Wednesday, November 26, 2014

Renew Passport for me. And new paspport for husband and kids.

24 November 2015. Monday.
Jalan Duta, Kementerian Dalam Negeri Kuala Lumpur.



Hari ni hari buat passport seMalaysia agaknye sebab penuh nye umat manusia dalam bangunan ni. Antara reason ramai orang yang ke jalan duta ni hari ni adalah, hari ni bermulanya school holiday!

Yeayyyyyy...jom anak-anak..sambil bercuti sambil follow mama untuk urusan business.
Sempena Top Leaders Circle akan ada event untuk Grand Award pertama di Singapore, jadi preparation untuk passport wajib di buat.


Pagi-pagi dah bertapa kat sini.
And ootd hari ni Damia tanya "kenapa mama pakai pink..kan kakak n adik pakai biru" huhuuu..Ok mama tak banyak baju biru la kakak. Danish dah ala-ala KPOP dah dengan style seluar ketat n rambut gerbang dia tu.


Lama jugak la sampai ke petang kami berkampung dalan pejabat imigresen jalan duta ni. Kiranya sempat la makan, minum, buanga apa yang perlu dan Danish sempat tido lena dalam bilik persalinan yang ada di sediakan di pejabat imingresen ni. So buat ibu-ibu yang menyusu, tempat untuk anda menyusukan bayi anda dengan penuh selesa ada disediakan di dalam bangunan ni ;)


Bila dah lama sangat menunggu memang danish akan mula cari idea baru untuk   menyakat kakak-kakak nye ;)


Ni muka masing-masing bila kena marah.
Heheheheheh tergelak mama tak jadi marah bila diorang suka buat muka comel setiap kali mama jegil mata tanda marah..hahahhahahah.

PROCEDURE UNTUK BUAT PASSPORT SEKARANG...
Untuk yang first time nak buat passport Malaysia untuk ke luar negara, tugas uol hanya standby photostat IC je.

Untuk yang nak renew passport, perlu bawa passport lama.

Tak perlu bawa gambar dah macam dulu-dulu tu. Sebab sekarang semua gambar memang akan di ambil betul-betul depan kaunter imigresen tu jugak. Maknanye, tunggu nombor giliran kita di panggil, bagi ic, kemudian pegawai imigresen akan suruh uol standby menghadap kamera yang ada di setiap kaunter passport. Senang kan ;)

Tapi pastikan pakai color yang terang la untuk bergambar. Kalau tak selamat la untuk pakai shawl empat segi yang disediakan kat situ..huhuu...sal la tu...ingatkan pakai color pink light tu dah ok dah..sekali bila kat counter imigresen tu pegawai imigresen suruh pakai tudung empat segi color hitam. So maknanya kat sini, uol perlu pakai warna striking. warna-warna garang atau warna hitam la senang cerita ;)

Dan passport akan terus siap dalam masa sejam.
Sekiranya anda sampai ke imigresen Jalan Duta dalam pukul 2.30 Ke atas, berkemungkinan besar keeseokan harinya la baru datang balik untuk collect passport.


Lepas berejam bersila panggung di jalan duta untuk sampai turn buat passport, kami sekeluarga anak beranak ke the curve pulak untuk sambung makan makanan tengahri yang sekadar alas perut di imigresen jalan duta tadi. Kantin kat sana penuh sangat tadi sampai tak dapat nak pilih makanan yang kena dengan tekak. so kat imigresne tadi weol just makan bakso n waffle je.

Jadi demi memenuhi permintaan Damia yang nak sangat makan pizza hut so ayah approve request dia.


Itu lah anak bujang saya ;)


Bersungguh makan.


Kalau boleh mangkuk tu pun Muhammad Danish Shafiq nak telan.


Puas hati. Licin Mushroom soup Danish makan.


After makan sementara tunggu ayah siap solat jom lepaskan geram kat playground yang baru siap dalam the curve ni.

Wahhhhhhhh...best betul cuti sekolah anak-anak mama kali ni ye.
Sebabnye mama pun dah lama bersara dari rutin harian 9 to 6...
So dapatlah spend masa sepanjang cuti ni  tanpa perlu apply cuti atau amik emergency leave untuk luangkan masa bersama anak-anak tersayang.







