Thursday, August 27, 2015

Happy Birthday Nur Danisha Shafiqa


Danisha Turn 6.
Alhamdulillah Danisha membesar dengan sihat dan kuat.
Danisha ni anak kedua. Dia agak pendiam, pemalu dan serius sikit orangnye. Tapi jenis suka gelak..  Dalam family, Danisha n Danish memang tak berapa ngam..hahaa..kalau duduk berdua tu ada je diorang nak rebutkan dan biasanye ofcoz la Danisha yang menagis meraung kena buli dengan Danish. Sabar je la ye Dik ye...Danish tu kan adik adik(Bahasa diri Danisha adalah adik) 


16 August 2009 Adik keluar dengan mudah dan selamat dari perut mama. 
Sepanjang mengandungkan adik, mama n ayah dalam keadaan struggle tercari-cari cara nak baiki taraf hidup kita sekeluarga. Tak tau nak tambah duit poket macam mana masa tu. Kawan ajak buat business mama sombong masa tu. Mama busy search skim cepat kaya yang dah dibekukan kerajaan sekarang ni sebab biasa la, Siapa yang tak suka KAYA CEPAT.

Risau masa tu, risau sebab gaji mama ngan ayah tak besar mana masa mama ngandung kan adik tu. Sampaikan satu tahap, masa nak bayar duit hospital RM Lima Ringgit pun mama ngan ayah tak de duit masa tu. Siap kami minta maaf kat cashier kaunter tu kejap sebab nak pergi korek duit kat luar bilik pembayaran. Korek poket tak de, korek handbag pun tak de.. Tak tau nak minta duit dengan siapa sebab malu kalau orang tau kita tak de duit dan kalau orang bagi pinjam duit pun sampai bila kita nak mengharapkan orang...Serius sedih sangat bila kenang masa tu. Masa tu mama sarat ngandung kan adik. Sampai sekarang mama kenang budi baik cashier kaunter kat HUKM yang tolong bayarkan RM5 duit nak jumpa doctor masa tu. Semoga Allah juga gandakan rezeki cashier HUKM klink O&G tu sebagaimana Allah dah mula gandakan rezeki kita sekeluarga.

Rupanya dalam kerisauan, dalam setiap anak ada rezeki mereka tersendiri. Jadi jangan la risau kalau kita mengandung lagi dan lagi. Dan jangan sesekali sebut anak yang dikandungkan tu sebagai anak "eksiden"....

Lepas hampir dua tahun bersalinkan adik mama terbuka hati nak dengar peluang business yang sampai ke hari ni business ni la yang jadi sumber utama rezeki kita. Dan Alhamdulillah lagi best bila makin ramai yang mula merasa pendapatan yang sama dari berniaga ni.

Hari ni Alhamdulillah adik dah 6 tahun.
Sorry sebab mama tak pernah celebrate besar-besaran birthday anak-anak mama. Mama tak kisah orang kata mama kedekut ke apa. Apa yang mama tau, celebrate dengan doa lagi afdal sebab doa in shaa Allah akan jadi saham berkekalan untuk anak-anak mama. Dan mama jugak jarang nak hadiahkan hadiah special-special setiap kali birthday adik atau kakak sebab adik n kakak pun tau yang hampir setiap minggu akan ada permainan baru untuk adik n kakak kan. 

Ustaz Kazim Elias kata :
Kita masa birthday mesti plan nak celebrate macam-macam. Suruh mak beli hadiah bagai...Tak dapat hadiah merajuk...

Tapi kita ada tak beli hadiah kat mak kita?
Sedangkan pada tarikh tu, mak kita la yang paling layak untuk di ceberate sebab mak yang bertungkus lumus bertarung nyawa lahirkan kita..

Allah....Sentap!


After work on sunday bawa Damia Danisha Danish ke One Utama.

