Tuesday, October 28, 2014

Business Premium Beautiful menakutkan...!!!

Ya Allah serius!!!
 Business Premium Beautiful ni memang amat menakutkan bagi usahawan yang dah jatuh cinta sepenuhnya dengan Premium Beautiful Corset yang dah hampir 20 tahun di pasaran ni.!!!

Melalui ILMU dan KERJASAMA SIOMBIOSIS kumpulan, kami bergabung idea dan tenaga untuk mengembangkan business Premium Beautiful ni ke seluruh Malaysia. Malahan permintaan terhadap Premium Beautiful makin mendapat tempat dari mereka yang berada di luar negara termasuk di UK, USA, Australia dan Arab Saudi. 




Fuhhhhhh...uol just imagine 10 set ni punch terus dah ada yang punya!
Tak sempat nak simpan dalam almari dan peram bawah katil pun set-set Premium Beautiful ni.

Memang pelik sangat bila ada yang kata Premium Beautiful MAHAL dan SUSAH NAK JUAL...

Sebenarnya Premium Beautiful tak mahal cuma harga pb corset ni je yang tinggi sebab logik la kan, bila quality tinggi dah tentulah harga pun tinggi. Tapi, dalam tinggi-tinggi harga pb ni pun, permintaan terhadap pakaian dalam kesihatan NO 1 ni tetap mendapat sambutan hangat yang tak pernah putus sepanjang 20 tahun berada di pasaran.





Dan tak sampai sebulan, lepas 10 set Premium Beautiful yang ada di tangan Premium Beautiful Expert SSM Norarni Yusinda, boleh pulak Arni punch another sets for clients yang beli premium beautiful secara TUNAI!

Alhamdulillah dengan ilmu dan kerjasama yang kami terapkan di TOP LEADERS CIRCLE, kami akan bergabung tenaga dan bekerjasama untuk pastikan usahawan kami di guide bnerterusan sehingga mereka expert dan boleh bertindak makin laju ke depan.

Formula nak berjaya dalam busines Premium Beautiful ni tak de lain, hanya perlu amalkan ILMU, BERTINDAK dan always RUJUK usahawan terdahulu yang dah terbukti berjaya.

Di Top Leaders Circle kami sediakan ilmu teori dan ilmu praktikal secara percuma. Bila anda komit pada kami, in shaa Allah sepenuh tenaga juga kami akan komit untuk anda. Ni la yang dinamakan simbiosis iaitu saling berkerjasama dan saling memerlukan. Business akan jadi lebih mudah dan lancar bila masing-masing mainkan tanggungjawab dan lakukan peranan masing-masing. Ni keistimewaan paling special yang ada dalam Team Premium Beautiful Expert di Top Leaders Circle.

Di TLC anda akan di guide dan di latih hingga anda sendiri yang ketagih untuk lakukan business ni sepenuh hati. 


 SSM Arni yang tak menang tangan nak penuhi permintaan pelanggan yang nak sihat dan cantik dengan Premium Beautiful Corset.



Hari minggu digunakan sepenuhnya oleh SSM Arni untuk puaskan hati pelanggan hingga sanggup fitting sendiri client beliau yang berada di Kuantan Pahang.


 Business Premium Beautiful ni memang sesuai untuk kita yang sibuk 12 jam sehari dengan waktu pejabat kerana untuk perolehi income sekurang-kurangnya RM4000 sebulan, kami di beri tunjuk ajar untuk menggunakan sepenuhnya masa 2 Jam je sehari.

Ni masa fitting Premium Beautiful di Titiwangsa. Fittingkan nurse berbangsa indian yang sangat happy bila shape badan beliau terus berubah lepas 5 minit sarung pb corset ;)

Kelebihan Business Premium Beautiful bersama team Premium Beautiful Expert TLC ni, kita akan sentiasa di beri ilmu teori hinggakan ilmu praktikal untuk fittingkan client turut di beri tunjuk ajar oleh mentor. Mentor siap turun padang untuk pastikan kita fitting client dengan betul.


