Sunday, July 27, 2014

Photoshoot Raya 2014


#Motherofthree 
Ready for Photoshoot with the kids... ;)




Ramadhan Terakhir untuk 2014

Ramadhan bakal pergi meninggalkan kita untuk tahun 2014.
Semoga kehadiran Ramadhan tahun ni banyak memberi perubahan positif pada kita semua.
Yang pastinya, kehadiran Ramadhan pasti akan di rindui. Tak terasa langsung 30 Hari menahan lapar dan dahaga bakal berakhir begitu saja.
Semoga kita dapat bawa bekalan Ramadhan sepanjang tahun.


Bekalan sepanjang tahun
Namun, kita bukan mahu hanya hebat beribadah pada roh bulan Ramadan yang hebat. Kita mahu membawa tarbiyah dari bulan Ramadan untuk tetap dijadikan bekalan pada bulan-bulan mendatang.
Jika pada bulan Ramadan sedayanya belajar untuk tidak mengumpat maka begitu juga yang akan diusahakan selepas Ramadan.
Jika pada bulan Ramadan sedayanya belajar menggagahkan diri untuk bangun malam maka begitu juga yang akan diusahakan selepas Ramadan.
Jika pada bulan Ramadan sedayanya cuba mengkhatamkan Al-Quran maka begitu juga yang akan diusahakan malah lebih baik lagi bersama tadabbur.
Kita mahu Ramadan hebat begitu maka pada bulan-bulan selepasnya juga begitu. Kita bukan mahu roh ibadah pada bulan Ramadan sahaja tetapi kita juga mahu roh ibadah itu pada bulan-bulan selepasnya. Ibadah, kebaikan, akhlak bukan hanya pada bulan Ramadan tetapi mesti diusahakan terlaksana hari-hari jua.
Wahai hamba, bawalah roh Ramadan itu hari-hari. Kerana kita bukan hamba Ramadan tetapi hari-hari kita merupakan hamba Ilahi!



Promosi Sabun Marine Essence


Special Promo untuk anda yang dapatkan sabun Marine Essence sehingga 15 August 2014 ni.

FREE POSTAGE!
Termasuk SABAH dan SARAWAK...






Testimoni masalah kulit sensitif. 
Sabun Marine Essence bertindak sebagai penawar Eczema.
Alhamdulillah dengan penggunaan sabun ketiak @ Sabun Marine Essence, Masalah kulit merah-merah dan gatal-gatal adik ni dapat diselesaikan dalam masa yang singkat tapi selamat. In shaa Allah sangat selamat bila bahan-bahan kandungan dalam sabun Marine Essence ni terdiri dari bahan-bahan organic dan semulajadi.


Ni antara kandungan bahan-bahan yang ada dalam sabun Marine Essesnce.
Sebab tu sabun ketiak ni diyakini selamat.


Ni pulak testimoni client yang sebelum ni ada masalah bau badan dan masalah jerawat badan.


Alhamdulillah masalah ketuat pun dapat diselesaikan dengan sabun Marine Essence.
Setahu sal, agak sukar sebenarnye ketuat ni nak hilang dari badan kita kan bila dah terkena...sebab ketuat ni dia berakar. Nak hilangkan ketuat mesti nak kena cungkil sampai ke akar. Ada tu siap sapu asid untuk dapat result positif. But with Marine Essence, apa yang perlu kita buat adalah:
Just sabunkan je tempat yang bermasalah tu dengan sabun yang mengandungi kandungi Garam Buluh Terbaik.

Sabun Marine Essence sesuai untuk masalah kulit kering. Sebab nye: 
Ada kandungaan gliserin yang jadi agen terbaik untuk melembabkan kulit.


Untuk uol yang ada masalah kulit sensitif, jom tukar kepada sabun organic ni. Selamat...sebab soap free, paraben free, SLES free, Anti Bacterial, Powerful anti oxidant ;)


Ya Allah siap boleh membantu selesaikan masalah gelap di celah peha or area miss V wanita mahupun lelaki ;)


Pudarkan parut dan kurangkan bau badan bak kata testimoni dari pengguna baru sabun Marine Essence.



In shaa Allah sabun Marine Essence selamat untuk semua peringkat umur, dari bayi, kanak-kanak, ibu hamil, ibu menyusu, ibu berpantang, kaum adam, golongan dewasa...semua pun sesuai pakai sabun marine essence.

Sabun Marine Essence memang terbukti banyak menyelesaikan masalah kulit sensitif yang menjadi masalah utama masyarakat Malaysia sekarang ni. Selain di Malaysia, kami juga perlukan pengedar dari Brunei dan Singapore.





Salleha Roslan
011-1631 1641 (Main Agent)


Halmie
011-2372 7729 (Main Agent)






Pengedar sabun ketiak selatan 
Negeri Sembilan, Melaka, Muar, Johor, Sinagpore


Dyna Salleh
Melaka / Muar / Singapore
010-202 3555


Juriati
Melaka 
012-285 4451


Nadh Aina
Klang / Melaka
017-528 6770


Ikha
Melaka

017-680 2559


Fatimah Tarmizi
Johor Bharu / Singapore
019-785 4876



Simaa Roslan
Johor Bharu
012-637 4069


Hairi
Mersing
013-799 6399



Fakhrul

Johor Bharu

019-338 1797



Aisyah Zazuri
Johor / Melaka
014-338 9190


Diana Dee
Melaka
017-613 7513


Suhada Zain
Johor/Singapore
013-639 1612


Silawati
Johor
019-437 9428


Afiqah
Negeri Sembilan
012-597 3741






Pengedar sabun ketiak utara
Ipoh, Tapah, Kuala Kangsar, Teluk Intan, Kedah, Penang, Perlis