Kan dah kata, tak payah beli hadiah sebab everyweek mama akan belanja new toys. Danisha lagi la, everyday kot akan ada new car. Hari ni beli, hari ni jugak selamat dikerjakan.






Express celebration. Kita makan cake kat Secret Recipe Vege ni je la kan. Lengang n service pun cepat.


Lilin buat letak je. Hahaa. Api tak de.

In shaa Allah mama ayah akan buat sehabis baik untuk mencorakkan anak-anak. Baik mereka kerana Allah, Buruk mereka adalah hasil dari didikan kami sendiri yang sering lupa. In shaa Allah semoga kita semua jadi penghuni syurga dan mama nak anak-anak tau yang syurga adalah matlamat utama hidup kita. Jaga solat, jaga akhlak, jaga aurat, jaga budi bahasa sebab hidup kita adalah untuk akhirat. Nak buat benda yang tak baik ke, nak cakap benda yang tak elok ke atau nak tengok perkara yang tak baik, cuba ingat perjalanan kita kat akhirat nanti... Bila teringat akhirat dan bagaimana kita akan melintas titian sirat nanti, confirm kita takut nak buat dosa. Kita manusia yang tak maksum, mama doakan semoga kita semua berjaya jadi hamba Allah yang soleh dan solehah. Tau, kejayaan tu tak mudah... Tapi yakin lah yang syurga itu indah! Mujahadan memang tak mudah tapi ganjaran untuk yang berjaya mengharungi dugaan memang lebih dari 2.6Billion indahnya.

#MamaTengahMuhasabahDiri


Kat tangan Danish tu kereta yang baru beberapa minit di bayar di kaunter. Tak sampai 15 minit dia dah campak-campak.


Makanan paling sedap adalaj makanan bila lapar!
Bismillah.






Ni panggil apa ye..? Lupa nama dia tapi lebih kurang macam laichikang la...Sedap minum panas-panas.


Sekian riwayat kereta tersebut.
Danish Oh Danish.
Bila mama tanya siapa buat? Danish akan jawab "MamatNanish uat" :D

Monday, August 24, 2015

Testimoni PB Dari Pengguna Kedah



Client ni kata "kak sal nanti che ta pulak mai temu ramah nur sebab nur makin ramping"


Alhamdulillah makin ramai yang jadikan Premium Beautiful sebagai solution terbaik untuk sihat dan cantik... Happy client dari kedah ni bila ramai yang perasan beliau makin kuruih..!!! Cer baca feedback adik ni yang puas hati dengan premium beautiful walau baru sebulan pakai... 

Testimoni Premium Beautiful dari Pengguna Kedah.

- Sebulan pakai dah masuk cangkuk kedua.
- Best sangat sampai tak boleh berenggang dengan Premium Beautiful.
- Ramai Puji Nur makin kurus.
- Puas hati pakai Premium Beautiful sebab berkesan bagi kesan ramping dengan cepat.


Whatsapp "Saya nak PB Murah dan Berkualiti" ke

SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Punch Premium Beautiful almost 100k

Success and Excuses do not talk together.

Semua orang nak berjaya. Betul kan?
Cuma tak semua orang sanggup untuk lakukan perkara-perkara yang perlu di buat untuk berjaya. Sebab orang berjaya, mereka tak kan buat dulu apa yang mereka suka sesuka hati, tapi mereka lebih kan buat apa yang perlu. Ada yang bermula dengan mengesot dan merangkak untuk berlari seperti hari ni. Semua pengorbanan yang dilakukan pasti berbaloi bila kejayaan demi kejayaan membuahkan hasil. Allah tak kejam kerana sesungguhnya DIA akan memberi mengikut sangkaan hambaNya.

Dalam business yang sal buat ni, kejayaan hanya akan datang bila kita letak EGO KAT TAPAK KAKI!

