Thursday, July 24, 2014

Premium Beautiful Special Ramadhan

Antara tips untuk kecilkan punggung, kecilkan peha, kecikkan lengan, kecilkan pinggang...
BERSENAM...
JAGA MAKAN...

Masa zaman tak de anak dulu rajin la jugak buat senaman macam ni untuk maintain slim.
Slim memang slim, just shape je memang out of shape.
Susah nak dapat shape jam pasir walau struggle buat senaman macam ni.
dan sekarang pulak memang tak sempat dah nak focus buat gaya macam ni bila anak dah bersusun ;)


Jadi solution dia:
PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

Corset No 1 Malaysia

Baju dalam kesihatan terbaik untuk semua peringkat usia.

Senang sangat sebab hanya sarungkan je kat badan umpama kita pakai baju dalam harian kita. Tapi yang ni adalah baju dalam yang terbukti memberi impak kesihatan dan kecantikan pada sesiapa yang menjadikan premium beautiful sebagai baju dalam harian.

Ciri-ciri premium beautiful:
Mudah nak Pakai.
Simple je nak basuh.
Mudah Kering.
Tahan Lama.
Fabric premium beautiful ni tinggi daya serapan air.
Aliran udara keluar masuk terbaik.
Anti Bakteria so dapatkan kurangkan masalah bau badan.
Sangat membantu tingkatkan metabolisme.
Terbaik sebagai set rawatan alternaatif peranakan wanita.
Mencantikkan posture badan.
Menghilangkan selulit.
Mengurangkan Rekahan perut dan kawasan yang diseliputi fabric pb.
Agen anti kanser.
Melancarkan darah.
dan
PALING MURAH antara ratusan corset yang ada di pasaran.


Anda nak beli Premium Beautiful???
Dapatkan dari agent yang aktif dan sentiasa pantas menjawab soalan anda.
Harga special Ramadhan menanti anda.


Anda ragu-ragu dengan kelebihan Premium Beautiful?
Boleh ajukan soalan yang meragukan tu pada kami.
Atau...
Boleh survey dan bertanya pada mereka yang amalkan secara konsisten pemakaian Premium Beautiful corset ni. Elakkan bertanya paada mereka yang TAK PERNAH PAKAI dan mereka yang SIMPAN DALAM ALMARI kerana jawapan nye anda boleh perolehi terus melalui pandangan mata anda sendiri di mana kesan akibat tak disiplin dengan pemakaian harian, maka bentuk badan mereka biasanye jauh beza dari usia.


Di mana nak dapatkan service mahupun urusan pembelian Premium Bautiful?
Hubungi Sal sendiri di talian:
011-1631 1641


Promosi Special Ramadhan bakal berakhir.
Segera hubungi sal untuk keterangan lanjut mengenai Premium Beautiful dengan harga seMurah RM100 sebulan!











Dapatkan hanya dari yang "TERLATIH"' sahaja.


#PremiumBeautifulExpert
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Top Leaders Circle : TLC Pahang

Kisah usahawan yang baru bersara muda dari kerja hakiki ;)


Alhamdulillah...sampai jugak Sal ke Pahang jumaat lepas untuk sama-sama membantu memberi sokongan dan tunjuk ajar pada team Top Leaders Circle di Kuantan Pahang di mana majoriti TLC Pahang adalah terdiri dari team bakal DDM Safriza Azwani dan team Bakal DDM NFarhana Ramli.

Keputusan untuk ke Pahang di buat bila team Pahang ni kerap sangat berkorban masa, tenaga dan wang ringgit untuk turun ke TLC Centre yang diadakan setiap jumaat. Nampak komitmen mereka bila mereka rela untuk meredah hi way yang bersimpanng siur dan mengambil masa 3hingga 4 jam perjalanan.

Dan......lagi menampakkan kesungguhan bila hampit 20 orang yang hadir memenuhi kelas pertama kami di Kuantan Pahang.

AWESOM!!!!!
Team TLC Pahang sangat hebat dalam memujuk diri sendiri untuk hadir ke majlis ilmu. Dan terima kasih buat keseluruhan team Pahang yang menyediakan lokasi majlis ilmu terbaik untuk kami. Alhamdulillah Sesungguhnye anda sangat memudahkan urusan kami bertiga.


TAHNIAH buat semua yang berjaya hadir!
Rezeki kita hari ni untuk berjumpa sambil belajar dan berkongsi semangat untuk sama-sama terus berjaya.