#PremiumBeautifulExpert
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Personal touch Farhana Ramli for 2015 project

25th November 2014. Tuesday.
Cheras, Kuala Lumpur.

After hantar Damia Danisha and Danish kat rumah Mak Tok, terus gerak ke Jalan Duta untuk collect passport yang dah di buat seharian semalam di imigresen.

Then shoot ke HUKM Cheras untuk amik ubat abah. Coz next week en Halmie tak daat nak temankan abah ke HUKM, so this week amik turn to send abah to Kaunter ubat untuk dapatkan bekalan ubat baru.

Memandangkan pukul 3 Petang dan 5 petang ni sal ada appointment di AEON Maluri, so hubby sent sal dulu kat pintu masuk utama Jusco Maluri ni sebelum dia dan abah balik ke rumah.


Personal touch kali ni lebih kepada strategi dan kepimpinan usahawan kecil molek ni.

Farhana Ramli ni antara premium beautiful agent yang sangat komited pada diri sendiri dan juga kumpulan beliau. Farhana merupakan calon CDM untuk tahun 2015. In shaa Allah melalui plan yang di beri, confirm impian dan matlamat untuk berada di puncak kejayaan pasti akan di genggam.


Nak kata beliau tak de personal problem?
Beliau juga manusia biasa.
Ada suami, ada anak, ada family dan ada kumpulan besar dalam bisnez ni.


Tapi bagaimana beliau mampu capai satu persatu sasaran yang ada dalam perjuangan business ni?
Jawapan dia simple je.
Kecilkan halangan, besarkan impian.
Tak de siapa yang mampu halang kita untuk berjaya bila diri kita sendiri yang kuat menepis semua halangan. 

Dan tak de siapa yang mampu memaksa kita untuk meneruskan perjuangan sekiranya kita sendiri meletak tembok penghalang di setiap keadaan. Kejayaan 99% adalah dari sikap kita sendiri. Audit sendiri sama ada kita kategori beralasan, atau kita dalam kelompok yang berimpian.


Alhamdulillah...
Usahawan cemerlang baru yang bakal bersinar bersama Top Leaders Circle.
Congrats dear!
In shaa Allah dengan kemahuan diri dan bimbingan berterusan dari kami, step by step untuk ke puncak jaya pasti akan tercapai.

Buat business ni memang ada cabaran nye, tapi apa la sangat berkorban dua tahun untuk keselesaan lebih DUA PULUH TAHUN ;)

Business paling kurang risiko.
Kenapa?

Sebab....
Barang jelas depan mata.
Skill power selling diberikan oleh mentor-mentor terbaik.
Skill social media percuma yang boleh didapati bila-bila masa.
Tak tau cakap tak pe, sebab bisnez ni kita hanya cakap apa yang perlu.
Tak ada masa pun tak pe sebab bisnez ni hanya perlukan dua jam je sehari.
Takut nak mula tu biasa, lama-kelamaan semangat helang harimau akan mula menebal dalam diri.
Paling utama, Modal is ZERO!


#PremiumBeautifulExpert
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Genius Aulad little ihtifal 2014 Saujana Utama

16 November. Sunday.
Genius Aulad Little Ihtifal 2014
and
Premium Beautiful Appointement at Setia Alam.


Huhhh..sebab terlalu banyak aktiviti dan tak terkejar nak up todate entry blog, so sal kena dah tulis tarikh kat atas entry blog ni. Dah jadi macam diary la pulak kan. Tapi memang pun blog ni ibarat diari yang meceritakan kisah-kisah life kita. But mesti ada batas nye la dalam nak bercerita. And my intention update blog pun memang antara tujuan nye, biar satu masa nanti kisah-kisah dalam blog ni akan jadi pengubat rindu buat anak cucu cicit.


Seawal jam 7.30 pagi dah gegarkan triple D untuk bangun mandi dan bersiap nak ke Wisma PKPS Shah Alam. PKPS ni PKNS ke?
Bukan.
PKPS ni bangunan baru di mana lokasi nye adalah di hadapan Hotel Grand Blue Wave Shah Alam.