Alasan kita semua logic.
Contoh alasan yang biasa kita dengar :
"Saya sibuk berkerja"
"Tak de masa"
"Anak kecik la"
"Suami tak bagi"
"Emak suruh focus keja"
"Tunang tak suka saya berniaga"
"Rumah saya jauh"
"Saya tak pandai"
"Nanti apa kawan saya kata"


Kan senang kalau bagi jawapan macam ni terus "SAYA TAK NAK BUAT SEBAB SAYA MEMANG PEMALAS!"

Dari banyak sangat alasan yang kita bagi.

Sebab orang malas memang takkan berjaya. Lagipun tak de ubat untuk penyakit malas. Orang malas banyak merungut cuma diri sendiri je tak berapa sedar sebab terlalu focus pada sikap orang lain.

Untuk anda yang baru berniaga atau dan bertahun berniaga tapi tak de hasil yang meletop lagi, cuba check balik diri sendiri...check diri ye jangan check orang lain pulak sebab yang nak berjaya adalah kita dan yang akan gagalkan diri sendiri pun adalah kita. Hidup adalah pilihan so please choose wisely.


First...
SOLAT...Macam mana tindakan kita pada solat wajib. Tepat waktu? Dihujung waktu? Atau suka berhutang solat dengan Allah? Solat sunat pulak ada ke kita jadikan habit especially solat dhuha dan tahajud? Sal bukan la ustazah nak bercerita tentang solat, tapi sebagai penganut agama islam, di mana kita dianugerahkan lahir-lahir dah islam, kenapa tak jaga solat. Sedangkan rezeki kita sepenuhnye datang dari Allah yang maha memberi rezeki. Solat la dan meminta-minta la dengan Allah Maha Pencipta. Specific kan doa kita di setiap penghabisan solat. Nak income 100,000 ribu? Nak Ferari? Nak bungalow Sebesar stadium sekalipun, Minta je kerana hanyaa DIA yang maha memberi dan mengasihani.

Sentiasa niat buatkan sesuatu kerana Allah dan bukan tujuan untuk mendapat pujian manusia. Sekeji-keji manusia adalah manusia yang suka di puji. Nauzubillahiminzalik.


Dalam konteks business ni pulak, cuba check balik cukup tak tindakan kita pada :
ILMU
BERTINDAK
RUJUK

Majlis ilmu paling diutamakan. Tak kira la berapa batu sekalipun kita untuk mendapatkan ilmu, tapi bila kita letak impian kat depan, jarak yang jauh rasa dekat. Datang majlis ilmu bukan datang pada hari khas sahaja contoh ada award baru muncul, ada topic bombastic baru nak datang...Tapi paling afdal bila niatkan nak datang selalu kerana dengan ilmu yang kita dapat tu boleh jadikan kita usahawan yang ada tanggungjawab pada diri sendiri sebelum kita bertanggungjawab memberi contoh yang baik pada orang lain. Percaya lah, mustahil untuk kita berjaya bila kita berkira untuk dapatkan ilmu. Ilmu teori dan praktikal dua-dua mainkan peranan yang penting sebab tu dalam business ni ilmu sangat-sangat-sangat DITEKANKAN! Tak de ilmu, bertindak confirm melulu! Buat la appointment seratus kali pun tetap kurang berhasil. Dan buktikan anda boleh jadi pemecah rekod dengan TIDAK HADIR KE MAJLIS ILMU pun anda boleh berjaya! I DARE U! ;)

Macam serius je kan sal tulis entry ni ;)
Yess i'm very serious dengan sesiapa je yang nakkkkkk berjaya, yang nak jadi macam CDM Azlan, Nak jadi macam CDM Salha, Nak Jadi macam Dato Alif, Nak jadi macam Irfan Khairi TAPI dalam life uol, uol banyak sangat letak ayat TAPIIIIIII....TAPI
"Saya sibuk berkerja"
"Tak de masa"
"Saya penat"
"Anak kecik la"
"Suami tak bagi"
"Emak suruh focus keja"
"Tunang tak suka saya berniaga"
"Rumah saya jauh"
"Saya tak pandai"
"Nanti apa kawan saya kata"

Bila banyak sangat TAPI confirm kita akan makin ketepi. Dan bila Makin gagal, confirm kita akan jadi penunding jari terhebat! Masa tu mula nampak semua orang yang berjaya adalah punca kita gagal. Tak baik dik sebenarnye sikap macam tu. Kerana 95% punca kejayaan dan kegagalan adalah datang dari sikap kita sendiri.