Sal suka pegang quotes DR AZIZAN OSMAN ni di mana sememangnye untuk dapatkan ilmu JARAK dan MASA bukan penghalang!
Penghalang utama adalah JIWA samada BERANI atau hanya BERALASAN.


Bak kak CDM Kak Misah pulak, Majlis ilmu tak wajib, tapi untuk berjaya kita WAJIB ada ilmu. Bila diri sendiri yang MAHU, perjalanan beribu batu pun sanggup di tuju. Tapi, bila diri sendiri TIDAK MAHU, majlis ilmu sebelah rumah pun kita rasa malas dan jemu.


Alhamdulillah perjalanan kami bertiga menuju ke kuantan dipermudahkan.
 Lancar dan tak terasa letih langsung sepanjang hampir empat jam di lebuhraya pantai timur.


Aktiviti kami bermula di Hyatt Regency Kuantan.
DDM Farhana makin confident dengan pose cekak pinggang nye..hehee.


DDM Safriza nampak sangat bersemangat untuk share ilmu pada protege nye yang bakal turun dari Kuala Terengganu.

Haaaaaa...bayangkan, anak murid yang sarat pregnant sanggup luangkan masa untuk turun  ke Kuantan demi untuk sebuah kejayaan. Nak berjaya ni, better jaga adab...biar kita yang cari cikgu, in shaa Allah lebih berkat.


We are Ready!!!
We are TLC Master Trainers.
From zero, Alhamdulillah makin banyak kami mula belajar hinggakan rasa bersemangat nak mengajar mereka yang komited mengejar impian dan cita-cita ;)

Ilmu yang kami beri kan adalah ilmu PERCUMA!
Jadi kami sangat serius untuk memberi tunjuk ajar dan bimbingan pada mereka yang serius boleh PERCUMA kan masa mereka untuk terus di canai sehingga ke puncak kejayaan.

Nilai sebuah kejayaan hanyalah PENGORBANAN!



Di depan main entrance lobby Hyatt Kuantan.
Yang baju merah tu la bakal DSM Liyana Tahar. Seorang pegawai kewangan di salah sebuah bank terkemuka di Malaysia. Yana sekarang 6 bulan pregnant anak kedua lepas tiga kali keguguran. Kagum dengan kesungguhan ibu hamil yang sanggup luangkan masa untuk berjumpa dengan mentor demi mendapatkan ilmu dan perkongsian semangat. Sebab apa je yang kita buat kat dunia ni, bila tak de motivation, memang sukar untuk temui kejayaan. Kerana minda manusia juga perlu di servis dengan ayat-ayat perangsang yang positif.





Ni antara proses one on one coaching.
It's Free once kita dah sign up untuk buat business bersama Top Leaders Circle.

Apa yang kita perlu buat hanyalah:
Request masa mentor.
atau
Penuhi hajat mentor bila mereka request untuk berjumpa dengan kita.



Bersama bakal SSM Are You yang datang dari Maran.
Are You ni expert bab baja ezi grow.
Gebu-gebu tumbuhan especially buah sawit bila di baja dengan ezi grow.


Bakal DDM Farhana memang mantap dalam penyediaan plan strategi buat rakan kongsi.


Ya Allah korang tau tak i is jakun!
Jakun sangat sebab boleh jumpa rakan kongsi tepi pantai.
Ber "Personal Touch"  sambil rasakan angin sepoi-sepoi bahasa ;D



Jakun la nama nye ni bila tak abis-abis nak bergambar...hahhaaa.
Ya Allah serius jakun.
Best nye duduk petang-petang kat Hyatt Kuantan ni sambil dengar bunyi ombak Pantai Teluk Cempedak ni.


Confident tak bergambar sambil kepak tangan.
Dah kata pengedar utama sabun ketiak seluruh Malaysia...tu yang yakin 200% je untuk pose ala-ala berkepak macam ni :D

Uol kalau ada masalah ketiak berbau, atau ketiak berjerawat, atau ketiak hitam, ketiak kuat berpeluh ke kan, cepat-cepat lah dapatkan sabun ketiak atau sabun marine essence ni dari pengedar-pengedar yang tersenarai di website sal ni:



We love sabun ketiak!

Pantai Teluk Cempedak memang sangat best!
Tapi apa kan daya, tak boleh nak stay lama sebab nak kena bertolak ke Padang MPK 1 Kuantan pulak untuk beli juadah berbuka puasa di bazar Ramadhan yang berhampiran dengan masjid negeri Pahang.