 Client ni agak pemalu, so muka beliau perlu diblurkan walaupun senyuman melebar sampai ke telinga lepas badan terus cantik terletak lepas sarungkan pb corset.


 Another happy client yang difittingkan oleh SSM Arni.
Hebat Arni ni, dua tiga kali je mentor beri tunjuk ajar dia dah pantas berdikari.


Terpancar wajah yang penuh ceria lepas badan rasa bagai dipeluk bila premium beautiful tersarung di badan.



Buat uol yang teringin nak sihat cantik slim dengan Premium Beautiful boleh jugak segera hubungi another Premium Beautiful Expert yang cantik manis ni ye....She is one of my Trusted Agent yang in shaa Allah dapat memberikan service terbaik buat anda yang ingin mencuba pb corset.


SSM Arni dan CDM Salleha.
Masa ni after work, turun padang untuk teman n guide Arni cara fitting client di Ampang ;)


Di apit dua insan hebat di Top Leaders Circle CDM Salha Zain dan CDM Al-faath yang merupakan suami pada CDM Salha ;)

TAHNIAH Arni!!!
Anda usahawan luar biasa hebat bila dalam masa sebulan hampir 20 set premium beautiful terjual.









I Love Monday

Haaaaaa Tajuk hari ni kan "I Love Monday"
Sejak dah berkerjaya sepenuhnya di luar waktu pejabat ni memang sal suka sangat hari isnin sebab isnin adalah hari untuk sal masuk keje lewat sikit. 

Alhamdulillah kerja sendiri dengan pilihan masa sendiri adalah yang terbaik. Pagi-pagi dapat siapkan anak ke sekolah dengan tenang dan sementara bersohobiz dari rumah sempat jugak siapkan kerja rumah macam membasuh, vacum lantai n carpet n melayan telatah baby boy yang ligat and bijak sorang ni.

Cuma kalau bab sidai baju memang sal bagi en halmie yang handle.hehee. Dan aktiviti melipat baju biasanya sal panggil bibik datang lipatkan. ;D


Hari ni mama terlebih rajin panjat tanggan nak kelas Kakak Damia yang tinggi di tingkat tiga.
Fuhhhhh...merasa la jugak mama berpeluh-peluh dengan dukung Muhammad Danish Shafiq lagi. Hari ni kakak Damia exam, so nak bagi support supaya Damia lebih bersemangat nak jawab exam minggu ni, mama jemput Damia sampai depan pintu kelas terus. Melompat happy Damia bila nampak muka Mama, Adik Danisha n Muhammad depan class. Hahaa.. Maaf la ye cikgu, saya memang macam ni...over excited nak penuhi hajat anak saya yang nak mama dia jemput dia balik dari sekolah ;)


After that singgah pejabat pos Bandar Sri Damansara untuk renew lesen D Class yang dah lama di peram. Sal dah lama ada lesen kereta cuma sejak mengandungkan Muhammad Danish Shafiq terus tak de feel nak bawa kereta. Ditambah pulak dengan suami pun dah sama-sama buat business ni secara sepenuh masa, jadi sal lagi suka bila en Halmie yang drive walau ke mana sahaja. Sal pulak prefer duduk sebelah sebab boleh geletek-geletek Muhammad Danish Shafiq dan sambil tu boleh jugak update status, instagram dan blog sementara nak sampai ke next destination ;)


Hari ni teman mama appointment di Selayang Mall and jom kita makan kat Secret Recipe la ye..sebelum makan pastikan biasakan diri sebut nama Allah yang Maha memberi nikmat rezeki.


Sambil anak makan, sal update kedai online sal.
Ni la yang usahawa Top Leaders Circle lakukan sehinggan ada yang bergelar jutawan muda hanya dengan menggunakan masa sekurang-kurangnya dua jam je sehari untuk Blog, Instagram dan Facebook.

