Monday, February 20, 2017

Healing Crisis Akibat Pakai Premium Beautiful

Entry kali ni nak share kan tentang Healing crisis. 

Apa tu Healing crisis? 
Healing crisis ni kalau uol nak tau, ia adalah TINDAK BALAS lepas gunakan sesuatu. Kira effect pada badan kita la lepas makan, minum atau pakai sesuatu untuk kesihatan badan.

Healing crisis ni macam PEMBONGKARAN CRISIS DALAM BADAN seseorang.

So now sal nak share kan healing crisis lepas pakai Premium Beautiful Corset dengan uol. Sebab ramai jugak yang lepas pakai PB ni dia mula rasa macam-macam pada badan dia kan.

Healing Crisis ni sebenarnya bagus tau. Sebab dia adalah bukti apa yang uol amalkan tu memang sedang berkerja untuk badan uol. Good feedback la untuk our body sebenarnya.

Macam sal sendiri pun masa hari pertama pakai Premium Beautiful ni, memang rasa melayang je badan. Macam morning sickness pun ada. Dia jadi mamai tau sepanjang hari. Denga loya nya, dengan pening nye, dengan tak selera makan nya, dengan period dekat dua bulan tak keluar. Part period tak keluar ni yang paling cuak. Cuak sebab ingatkan pregnant lagi anak ketiga. Haaa sudah.... Mula la rasa gerammmmm nye kenapa badan aku jadi tak selesa ni lepas sebulan pakai PB pun. 

"Kata Premium Beautiful ni baik untuk kesihatan. Tipu je... Tapi badan aku bukan main sakit sana sakit sini."

Tu la dia luahan hati sal masa bulan pertama dan kedua pakai Premium Beautiful.

Healing crisis ni dia ikut badan kita tau. Ada orang sehari je dia akan rasa menyucuk sana, menyucuk sini. Tak selesa sana, tak selesa sini. Tu semua terjadi sebab FIR Premium Beautiful dah dapat DETECT masalah dalaman badan kita.

Macam sal memang dua bulan jugak hadap healing crisis lepas Pakai Premium Beautiful ni. Ni semua akibat diri sendiri. Sebab sal dulu memang tak jaga badan. Konon nya "aku muda lagi, mana la ada penyakit"... Sombong kan? (Nyesal dah sekarang ni huhuu). Dulu memang sal suka makan ubat kurus sebarangan. Ubat kurus murah yang jual kat kedai-kedai jamu. Rupanya baru sedar yang ubat kurus tak de KKM and murah-murah ni memang bahaya untuk badan.

Dan sal jugak malas bersenam tapi suka pilih jalan mudah dengan jolok tekak lepas makan. Konon boleh kurus la dengan muntahkan balik makanan lepas makan. 

Ya Allah berdosa nya rasa.
Sebab dah kufur dengan nikmat makan yang Allah bagi. Tergamak sampai muntahkan balik makanan semata-mata nak kurus. Tu la dia sal dulu... memang suka muntahkan makanan untuk maintain kurus sampai cengkung. Dari segi berat memang kurus je, ye la maintain 48kg kan. Tapi dari segi shape memang out. Kurus tapi shape tak de pun. Perut pulak buncit je.

So uol jangan la buat apa yang sal dah buat dulu ye. Tak baik untuk badan dan tak baik jugak dari segi amalan dalam islam sebab kita dah mudaratkan diri sendiri. Please... Jangan jadi aneroxia ke bulimia ke ye. Jaga badan dengan jalan yang sihat dan berkat.


Ni memang tengah pening. Dulu kerap kena migraine sebelum jumpa Premium Beautiful.



Ni pengalaman Healing Crisis sal sendiri masa awal awal pakai Premium Beautiful.

badan rasa macam nak demam. Tapi tak demam demam pun. Tunggu jugak malam tu, kalau demam boleh la jugak amik MC. syok jugak dapat rehat rehat free kat umah.

~ Ha! yang ni memang di nanti nanti kan. kentut sepanjang hari. Opsss! tapi bukan yang ada bau bauan tu tau. Dia just kentut kentut manja. :D

semua di atas adalah kesan yang sal lalui masa hari pertama dan kedua pakai premium beautiful ni. masuk hari berikut nya dah rasa normal balik makin fresh n energetic lagi adalah.