Ok la tak mau stress stress sebab sal nak fly ke Osaka Jepun awal tahun depan. Kalau uol nak ikut pun boleh je. Jom kita travel percuma tanpa keluar satu sen pun duit tempah hotel, flight, makan dan sebarang cost entertainment kat sana. Sepatutnye hari ni sal dan team Top Leaders Circle berserta 1000 usahawan yang lain akan ke Bangkok tapi trip cancel sebab kes bom kat bangkok city tu masih kritikal.


This is mother of two, from Johor Bahru. Baru tiga bulan berhenti kerja lepas nekad untuk jadi work from home mama yang mana beliau sambil-sambil online boleh tengok anak membesar depan mata. Ok la kan bila tukar kerjaya as stay at home mama terus income bulanan beliau cecah RM15,000 Sebulan!!! Umur belum sampai 30 tahun lagi tapi dah retire young and retire rich. Alhamdulillah kan dah kata rezeki kita direct dengan Allah bukan dengan Boss. Yang takut sangat nak berhenti dan betul-betul focus berniaga tu kenapa. Sebab hidup adalah pilihan. Pilih la untuk berkerjaya secara bijak. Just spend at least dua jam sehari untuk berkongsi kelebihan Premium Beautiful ni pada mereka yang memerlukan.


 Happy tengok suami beliau dan anak-anak pun turut gembira dengan kerjaya baru beliau sebagai stay at home mama. Dulu husband aisyah memang tak support langsung. Siap marah gile bila tau aisyah nak buat bisnez ni. Tapi aisyah bukan jenis orang yang suka layan alasan "suami saya tak bagi" tapi beliau keringkan hati untuk buat jugak dan lawan emosi negetif yang tak kan pernah padam. Hanya kita je yang boleh buktikan pada pencuri impian kita bahawa kita juga boleh berjaya. Dan alhamdulillah hari ni suami Aisyah adalah supporter kuat beliau ke mana saja.


 The steps u choose today will build your future for tomorrow. 
So Choose wisely.


 Tsunami Premium Beautiful makin mengganas!
Alhamdulillah almost 100k sales dalam sehari.


 Kerja bebas masa dan tanpa stress.
 Anak-anak pun terkena tempias happy mama mereka.


 Thank you Mr Mama atas kerjasama terbaik. Lepas ni kena sewa lorry la.


Congrats Aisyah Zazuri atas kejayaan demi kejayaan yang aisyah lakukan. Kepahitan pasti akan bertukar jadi kemanisan bila segala pengorbanan berbayar dengan bukti kejayaan.


We are Premium Beautiful Expert.
Top Leaders Circle.

Anda teringin untuk bertukar kerjaya dari 9-5 pada stay at home mama with five figures income? Just contact us ye ;)

SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Sunday, August 23, 2015

Cara Berkesan Kecilkan Pinggul dan Kempiskan Perut







Memang biasa sangat di soal siasat dan di raba bahagian badan oleh mereka yang workout di gym...dan soalan lazim yang selalu di tanya;
"Tu adik ke...???"
"Peha, pinggul, pinggang tak menggelebeh pun dan Perut ni memang buat workout je ke yang dapat flat macam ni???"

Jawapan sal: 
TIDAK...Tu bukan adik-adik saya..tu anak saya...

