Tuesday, September 2, 2014

Aktiviti seorang suri rumah bekerjaya ;)











Alhamdulillah dah almost two months sal secara rasmi nye bergelar SURI RUMAH BEKERJAYA!

Suka sangat dengan galasan tanggungkawab baru yang di sandang sekarang ni.

Happy!
Lega!
Speechless!
Nak menjerit!
Nak melompat!
Macam-macam lagi la ada bila cita-cita sepanjang hampir 9 Tahun bekerja menjadi realiti.
Selalu jugak rasa macam nak tampar diri sendiri bila setiap pagi tak de dah terkejar-kejar bangun pagi siap-siap kejutkan anak sebelum subuh untuk bangun mandi ke sekolah, tak de lagi dah suasana redah jem setiap pagi.

Paling tak percaya bila income tetap masuk setiap bulan walau waktu bekerja adalah mengikut masa yang kita sendiri tetap kan.

TAPI........
Jangan salah faham, sebab setiap kejayaan, setiap pencapaian perlukan pengorbanan. Hanya orang yang sanggup melalui pengorbanan sahaja yang akhirnya akan berjaya merasai nikmat kemanisan hidup.

Mentor sal selalu pesan,
tak pe la kita susah dua tiga tahun ni dulu sal,
sebab kesan keselesaan yang akan kita dapat adalah selesa yang berpanjangan 20-30 tahun.

Jangan mimpi untuk dapat keselesaan sepanjang hayat sekiranya di awal kehidupan kita, kita tak sanggup untuk lakukan sedikit pengorbanan.

Jangan mimpi untuk capai apa yang orang berjaya dah capai bila kita sendiri masih tak rasa bersalah mensabotaj diri sendiri.

Pengorbanan MASA, TENAGA, WANG RINGGIT dan EMOSI memang jadi cagaran bila kita nekad untuk berjaya. Dan jangan risau, Allah sentiasa ada bersama-sama orang yang sentiasa berusaha dan tak mudah putus asa.

Tak senang nak cipta kejayaan, tapi kejayaan mudah diperolehi sekiranya kita sentiasa mendidik hati supaya tenang dan sabar bila dugaan menjelma depan mata.




Marine Essence Soap Singapore

+6581821441

Buat anda yang tercari cari Marine Essence Soap dan Mineral Coffee or Garam Buluh di Singapore, anda boleh hubungi person incharge yang sal share kan link nye di atas. Just whatsapp or make a call untuk dapatkan stok terhangat di pasaran ni sekarang..!!!

Ni lah dia sis Ana Zulkifli.
Agent terbesar Top Leaders Circle di Singapore.
Sis Ana with our mentor CDM Salha Zain.









Kak Ana ni antara agent TLC yang paling aktif di Singapore.
Dari orang tak kenal apa tu Marine Essence Soap, terus satu Singapore huru-hara untuk dapatkan stok sabun ketiak dan mineral coffee ni daripada beliau.



Cash On Delivery sekitar Singapore.


Happy kakak cantik ni bila dapat Min Kaffe dari kak ana ;)
In shaa Allah product Marine Essence Dan Garam Buluh yang ada dalam coffee ni sangat membantu memberi kesegaran pada diri.



HOTTTTT item dah this Min Kaffe n Marine Essence soap in Singapore ;)



Ni pulak antara testimoni dari clients yang tak putus-putus mahukan Marine Essence dan Mineral Coffee di Singapore sahaja. Kalau ikutkan testimoni dari kak ana ni, mau panjang berjela entry blog sal ni dengan print screen dari clients beliau.
















Banyakkan permintaan terhadap sabun ketiak @ Marine Essence di wilayah Singapore ni...jadi buat anda yang teringin untuk mendapatkan side income dari product hotttt ni boleh jugak segera hubungi sis Ana untuk keterangan lanjut.


TLC Singapore!




Untuk warga Singapore yang ingin dapatkan products atau ingin menceburi bidang keusahawanan bersama Top Leaders Circle, boleh lah segera hubungi:
+6581821441




For more info about Marine Essence:
http://www.salleharoslan.com/p/marine-essence-beauty-bar-sabun-ketiak.html

Saturday, August 30, 2014

Grand Sale



Real testimoni dari ibu beranak tiga!
Sekiranya anda tiada masa untuk bersenam...
Sukar untuk berdiet...
Rasa tak selamat dengan ubat kurus di pasaran...
Inginkan bentuk badan idaman...
Dapatkan segera kaedah mudah dah selamat untuk kembalikan bentuk badan idaman anda....

Hubungi:
#premiumbeautifulexpert
#premiumbeautiful
Salleha Roslan 
www.salleharoslan.com

Thursday, August 28, 2014

Premium Beautiful Bukan Corset Biasa

PREMIUM BEAUTIFUL....



Dapat whatsapp from client:
"Smlm borak dgn akak ipar, dia ckp experience die pakai pb..dia ckp pb is very painful"

Yang ada masalah macam ni, apa yang sal boleh katakan adalah....KESIAN ANDA��

Sebab tu perlu dapatkan service dari agent #premiumbeautiful yang aktif share info pb di blog, ig dan fb...orang yang bersungguh update kedai online mereka ni adalah orang yang akan bersungguh service anda sebelum dan selepas jual beli dilakukan.......sebab pb bukan untuk di pakai ketat hingga menyakitkan...sal sendiri pernah buat uji kaji pada badan sendiri bila pakai pb dengan size yang salah iaitu size yang ketat...memang la sakit badan tu bila sarung baju yang menjerut badan...tapi bila kita dapatkan service dari agent terlatih, in shaa Allah kita jadi tak selesa bila tak pakai pb walau sehari...kalau betul "painful", dah meringkuk dah kami pengguna tegar pb ni semua dalam hospital dik sebab dah bertahun pakai pb ;)