Peluang berniaga melalui online ni la yang membuka mata sal sebesar-besar nya untuk tekad ubah kehidupan melalui berniaga bersama Top Leaders Circle sebab with TLC segala ilmu social media dan teknik pemasaran berkesan di guide untuk sesiapa sahaja yang serius nak belajar dan rela untuk di ajar.

Rezeki tak datang dalam bentuk wang, tapi rezeki biasanya datang dalam bentuk peluang yang akan menghasilkan Wang.


In shaa Allah rezeki melalui berniaga memang sangat ajaib bila kita yakin sepenuhnya bahawa rezeki itu datang dari izin Allah. Bila hati tak tenang, legakan dengan Solat. 9 per 10 rezeki datang melalui perniagaan dan sebagai islam pastikan kita berniaga dengan penuh muamalat.


Wednesday, October 22, 2014

Set Kesuburan dan Set Berpantang

Gambar pertama tu Sal tengah sarat pregnant,
Gambar kedua lepas bersalin 3 bulan,
Dan gambar ketiga tu ‪#‎MuhammadDanishShafiq‬ dah setahun... 






Masa pregnant anak ketiga, bentuk badan tak berapa nampak mengembang sebab sal dah amalkan setahun pakai premium beautiful corset sebelum hamil anak ketiga. Dan Alhamdulillah masalah sakit belakang dan sakit pinggang jarang menyerang masa pregnant kali ni.


Ni Tiga bulan lepas melahirkan Danish.
Dalam pantang, badan memang cepat susut bila amalkan pakai bengkung moden Premium Beautiful.
No more stress bila tengok badan kekal mengembang even dalam pantang tu puas kita jaga makan. But dengan Premium Beautiful, shape badan memang confirm different dari shape sebelumnya.


Ni pulak masa Danish dah setahun. Sal memang jenis kuat makan dan suka makan. Tapi Alhamdulillah bila disiplin pakai premium Beautiful hari-hari, body makin hari memang takkan lari alignment dia. Maintain solid dengan Premium Beautiful lebih mudah dan selamat. Coz i have no enough time dah nak keluar rumah ke taman or ke Gym bersenam untuk menggetarkan molekul-molekul air yang makin hari makin low geutarannya jika tak de senaman. So the best solution untuk menggetarkan molekul air dalam badan supaya dapat mengekalkan bentuk badan idaman adalah:
Pakai je la Premium Beautiful ;)



Premium Beautiful Top Agent Malaysia
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Jeruk mangga muda asam boi cili padi



Hahaha serius menjejes air liur bila scroll je wall non stop friendlist kat facebook tu dok update gambar resipi simple menyengat ni! Jeruk Mangga Muda Asam Boi.

Akibat tak tahan godaan melihat cili-cili merah, biji-biji asam boi dan buah-buahan hijau tersebut maka, dengan penuh perasaan geram sebab nak makan jeruk tu secepat mungkin, sal pergi terus ke pasaraya untuk beli bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat jeruk mangga muda yang viral di fb tu..



Bahan-bahan nak buat Jeruk Asam Boi ni adalah:

Buah-buahan hijau..
1) Tak kisah la mangga boleh, epal hijau, jambu muda, betik muda, atau apa-apa aje la yang uol suka nak try.

2) Gula

3) Garam

4) Asam boi sepeket (dalam 10 biji)

5) Cili padi


Cara buat Jeruk Mangga Muda Asam Boi:
Potong buah ikut suka
Gaulkan semua bahan tadi sebati dan sinpan jap dalam peti ais supaya buah tu terserap dengan bahan-bahan tadi.

Hahahah kalau sal memang tak sempat nak simpan dalam peti ais pun...tengah gaul-gaul tu pun dah boleh licin..


Selamat mencuba.
Resipi paling simple
Tak payah buka api pun.
Sukaaaaaa sangat!!!!

Tuesday, October 21, 2014

Life Transformation


Bezakan kami dulu dan sekarang.