TIDAK...sebelum datang angin workout ni lagi Alhamdulillah saya dah dapat bentuk badan idaman... Tapi perlu ada ACUAN la...coz Peha, pinggul, pinggang dan perut takkan terbentuk cantik kalau tak de acuan...sebab awak sendiri kata awak kerap workout tapi shape tetap shape yang sama cuma berat badan je turun sikit kan...

Maknanye kat sini, Kelebihan pakai pb memang terbukti berkesan untuk bagi bentuk badan yang cantik...untuk yang rajin berzumba, berlari, panjat gunung, berenang, berjogging etc memang lagi awesome la result dia bila buat aktiviti sihat tu sambil pakai pb...untuk yang tak de masa bersenam, lagi nak kena pakai...sebab sal sendiri mula pakai pb masa zaman tak de masa nak bersenam dan masa zaman tak terjaga makan...



SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Personal Coaching Session with Premium Beautiful Expert Melaka , Dyna Salleh

 As always as usual, hari-hari mesti gian nak keluar walau sekarang ni sal mula carry title STAY AT HOME MAMA and WORK FROM HOME MAMA. Yang best nye bila sal mula dapat copy paste income macam mentor-mentor sal jugak iaitu stay at home mama with solid five figure income. Dulu punye la takut bila fikir nak berhenti kerja...menggelupur fikir tentang apa la nasib rezeki kalau sal tak kerja. Rupanye, lagi best berenti kerja dan buat business dari rumah. Keluar hanya bila perlu je. Sebab mustahil  kita akan dapat rezeki kalau malas keluar rumah. Tak percaya cuba tengok burung-burung and binatang lain, pagi-pagi confirm diorang tu dah keluar berterbangan bertempiaran dari sarang untuk cari rezeki sebab kalau just duduk dalam sarang je memang mati kering la diorang dengan anak-anak diorg.

So sama je la konsep nye dengan kita manusia berakal ni. Mesti nak keluar rumah jugak untuk menjemput rezeki. Tapi yang best nye bila tak perlu ikut masa pejabat ni adalah sal tak de la terkejar-kejar pagi-pagi tu nak bersiap dan berjam-jam redah jem sampai jem kepala dibuatnye.

Kadang tu anak tak celik mata lagi dah terpaksa angkut keluar rumah naik kereta semata-mata nak bekejar punch card di pejabat. Sampaikan jarang-jarang boleh spend masa untuk dapatkan berkat waktu dhuha. Just imagine la, sampai-sampai opis dah nak kena on pc, jawab fon, keluar masuk bilik bos, attend customer nak buat payment bagai so bila nye nak bercinta dengan pencipta di waktu dhuha? Huwaaaaaaaaaa serius stress!!!!!!! Kita sibuk cari rezeki tapi tanpa sedar dan kadang-kadang tu terpaksa buat-buat tak sedar yang sepatutnye MENJEMPUT REZEKI adalah lebih afdal.


Minggu ni minggu last Syawal so ramai yang buat open house. Tapi sebelum kita bersilaturahim sesama saudara, moh singgah Pejabat Pos Laju dulu untuk tunaikan amanah pada pelanggan yang dikasihi. Pos Laju paling sal n husband suka adalah Pos Laju Wangsa Permai. Kalau ada vote untuk pos laju, confirm sal akan vote laju-laju cawangan Pos Laju Wangsa Permai ni tau. Sebab service dia tip top. Boleh di katakanhari ni hantar CONFIRM ESOK SAMPAI dah. Tapi, untuk cawangan lain memang tak de jaminan la sebab dah bebebapa kali terkena. 

Hari ni nak pos Bra Premium Beautiful client yang duduk di Jasin Melaka. Bra dia tulang patah, so hantar repair dan alhamdulillah bra siap repair FREE OF CHARGE tanpa hidden charge. Nak hantar repair seratus kali pun boleh. Sebab Premium Beautiful Corset ni very special coz ada jaminan baik pulih seumur hidup. Tu yang premium beautiful expert Top Leaders Circle majoriti tak tukar baju dalam lain dah. Bertahun pakai baju dalam yang sama je.


