Friday, September 19, 2014

Mother of three hangout with the kids

Sebelum keluar rumah, breakfast with tea plus garam buluh.
Boleh pulak Muhammad Danish Shafiq pun beriya nak jugak minum garam buluh ni. Elok la tu Muhammad, dapat jugak la detox any chemical n poison dalam badan tu. 

After that sal ke Restoran Ayam Kampung Kota Damansara untuk lunch terus bersama menu favret sal that is Ayam Kampung Goreng;)
Sambil tu sal pakaikan one of the owner of the restoran. Ni set Premium Beautiful  kedua dia tau. Nampak kan betapa best nye pakai premium beautiful bila kena gaya n cara pakai nye.

Then after that shopping jap ke stokis B32 untuk dapatkan barangan yang dah di order pelaanggan yang majoriti datang nya dari ONLINE sahaja. Alhamdulillah......bayangkan, sehari rezeki Allah tu boleh buatkan sal dapat sales melalui online je melebihi RM2000 sehari.



After ke stokis n siap pos segala barang pesanan, Sal ke Times Square.
Nak jalan jauh sket hari ni sampai ke KL.
HAHAHA nampak tu gaya Muhammad Danish Shafiq yang bersungguh tenung bag travel tu.Budak-budak pun dah ada impian, ni kan pulak kita orang dewasa kan ;)


Tak puas hati, dia datang dekat lagi.

Tak puas hati lagi, dia tarik kakak Damia datang duduk lepak sekali. Nak tarik kakak Danisha tak boleh sebab kakak Danisha duduk dalam stroller.



Yess.....Really really really love my job now...
I have my own TIME FREEDOM!!!!

Kerja ikut suka,
Shopping ikut suka,
Tapi belajar sepanjang masa ;)

Praise To Allaah yang memeberi segala!!!

Kita adalah apa yang kita fikirkan

Ya Allah seriously kalau la sal bukan manusia yang berimpian, sure pagi ni letih n malas nak bangun tau...ye la semalam dah balik lewat dengan period 1st day nye lagi...Tu yang pagi ni kalau ikut rasa "selesa lah sangat" tu, sure badan ni akan bergolek-golek sampai petang dengan anak dan jugak suami...

That's why kita adalah apa yang kita fikirkan...
Fikir yang baik-baik supaya kita dapat menarik perkara yang positif sekeliling kita. Minda memainkan peranan terbesar dalam result harian kita. Lemah minda, lemah la tindakan kita. Lemah minda, mudah la goyah iman kita. Tu yang mudah nak marah, mudah nak terasa hati, mudah nak sentap meratap ;)


Sekarang pun musim cuti sekolah kan, sampai hari apa hari ni pun sal dah tak tau...rasa macam hari-hari adalah hari ahad...sebab nye semua ada kat rumah termasuk suami yang terpaksa pencen muda jugak once kami TERJEBAK dalam busines bersama Top Leaders Circle ni...

Ok jom la nak cerita sikit je kisah hari ni sebab sal sekarang pun quit busy nak bantu rakan kongsi dan diri sendiri untuk sama-sama kukuhkan network dan besarkan volume... ;)

Semalam rabu, macam biasa after class memang susah nak tido. Lagipun excited jumpa adik beradik bisnez yang datang dari luar KL.


Aisyah Zazuri antara yang turun dari JB ke KL dengan menaiki bas, kemudian naik komuter hingga ke stesyen Komuter Batu Caves untuk gali lagi ilmu di lubuk emas business ni. 

Seminggu sebelum ke KL lagi Aisyah dah book masa sal untuk dia amik peluang asah ilmu sepanjang di KL ni.

In shaa Allah kesungguhan Aisyah untuk makin berjaya pasti Allah akan tunaikan...kita just buat je kerja kita iaitu usaha..usaha je hingga makin berjaya sebab urusan rezeki biar Allah yang tentukan sebab tu kerja DIA. Kerja kita ni memang just usaha doa tawakal je...dan buat sehabis baik.

Sorry guys!
Sal ter grab another two Alicia Sequin dari Zawara Kota Damansara... Sebab ada color baru kan. Sal memang suka sangat dengan zawara dress ni sebab cutting dia cantik dan sangat sangat selesa..Senang nak gosok pun satu hal jugak (padahal dobi yang gosok) hahaa ;D

Thank you zawara kerana sentiasa menyediakan color-color and design terbaru buat kami yang berhijab dan suka bergaya. Buat ibu-ibu yang breastfeed, mesti happy sangat kan bila tau sekarang ni Zawara dah buat zip baju kat depan. So memudahkan ibu-ibu menyusu untuk menyusukan bayi comel mereka.