Perlu ke sal bagi tau mana lokasi PKPS Shah Alam ni?
Perlu.
sebab ramai je readers yang suka google "lokasi PKPS Shah Alam"
so sikit sebanyak dapat lah sal membantu memberi info landmark yang mudah di cari oleh uol yang tercari-cari lokasi PKPS ni melalui waze atau sebagainye. So just ingat yang PKPS ni bukan PKNS. Lokasi PKPS memang betuk-betul di hadapan Hotel Grand Blue Wave Shah Alam.


Tema kami sekeluarga hari ni adalah "HITAM PUTIH KEHIDUPAN"
Muhammad Danish Shafiq je terkeluar tema. Sebab nye mama tak kuasa nak korek bakul baju yang tak berlipat tu untuk cari baju hitam putih beliau. Hahahaa so kita pakai je la apa yang ada jelas depan mata ye Danish.

Danisha memang kena pakai baju putih n seluar hitam sebab kejap lagi danisha ada show. Danisha kena jadi butterfly..huhuuu so cute la u rama-rama ;)


Sampai-sampai dewan dah penuh.
hukhukk..kena duduk belakang. Ingatkan kami la manusia terawal yang sampai ke little ihtifal Genius Aulad gabungan Shah Alam seksyen 23 dan Genius Aulad Saujana Utama ni.

Dengan pasrah nye berjalan la kami sekeluarga ke belakang.
Tapi siap lah..jap lagi show mula jom kita ke depan stage ;D


Masa turn Danisha buat performance je mama, kakak Damia n Danish duduk depan stage.

Tak boleh duduk lama-lama sebab Muhammad Danish Shafiq sangat excited nak panjat tangga stage n join the performance.


After selesai Danisha punya performance terus serbu kat sini untuk amik gambar Damia Danisha n Danish.
Alhamdulillah que tak berapa panjang coz student 6 years masih ada program di dalam dewan. so jom amik peluang rakam kan kenangan mereka di era pre school ni. Sekeping gambar RM15 and satu CD Video performance student Genius Aulad RM15 jugak. so mama sign up for two photos and one CD. Hopefully CD ni nanti Danish tak asah kat lantai rumah. 


Nampak tak???
Keaktifan Muhammad danish Shafiq yang berusia setahun 7 bulan ni sukar di kawal. Siap interframe dalam family portrait orang lagi...hahahahah..ya Allah maaf kan saya ye wahai tuan empunya gambar. And sorry pada owner photoshoot ni coz sempat lagi Danish hampir nak runtuhkan backdrop kat blakang tu.



Sekarang turn Damia n Danisha.
Actually Danish tak tersenarai pun untuk mama shoot dia skali dalam photoshoot ni. Tapi boleh pulak dia berlari laju-laju and duduk sebelah kakak. Dan mata dia, nampak tak? dia cari bahan untuk "mengemas"


Hahahaha part ni memang tak tahan gelak.
Dia bosan kot tengok Damia n Danisha pose tegak macam tu je so Danish pun influence kakak-kakak dia untuk buat pose peace macam tu. ;D


Second picture.
Our Family Portrait.


Mula gosok-gosok mata dah.


Gigit Baju.


Masuk jari dalam mulut pun ye jugak..hahahaha..BTW thanks to kakak yang tolong snap kan gambar-gambar ni ye sepanjang little ihtifal Genius Aulad 2014 ni. Next year have another year for Danisha coz next year Danisha grade for her 6 years.


After that........
Aktiviti wajib....
fitting Premium Beautiful Corset....


OOTD hari ni macam biasa la...i love Zawara dress becoz material dia is material yang sesuai untuk ibu anak tiga macam sal ni. Fabric dia tak mudah tercarik dan senang gosok (senang la sebab anta kat dobi je suh gosok!)


Lega...
Muhammad Danish Shafiq bangun lepas semuanye selesai ;)
so no interruption at all sepanjang sesi perkongsian.


WHY PREMIUM BEAUTIFUL?


Sebab premium beautiful di reka khas dengan 360 darjah keanjalan yang membolehkan kita bergerak bebas tanpa sekatan. 

Fabric Premium Beautiful pula ada serapan air yang cepat mengeringkan dan yang pasti ia menggunakan fabric yang ada aliran udara keluar masuk yang baik.

