Thursday, March 5, 2015

Esok adalah peluang terakhir untuk dapatkan Premium Beautiful dengan harga Jimat!


Terpaksa jugak naik harga!
Since almost 20 years di pasaran tanpa pernah ada perubahan dari segi harga, tapi untuk March 2015 ni harga Premium beautiful terpaksa dinaikkan mengikut perubahan ekonomi semasa... Kita pun sedia maklum yang GST mempengaruhi harga barang, jadi kami terpaksa akur bilamana harga PB turut dinaikkan...

Tapi jangan risau ye, kualiti PB Corset tetap sama macam dulu. Jadi sekiranya uol berminat untuk dapatkan PB dengan harga jimat dan murah, uol boleh buat segera sebelum pukul 2 petang esok, Jumaat 6 Februari 2015.

Esok adalah hari terakhir untuk dapatkan Premium Beautiful dengan harga lama...

Premium Beautiful Expert

Tuesday, March 3, 2015

Tak panas pun Pakai Corset Premium Beautiful

Soalan lazim:
"Tak panas ke pakai pb???"

Dah tiga tahun sal pakai pb ni...alhamdulillah tak rimas, tak lemas n tak panas...fabric pb ni unik coz dia ada effect meNEUTRALKAN SUHU BADAN...so memang agak confident je untuk pakai baju berlapis-lapis dan berOOTD di tengahari rembang...hahaaa 

Jadi pastikan once uol decide nak pakai#premiumbeautiful sila refer dengan#premiumbeautifulexpert untuk maklumat lanjut...ingat pb ingat pbexpert TLC 

Monday, March 2, 2015

TLC Master Trainers


After zaman universiti jangan harap ada orang mahu suapkan ilmu pada kita...nak berjaya, nak hidup dalam impian kita, perlu cari sendiri ilmu tu... Baca sebanyak mana buku yang berkaitan dan cari sendiri GURU kita... Memang perlu ada "Self Pushing"... Mental kena strong! Desire kena strong! Energy n momentum perlu selalu tinggi n maintain!


Macam mana cara nak lakukan semua tu? Berguru dengan orang yang telah berjaya, TIRU CARA orang yang dah berjaya...

Thursday, February 26, 2015

Wow instant shape with Premium Beautiful

Latest testimoni!

Happy nye client ni bila badan yang jatuh bertahun-tahun terus boleh push up balik ke tempat asal dengan begitu kemas dan cantik.

Fitrah manusia memang suka kan kecantikkan.. Jadi buat anda yang nak kan bentuk badan cantik, kemas dan penuh keyakinan boleh segera dapatkan set Premium Beautiful Corset segera!

Jangan risau, pb ni warna je hitam, tapi bila pakai sangat selesa.. Tak rimas tak panas even cuaca sekarang menyengat kepala.


Ur Premium Beautiful Expert,
SALLEHA ROSLAN

Sunday, February 22, 2015

Berniaga ni susah ke senang?

Menjalankan perniagaan senang ke, susah?


Bagi yang belum lagi mulakan perniagaan, ramai yang fikir perniagaan tu senang...Bagi yang baru berniaga ada antara mereka fikirkan berniaga tu SUSAH...

Bagi yang dah berpengalaman dalam perniagaan, mereka rasakan perniagaan tu senang...


Sama ada perniagaan tu senang atau susah, bergantung pada tahap keadaan kita. Bila kita belum lagi mula berniaga, kita lihat macam senang je berniaga ni kan... Sebab kita belum lagi “merasa” perniagaan. Kita sekadar melihat kisah-kisah orang berjaya dalam perniagaan.


Bila kita BARU mulakan perniagaan, baru kita rasa perniagaan tu susah. Kerana sebelum ni kita kaitkan perniagaan dengan keuntungan sahaja. Tak pula fikir tentang perlu promosi, perlu menjaga pelanggan, perlu lakukan accounting, perlu handle staff, perlu fikirkan kaedah dan strategi untuk bersaing dengan pesaing yang begitu ramai!


Bila kita dah setahun dua berpengalaman dalam perniagaan, baru kita rasa perniagaan tu SENANG kembali kerana kita dah biasa dengan perniagaan & belajar selok belok perniagaan sepanjang pengalaman kita 


Masalahnya, ramai yang give up atau berputus asa sebelum sampai tahap perniagaan itu senang kembali. Dalam masa setahun, apabila melalui kesukaran perniagaan, ramai yang gulung tikar kerana tak tahan… betapa susahnya menjalankan perniagaan!

Friday, February 20, 2015

Saturday business activities with Safriza Azwani and Nur Sha

Alone we can do so litle.
Together we can do so much.