2012 lain gaya nya,
dan 2014 Alhamdulillah makin berbeza pula gaya nya.
Sal share gambar ni untuk beri gambaran yang permulaan kita nak berubah ni memang perlukan masa. Kejayaan tak hadir sekelip mata. Tapi sekiranya anda lakukan tindakan yang konsisten, in shaa Allh confirm dalam masa dua hingga tiga tahun sahaja kejayaan yang lebih baik dari semalam anda akan perolehi.

Jangan expect hari ni kita mula berniaga, esok lusa dah boleh kaya berjaya seperti usahawan sedia ada. Kerana, semua yang berjaya hari ni adalah mereka yang dah kebal melalui proses dugaan dan kritikan ;)

Buat anda yang baru bermula, please.....................
Teruskan usaha.

Tiada kejayaan tanpa pengorbanan.
Semua orang impikan kejayaan dan kebahagiaan.
Tapi sayang sangat bila tak semua orang sanggup bayar dengan nilai pengorbanan yang sementara.

Mengikut kajian,
hanya 10% sahaja yang berjaya dalam mencapai impian mereka. Kerana mereka yang 10% ni adalah mereka yang lepas saringan ujian dan dugaan bertubi-tubi sebelum mereka berdiri di puncak.


Jeles kan tengok orang lain makin berjaya dan bahagia sedangkan kita pun berhak untuk berjaya.
Tu la perasaan sal di awal permulaan dulu. Sal GERAM tengok orang lain sentiasa berusaha untuk berjaya. Sal sakit hati tengok kejayaan orang lain. Sal sedih sebab kenapa dia boleh buat dan kenapa sal tak nak mula buat.

ALHAMDULILLAH doa untuk berubah ke arah yang lebih baik Allah makbulkan melalui peluang bisnez ni. Rezeki tak datang dalam bentuk wang, rezeki biasanya datang dalam bentuk peluang. Peluang biasanya datang dalam keadaan yang tak di jangka dan hadir biasa nya hanya sekali sepanjang hayat kita masih terbuka mata ;)

Dari zero, dari bertatih, dari merangkak, dari belajar berjalan jatuh berjalan jatuh dan ada masa rasa seperti tak nak bangun pun ada. Tapi tak tahu kenapa Allah bangkitkan rasa semangat setiap kali rasa rebah dan hati berdarah. Sukar untuk sal say NO pada perjuagan bisnez ni walau berdepan dengan pelbagai karenah manusia yang ada kalanya menjatuhkan air muka. 

Pelbagai manusia keluar dan masuk dalam kehidupan seharian sal sepanjang melibatkan diri dalam perjuangan jihad ekonomi ni. Tapi dengan kuasa Allah dan ada nya insan-insan kental bersama sal, Alhamdulillah segala kelemahan dapat diperbaiki.

Tanya la sesiapa pun yang dah berjaya hari ni, pengalaman yang hampir sama mereka lalui untuk sampai ke puncak jaya. Tak kira la jenis business apa pun yang diceburi, asalkan ianya adalah "business" maka dugaan dari sekecil-kecil dugaan hingga ke sebesar-besar dugaan pasti ada.

Jadi buat anda yang membaca,
Kenapa perlu focus pada mereka yang tak siapkan kerja mereka?
Kenapa perlu percaya kata-kata kritikan mereka yang tak menyudahan tugasan mereka?

Kan lebih baik bila kita sentiasa Yakin dengan rezeki Allah dari terlalu yakin dengan kata-kata orang lain tentang kegagalan. Mereka yang tak yakin dengan diri sendiri adalah mereka yang tak yakin dengan REZEKI ALLAH! Remember that!

Tak de SECRET RECIPE pun untuk berjaya.
Dan kejayaan sal baru sahaja bermula.
Alhamdulillah.
Jadi jom sama-sama kita teruskan perjuangan.
Alang-alang buat biar buat sampai habis.
Biar buat dengan penuh rasa tanggungjawab terhadap diri sendiri.


Kemahuan Merubah Kejayaan.
Jangan tunggu waktu yang tepat untuk lakukan sesuatu,
Kerana waktu tidak akan pernah tepat bagi mereka yang menunggu!