After that ke stokis untuk urusan punch another 10 sets Premium Beautiful di B32!!! Alhamdulillah segalanya berjalan lancar dan in shaa Allah pelapis baru dari team kami ni pasti akan berjaya juga untuk sama-sama pegang title Ratu Premium Beautiful!

CONGRATS Ammyra and Aadila atas keberanian dan kesungguhan dalam dunia perniagaan.


Then singgah rumah in law sebab pagi tadi hantar Muhammad Danish Shafiq ke rumah mak tok before mama mulakan tugasan harian ;)

Tau je mama and kakak kakak dia sampai, terus Muhammad Danish Shafiq berlari nak buka gate...berlari sambil jerit "MAMA......." 

Ya Allah........hilang penat n lembik badan bila tengok muka ketiga-tiga anak sentiasa ada depan mata. Sal just boleh cakap yang buat bisnez ni sepanuh masa memang pilihan terbaik sebab banyak benda yang sal boleh buat sama-sama dengan anak-anak n sambil tu boleh pulak jana pendapatan yang bukan lagi extra income, tapi extraordinary income lepas hampir tiga bulan buat bisnez ni secara full time ;)

Thursday, September 11, 2014

Kenapa Premium Beautiful perlu jadi pilihan?



Banyak sebab kenapa Premium Beautiful Corset perlu dijadikan pilihan selamat untuk anda yang nak dapatkan bentuk badan idaman instant dan dalam masa setahun ke atas bentuk badan tersebut kekal seperti tanah dalam pasu..best kan dengar...tanah dalam pasu??? Pejal la tu maknanya ;)


Instant tu maknanya bukan lah terus kurus dan turun berkilo-kilo.
Tapi instant yang dimaksudkan adalah dari segi pengalihan lemak.
Boleh rujuk gambarajah yang sal attach kat bawah ni...
Beza sangat kan kesan tak pakai premium beautiful dan kesan bila pakai premium beautiful.
Tak sampai lima minit bahagian depan belakang badan dapat dikenalpasti.


Selain dari point utama pada gambar di atas,
Premium Beautiful memainkan peranan terbaik dalam mengunci lemak anda dari beralih ke bahagian yang tak sepatutnya.

Once premium beautiful melekap di badan, dan alihan lemak dilakukan, maka lemak-lemak yang jatuh dan tak bersusun di bahagian belakang badan, lengan, peha, pinggul dapat dialihkan dan di kunci kedudukannya.


Tapi perlu INGAT!
Premium Beautiful bertindak secara natural pada tubuh badan manusia.
Ada yang seminggu dah slim, ada yang makan bulan, ada pulak yang makan tahun...Jangan risau anda di jangka masa yang mana sekalipun...sebab once kita pakai pb hari-hari, badan confirm akan slim jugak sampai masa nya nanti...biasanya tak kan melebihi dua ke tiga tahun. Perlu sentiasa sematkan dalam diri, pakai hari-hari confirm puas hati. Kalau pakai sekali simpan dalam almari in shaa Allah memang tak kan jadi..


Hakikatnya, slim dengan premium beautiful sangat selamat dan berkesan especially untuk sesiapa yang sukar nak kawal nafsu makan dan tak ada masa yang banyak untuk bersenam setiap pagi atau petang.


TAK SELESA PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL?
Senyum lebar ni ^_______^

In shaa Allah bila anda dapatkan premium beautiful dari sal dan #Premiumbeautifulexpert yang lain, anda tak kan terasa pemakaian corset ni menyekat pergerakan seharian anda.

Sebab premium beautiful di reka khas dengan 360 darjah keanjalan yang membolehkan kita bergerak bebas tanpa sekatan. 

Fabric dia pulak ada serapan air yang cepat mengeringkan dan yang pasti ia menggunakan fabric yang ada aliran udara keluar masuk yang baik.

Tau tak baju penyelam dasar laut dan angkawasan tu actually adalah dari fabric yang sama yang terdapat pada premium beautiful corset?
 Maknanya kain premium beautiful ni ringan, anti bau, anti peluh, tinggi daya serapan, dan walau color nya hitam pekat tapi ianya bukan lah corset yang membuatkan anda akan rasa panas tak selesa sepanjang hari.