~ Tak period dekat DUA BULAN!
Ni memang scary. So uol jangan risau la, sebab biasanya orang yang ada masalah peranakan, especially yang tak berpantang dengan betul masa bersalin dulu memang dia akan lalui proses perios terganggu ni. So sabar je ye asalkan ianya tak menyakitkan.

kalau nak ikutkan ada lagi kesan lain yang mungkin akan dilalui oleh uol di awal pemakaian premium beautiful ni. Proses ni terjadi kerana proses penyahtoksid dari dalam badan sedang berlaku. TAPI Jika anda mengalaminya, JANGAN PANIK!  Kerana ianya adalah positif. Ia adalah petanda penyakit anda sedang dibaikpulih. Antara tanda-tandanya :

1. Sakit kepala – bagi orang yang kerap sakit kepala dan migrain. Pastikan juga anda minum cukup air.

2. Sakit tulang belakang – bagi orang yang selalu mengalami sakit belakang ianya adalah  tindakan awal untuk menyelaraskan tulang belakang.    

3. Terkentut dan sendawa – bagi orang yang banyak angin ~ tindakan membuang angin. Angin banyak di dalam badan bermakna badan anda berasid.

4. Badan rasa sedikit sakit – bagi orang yang selalu demam dan sakit sakit sendi proses ni berlaku  kerana semasa memakai Premium Beautiful badan kita ni seperti di dalam proses berurut. 

5. Payudara terasa sengal-sengal - memulihkan dan bertindak untuk menegangkan dan menaikkan semula buah dada seperti zaman remaja euwwww :D

6. Gatal-gatal pada anggota badan & tempat-tempat tertentu – Terlalu banyak asid yang dikeluarkan melalui perpeluhan. kesan kehitaman pada pinggang mungkin berlaku. 

Teruskan Pakai Premium Beautiful untuk keluarkan toksid berasid dari badan. Jangan gantung PB uol ye bila simptom healing crisis ni terjadi. Sebaiknya teruskan sabar pakai PB uol dan banyakkan bersembang dengan agent yang pakaikan uol Premium Beautiful tu.


 Ni Premium Beautiful Classic (Warna Hitam)
dan Premium Beautiful Elegance (Warna grey)
Harga Premium Beautiful ni bermula dari RM429 je.


 Ni jadual Healing Crisis. So uol boleh check apa dia masalah yang uol hadapi lepas pakai Premium Beautiful. Bila dah kenalpasti masalah, baru uol akan perasan yang selama ni badan uol bermasalah di beberapa organ badan. Semua ni terjadi biasanya akibat dari pemakanan kita yang tak di jaga dengan baik.


 Antara kebaikkan Premium Beatiful ni adalah PB sangat membantu untuk kurangkan atau prevent masalah yang ada dalam gambar ni.


Share sikit testimoni best Premium Beautiful ni dengan uol yang tengah tercari-cari kelebihan PB Corset ni kan.







 Sal suka share pengalam sendiri pakai Premium Beautiful. Sebab dari pengalaman sendiri tu sal lebih mudah nak sampaikan pada orang lain yang nak sihat dan cantik dengan cara murah dan selamat jugak.


Premium Beautiful ni terbaik tau untuk jadi set bersalin. Bukan just boleh pakai before pregnant je. Tapi boleh jugak pakai masa dalam pantang dan lepas pantang sekalipun. So tak ke jimat banyak dah kat situ untuk maintain shape badan cantik.


Uol yang grab full set PREMIUM BEAUTIFUL BULAN February NI ADA PELUANG dapat LV FREE. LOUIS VUITTON ORIGINAL dari Milan Italy.

Nak Free Fitting and Free consultaion just buzz me ya
Salleha Roslan
011-1631 1641


Seluruh Malaysia sal boleh pakaikan.
Harga in shaa Allah confirm termurah dengan kualiti terbaik untuk uol semua.

Hari Isnin Surirumah Berkerjaya


Macam ni la muka orang yang tak keluar rumah pegi keja hari isnin... 


Best pulak amik cuti ikut suka ni.. Hari ni duduk depan laptop amik order masuk n guide protege seluruh Malaysia dari rumah je.