Untuk sebarang tips perniagaan, boleh hubungi sal melalui whatsaap,
In shaa Allah sal akan kongsikan antara tips-tips dari pengalaman sal bermula dari zero hingga ke hari ni.



#MasterTrainer
#TopLeadersCircle


Salleha Roslan
011-1631 1641

CDM Salleha Roslan Quotes of the day




Whatever you do just smile and enjoy!

Kita tak mampu untuk penuhi hasrat hati semua manusia,
tapi kita mampu penuhi hasrat hati kita yang inginkan ketenangan dan sentiasa keluar dari mengumpul aura kemarahan dan kegelisahan ;)


#MasterTrainer
#TopLeadersCircle

Premium Beautiful Expert
CDM Salleha Roslan

Videoshoot for MUT ke 22 CDM Salleha Roslan

20 Haribulan 2014 telah diadakan hari penggambaran untuk video pendek yang bakal ditayangkan pada Majlis Ulangtahun Syarikat yang ke 22 di MIECC pada 8 November 2014. Videoshoot ni telah diadakan di HQ Wawasan Jalan Kapar, Klang.

Belum naik stage lagi dah rasa nak nangis.
Sebak pulak bila terkenang-kenang kembali kepahitan yang sekarang ni dah jadi kemanisan. Ni lah yang dikatakan USAH DIRENUNG LETIHNYA USAHA, TAPI RENUNGLAH MANISNYA KEJAYAAN..!!!

Nak naik ke stage SM pun bukan mudah, ni kan pulak untuk mendaki tinggi ke puncak CDM. Bila kejayaan baru bermula ni sal makin faham KENAPA KITA PERLU CDM!!!

Kenapa ada ketika ujian demi ujian didatangkan pada kita.
Kenapa ada ketika sukar rasanya untuk mencapai impian.

Mungkin kalau Allah tu bagi kita cepat dan mudah untuk capai impian, kemungkinan besar kita akan jadi manusia yang ANGKUH! SOMBONG! RASA HEBAT! EGO! BESAR KEPALA! KUASA MELEBIHI BOS BESAR!

Sal sendiri Alhamdulillah tak begitu cepat dan tak terlalu lewat untuk ke garisan permulaan kejayaan pada hari ni. Almost three years berkerja keras untuk sampai ke puncak dengan pelbagai ujian yang mematangkan diri sendiri. Rezeki Allah dah tetapkan. Takkan pernah lewat seminit pun rezki kita yang Allah dah tentukan. Tinggal diri sendiri je samada nak sungguh-sungguh lakukan atau pun tidak.

Bagi sal ujian adalah teguran.
Teguran untuk kita berubah dan sentiasa merasakan Allah adalah tempat rujukan terbaik. Kerana manusia memang tak kan perasan bila mana mereka lakukan kesilapan. Jadi bila ujian didatangkan pada kita, biasanya manusia akan mula merendahkan hati dan mengecilkan ego.

Jangan takut gagal. Gagal Lapan kali, bangun Sembilan kali.
Kegagalan paling memalukan adalah bila diri kita gagal mengawal marah dan mula menyalahkan orang lain atas masalah hidup yang dihadapi.

Pesanan kak sal buat uol yang sedang tercari-cari apa saja peluang untuk ubah pendapatan atau peluang untuk jana pendapatan, teruskan je niat murni uol tu. Tak kira la bisnez apa pun yang uol sedang usahakan, teruskan je niat dan terus buat kerana petanda doa kita makbul adalah bila kita mula berusaha ke arah kebaikan.

Buat buat buat!!! Sampai dapat!!!
Buat jangan kejar pangkat,
buat jangan kejar tempat di mata masyarakat,
tapi biar kita buat kerana bekalan akhirat.