Masya Allah ramai nye umat manusia kat Padang MPK 1 Kuantan ni.
1st time rasanye pergi bazar yang dah sama spesis dengan jalan TAR yang buka sampai pagi waktu raya tu. Jalan sampai dah terpaksa bergesel bahu sebab terlalu padat sangat orang yang membanjiri bazar untuk mendapatkan juadah berbuka puasa.

Saf teringin sangat nak makan karipap gergasi. Seketul RM2.50


Selama ni asyik dengar je orang sebut-sebut aktiviti berbuka di padang MPK kat massjid negeri Pahang ni. Bila dengar, terus rasa tak paham...tak paham sebab tak pernah ada experience duduk makan kat sini. And hari ni, bila diri sendiri jejakkan kai kat padang terbuka ni, terus rasa "YA ALLAH.......patut la diorang kata best"
sebab memang best pun makan berjemaah ni.


Nak pulak duduk berjemaah dengan mereka ni.
Nuzul n wife dia Kiki siap masak nasi dari rumah sebab nak jamu kami makan Ikan Patin Masak Tempoyak dan Sambal Hitam Pahang.

Memang maveles bila dua kombinasi tempoyak n sambal hitam ni digabungkan. Memang melambong rasa nak tambah nasi.
Lucky la pakai Premium Beautiful, sebab tak perlu rasa stress bila nafsu makan membuak. Sebab bila pakai pb, even berat badan bertambah sekalipun, shape badan kita maintain kemas je.


Nampak tak bersungguh nuzul nak jamu kami..sob sobbbb terharu ;')
Tu yang rasa rindu je walau tak sampai seminggu lagipun kami tinggalkan bandar Kuantan ni.




After berbuka puasa dengan penuh kenikmatan di Padang MPK 1 Kuantan tu, aktiviti kelas dimulakan.


Sal memang nak mahirkan team Kuantan untuk kuasai ilmu product yang terbukti telah banyak melahirkan ramai jutawan. Jutawan hanya melalui product pakaian dalam kesihatan "PREMIUM BEAUTIFUL"

Bila berniaga, biar kita jadi peniaga yang berilmu.
Dari ilmu in shaa Allah kita mampu untuk berikan service yang terbaik pada pelanggan.


Melalui ilmu, in shaa Allah confirm tak kan ada istilah "longgokan stok" pada bawah katil, bonet kereta, mahupun terpaksa memberi risiko pada pelanggan.

Risiko la pada pelanggan, bila sebagai penjual yang tak mempunyai ilmu, tu yang banyak terjadi set-set Premium Beautiful di jual sesuka hati dengan memberi size yang ketat dan senak pada pengguna.

Kes ni banyak terjadi bila penjual hanya sambil lewa untuk berniaga dan hanya mahukan set mereka terjual. Sedangkan, untuk menjadi usahawan Premium Beautiful, ilmu tentang Corset No 1 ni perlu ada sebab kita bukan jual corset sebarangan. Tapi kita jual corset yang hampir 20 tahun dipasaran. Corset yang ada pengiktirafan Superbrand...Corset yang sentiasa mendapat tempat di hati pengguna yang menitik beratkan kesihatan.




Teknik ukur dan convert size premium beautiful sangat lah penting.
Dan di Top Leaders Circle, ilmu ni di beri percuma.


Hinggakan ilmu praktikal kami komgsikan.
Setiap orang yang baru atau pun lama boleh belajar dan refresh semula cara ukur yang tepat.


Thanks Una datang ke Class.
Even busy sebagai pekerja, pelajar tahun akhir ACCA dan ibu, namun tetap ada usaha untuk luangkan masa sama-sama belajar di TLC Kuaantan.


Gamabar kenangan bersama Sebahagian Team Pahang.
Hogoh Pahang Hogoh!!!






Celebrate Birthday NFarhana.
Ibu muda semangat waja ;)
Semoga makin murah segala rezeki dan diberkati Allah selalu.


Dah almost 12 AM dah pun tapi semua tak nak balik..cam mana tu???
Hhahaha..memang ni adalah feel biasa setiap kali aura positif dan semangat bergabung. Hilang penat, hilang ngantuk ;)



 Tahniah juga pada TLC Centre!
Tahniah buat team TLC CDP yang hadir ke majlis ilmu di Gombak walau pun mentor masing-masing berada di luar kawasan.

Congrats Wahida, Zaza, Myra, Aqilah, Diba dan Ckin.
Proud of you.

