Sunday, November 27, 2016

Premium Beautiful Expert : Dari Sekolah ke Mid Valley ke Tuisyen Anak ke Dolomite Class


Dari Sekolah ke Mid Valley, patah balik ke Rumah, then ke Tuisyen Anak ke Dolomite Class.
Kerja macam orang giler. Tu orang kata.
Tapi sal kata this is my life. I love what i do. Tak pe nampak macam orang gile asalkan hasil in shaa Allah Alhamdulillah memang gila-gila jugak.

Gila tak bila 24 jam anak membesar depan mata?
Gila tak bila income 10 kali ganda dari kerja hakiki dulu?
Gila tak bila suami isteri boleh berkepit sepanjang hari?

Gila kan ;D

So tak payah pening-pening la fikir APA ORANG KATA. Lantak la orang nak kata kita buat kerja gila pun, asalkan kita tak gila meminjam dari orang lain bila kita dalam keadaan terdesak.

Sal sendiri tak percaya sal boleh buat semua ni. Dan of coz dah semestinya ia nya adalah dengan izin Allah, If not, semua ni tak mungkin boleh sal lakukan tanpa mengeluh dan rasa penat.

Biasanya sal memang akan all out ke tiga atau empat lokasi dalam satu hari. Memang banyak masa duduk berjalan dalam kereta. Sebab tu lagi best buat business ni bila duit kereta pun company tolong cover bayarkan. Tu yang seronok berjalan sebab kereta pun alhamdulillah selesa.


Before ke Mid Valley pagi ni, sal masuk sekolah Danisha dulu hantar buku teks.



Yeayyy sampai dah. Mama yang excited sebab boleh selit shopping di waktu orang lain sedang berkerja. Memang lenggang je Mid Valley waktu macam ni.


 Seronok Damia Danisha Danish dapat berkepit dengan mama ayah selalu.





Muhammad Danish Shafiq pun dah pandai nak shopping.



 Client request nak jumpa kat KFC. So lunch terus la kat KFC Mid Valley ni.


 Sambil Anak-anak makan mama buat work.



















Saturday, November 26, 2016

Premium Beautiful Expert : CDM Award Celebration at Dolomite Centre


Tanpa tangisan kegagalan semalam, tak mungkin ada tangisan kejayaan hari ni!

Alhamdulillah kali ni meraikan dua adik beradik TLC yang berjaya bergelar Crown Diamond Manager iaitu pangkat tertinggi dalam business ni.

Bila mereka sharing dengan penuh sebak semalam, sal dapat rasa apa yang dah mereka lalui untuk capai ke tahap sekarang ni... It's not easy but trust me, it's really WORTH IT!!! 

Berbaloi!!!!!!!

Gambar atas tu:
TerMenangis teresak-esak masa CDM Salha tiba-tiba announce sal dah berjaya siapkan CDM... Masa ni CDM Nurul Hidayah pun boleh tahan menangis sama... Dan still tak boleh lupa rakan kongsi pun terikut nangis teresak-esak sama 😂

TAHNIAH CDM Ismalina Ishak dan CDM Nurul Hidayah atas pencapaian cemerlang 2016!!!! 



Rakan kongsi pun excited untuk celebration new CDM malam ni.


Semangat luar biasa bila ada dalam zone positive jutawan muda ni. Nak pula nyanyi sebelah CDM Kak Salha dan CDM Haji Azlan Deraman.

























One Team One Dream.



Friday, November 25, 2016

Personal Coaching Session with Premium Beautiful Expert Melaka at Perbadanan Perpustakaan Shah Alam

Yang bulat takkan datang bergolek, Yang pipih takkan datang melayang ! 

Tak de kejayaan tanpa usaha ! 
Tak de kemenangan tanpa penat lelah..
Tak de Kecemerlangan tanpa Komitmen..

Kejayaan, kecemerlangan, Kehebatan dan SUKSES adalah milik mereka yang KONSISTEN dalam usaha meraih PELUANG..

Let'g go for Personal Coaching Session with Premium Beautiful Expert Melaka at Perbadanan Perpustakaan Shah Alam. But before that kami ada undangan ke majlis jamuan sebelum saudara berangkat ke Umrah di Taman Ehsan Kepong. Sebab tu la pakai macam orang nak pergi kenduri :D










Dating with my Berli💎n yang datang dari Melaka ni...


 Business paling senang dan paling rendah risiko ni la dia. Business dengan Top Leaders Circle. Semuanya disediakan. Sampaikan apa nak buat dan berapa nak dapat pun mentor akan tunjukkan.