Friday, February 17, 2017

Premium Beautiful Expert di Taman Mini Malaysia Melaka

video

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.


Best la kayuh bicycle macam ni. 
Mula-mula konon nye sal nak kayuh yang husband naik ni,

video
Tapi jadi tak reti pulak nak balance kan badan sebab nak kena bawa Danisha kat belakang kan. So dia jadi nak jatuh je bila nak balance kan kayuhan tu. Dengan pakai dress Zawara ni lagi. Memang surrender la nak bawa basikal dua tayar ni. 


Hari ni hari jumaat. Sedap je kan anak teruna ni lena tak bangun-bangun. Seronok sangat semalam sampai tak nak tidur.


Lega jugak la Muhammad Tido lagi, Nak breakfast pun tak kalut. Boleh la makan dengan tenang.


Damia Danisha ni dah tak sabar dah sebenar nya nak terjun kolam. Tapi mama suruh makan dulu sampai habis. Lepas makan kita LEBUR kan LEMAK dalam badan tadi dengan N'Licious, keluaran terbaru syarikat kami ni.

THE RAINBOW FOR YOUR HEALTH


Ok la breakfast kat Gold Coast International Hotel Malacca ni. Walau tak banyak choice tapi sedap je. 

Ok nak share sikit apa tu N'licious.
N'licious ni dia sejanis ENZIM.
Enzim kan penting untuk badan setiap orang.

Enzim biasanya senang nak dapat dari buah dan sayur. Tapi tak semua orang rajin nak makan buah mentah dan sayur tanpa masak kan. Yang kita selalu makan sekarang ni adalah makanan yang dah siap proses. Bila makan makanan yang dah siap proses, enzim tak banyak. Silap-silap memang tak de pun dalam makanan atau minuman kita tu.

Enzim ni kunci pada metabolisme.
Badan kita memang dah ada enzim semulajadi. Tapi enzim tu sangat terhad. Enzim semulajadi tu akan makin berkurang bila kita kerap amalkan makanan yang tak de enzim.

Kenapa enzim ni penting?
Jangan tak tau, kepentingan enzim ni memang untuk penghadaman. Masa muda memang la kita rasa "i'm ok jeeeerrrr" Cuba dah over 25 nanti... Rasakan perubahan pada badan sendiri kalau kita sambil lewa jaga badan.

Kurang enzim buatkan badan susah nak cerna makanan dan ni akan buatkan badan kita berisiko untuk dapat masalah usus dan toksid beracun akan berumah dalam badan.

N'licious ni sangat sesuai untuk mereka yang: Sembelit,
Ada masalah buang air besar 
yang tidak teratur,
Buasir,
Sering makan makanan luar,
Suka makan benda berlemak atau berporotein tinggi,
 Suka buang toksin dalam badan.


Apakah masalah mungkin timbul jika saya hadapi gangguan sistem usus?    
 Disfungsi usus kecil: Malnutrisi , Makanan yang tak terhadam akan menghasilkan toksin 
   putrid dalam usus

Disfungsi usus besar akan meningkatkan risiko: Penyakit berkait usus seperti Sembelit, buasir, 
   Sindrom Radang Usus (IBS), penyakit hernia, polip dan kanser kolon.

Toksin dalam darah akan menyebabkan Jerawat, kulit tak bermaya, obes, diabetis, aterosklerosis 
  dan kanser payu dara

Keradangan kolon [Penyakit Crohn, kolon berulser]


Alergi [Alergi kulit, alergi terhadap makanan]

N'licious ni macam satu alternatif yang baik bagi kita yang tak ambil buah-buahan atau sayur-sayuran harian yang mencukupi. Apa pun, anda dinasihatkan untuk mengamalkan tabiat pemakanan yang sihat dan tak bergantung sepenuhnya pada pengambilan suplemen.
Alhamdulillah perut dah ada nasi, ada kuih, ada sosej and ada N'Licious untuk jaga usus, so now masa untuk mandi manda!


Hotel Gold Goast Melaka ni memang hotel 3 bintang. mTapi dia punya tempat mandi ni sal boleh katakan 5 bintang la sebab budak-budak ni seronok sangat mandi kat theme park dia.