Tau tak baju penyelam dasar laut dan angkawasan tu actually adalah dari fabric yang sama yang terdapat pada premium beautiful corset?
 Maknanya kain premium beautiful ni ringan, anti bau, anti peluh, tinggi daya serapan, dan walau color nya hitam pekat tapi ianya bukan lah corset yang membuatkan anda akan rasa panas tak selesa sepanjang hari.



My 007 :D
Shopping for winter...let it gooooooo!!!

#Austria #Hungary


Yang kecik kecik ni pun nak jugak shopping.


Pandai Danisha pakaikan Muhammad Blazer ni.


Haaaa sudah Muhammad Danish Shafiq Suruh beli dah pulak...hahaha!





Bila mama nak shopping ayah mesti akan kata "beringat sikit.." 
Sedihhhh!!! Hahahaah.

Tapi bila ayah nak shopping barang anak-anak dia akan kata "ni reward untuk anak-anak...sesekali berabis untuk beli baju baru diorang tak apa la" 
Ok fine..huhuhuu.


Lepas tu tunaikan hajat triple D nak main giant bubble kat padang depan Setia Alam Mall ni. Masa ni ramai student UITM yang berphotoshoot sempena convocation mereka. TAHNIAH adik-adik semua...semoga kejayaan anda berterusan sampai bila-bila. Kak sal happy sangat tengok gelagat uol yang berjaya tamatkan pengajian masing-masing. Terpancar wajah penuh kegembiraan selepas bertahun berhempas pulas untuk dapatkan result cemerlang dalam peperiksaan.



After salin kan Damia n Danisha pakai baju yang baru di beli kat H&M Tadi, terus dinner sekali la kat sini before balik rumah. '
Ya Allah...cabaran mengusung tiga badan extra sepanjang hari memang menghiburkan, mendebarkan, menguji kesabaran dan paling utama Alhamdulillah penuh kesyukuran sebab nye, sebab anak-anak sentiasa ada depan mata. Tipu la bila kata tak kusut langsung. Memang ada saat-saat diorang berebut barang tu mama ayah akan kusut. Tapi kat sini la kesabaran kita di uji sama ada kita ni bersyukur atau kufur dengan ujian "anak" yang Allah berikan ni.

Anak makin besar, makin besar jugak la permintaan mereka. Tak tunaikan tak sampai hati.. Bila tunaikan pulak kita yang perlu berusaha gigih lagi sekuat hati.

In shaa Allah, antara tips nak luas rezeki, happy kan orang lain especially family terdekat kita. Lagi banyak kita happykan orang lain, lagi banyak rezeki yang akan kita perolehi.


Untuk anda yang tercaricari PREMIUM BEAUTIFUL CORSET, or tercari-cari peluang untuk jana pendapatan bersama TOP LEADERS CIRCLE, boleh je tanpa segan silu contact sal direct di talian:

#PremiumBeautifulExpert
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Thursday, November 20, 2014

Kris Dayanti bilang Premium Beautiful Bagus Banget!



Wowwwww!!! Kris Dayanti bilang Premium Beautiful Corset produk bagus banget!

Ye dong, memang bagus sekali untuk kita kaum-kaun hawa yang sinonim dengan kecantikkan.Nak cantik mesti kena sihat dulu. Cantik tak kan datang kbila badan tak sihat dan dipenuhi pelbagai masalah kesihatan. So fungsi utama Premium Beautiful adalah memberi penjagaan 70% pada kesihatan dan 30% pada kecantik kyang mana hasilnya adalah 100% keyakinan!

Ingat slim, ingat Premium Beautiful.
Pakar pembentukan badan anda dalam hanya LIMA MINIT sahaja!



Nak cuba PREMIUM BEAUTIFUL secara percuma???

Hubungi segera:

Ur Premium Beautiful Expert,
SALLEHA ROSLAN
011-1631 1641

Premium Beautiful Expert : Throwback Sehari sebelum Ramadhan

Throwback kisah sehari sebelum Ramadhan.
Bila dalam sehari tu banyak sangat aktiviti, memang terasa cepat je masa tu berlalu. 