Buat bisnez memang melibatkan emosi.
Ada ketika jiwa kita ibarat mati bila satu persatu masalah muncul menerjah diri.
Sebab tu sunnah berniaga ni kerana selain meluaskan rezeki, lama-kelamaan sikap negetif kita boleh di cuci. Bila berniaga kita direct dengan Tuhan..
Nak tambah gaji tak perlu appraisal,
nak besar bonus tak perlu kipas boss,
nak naik pangkat tak perlu caci mencaci sebab bila berniaga 100% rezeki kita direct dari Allah. Lagi kerap kita merayu meminta, in shaa Allah lagi banyak Allah akan bagi.


Macam pengacara Nona pulak rasanye. Ahaks.


Lepas di Make up kan dengan MUA Meiko Cosmetic, sal ke surau Selayang Mall ni untuk salin baju and bersiap lilit shwal.

Kalau uol yang di sekitar KL Selangor ni tercari-cari MUA untuk sebarang event, tak kisahlah bertunang ke kawin ke, dinner ke apa, boleh la try make up kat MEIKO COSMETIC Selayang Mall ni. Murah je charge Makeup dia. Without bulu mata pelesu RM48 je and usually sal memang tak pakai fake eyelash coz tak selesa. 


Kan dah nampak macam jepun jepun gitu.
coz Meiko Cosmetic ni is organic base yang memang didatangkan dari Japan and sal sendiri dah almost 5 times makeup kat sini untuk pelbagai event.


Ok OOTD hari ni:
Yellow Shawl : Cala Qisya
Yellow dress : AnnaWong Showroom
MUA : Meiko Cosmetic
Baju dalam wajib mention ye coz sal memang duta tetap tak berbayar pada PREMIUM BEAUTIFUL ;)


Alhamdulillah sampai awal ke tempat yang dijanjikan.
Jaga masa tu amat penting kerana kita melibatkan masa orang lain.
Jadi bila dah janji untuk mulakan sesi videoshoot pukul 2.15 maka pukul 1.30 sal dan hubby dah terpacak kat HQ Wawasan ni. 

Senang sampai awal ni, boleh siapkan keje dengan tenang dan boleh terus solat dan bersedia awal. Dan alhamdulillah tak perlu tunggu pukul 2.15 pun untuk shoot coz 15 minit menunggu je videographer dah panggil sal untuk shoot video terus.


Muka tak berapa nak neves sebab Alhamdulillah dah prepare.


Fuhhhhh... CDM Salleha Roslan in action!

Alhamdulillah dua kali shoot je siap.
Result dia uol tunggu ye 8 November nanti di MIECC.
Siapa yang nak tiket percuma dan nak tengok show Dato' Sheila Majid boleh la cepat-cepat contact sal.


Yess!!!!!!
This is My Dream and My Destiny!

Permulaan jejakkan kaki dalam business ni dulu, kuning jugak otak sal ni bila selalu disuapkan dengan gosip-gosip liar tentang syarikat hebat ni. Ada je momokan yang cuba merapatkan diri untuk menyampaikan isu-isu negetif yang berkaitan dengan business ni.

Alhamdulillah Allah bantu jaga minda sal supaya tak termakan dengan kritikan.
Sakit jugak emosi di permulaan dulu nak mengawal tekanan bila siap ada yang inbox untuk buktikan halal haram nya berniaga dengan syarikat yang tersenarai sebagai syarikat patuh syariah ni.

Dear,
Kita buat kerja kita je.
Kerja kita adalah solat, doa dan usaha sungguh-sungguh.
Dalam Dhuha pun kan kita dah meminta-minta "JIKA HARAM ENGKAU SUCI KAN" jadi kenapa nak saratkan minda dan jiwa kita untuk buat sesuatu yang tak tercapai dek akal mu...
Solat!!!! Solat Dhuha...!!! Solat Tahajud...!!! In shaa Allah rezeki kita akan diberkati.
Selagi jiwa tak tenang, selagi tu amalkan zikir, amalkan selawat, amalkan solat sunat dan paling utama amalkan solat awal waktu.