Contoh Testimoni Pengguna Premium Beautiful.

Kategori gadis pun boleh je pakai premium beautiful.
PB tak terhd untuk golongan yang dah berkahwin je, tapi premium beautiful sesuai untuk semua asalkan set pb tersebut muat dipakai dengan kemas dan selesanya.


Ni testimoni ibu lepas bersalin anak pertaman.
Tak sampai beberapa bulan dah slim!
Risau kan kalau lepas bersalin pun orang still tanya "Pregnant ke?"
Tu adalah soalan seram bagi semua wanita..betul kan???
Jadi, dari soalan tu jadi soalan utama setiap kali uol jumpa dengan kawan-kawan or sedara mara, better cepat-cepat pakai premium beautiful.


Opsss...
Apa RM100 sebulan tu?
Tu adalah bayaran ansuran untuk anda yang nak dapatkan premium beautiful by cash instalment.
Dengan syarat....
1) Ada payslip (Kalai tak kerja boleh bagi payslip husband atau parents)
2) Ada bank statement
3) Salinan IC depan belakang.


Berminat untuk dapat Premium Beautiful dengan segera?
Whatsapp:


SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641



Jagalah solat

Duhai anak mama yang soleh solehah,
semoga Triple D mama dapat menjadi bekalan pahala mama dan ayah satu masa nanti. Jadi anak soleh dan solehah melalui solat. Sebab solat adalah tiang, solat adalah perkara pertama yang akan di hisab sebelum amalan-amalan lain kita akan di ulang tayang di skrin masyar.








JAGA LAH SOLAT...
KETIKA KAU KEHILANGANNYA,
KAU AKAN HILANG KESELURUHANNYA :"(

- Khalifah Umar Bin Khattab -



Mahu Berjaya SOLAT.
Mahu ubati kecewa SOLAT.
Mahu hilangkan kemarahan Solat.
Semuanya bermula daripada solat.
JAGA HUBUNGAN DENGAN ALLAH.







Permintaan Premium Beautiful tak pernah surut



Ready nak pergi fitting Premium Beautiful...permintaan tak pernah surut...Alhamdulillah ;)

Walaupun Premium Beautiful corset dah hampir 20 tahun berada di pasaran, namun permintaan kaum hawa untuk kekal cantik, sihat dan penuh keyakinan still tak putus. 

Sal sendiri dah tiga tahun jadi pengguna setia CORSET KESIHATAN NO 1 kat Malaysia ni.

Ada tu, siap tanya sal lagi, "tak bahaya ke corset yang ada far infra red ni"
Ya Allah kak ;) In shaa Allah selamat sangat Premium Beautiful ni untuk sesiapa je yang pakai pb corset ni...Tak bahaya pun FIR yang ada kat fabric pb ni sebab nye FIR ni kan dalam bahasa yang mudah difahami adalah SINAR CAHAYA MATAHARI PAGI ;)

Era akhir zaman ni mana nak dapat sinar cahaya matahari pagi?
Sanggup ke keluar berjemur pagi-pagi lepas subuh sebelum pergi kerja tu duduk bawah sinar matahari pagi??? Sure tak berapa nak sanggup kan???

Jadi solution dia,
Pakai aje la Premium Beautiful ni.
Sebab sinar cahaya matahari pagi aka FIR ni banyak fungsi untuk kesihatan manusia. That's why premium beautiful boleh diklasifikasikan sebagai baju dalam kesihatan FIR yang paling murah untuk anda yang nak slim, ramping dan dalam masa yang sama dapat sihat dan dapat pakej confident skali ;)



Nampak tak macam mana happy nya
 anak-anak bila mama diorg pun Alhamdulillah sihat je walau suara tengah macam Ella masa ni ;)




Hahaha tengok Muhammad Danish Shafiq tu..
dia geram tengok kenapa dia punya Peace tak jadi-jadi.


Tadi peace n now five pulak ;)








Teringin nak dapatkan Premium Beautiful?
Teringin nak tahu info lanjut tentang Premium Beautiful secara percuma?
Ada Premium Beautiful dalam almari?????
Haaaa yang ni sila cepat-cepat keluarkan set pb anda yang dah berzaman dalam gobok tu dan cepat-cepat whatsapp Sal untuk sal consult anda secara percuma tentang bagaimana nak pakai Premium Beautiful dengan penuh selesa hingga anda dapat bentuk idaman setaraf artis Antarabangsa ;)

Free Je...