 Bayaran masuk untuk Theme park Gold Coast Melaka ni berapa?
Alamak...Berapa ye.
Hehee untuk budak-budak RM15. Untuk dewasa 25 rasanya. Tak semestinya uol kena duduk Hotel Gold Coast Melaka ni. Kalau datang just nak main air dalam ni aje pun boleh.

Waktu Operasi Gold Coast Melaka ni dari pukul 8 pagi sampai 7 petang untuk hari biasa. So memang kami dapat enjot the theme park tanpa bersesak la sebab pergi hari Khamis Jumaat kan.

Kalau hari sabtu ahad waktu operasi Gold Coast Melaka ni sampai pukul 11 malam.


Kat sini ada coffee house jugak. Atas ni ada tempat minum-minum. Tu yang sal suka pilih Gold Coast ni kali ni datang melakan sebab nak Personal Coaching business partner pun banyak tempat boleh duduk duduk sambil enjoy the view. Nak amik mode fight Gold Coast Australia la kata kan.



Budak kenid ni dah bangun terus ayah dia bawa turun. Tapi dia tak nak mandi pagi ni. Budak takut air.


Buggy untuk kemudahan pengunjung ada disediakan.


Ni temoat breakfast. Coffee House Gold Coast Melaka.



Mama pun tak nak mandi la pagi ni. Nak join club tak mandi Muhammad :D


Paparazi punya keje la ni.



Melepak dengan Muhammad atas kapal. Kan best kalau memang berjalan kapal ni.


Damia n Danisha tak nak balik hotel lagi. So jom la Muhammad kita naik dulu.


Jangan kata Muhammad je suka, mama pun suka sangat dapat naik buggy ni.


Best uo Hotel Gold Coast Melaka ni. Kalau dulu masa tahun 2013 2014 kami pengunjung setia Bayou Lagoon, sekarang ni rasa nak curang pada Gold Coast pulak la. Bayou Lagoon sebelah ni je. Gold Coast Melaka ni kira nya macam baru lepas di renovate la. Ala rebranding la senang cerita.


Mengintai dari tirai kamar.



Sama tinggi dah kan mama ngan kakak.


Nak check out dah dari Gold Coast Melaka. After this in shaa Allah kita sambung cuti ke Gold Coast Australia pulak August 2017 nanti.


Amik kesempatan berposing kat kapal ni dengan N'licious dan Premium Beautiful Corset. 

Orang Melaka yang nak dapatkan N'licious dan Premium Beautiful dengan harga runtuh boleh contact kak sal ye. Bidan moden dan pakar bentukkan badan anda tak kira anak dara tau pun dah beranak pinak.


Grab your Premium Beautiful Corset today!


Harga Premium Beautiful ni tak mahal pun, Boleh pakai lebih 10 tahun. So jimat dah duit nak beli baju dalam n seluar dalam lepas ni.


Harga Premium Beautiful Corset ni mula dari RM699. Murah kan. Nak lagi murah cepat-cepat contact sal. Sebab kalau ada rezeki uol, boleh la dapat Premium Beautiful ni dengan harga ansuran je. Lagi rendah 3 kali ganda dari RM699.


Ya Allah!
Uol yang duduk kat Melaka ni memang WAJIB ADA Premium Beautiful la jujur cakap. 


Mana tak nya. Cuba tengok kat celah mana yang tak sedap nye tempat makan kat melaka ni. Banyak kot menu best best area Melaka ni,. Sampai rambang mata nak pilih makanan. Rasa semua nak ngap.


Kalu uol memang tengah search mana TEMPAT MAKAN BEST DI MELAKA meh sal nak sarankan sangat uol wajib cuba makan kat MUO STATION ni.

Banyak sangat menu masakan kampung especially dari Muar untuk uol try. Harga makanan kat sini pun ok je. Memang murah la bagi sal. Lauk semua ada. Sebut je apa nak. Macam-macam ada. Kuih muih dia pun marvelous!!! Rasa nak tapau semua And memang betul pun, kami tapau semua kuih buat bekal nak makan kat Taman Mini Asean jap lagi. TAMAK makan sungguh.