 Macam sal dulu pun, tak sempat nak pening-pening kepala CDM Salha Zain dah plan kan apa perlu buat untuk boost kan lagi business networking sal ni. Dan Alhamdulillah hasil follow je apa yang mentor sarankan, hari ni sall ada lebih dari 1,500 stokis kecil di seluruh Malaysia Brunei dan Singapore.


Selesai Personal Coaching Session with Premium Beautiful Expert Melaka at Perbadanan Perpustakaan Shah Alam


Kenapa sal menggila buat business ni masa awal 3 tahun berniaga dulu? 


Ni la dia... 
Sebab my BIG Y ni....


Sebab sal ada anak kandung, dan sal jugak ada anak-anak dalam business ni iaitu my protege.

Ikut kan hati dulu, memang memberontak jugak perasaan "AKU TAK NAK BUAT DAH BUSINESS NI!!!!"


Kalau tak teruskan buat, kesian anak-anak...kesian suami... Sebab sal dari awal dah banyak libatkan masa mereka setiap kali keluar berniaga.
Kalau tak nak buat jugak, kesian rakan kongsi... Sebab kita dah mungkir janji nak sama-sama bantu dia sampai jadi. #TakAmanahNamanya

Tak nak buat sebab kena reject,
tak nak buat sebab kena ejek,
tak nak buat sebab kawan-kawan lari,
tak nak buat sebab network mati!!!
"Tak nak buat, tak nak buat,
aku tak nak buat!!!"

Tu la antara luahan hati tiap kali kena reject dulu... Selagi tak siap CDM, selagi tu la sal berperang dengan "budak kecik" yang ada dalam diri sendiri.

Tapi Alhamdulillah... Allah tak izinkan semua tu jadi... Allah sayang sal rupanya. Sebab tu DIA uji dulu dengan bagi semua ujian kat atas tu.....

Rupanya Allah nak hadiahkan pelangi......
DIA bagi mentor yang support kuat,
DIA bagi kumpulan yang hebat,
DIA bagi rakan kongsi yang sangat muafakat,
DIA bagi nikmat hasil yang lazat-lazat...
Semua tu kita confirm akan dapat lepas betul betul sabar sebelum syabas! ;)

Memang bukan senang nak berniaga masa anak masih kecik merah-merah lagi... Tapi bila dah mula siap, Alhamdulillah 24 hours anak membesar depan mata sendiri... Sakit demam mereka, pegi balik sekolah mereka, makan minum mereka, Alhamdulillah kita dah boleh monitor sendiri... 


Masa ni tunggu buggy untuk bawa kami ke parking Perpustakaan Raja Tun Uda Shah Alam. Best tau naik buggy. Best sangat Library Shah Alam ni. Very convinient untuk parents yang tak tau nak bawa anak ke mana, boleh la bawa datang PPAS ni selalu.


Apa yang best sangat dengan Perbadanan Perpustakaan Shah Alam ni.
Parking senang (Disediakan parking sementara sebab parking bertingkat sedang di bina)

Cafeteria ada. Murah pulak tu.

Tandas bersih kategori A

Surau tip top setiap level ada.

Library paling ceria.

Waktu operasi PPAS ni setiap hari kecuali cuti umum. Buka dari pagi sampai kul 7-9 malam.





After Personal Coaching Session with Premium Beautiful Expert Melaka at Perbadanan Perpustakaan Shah Alam.

Before Dyna and Tuan Fendy balik MITC Melaka, jom kita makan Mee Tarik Warisan Warisan Asli ken rimba Shah Alam dulu. Makan masakan ala chinese kat sini. Best tau. Ni antara favourite place sal sekaluarga. Bukan apa, kami suka air sejuk badan dia tu, Ba Bao Tea nama dia. 

Dalam Ba Bao Tea ni ada laici kering, longan kering, apricot kering, Kurma Merah,  teh bunga, goji beri, gula batu. Damia ngan Danisha panggil ni air Abang Hassan.
Baik sangat untuk yang kerap kena tonsil bengkak dan panas badan macam sal ni. So uol yang ada tonsil, yang kerap batuk, yang demam boleh la amalkan air rendaman bahan-bahan yang sal sebut tu.



Thanks Premium Beautiful Expert Melaka sebab sudi turun ke Kuala Lumpur untuk sesi personal coaching kita hari ni. Coachingnya sejam dua je. Makannya yang lebih. Hahaa. Tu biasa. Sebab team PB Expert memang kaki Jalan-jalan Cari Makan. Sambil makan sambil tengok live cara diorang buat sendiri mee tarik ni macam mana.