Muhammad Danish Shafiq ni rajin orangnye. In shaa Allah bertuah la siapa yang buat dia jadi menantu nanti. Ringan tulang orangnye especially bila kita suruh buat kerja yang melibatkan tenaga.


 Selesai urusan stokis dan postage, kami penuhi undangan Abang dan kak ipar yang buat makan-makan hari ni. Happy Damia n Danisha dapat jumpa gang. Dan mama pulak tak tau la kenapa nafsu makan tu melampau pulak kat sini. Dari nasi minyak, satay, bakso, makaroni goreng semua rasa sedap dan bertambah-tambah di buatnye. Dari konon-konon nak jaga kolestrol, terus lupa diri bila nampak hidangan atas meja makan. Maybe sebab dah dekat dua bulan kot sal tahan nafsu makan ni sebab nak turunkan paras kolestrol n then bila last two weeks tau paras kolestro dah normal, tu yang dengan rasa bersalahnye terus bedal je semua foods tanpa had. Ya Allah ampunkan hambaMU yang cepat lupa diri ni..

Diorg berlima layan cerita hantu...Lawak tengok gelagat masing-masing yang nak tengok tapi penakut ya amat. Thanks to my brother Syahidan Roslan and my sis in law Nini Nurkhairunnisa atas jemputan dan hidangan makanan yang 100% terbaik. And siap tumpangkan Damia dan Danisha lagi sementara mama pergi buat work di area Nilai.


Comel Adam makan kuih colorful ni.
Ni anak No tiga my brother. Rambut tu kinting-kinting Geram!


 Suka la tu Danisha ada kawan main masak-masak sampai ke malam sampai tak nak ikut mama. Haaaaa......! Korang nampak tak??? Anak-anak ni, diorg lagi suka berkawan...so sementara diorang tengah kecik dan tak pandai nak kemana mana ni la kita sebagai parents nak kena siapkan tabungan kita. Biar jadi parents yang bersara awal. So tak de la bila diorg dah remaja nanti kita risau bila terpaksa keluar kerja tinggalkan anak-anak yang dah boleh keluar sesuka hati. Dari anak kecik ni la kita nak kena betul-betul focus sibukkan diri sekejap supaya nanti bila diorang makin membesar kita dah boleh focus sepenuhnye pada mereka.


Selesai makan and siap zuhor, mama n ayah keluar ke Nilai. Bukan untuk soping kain baju langsir tau, tapi untuk business appointment. Dan Muhammad Danish Shafiq perlu follow sebab kalau tinggal sekali dengan gang dia nanti habis tak jadi open house rumah pak ngah depa tu.


Terpinga-pinga dia bila tak de siapa dia boleh kacau. 
Selalu kalau kakak ada kat belakang boleh la jugak dia menyakat n jadi penegang urat leher mama n ayah. 


 Macam big boss. Hahahahaa. Duduk kat belakang sorang-sorang. Mata pun terus kuyu. Boring la tu. Nak kacau mama n ayah mau kena sergah jap lagi. So, tu yang dia layan botol lagi bagus.


Hahaa..Toleh belakang je tau-tau tido dah.

 Macam tu sekali lentok dia.


 Masa dah nak sampai masjid nilai untuk solat Asar Muhammad macam nak bangun je.


 Tapi tau-tau tido balik.


 #AkuYangKerjaKoYangPenat
Hahahaa...letih sangat gayanye ni. Baru suruh tolong pos barang je. Belum ajak pergi ukur dan fitting PB lagi ni.


 Now personal touch session khas bersama pioneer Premium Beautiful Expert Top Leaders Circle Melaka.


 Rangkaian beliau bukan saja di Melaka, tapi turut membesar di pantai timur, singapore dan selatan tanah air.