Dan kalau memang nak pakai Premium Beautiful PERCUMA pun boleh je whatsapp Sal ye.



SALLEHA ROSLAN

011-1631 1641

Tuesday, September 2, 2014

Aktiviti seorang suri rumah bekerjaya ;)











Alhamdulillah dah almost two months sal secara rasmi nye bergelar SURI RUMAH BEKERJAYA!

Suka sangat dengan galasan tanggungkawab baru yang di sandang sekarang ni.

Happy!
Lega!
Speechless!
Nak menjerit!
Nak melompat!
Macam-macam lagi la ada bila cita-cita sepanjang hampir 9 Tahun bekerja menjadi realiti.
Selalu jugak rasa macam nak tampar diri sendiri bila setiap pagi tak de dah terkejar-kejar bangun pagi siap-siap kejutkan anak sebelum subuh untuk bangun mandi ke sekolah, tak de lagi dah suasana redah jem setiap pagi.

Paling tak percaya bila income tetap masuk setiap bulan walau waktu bekerja adalah mengikut masa yang kita sendiri tetap kan.

TAPI........
Jangan salah faham, sebab setiap kejayaan, setiap pencapaian perlukan pengorbanan. Hanya orang yang sanggup melalui pengorbanan sahaja yang akhirnya akan berjaya merasai nikmat kemanisan hidup.

Mentor sal selalu pesan,
tak pe la kita susah dua tiga tahun ni dulu sal,
sebab kesan keselesaan yang akan kita dapat adalah selesa yang berpanjangan 20-30 tahun.

Jangan mimpi untuk dapat keselesaan sepanjang hayat sekiranya di awal kehidupan kita, kita tak sanggup untuk lakukan sedikit pengorbanan.

Jangan mimpi untuk capai apa yang orang berjaya dah capai bila kita sendiri masih tak rasa bersalah mensabotaj diri sendiri.

Pengorbanan MASA, TENAGA, WANG RINGGIT dan EMOSI memang jadi cagaran bila kita nekad untuk berjaya. Dan jangan risau, Allah sentiasa ada bersama-sama orang yang sentiasa berusaha dan tak mudah putus asa.

Tak senang nak cipta kejayaan, tapi kejayaan mudah diperolehi sekiranya kita sentiasa mendidik hati supaya tenang dan sabar bila dugaan menjelma depan mata.




Marine Essence Soap Singapore

+6581821441

Buat anda yang tercari cari Marine Essence Soap dan Mineral Coffee or Garam Buluh di Singapore, anda boleh hubungi person incharge yang sal share kan link nye di atas. Just whatsapp or make a call untuk dapatkan stok terhangat di pasaran ni sekarang..!!!

Ni lah dia sis Ana Zulkifli.
Agent terbesar Top Leaders Circle di Singapore.
Sis Ana with our mentor CDM Salha Zain.









Kak Ana ni antara agent TLC yang paling aktif di Singapore.
Dari orang tak kenal apa tu Marine Essence Soap, terus satu Singapore huru-hara untuk dapatkan stok sabun ketiak dan mineral coffee ni daripada beliau.



Cash On Delivery sekitar Singapore.


Happy kakak cantik ni bila dapat Min Kaffe dari kak ana ;)
In shaa Allah product Marine Essence Dan Garam Buluh yang ada dalam coffee ni sangat membantu memberi kesegaran pada diri.



HOTTTTT item dah this Min Kaffe n Marine Essence soap in Singapore ;)



Ni pulak antara testimoni dari clients yang tak putus-putus mahukan Marine Essence dan Mineral Coffee di Singapore sahaja. Kalau ikutkan testimoni dari kak ana ni, mau panjang berjela entry blog sal ni dengan print screen dari clients beliau.
















Banyakkan permintaan terhadap sabun ketiak @ Marine Essence di wilayah Singapore ni...jadi buat anda yang teringin untuk mendapatkan side income dari product hotttt ni boleh jugak segera hubungi sis Ana untuk keterangan lanjut.


TLC Singapore!




Untuk warga Singapore yang ingin dapatkan products atau ingin menceburi bidang keusahawanan bersama Top Leaders Circle, boleh lah segera hubungi:
+6581821441




For more info about Marine Essence:
http://www.salleharoslan.com/p/marine-essence-beauty-bar-sabun-ketiak.html