If u want to go fast GO ALONE..
if u want to go far GO TOGETHER..


This is November 27th 2014.
Hahaa as always mother of three ni memang tak cukup tangan nak update all the activities on time...maaf sangat-sangat buat semua readers setia blog sal ye. Nama je full time mama...actually fulltime mama yang penuh dengan aktiviti kekeluargaan, aktiviti business n some of them adalah aktiviti-aktiviti rutin yang sama seperti uol kat luar sana ;)

Biasanya dalam sehari memang sal akan ada lebih dari satu aktiviti dan lebih dari satu lokasi. Sama macam hari ni la...hari sabtu yang indah di mana hari ni after selesai tugas sebagai mama di rumah, mandikan anak-anak-anak, bagi makan, bagi pakai lawa-lawa then baru sal akan keluar rumah. Dah jadi tak biasa pulak dah kalau sehari tak keluar rumah untuk sebarang urusan.

OOTD hari ni:
Satin Shawl dari Kuroongku
Dress Cream color dari Zawara Kota Damansara
Accessories dari booth sabtu ahad the street Curve (Jimat Banyak)


Wefie with my litle boy yang suka buat kelakar... Muhammad Danish Shafiq Bin Halmie...dia buat muka everytime dia tahu yang dia tak dapat follow mama buat work hari ni... sorry dear Muhammad, mama bukan tak nak bawa Muhammad, tapi Kalau mama bawa nanti kerja mama tak terbuat...yang mama akan buat adalah kejar Muhammad n geget Muhammad je...so better Muhammad duduk dengan maktok n tok abah dulu ye pagi ni.


After that amik Saf kat rumah dia then kami proceed ke The Curve untuk lepak-lepaks berisi sambil minum Juice works sambil berdiskusi tentang works kami yang sangatlah enjoy!


We chose a job we love!

Walau pada mulanya memang tak suka, tak minat, tak reti pun nak buat business ni. Tapi ni la kelebihannya menceburi business bermentor ni. Business bersama Top Leaders Circle yang memang terbukti berjaya melahirkan ramai usahawan online berjaya. 

Biasa dengar kan sekiranya nak berjaya, mesti berdampingan dengan mereka yang terbukti berjaya. Dan di dalam business with Top Leaders Circle ni memang itulah yang kami rasai...bertuahnya bila mentor-mentor sentiasa ada untuk membimbing kami untuk capai apa yang diimpikan. Kejayaan memang terbukti hanya akan hadir pada mereka yang ada kesungguhan untuk melakukan tindakan di luar sedar. Bila diri sendiri ada kemahuan, in shaa Allah satu persatu kejayaan akan menyusul. Just FOCUS! Buang jauh-jauh segala alasan yang bersarang dalam diri kita.

Buang JAUH-JAUH perasaan
MALAS
LETIH
SEDIH
SAKIT(rehat la sekejap asalkan bukan setahun)
MENYIRAP
SENTAP
HASAD
TAKUT
MALU
EGO
BOSSY
dan segala yang NEGETIF dari diri kita sendiri.

Penghalang utama untuk kita melangkah ke depan bukan lah datang dari orang lain, tapi ianya adalah dari dalaman diri kita sendiri yang gagal untuk menapis cas-cas negetif tersebut.


 Success is when what you do becomes who u are.


After a fews hour di the curve ber juice works, sal n saf ke rumah shukriyati yang betul-betul terletak berhampiran one utama...Yat baru beberapa hari melahirkan bayi kedua secara normal. Tahniah yat! Ibu muda yang cekal...


Lepas setengah ekor ayam kami habiskan bersama roti jala hasil tangan ibu yat, sebelum balik bergambar dulu dengan yat and baby. Alhamdulillah ada jugak kenangan bergambar dengan yat dalam pantang ni coz after pantang dah tentu la yat makin slim ramping n gojes lepas mula sarung Premium Beautiful Corset kat badan sepanjang berpantang.

Premium Beautiful memang terkenal dengan kebaikan luar biasa bila dijadikan sebagai set bersalin dalam tempoh berpantang 44 hari. Dan lagi best, lepas 44 hari boleh lagi sambung pakai sebagai bengkung untuk membendung perut kita-kita yang suka makan ni dari buncit semula ;)

Maknanya bengkung Premium Beautiful ni terbaik dijadikan sebagi set berpantang dan selepas pantang pun masih boleh digunakan tanpa memberi kesan kurang selesa pada badan.