After ukur cash buyer for Premium Beautiful,  terus bawa ke B32 untuk dapatkan set pb corset beliau yang dalam range size "special" 

Buat anda yang kategori 100Kg jangan susah hati ye.
As Premium Beautiful Expert kami pakar dalam menentukan size yang sesuai mengikut size badan anda. Premium Beautiful ni custom made so sekiranya anda kurus kering mahupun extra 100kg, Premium Beautiful memang dijahit exclusive khas untuk bentuk badan anda. 


After fitting Cash Buyer Premium Beautiful yang merupakan seorang cikgu, sal dan SSM Hasikin Ali ke Giant Batu Caves pulak untuk business appointment bersama new business partner ckin yang merupakan seorang officer di salah sebuah bank terbesar di Malaysia.

 Alhamdulillah Muhammad Danish Shafiq tido lena masa business appointment ni. So memang tak menggangu langsung business sharing mama dengan new Top Leaders Circle family tadi ;)


After that terus ke lokasi ketiga untuk hari ni. Kami anak-beranak ke Mutiara Damansara. Parking kat ikano then jalan kaki terkedek-kedek dengan Damia Danisha n Danish ke Curve untuk next appointment with Iynas Omar n Zazalina Othman. Tapi sebelum tu sempat singgah dulu kat toy r us untuk bagi tenang hati triple D ni bila dapat toys. Don't worry, Alhamdulillah anak-anak sal jenis yang tak kan repeat beli toys yang diorang dah ada. Actually budak-budak ni kalau dapat masuk n tengok-tengok toys dalam Toys r us tu pun diorang dah boleh chill dah. ;)


Yess this is my Beautiful bestie. 
Both still single. "Miss" lagi...
Thank you so much dear Iynas Omar dan Zazalina Othman sebab sudi luangkan masa sekejap.


Seperti biasa, kalau datang curve ni memang sal suka makan kat Warong Leko je la. Tu kalau memang nak makan nasi. Sebab memang jadi kesukaan pun untuk makan menu kat Warong Leko ni iaitu Oseng iga Cabe Ijo...huhuuu..maknanya daging rusuk sambal cili hijau okeys.. ;D

Selain kat Curve, Warong leko ni ada jugak kat TSB Sungai Buloh n sal prefer makan kat branch Sungai Buloh tu je sebab service dia cepat dan masakan kat Warong Leko TSB tu lebih banyak dan lagi sedap dari yang kat curve ni. Orang yang makan banyak memang macam ni, dia biasanya akan suka pergi tempat yang serve makanan ala carte tu secara banyak ;D




Tuesday, November 18, 2014

Pengajian tafseer bersama Dato' Dr Fatma El-Zahra

Anda semua di jemput hadir ke pengajian tafseer bersama Dato Dr Fathma Azzahra  esok.

Tempat: Masjid At Takwa, Taman Tun Dr Ismail
Masa : 3 petang (18 November 2014)

Dari pengalaman sal lepas beberapa kali dipilih dan diizinkan Allah untuk hadir ke majlis ilmu Dato Dr Fathma ni, sal memang jatuh cinta terus!

Mula rasa nak selalu dengar dan fahamkan isi kandungan Al-Quran. Makin kita belajar, makin banyak yang kita tak tahu sebenarnye. Tu pentingnya majlis ilmu supaya life kita dunia akhirat dapat upgrade ke level yang lebih baik.





Subhanallah!!!
Rezeki sal dapat bersalam cium tangan dan pipi Dato Dr Fathma yang merupakan antara ustazah idola sal dari kecik dulu. Dulu selalu tengok beliau kat tv je. Hari ni dapat tengok dan dengar suara beliau live!

Ni majlis ilmu hari khamis di Surau Taman Mulia Bukit Antarabangsa.

Sal pergi dengan gadis-gadia ayu Premium Beautiful Expert ni. Cik Safriza Azwani dan Cik Nurul Hidayah.

Masya'Allah antara perkataan yang suka digunakan Dato Dr Fathma ;D

Suasana semasa pengajian tafseer di surau Taman Mulia.

Sorry cik safriza dan cik dayah, i candid satu gambar uol ye. Nak belanja gambar ni kat blog readers kak sal. Kusyuk dan tawaduk uol ;)


After solat zuhor g lunch suap-suap dulu dengan hubby before business appointment ;)