 Muncung tu kalau tak keluar memang tak sah. Tu tandanye roh meroyan nak rakan kongsi ikut jejak yang sama dah sampai.


 Sambil kami berstrategi kat meja sini, geng abang-abang yang tak berapa nak support dulu ni bersembang kat meja sebelah. Alhamdulillah sekarang mereka adalah supporter terkuat kami untuk sebarang urusan business.


Terima kasih Dyna sudi redah jem dan highway Utara Selatan untuk sampai dari Melaka ke sini. In shaa Allah dengan semangat dan keyakinan tinggi u, in shaa Allah confirm sangat matlamat u akan tercapai sebab kita buat business yang sama, product yang sama, syarikat yang sama, kumpulan yang sama, impian yang sama, jadi tak mustahil jugak kita akan capai KEJAYAAN YANG SAMA!
Asalkan jangan mengeluh, jangan putus asa dan teruskan perjuangan hingga siap.



Sekiranya uol nak tau bagaimana Dyna bermula, boleh visit website beliau di


People Come And Go. The Best Will Stay.








Bismillah...
"Bukan senang nak jaga hati semua orang.
Dan Bukan susah nak sakitkan hati Orang."

Biasakan kita dengar ayat tu?

Tak perlu risau dengan semua tu bila kita faham konsep kehidupan ni macam mana. Bila hidup untuk dapat pujian manusia memang hati mudah rasa terseksa bila kurang dapat pujian dan perhatian. Suka kecik hati, makan hati, sakit hati sememangnye petanda kita mempunyai cancer hati.

 Tapi bila focus hidup di dunia hanya kerana mahukan redha Allah dan ganjaran akhirat, in shaa Allah kita akan jadikan sabar sebagai perantara untuk menahan diri dari terasa hati dan menyakiti hati orang lain.

#Throwback semua folder lama dalam laptop dan terjumpa gambar-gambar kenangan bersama rakan-rakan. Alhamdulillah setiap mereka adalah insan yang memberi pengalaman dan pembelajaran terbaik dalam hidup sal.

Indahnya bila berniaga ni kerana dari sini automatically kita akan ada tapisan siapa kawan, siapa keluarga dan siapa penglipur lara. Ada masa kecewa, ada masa gembira, ada masa berduka dan paling best sentiasa ada masa untuk mendekatkan diri dengan pencipta.

Manusia datang dan pergi dalam kehidupan kita. Apa jua kenangan yang berlalu, biarkan berlalu dan semoga ianya adalah kenangan terindah yang memberi pengajaran terbaik dalam hidup kita. 

Bila anda di label PENTINGKAN DIRI dan PILIH KASIH,  Senyum, Diam dan Maafkan mereka kerana mereka tak faham dan masih belum matang dalam mengenai diri mereka sendiri.

 Sebaik-baik manusia adalah manusia yang tak berdendam dan tak suka dipuji.

Sebaik baik kawan adalah kawan yang menyimpan aib.

Ya Allah.... Jika ada yang membenci ku kerana kegembiraan yang ku miliki, Hadirkan lah juga kegembiraan pada mereka agar hilang rasa benci pada ku...



Saturday, August 22, 2015

Saart Design

Thank you Saart Design untuk family portrait yang cantik ni. Puas hati dengan hasil seni kreatif dari Saart Design ni. So buat uol yang teringin jugak nak ada family portrait macam yang sal buat ni, boleh contact pihak management Saart Design di no yang tertera kat bawah entry ni ye.


Posing anak -beranak bersama portrait Saart Design. Sporting Muhammad Danish berposing dengan kakak Damia and Danisha.


Muhammad Danish Shafiq ni style dia cukup sekali je dia excited bergambar. Masuk kali kedua memang ni la aksi dia. Hahaa.




Saart Design Contact Number:

013-311 0170

019- 340 7800

Saart Design Facebook:

Saart Design Instagram:
@SaartDesign