Saf dengan new born baby and 1st child yat.
Penuh toys abang dalam rumah. Belum campur dengan toys adik lagi tu. Maka nye, siap la yat nanti jenuh nak mengemas... ;)


After maghrib kami ke sini pulak.
ke GOMBAK untuk majlis aqiqah baby comel CDM Salha Zain dan CDM Al-Faath.


Previous Link untuk majlis aqiqah Muhammad Al-Fateh Bin Muhammad Al-Faath Al-Ayubbi

Sedap sampai tutup-tutup mata ha bila makan kuzi kambing.


Before balik bergambar dulu with our Top Mentor CDM Salha Zain.


Next Destination....
Boutique Hotel Dengkil.


Masa ni dah almost tengah malam dah.
Demi tanggungjawab terhadap sahabat aka rakan kongsi, jarak dan masa in shaa Allah bukan penghalang utama. 

Ye la bukan mudah nak touch rakan kongsi yang menetap di pahang so,bila tau sha ada area KL Selangor even dari Gombak nak ke Dengkil makan masa sejam, kami redah je...Alhamdulillah en suami izinkan sal teman saf ke Dengkil untuk Personal Coaching Nur Sha yang ada di sini kerana esok harinye Sha akan bertugas di Maeps sempena MAHA 2014.

Hebat tak hebat la gerak kerja mentor-mentor TLC ni bila tau ada je Rakan Kongsi jauh datang for sure peluang untuk berjumpa tak kan dilepaskan punya.

Kalau ikut malas, ikut rasa nak rest lepas seharian tak melekat kat rumah, sure saf sendiri dah request nak balik rumah rehatkan badan. Tapi alhamdulillah sal nampak sangat kesungguhan saf ni dalam nak menjadikan rakan kongsi beliau. Sebab tu walau hari dah cecah ke 1 pagi pun beliau tetap stay menurunkan ilmu pada sha.
Dan ni adalah antara budaya yang diterapkan pada kami yang sungguh-sungguh nak berjaya melalui ilmu dan tindakan yang ada dalam Top Leaders Circle.


Subuh-subuh dah bangun solat and bersiap untuk balik.

Yup, after personal coaching tengah malam sampai ke pukul dua pagi tadi, kami berkampung di bilik hotel ni. Tido bertiga sekatil. Tak tau la siapa yang berdengkur paling kuat..hahahaha..sha n saf don't worry kak sal simpn rahsia kita bertiga ni...hahaa :D


Breakfast together at Boutique Hotel. Berpinggan-pinggan atas meja disebabkan kami semua memang kuat makan.


 Sha pun dah naik bas ke MAHA 2014. In shaa Allah next time pasti jumpa lagi.


The key to success is hardworks and determination.





Tuesday, February 17, 2015

Premium Beautiful Expert Friday activities on February 2015

OOTD untuk hari ni.
Perlu ke nak mention? 
Boleh la kan..mana tau memang boleh memberi sumber inspirasi untuk ibu-ibu n kaum hawa kat luar sana untuk berfashion ala-ala muslimah :D

Okay OOTD sal hari jumaat ni adalah black and white theme...bersempena dengan menghormati hari pemergian Allahyarham Tok Guru Datuk Nik Azi Nik Mat malam semalam. Al-fatihah. Semoga rok arwah terus tenang berehat bersemadi bersama golongan yang soleh . Aamiin.

Untuk hari ni sal pilih:
White Dress dari one of korean fashion butik kat Selayang Mall..last year lagi dah beli dah..kalau uol ke Selayang Mall, cuba naik level last skali dalam mall tu coz kat atas tu banyak jugak baju-baju korean style yang not bad harga dia.

Dalam white dress tu adalah black skirt dari Zawara..

Blazer putih tu from Zara Basic at One Utama New Wing. 

Shawl putih tu pulak dari Azalea Design..dia ada lace hitam labuci emas-emas kat situ..

Accesories :
Rantai tu beli da the curve.
Bracelet from Swarovski.
Ring from Louisa One Utama.
Sunglass from Charles Keith.
Black Handbag from Michael Kors.

And, yang paling tak boleh tinggal of course ; Premium Beautiful Corset.



Lepas hantar Damia and amik Danisha dari sekolah, terus shot ke Stokis B32 untuk punch Premium beautiful for client from United Arab Emirates UAE yang dah tak sabar-sabar nak pakai corset no 1 ni. And another set adalah untuk client yang menunghu hari untuk bersalin.