Ingat tau, cari MUO STATION, kat MITC Melaka. Sebaris dengan Ani Asam Pedas jugak. Kat-kat Mydin Melaka tu

Uol boleh waze je "MUO STATION" ni sebab confirm memang dia bawa ke arah yang benar.


Haaaaa jumpa dah! Ya Allah!!!!!!
Asam pedas TELUR IKAN!
Lama dah ngidam asam pedas telur ikan ni. Rezeki la jumpa kat Melaka ni. Sedap bak ang.


Ni lauk en husband.


Untung ada husband yang suka curi curi amik gambar isteri ni. Hahaa dulu sal selalu kena marah sebab suka sangat suruh husband tolong amikkan gambar sal. Sekarang dah jadi terbalik pulak, sal pulak yang rimas bila suami suka amik gambar sal.


Sebab makan pedas kan, so dia jadi macam serious discussion pulak. Hahaa. Tak la, ni sembang-sembang santai je. Plan for our team di selatan tanah air dan Singapore.


Air atas meja ni semua peninggalan anak-anak yang tau order tapi sibuk pergi main lat luau.


Jom belajar bahasa melaka :D


Tuan Fendi dengan menu yang diagihkan setiap hari jumaat untuk mereka yang kurang mampu di sekitar MITC Melaka ni.


So kalau ada kenalan uol yang tak mampu nak makan, setiap jemput bawa diorang datang makan free kat sini. Kat depan MUO STATION MITC Melaka.


Terbaik la Tuan Fendi, Husband pada my protege Salina Salleh.


Best la tu. Sampai kelam kabut makan sebab nak main benda ni. Ni antara sebab kenapa uol wajib datang makan kat Muo Station MITC Melaka ni. Muo Station ni memang tempat best untuk jalan jalan cari makan di Melaka. Makan dalam keadaan kenyang tanpa perlu telan cepat-cepat. Sebab budak-budak confirm malas nak kacau mak ayah makan bila ada tempat mainan macam ni, Free!!!!

Bukan makan free tau. Mainan ni je free untuk yang makan kat Muo Station ni.




Lepas makan dan solat jumaat kami ke sini pulak. Taman Mini Malaysia.


Belum masuk Taman Mini Malaysia and Asean ni mama ayah dah kena paw siap-siap.

Sal suka la beli kat kedai Su-Ann Sourviners and craft ni. Sebab owner kedai ni pandai service pelanggan. Friendly and buatkan kita selesa nak buat pilihan. So uol kalau ke Taman mini asean ni terus je cari kedai sourvenir ni kalau teringin nak beli baju ke, keychain ke, topi ke, payung ke atau apa apa aje la. Owner dia yang pakai baju belang belah kiri tu :)


Ok dapat dah topi sorang satu. Boleh la mama pinjam bawa pergi Gold Coast Australia nanti.


Nampak tak?
Macam ni la rupe nye nak menyusun anak sebelum berposing cantik dalam gambar. Wahhhh siap terbang terbang topi Muhammad Danish Shafiq.


Nasib baik la diorang ni semua memang dah biasa bergambar dari baby. So nak susun ajak bergambar tu memang tak jadi masalah. Just bagi tau je kita nak bergambar terus diorang ready dengan pose masing-masing.


Yeayyy tak sabar nak masuk Taman Mini Malaysia ni. 


Nak la jugakkan berposing dengan encik suami. Pandai Damia amik kan gambar mama ngan ayah.


Jom tengok berapa harga tiket kalau nak masuk Taman Mini Malaysia and Asean ni. Mana ada masuk free ye.. Budak bawah 4 tahun je yang free.


So dah tau harga tiket nak masuk Taman Mini Asean ni kami pun bayar je la. Nasib baik canggih cashier dia sebab boleh guna Debit card kan. Kami tak de cash dah sebab dah habis shopping kat kedai cenderahati Su-Ann tadi.


Alhamdulillah we get the tickets.


Lama sangat dah tak datang Taman Mini Asean Melaka ni. Dulu sal panggil Taman Mini Malaysia. Last pergi dulu masa sekolah rendah tahun 1995 rasanya. Masa tu Sekolah Kat Taman Midah. Sekolah buat rombongan pergi melaka. Pergi saje je gambar tak de... Tak best nye... Tu penting nye bergambar sebab nanti senang nak share balik kisah-kisah kita pada anak-anak. Bila ada gambar ni kita tak mudah lupa pada kenangan silam.