And Alhamdulillah dalam hari yang sama, Master Trainers TLC berjaya mengadakan majlis ilmu di empat lokasi berbeza.
CONGRATS TLC Kuala Lumpur
TLC Singapore
TLC Terengganu
TLC Pahang

Our passion is to develop  true business leaders who can earn 5 figure income and achieve time freedom as many as we can.

Tiada pemimpin yang sempurna.
Tapi kami adalah pemimpin yang berusaha untuk memberi yang terbaik ;)

Sekiranya anda teruja dengan pengalaman kami di Top Leaders Circle, dan teringin untuk mencuba business online bersama TLC, jangan takut-takut untuk bermula..bermula lah walau dengan hanya bertanya.

Hubungi kami untuk keterangan lanjut mengenai "Jana Pendapatan Dari Rumah" bersama Top Leaders Circle


#RetireyoungTeam

SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

SAFRIZA AZWANI
013-301 1330

NFARHANA RAMLI
010-268 3889

Thursday, July 17, 2014

Zalora My

Tercari-cari fashion untuk raya tahun 2014 ni???
Tak payah pening-pening.....sekarang segalanya di hujung jari kalau rasa malas sangat nak keluar untuk shopping.

Semua orang biasa dengar kot ZALORA.COM.MY
Laman web yang menjual online baju fashion-fashion terkenal dari pereka tempatan dan jenama antarabangsa.

Mudah sekarang ni nak dapatkan apa pun kerana segalanya di hujung jari.
Sal pun jadi rambang mata bila masuk je www.zalora.com.my

Rasa macam semua nak.
Tapi tak boleh..kena kawal nafsu nak membeli tu.
Tak boleh membazir just untuk kepuasan diri semata-mata.
Lagipun dalam business ni, even kita dah pegang 5 figures income sekali pun, cara untuk uruskan perbelanjaan turut di ajar. Sampaikan mentor selalu pesan "saving tu paling utama"

Jangan berbelanja ikut nafsu sebab nanti kita yang lesu bila bajet segala bajet lari akibat terlalu ikutkan rasa nak membeli.

Tak dapat beli semua pun, dapat dua tiga helai pun jadi lah. Geram pulak tengok baju cantik-cantik kat zalora tu. Antara fashion terkini yang sesuai untuk kita pakai raya ni adalah dari pereka tempatan yang memang sentiasa come out dengan new ideas untuk hijabis dan hijab fashion.

RIZALMAN
JOVIAN
MELINDA LOOI
etc

Ni la antara collection
Yang jadi igauan Sal...Astaghfirullah...sabar...sabar...control lebih sket nafsu nak membeli tu. Tapi sebenarnye sal jenis yang tak berapa suka beli baju online sebab bila badan slim ni, nak kena beli yang sedap-sedap terletak kat badan dan tak menggelebeh. 

Uol tau tak kenapa orang yang tegar dengan PREMIUM BEAUTIFUL corset ni bertuah sangat bila diorang jadikan pb as pakaian dalam harian?
Sebab nye adalah, bentuk badan diorang lebih kemas dan biasa nye bentuk badan pemakai premium beautiful ni lebih mudah untuk sarung segala jenis baju yang siap terjual kat pasaran sana.

Contoh la kan...
Masa sal 48 kg dulu, memang kategori slim bila berat below 50kg kan...
Tapi bayangkan lah, bila nak pilih baju punye la payah sebab biasanye tang PUNGGUNG akan sendat sebab masa tu punggung agak menggelebeh ke tepi..Kira nye punggung lebar la. Bila jadi keadaan macam tu, tu yang agak susah sebenarnye nak dapatkan baju yang sesuai dengan kita.

Dan bila mula sarung Premium Beautiful Corset, rasanye sekarang ni kalau beli baju apa sekali pun, memang nampak kemas dan terletak je sebab body kita dah ada shape jam pasir. Fuh...pakai corset pb dan pakai baju-baju dari Zalora...Memang cantik lah kan ;)


















Range harga kat Zalora pun not bad, murah jugak antara RM100 ke RM499
Memang berbaloi la kalau beli sebab free delivery lagi.

So buat uol yang nak cuci mata untuk dapatkan baju raya moden 2014 ni boleh la ke Zalora.com.my

Dan kalau nak dapat shape macam model-model zalora kat atas tu boleh cepat-cepat contact Sal sebab sekarang ni sempena raya ada promo Premium Beautiful Murah. 
Just bayar RM100 Sebulan.

Untuk maklumat lanjut tentang Premium Beautiful Cepat-cepat hubungi Sal.

#Premiumbeautifulexpert
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641