Tak menang tangan dibuatnye bila Allah lorongkan rezeki melalui cara macam ni...ilmu dari mentor TLC banyak membantu kami untuk bergelar jutawan premium beautiful dengab five figurea income everymonth. Just imagine within an hour je dengan knowledge yang kami belajar di Top Leaders Circle Centre, Alhamdulillah kami mampu untuk buat sales sebanyak RM5,000.00 sejam! Wowwww! Bayangkan pulak kalau spend lebih sejam. contoh la kan, spend 3 jam je sebulan...berapa dah total sales kat situ??? ;)

Huhuu best jugak bila ada paparazi yang selalu snap gambar sambil menemani sal n anak-anak ke mana sahaja...thank u en hubby.

Alhamdulillah dah sampai Rawang untuk sesi fitting Premium Beautiful.

After that patah balik ke sekolah Damia untuk amik dia yang hampir selesai sesi persekolahan untuk minggu ni. Mother of three ni setia menunggu dan menggendong #MuhammadDanishShafiq yang makin lasak tak reti duduk diam walau seminit.


Boleh dikatakan everyday sal akan jemput damia sampai damia keluar dari class dia supaya balik nanti mama dapat tengok muka happy damia bila nampak mama n adik-adik setia menunggu.


Huhuu nak melintas jalan muka harus serius la kan? Lepas ni ready untuk ke majlis ilmu pula :)


This is my team TOP LEADERS CIRCLE ! Bila berada dalam zon positif ni, automatic semangat memang akan jadi luar biasa hebat.


Ready nak serap ilmu.


Dua gadis manis


Team Kelantan.


Team Johor Bharu.


Yang black shawl tu Aadila Saidi. One of expert pb agent yang active dengan urusan jual beli premium beautiful. Pantang ada set pb in hand confirm dila akan terus habiskan.


Di penghujung class biasanya akan ada sesi pemanasan badan dengan lagu enjoy kami di TLCC ni. 


Sesi O group bersama kumpulan.

Sorakkan semangat untuk semua!


Nampak tak macam mana punya semangat tu kan? Hahaa..


Sesi suai kenal bersama rakan kongsi baru.


O group with team aisyah yang datang direct dari Johor Bharu.


With Team JB
Suhada Zainuddin, Anis and Aisyah Zazuri.


With team Cik Yaya.
Team Pantai Timur.


Team Safriza Azwani.
Deqna, Ujie, n Nur Sha.

O group bersama CDM Kamikaze CDM Salha Zain.


Terima Kasih buat semua team yang hadir ke majlis ilmu kali ni. 
Anda semua terbukti hebat kerana berjaya menepis segala halangan untuk sampai ke majlis ilmu mingguan Top Leaders Circle.




DSM Nuzul sempat mendapat sentuhan emas pasangan suami isteri ni. Mentor utama TLC yang sangat hebat CDM kak Salha dan CDM abang Al-faath. Alhamdulillah berbaloi perjalanan nuzul dari Kuantan ke KL bila dapat duduk semeja dengan mentor yang cukup top dalam business premium beautiful. Bukan senang ikon Sohonita Malaysia ni nak memberi ilmu direct pada ratusan protege nye. Tahniah Nuzul! u deserve it!


Almost 2 AM in the morning.
Hahaha ni memang penyakit rakan kongsi ku setiap kali habis class jumaat. Diorg mesti nak sambung korek tips setiap kali lepas class. Demi mu in shaa Allah bonda korbankan je la sikit waktu tido ye. Seronok berkongsi ilmu pengalaman dengan mereka yang sungguh-sungguh nak terus maju ni.


Bila renung gambar ni terus sal rasa "Ya Allah permudahkan lah segala urusan mereka ya Allah..."

Ketiga-tiga mereka ni ada cabaran yang boleh je menghalang mereka untuk sampai ke majlis ilmu PERCUMA hari ni. Bila ilmu PERCUMA, memang tak semua orang akan anggap penting dan bernilai seperti emas...tapi mereka bertiga membuktikan pada kami yang mereka sungguh-sungguh menghargai ilmu.

Ada yang muntah-muntah sepanjang perjalanan, ada yang susah hati sepanjang perjalanan disebabkan kereta mengalami sedikit kerosakan...tapi Alhamdulillah kegigihan mereka ni PASTI akan beroleh kejayaan demi kejayaan!!!

CONGRATS NUZUL, ODAH dan AISYAH!
uol bertiga sangat-sangat hebat dan cekal orangnya!!!


Orang-orang Johor Bharu dan Kuantan yang tercari-cari product atau peluang business untuk tambah side income atau sepenuh masa, boleh je contact mereka bertiga ni ye...in shaa Allah segala tunjuk ajar akan diberikan PERCUMA sekiranya anda serius ingin merubah 360 darjah kehidupan.

http://www.nuzulhafiz.com/