitting baju dulu. Nampak tak hero kat belakang tu? Mana la mama tak sayang sangat kat Muhammad Danish Shafiq Bin Halmie ni. 

Ngantuk-ngantuk pun Muhammad nak jugak teman mama fitting baju kat Anna Wong Showroom.

Untuk uol yang tercari-cari kat mana nak tempah dress-dress lawa, tak kisah lah design apa sekalipun, boleh contact je Taylor terbaik kat Malaysia ni, Kak Anna Wong. She is chinese and she is very expert dalam bidang jahitan segala jenis baju. Confirm tak kan menyesal hantar kat kak Anna punya. Harga dont't worry dear, for me price yang kak Anna bagi memang amat diluar jangkaan.

Cakap la nak design macam designer mana sekalipun, semua boleh. Asalkan hantar awal la ye. ;D

Sal hantar last minute, lagi 5 hari nak Diamond Night, baru la Sal cari kak Anna.. Huhuu sorry ye kak Anna sebab terpaksa buat Kak An rush nak siap kan Pink Dress ni. Tu yang Sal buat simple je.

Ikutkan nak beli yang siap je. Beli yang Ready To Wear (RTW). Tapi bila tertengok ada lagi kain pasang yang tak berjahit kat atas rumah tu, terus rasa tempah aje lah dress ni. Kalau tak, sampai bila-bila pun akan tersadai kain-kain ela kat atas rumah tu. Kain lace pink ni pun Sal beli 7 bulan lepas masa dapat FREE TRIP ke Vietnam. 

Thank u so much untuk my mentor sebab CDM Salha ni bukan aje merupakan mentor business buat Sal, tapi beliau juga sentiasa fresh dengan idea dalam fashion. Tu yang untuk Diamond Night ni Sal ikut sebijik design baju CDM Salha macam dalam gambar kat bawah ni.

Sama kan? 
CDM Salleha memang suka tiru CDM Salha :D


 Fresh flowers untuk business partner yang bakal naik stage malam nanti.

I'm a happy mother. Nak nangis pulak rasa bila terkenangkan kental nye semangat juang mereka untuk sampai ke tahap Diamond.

Tahniah semua permata yang dilahirkan dari product Top Leaders Circle.

Semoga kejayaan ni bakal memberi inpsirasi kepada mereka yang ingin sama-sama berjaya di luar sana.

Makin besar ujian kita, in shaa Allah makin tinggi darjat kita akan di angkat. Jadikan kejayaan yang ada sebagai penunduk diri ke arah kebaikan dan semoga kita berjaya dalam keadaan yang sentiasa TAK LUPA DIRI dan JANGAN SESEKALI MENINGGI DIRI. Bukan apa, hasutan syaitan ni hebat, dalam kita baru nak naik ni la dia mudah nak lembutkan diri kita ke arah kesombongan dan merasa diri hebat dari orang lain.

Always ingat pesan my Multimillionaire mentor, selalu jadi No 2. Kita bergabung dalam kumpulan supaya kejayaan kekal berpanjangan.


 Thank u En Hubby sebab bertungkus lumus uruskan urusan bunga-bunga ni...

Pagi sabtu lagi kami dah keluar ke PKNS untuk ambil bunga-bunga ni khas untuk Rakan Kongsi kesayangan. 

Tak kisah la terkejar-kejar pun asalkan matlamat nak appreciate Rakan Kongsi tu dapat diterjemahkan dalam bentuk bunga segar.

Mengusung lah kami berdua dua kotak bunga sampai ke kereta. Berbaloi lenguh tangan bila anak-anak happy. Dalam business network ni, feeling yang ada dalam family tu takjauh beza. So sama aje la feel dia bila seorang mak happy tengok kejayaan anak-anak mereka walau apa cabaran yang perlu dihadapi sebelum anak tersebut berjaya.

Untuk uol yang tercari mana nak dapatkan bunga segar yang murah kat KL Selangor ni, uol boleh la ke PKNS Shah Alam. Sebab dalam ni banyak jugak kedai bunga yang ada. Tapi sal sarankan uol cari kedai bunga nama RUBY SAPPHIRE. Lokasi kedai bunga murah ni kat tingkat bawah PKNS. Or uol boleh contact terus kak Bee ni untuk tempah bunga segar yang Murah. 011-1334 7413


Lepas selesai urusan amik bunga di PKNS Shah Alam, Sal terus ke Sentul pulak untuk jumpa my favret MUA Puan June Hazy Kusenan ni ha. Hehee tapi ni bukan June, ni anak June yang comel lote. Ana Jasmin nama budak comel ni.

MUA Cilik ni. Kecik-kecik dah pandai make up kan orang. June ni student Make up artist Tiar Zainal. Memang hasil tangan June tak pernah mengecewakan.

Tak caya tengok gambar bawah ni.

Ok kan air tangan MUA June Hazy ni. Sal suka makeup dengan June sebab tak rasa muka berat pun dan paling best sebab June tak paksa pakai bulu mata.

Lepas zuhor terus ke lokasi Dinner pulak di Putrajaya. Sebelum check in kat PICC sempat lagi CDM Salleha stop tepi sini untuk feeling-feeling retis.

Dari sebelum buat business lagi Sal memang dah suka bergambar. Tu yang terfikir tu, "dari aku suka-suka bergambar tak de tujuan dan tak mendatangkan hasil, baik gunakan minat tu untuk sesuatu yang mendatangkan income" contohnye buat business online ni la. Sebab business online ni memang perlukan kita untuk always update lifestyle kita. Bukan tujuan untuk menunjuk ye adik-adik hakak-hakak sekalian, tapi itu merupakan KEPERLUAN sekiranya uol berniaga online ni. 

Sebab nak build trust orang lain bukan senang. Jadi u mesti buktikan yang u seorang yang aktif berniaga. Macam mana nak tunjukkan tu ikut creativity masing-masing. Yang penting, perkongsian tersebut adalah perkongsian yang positif sahaja. Yang memaki hamun, marah-marah, merungut tak tentu pasal tu buang jauh-jauh.


My sahabat. TLC Master Trainer.
Sahabat sejati bukan lah mereka yang memiliki banyak persamaan. Tapi mereka yang memiliki pengertian dalam setiap berbezaan.


Ready for Red Carpert Event.

 Laluan VIP.

 Ni kat luar hall sebelum Diamond Night bermula.


 Ni semua gambar-gambar dari photographer amatur. Nanti in shaa Allah Sal akan post entry gambar-gambar cantik gojes dari Official Photographer.



Salam sayang,
CDM Salleha Roslan