Kuna
Perak / Kuala Kangsar
019-907 4803


Safriza
Utara / Ipoh /Tapah 
013-301 1330


Aza
Ipoh / Tanjung Malim 
019-775 5397



Leeza
Perak 
011-2523 0786


Syima
Kedah
017-536 3093






Pengedar sabun ketiak Pantai Timur
Temerloh, Kuantan, Pekan, Paka, Kuala Terengganu, Kota Bharu


Yanie
Paka, Terengganu
018-955 5062

Liyana Tahar
Terengganu
010-627 3397


Aqilah
Terengganu
017-569 1754


Kuza
Terengganu
018-227 1997


Una
Kuantan
012-983 1474


Sha
Kuantan, Kuala Lipis
019-917 3517

Nuzul
Pekan, Chini, Pahang
017-945 0512


Ainy
Pekan Pahang
011-254 4700

Afiza
Pahang
011-2342 5451


Are you
Maran, Pahang
017-750 5684

Ain Farhana
Temerloh
014-293 9455

Zakiah
Pekan Pahang
012- 989 1474


Cik yaya
Kelantan
019-904 5851



Silawati

Kelantan
019-437 9428


Fazilah Ramli
Maybank Kuantan, Pahang / Cheras
017-303 5099




Pengedar Sabun Ketiak Lembah Klang

Sukriyati
Damansara / PJ
019-389 1059

Farah
Puchong
011-2671 1079

Zazalina
Ampang / Keramat
019-307 5397

Lynna Hassan
Sentul / Wangsa Maju
011-3905 2174

Iynas
Taman Tun Dr Ismail / Damansara / PJ /Sunway
019-572 9072

Farhana Ramli
Cheras / Kepong
010-268 3889

Khairun Amalina
Hulu Klang / KL
017-666 4521

Myra
Gombak / Selayang / Lembah Klang /Kepong
019-338 6797


Jufairah
Cyberjaya
012-276 2667


Hasikin
Keramat / Jelatek/ Mindef
013-349 6050


Maiza
Putrajaya
017-218 9808


Aida wahida
Setia Alam
019-448 1843


Qilla
Shah Alam
016-695 5403


Maizura
Semenyih / KLCC / Menara Ambank YKS / Bangi
017-607 0575


Wan Rokiah
Bangi/Kajang/Kelantan
010-933 6935


Syafina
Sentul/ Kelantan
0159-211 6201



Pengedar Sabun Ketiak Sabah Sarawak Brunei

Ujie

017-330 5025


Leeza

011-2523 0786


Has 

012-389 0260


Pengedar Kedah, Penang, Perlis, Sabah, Sarawak dan Brunei sangat diperlukan.



Saturday, July 26, 2014

Zakat Fitrah 2014


Zakat fitrah dikenali juga sebagai zakat badan, zakat puasa, zakat Ramadan, dan zakat Fitri kerana masa untuk menyempurnakannya adalah pada akhir Ramadan dan menjelang Hari Raya Aidilfitri. Zakat fitrah adalah sebagai penyuci orang yang berpuasa daripada melakukan perbuatan keji dan buruk juga untuk dijadikan sumber keperluan orang asnaf ketika 1 Syawal (siang & malam).


Alhamdulillah masuk seminggu Ramadhan, Zakat Fitrah dah dilunaskan. Lega...better siapkan awal zakat RM7 sekepala ni sebelum terlupa sampai ke pagi Syawal.


Kemudian sempat set appointment dengan adik manis dari Utara ni.
Semoga awak dikurniakan kesihatan yang lebih baik dengan ikhiar bersama Premium Beautiful.



Berselfie bersama Salima Habibi 


Sementara tunggu masa berbuka puasa, sempat lagi la cuci mata n cari baju yang berkenan di hati. 

Memang cantik-cantik baju kat Variante ni. Tapi sejak segan nak berseluar ni, maka kebanyakkan fabric yang ada kat sini memang sal perlu pilih betul-betul..nak elakkan dress yang terlalu membentuk punggung dan kaki..huhuu..almaklumla Sal tengah belajar n berusaha nak baiki cara yang proper menutup aurat. Doakan semoga sal berjaya ;)


Range harga kat Variante ni biasa nye antara RM199 Hingga RM799
and memang cantik ya amat!
Jom grab satu. Boleh pakai untuk any event nanti.


Before ke Shah Alam tadi untuk business appointment, sal ke Sunway Giza Kota Damansara dulu untuk COD Sabun Marine Essence pada seorang ibu hamil anak tiga ;)

Semoga client tersebut selamat n mudah melahirkan.

And nampak tak apa Damia n Danisha pegang tu?
Toys frozen. Everytime keluar memang kena standby bajet untuk beli something for them. Tak sampai hati bila nak cakap "TAK BOLEH" sebab antara tujuan mama n ayah sungguh-sungguh buat bisnez adalah untuk bagi anak-anak happy n dapat penuhi wishlist mereka. Diorang pun bukan jenis yang minta benda mahal-mahal...patung ni pun just RM19.90 je satu so memang boleh sangat lah untuk belikan sorang satu. If RM199.90 baru la mama n ayah akan amik masa nak luluskan permintaan diorang ni ;)


Mother of Three with her kids ;)


Muhammad Danish Shafiq duduk celah tiak mama sebab takutkan air kat belakang tu.


Keras tak bergerak dia...hahaa...


With the horse.


Damia beriya nak amikkan gambar mama n ayah.


Danisha pun nak jugak amikkan gambar kami.lol.


Singgah cold storage untuk beli barang nak massak memasak.




Senang shopping barang-barang dapur kat cold storage ni sebab sayur n seafood sangatlah fresh n paling best bila tempat tak sesak.