Sal bukan ustajah..hehehee
Tapi sal pengamal ajaran islam.
Pengamal Islam yang tersangat yakin dengan rezeki Allah ;)


Habis shooting baru berkesempatan nak makan.
Ikutkan rasa, nak je sal makan terus dua pinggan nasi goreng ni.
Tapi ikutkan sunnah, berhentilah kamu sebelum terlalu kenyang.

Memang saja dari Klang nak makan kat One Utama ni sebab nak jejalan jap jumpa business partner baru dan nak tengok collection baru untuk Winter season kat H&M


After that amik anak-anak yang pelbagai ragam menarik ni rumah mak mertua sal.
Malam ni tak de sebarang aktiviti luar rumah. So mama memang plan nak spend time untuk mantapkan latih tubi kakak Damia yang akan periksa minggu depan dan nak siapkan beberapa kertas kerja untuk next project mama bersama adik beradik Top Leaders Circle.







Tuesday, October 14, 2014

Life seorang fulltime Mama

Muka makin happy nak ke business appointment hari ni...
Rutin harian Mama makin rancak lepas tiga bulan bergelar suri rumah berkerjaya sepenuh masa.

Still macam mimpi bila bangun pagi tanpa perlu redah jam untuk ke pejabat.. Ya Allah tak tau nak gambarkan macam mana happy nya bila kita tak payah lagi buat perkara yang sama setiap hari untuk jangka masa bertahun-tahun lagi seperti apa yang sal dah buat sepanjang SEMBILAN TAHUN lepas. 

Alhamdulillah ya Allah atas nikmat rezki dan perkenan yang telah diberikan buat hamba Mu ini :')


Rutin hari ni bermula lepas solat zuhor.
After Damia n Danisha balik sekolah n after solat je terus kami anak beranak keluar dari rumah untuk urusan postage dulu.


Wefie dengan Muhammad Danish Shafiq adalah sesuatu yang paling disukai setiap kali duduk dalam kereta..hahaha tak de keje so kita cari keje la sementara nak sampai ke lokasi appointment yang amik masa 30 minit ;)


Paling best bila Muhammad dah makin pandai buat macam-macam memek muka! Hahahahahaha..ya Allah comel!


Buat masa ni Barney and Friends adalah perkara yang disukai oleh Muhammad Danish Shafiq selain dari minatnye menyakat kakak Damia n Kakak Danisha :D


Once dia dah boring duduk lama dalam kereta (10 minit adalah lama bagi beliau ��) so memang dia akan mula gelisah tak tentu arah.


Im ready! 
Smile...senyum adalah ubat paling mujarab untuk tegangkan muka dan senyum jugak adalah kaedah berkesan untuk menjemput rezeki supaya melekat-lekat pada kita. Senyumlah walaupun dalam keadaan duka, terluka dan terpaksa sebab lama-lama ianya akan jadi biasa ;)


Hahahahaa gambar candid dari paparazi.
Beriya explain tentang cara guna Marine Essence dan healing crisis yang biasanya akan di hadapi dipermulaan minggu pertama guna sabun hijau ni.


Ok sal share sikit la tentang beberapa tindak balas yang uol akan lalui once mula pakai sabun Marine Essence ni.

Ni tips untuk yang ada eczema dan masalah kulit yang lain:
1) Sehari dua pakai kulit akan nampak cantik je.

2) Masuk hari ke 5 kulit yang bahagian bermasalah tu akan nampak Merah menyala macam luka n boleh jadi akan nampak macam luka berair.

Tapi sila bawa bertenang sebab tu hanya sementara. Maknanya garam buluh yang ada dalam sabun marine dah mula memberi tindak balas sepenuhnye pada masalah kulit anda. Teruskan pakai sabun Marine Essence.

3) Masuk minggu kedua mungkin masih kemerah-merahan dan mula nampak seperti lebam. Lebam dan kemerahan tu bukan apa, tu tandanya sel kulit baru mula terbina dan proses pemulihan 80% dah berlaku.