#premiumbeautifulexpert
www.salleharoslan.com



Jalan-jalan cari makan Warong Leko Sungai Buloh


Dinner dulu before topup ilmu di class mingguan hari rabu bersama CDM-CDM otai yang luas pengalaman dalam bidang perniagaan yang sal mula ceburi sejak 3 tahun lalu


Tetingat kata-kata Dr Azizan Osman setiap kali ke seminar hebat beliau...
"Nak berjaya buat longkang, belajar lah dengan orang yang dah berjaya buat longkang"

Maknanya, DAO bagi gambaran bahawa apa saja yang kita lakukan, kita perlu ada guru yang merupakan mentor untuk memberi ilmu dan tunjuk ajar pada kita. Tunjuk ajar berkaitan bidang yang kita sedang usahakan.

Guru ni peranan dia lebih pada tunjukkan jalan atau tunjukkan cara...yang nak siapkan jalan tu adalah kita...Peranan mentor hanya 5% je untuk guide kita sampai jadi dan selebihnya adalah datang dari keinginan kita sendiri. Sekian. ;)



Ok kalau uol nak tau kat mana tempat favret sal dan keluarga setiap kali dinner, boleh klik link tu...
Tempat makan favret area sungai buloh :








Hahahhaaa...see!
Muhammad Danish Shafiq cukup marah kalau muka dia yang gebu ala barbie doll ni kena selfie banyak kali.

Nama tempat ni Warong Leko Sungai Buloh, dekat TSB sungai buloh. Sal anak beranak memang suka makan kat sini sebab service dia cepat, rasa sedap n tentang harga tu tak pasti pulak la kalau bagi uol ok ke tak...harga dia biasanye kalau sal makan dengan husband je adalah dalam 45 macam tu...and if Damia n Danisha makan sekali, range harga akan jadi antara RM45 to RM65

Bila bawa anak kecik kat tempat makan ni sal memang prefer service...service cepat no 1...and so far Warung Leko Sungai Buloh punye service memang tip top kecuali masa bula puasa tu je la dikecualikan...sebab ramai kan masa berbuka tu so service dia ada kelewatan sedikit ;)




Ni masa pagi tadi.
Lepas kakak Damia n Danisha ke sekolah, kerja mama memang melayan dia je la.
Hobi baru sekarang is layan CD Barney, Bob the Builder, Thomas and Friends, Pingu!

This is the BEST part bila kita dah transform dari 9-6pm workers to fulltime housewife❤️❤️❤️

#TimeFreedom
#RetireYoung


Tuesday, August 26, 2014

Salleha Roslan with Salha Zain at Dior event

Thank u #Dior for inviting us...
1st time dapat private invitation macam ni...bukan niat untuk jadi pengumpul barang berjenama ataupun materialistik...tapi sal jadikan aktiviti macam ni sebagai pembakar semangat untuk sal terus berusaha untuk buat saving besar...
nak saving besar income perlu besar, nak income besar usaha pun perlu lagi besar...!

Telan air liur tengok harga handbag dan harga baju DIOR ni lebih kurang sama dengan bonus bulanan semasa sal tapi dalam #topleaderscircle ni aktiviti kewangan kami turut di monitor mentor...

Contoh: kalau nak pakai handbag 20k income perlu 5 kali ganda dari harga handbag sebab buat bisnez bukan untuk besarkan hutang!!! Tapi untuk bebas berbelanja tanpa hutang.



Muka nerves berserta seketul jerawat di tepi pipi kanan ;D


With my lovely mentor CDM Salha Zain yang juga merupakan icon Sohonita Malaysia.


With TLC Sista CDM Nur Fadzliah, CDM Salha and CDM Izyan Liyana.









Boleh la winter nanti pakai boot ni masa kat Austria Hungary.
Range harga boots kat Dior ni dalam RM5000-RM6000


Yang ni Almost RM3,000
Sedap nya pakai kasut "berharga"


I love PINK!

Love this one also becoz it's PINK!

Range harga handbag Dior ni semua adalah dalam RM16,000 to RM25,000


Ok..
This is mine..sunglasses swarovski from DIOR ;)


Cik Safriza Azwani lagi gojes!
Selamba je request untuk try baju 5 Figures ni,

Uols bukan senang nak dapat private invitation macam ni tau.
Time ni la kita boleh duduk dua-tiga jam skali pun untuk try dan pegang collection yang ada.

Yup..this is the winter coat price yang Safriza Azwani pakai tadi.
Memang "gebu" harga dia kan ;)





Tapau sorang satu.



Ni fitting room ye. Siap boleh golek-golek dalam ni.



Sebelum balik sempat pergi makan dengan Safriza Azwani di Pavilion.
Murah je set Tom Yam Kung ni..dah la sedap pulak tu kan. RM16 je untuk Tiga menu.



After that, balik terus terkam anak-anak bawa diorang pulak pergi makan coz Damia n Danisha request nak makan roti canai kat the curve.

Seronok nye bila sekarang ni no more 9-6pm dengan urusan kerja di pejabat.
No more stress n makin banyak masa yang dapat diluangkan untuk uruskan anak-anak dan tak terkejar-kejar nak buat urusan rumah.

Alhamdulillah TIME FREEDOM is mine now!
Waktu berkerja, waktu bershopping, Sal boleh pilih bila-bila masa ikut suka. In Shaa Allah, sekarang pula makin hampir ke arah bebas kewanganan!!!!

Syukur sangat melalui peluang business Sal dapat bergelar suri rumah dengan pendapatan LIMA angka. Ianya tak mustahil sekiranya kita sendiri yang sanggup berkorban untuk masa depan.

Let's retire young and retire rich!!!