Masuk masuk je terus nampak basikal kat sebelah kanan main entrance Mini Asean ni. Apa lagi budak budak ni memang aim nak naik la.


Tengah arrange siapa duduk dengan siapa. Lepas tu tak sedar diri yang cash dalam bag dah tak de. Terus la mama korek korek bag. Nasib baik la ada rezeki nak naik basikal ni. Satu kepala RM10 so lima orang RM50 la untuk 40 minit.


Jom golek tayar.


Rumah pertama yang kami masuk adalah rumah tradisi orang melaka. Memang rumah orang melaka ni satu bilik je kan. Masuk dalam ni pulak ada orang jual marhmellow, muffin and tart nenas. So beli la nak buat rasa.


Our paparazi snap gambar kami tengah tengok kera kat hutan.

video
Cara memasak zaman dolu dolu.


Depan rumah orang Melaka. Tangga dia memang luas kat depan.


Kat depan rumah-rumah traditional ni ada tempat naik ponny. Jap lagi confirm kena paw lagi. Huwaaaaaa.... Sebab tu dulu tak berani nak pergi mana pun. sebab kalau keluar rumah confirm tau dah, semua benda diorang nak cuba. Kalau tak bagi kesian pulak. Menangis meraung buat perangai. Lepas tu mula la kita stress. Bila stress mula la nak jadi mak ko hijo je kan. So memang sekarang ni buang la ayat penyedap hati yang "Duit bukan segala-galanya"... Ni ayat orang selfish je. Jangan kecam sal ye. Sal berani cakap ni sebab dulu sal memang selfish pun, sal suka guna ayat tu sebagai penutup sikap malas nak berusaha sal sendiri :)


Ni depan rumah tradisional Negeri Sembilan.


Rumah selangor besar... Luas dalam dia sampai Muhammad ajak keluar. Takut dia kata besar sangat.




Basah tiak wehhh. Tapi untung la pakai Premium Beautiful walaupun panas terik dengan berdress bagai. Sebab Premium Beautiful ni bukan corset biasa tau. Fabric dia memanh serap air cepat sangat so uol akan cepat kering kalau berpeluh dan yang penting PB ni ada funsi ANTI BAKTERI yang mana badan uol tak kan cepat keluarkan bau busuk walau peluh keluar macam tangki pecah.


Bergambar kat rumah usang ni. Lawa dari belakang, Tapi bila lalu depan rumah ni rasa seram je. Maybe sebab nampak usang sangat dah dari depan tu dengan kayu dah reput dan tak dibersihkan. Kalau dulu, cerita pendekar semua tu buat kat sini la.


Jambatan penghubung kasih sayang. Hehee.. Let's enjoy! Hari jumaat macam ni kalau berjalan memang best, sebab tak de orang....


Best kayuh basikal.


Kata dah.


Memang kena paw punya. Satu kepala RM5 je. Dalam dompet suami ada lagi duit. So boleh la happy happy kan Damia Danisha Danish ni.


Sementara Damia Danisha Danish berjalan dengan kuda pompuan yang nama sofea tu, mama berposing jap dengan kuda pony jantan nama JOHN ni.


Manja sofea ni.


Lagi orang usap dia lagi dia suka.


Yang ni pun Muhammad nak tengok. Dia nak tengok show nari-nari tarian tradisional kat Taman Mini Melaka ni.


Ni rumah Terengganu.


Ni rumah Kelantan. Besarrrr nya!


Muhammad dah penat. 



Nangis sebab takut. Dia punya takut tu sampai tak bagi Kakak ngan adik masuk rumah ni.



Ni bukan gelak, Ni nangis nak turun pulak.



Ni rumah Johor. Rumah Tok ayah.


Ni rumah Perak. Rumah Tok Abah, Maktok dan ayah.







Rumah kedah. Rumah Tokma.





Dugong ke duyung ni :D

That's all after more than one hour salam ni kami dah nak balik dah ke rumah. Sampai jumpa lagi ye Melaka.