4) Masuk minggu ke empat, biasanya area bermasalah seperti eczema tu akan mula kering dan nampak seperti kulit baru semula. Saranan sal, teruskan pakai sabun Marine Essence tu melebihi tiga bulan sekiranya anda sudah mengalami masalah kulit yang melebihi 6 bulan.

Tak berapa Logic kan, bila kota hanya guna dua minggu je sabun Marine, tapi kita expect masalah kulit kita yang dah bersarang pada badan tu untuk pulih sepenuhnye dalam masa 10-30 hari. ��


Petang pukul 5 sambung personal coaching business partner di AU Setiawangsa. Sorry Lynna Hassan coz lupa nak berphotoshoot dgn Lynna before personal coaching session dengan Hasikin Ali tadi ;)



I really love what i am doing now!!!
It's time freedom!!!
I can arrange...i can manage bila-bila n dimana je untuk berkerja ;)


Untuk anda yang  berimpian untuk berkerjaya mengikut masa sendiri boleh je whatsapp or contact sal untuk sal share kan experience Sal selama tiga tahun berniaga bersama Top Leaders Circle. Sekiranya sebelum ni sal buat secara part time je business ni dan kini Alhamdulillah selepas solid setahun setengah jana pendapatan five figure income setiap bulan, sal dapat berkerjaya mengikut masa yang sal sendiri tetapkan tanpa terikat dengan waktu pejabat ;)


Berniaga memang kerjaya terbaik!
Mula kan hari ni tanpa tangguh dan nanti sekiranya anda memang bercita-cita untuk punyai bebas masa dan bebas berbelanja.


Tiada kejayaan tanpa pengorbanan.
Tiada kejayaan tanpa impian dan matlamat.
Tiada kejayaan tanpa usaha, doa yang penuh kesungguhan.


#MasterTrainer
#TopLeadersCircle
SALLEHA ROSLAN

We are Premium Beautiful Expert

PB SOLD OUT!


Sila lah pelik bila kita jumpa orang lain yang menakut-nakutkan kita dengan ayat lebih kurang macam ni.. "Ko jangan buat la bisnez pb ni, kawan aku ada je yang tak habis jual pb diorg"

Dan kita yang ditakut-takutkan ni cuba faham kan balik kenapa pb mereka tak terjual...

1) Keyakinan diri sendiri zero!
Bila kita tak yakin, seolah-olah kita tak yakin dengan rezki Allah.

2) Tak wujud kerjasama dua belah pihak...kita yang nak buat bisnez, tapi kita tak beri kerjasama untuk belajar dan di ajar...kita terlalu bergantung harap pada pemimpin.

3) Atau maybe berharap pb tu keluar berjalan sendiri pada client sasaran 

Tak de perkara senang untuk jadi usahawan berjaya ni, kita perlu redah yang tak mudah dulu sebelum kita dapat perkara yang indah-indah 

#PremiumBeautiful
#PremiumBeautifulExpert

SALLEHA ROSLAN

Wednesday, October 8, 2014

Premium Beautiful Latest Testimoni



Another testimoni from us team #PremiumBeautifulExpert...

Adik ni umur baru 25 tahun. Bekerja di salah satu hospital ternama di pantai timur.

Sebelum sarungkan Premium Beautiful, semua part nampak jatuh and after a few minutes sarung pb, yang jatuh tu semua naik push up balik ke atas.

Ni la antara kelebihan utama Premium Beautiful Corset. PB bagi instant result pada pemakai. Bila makin lama pakai, shape kita akan padat n ibarat tanah dalam pasu... So dont worry la bila ada yang menakut-nakutkan uol dengan "ala pakai corset ni kejap ke, lepas pakai then buka terburai la balik lemak-lemak tu"
Pls ignore that..just wear it at least 8 hours per day untuk u dapat shape 8 tahun kekal solid!


Adik-adik akak-akak or abang-abang yang nak pakai pb or nak bagi wife pakai Premium Beautiful Corset ni boleh segera dapatkan hanya dari #PremiumBeautifulExpert ;)


SALLEHA ROSLAN

Free Gift and special gift untuk 10 pembeli terawal..!!!