Wednesday, January 18, 2017

Premium Beautiful Expert at Avani Sepang GoldCoast Resort

Happiness is a way of travel not a destination.



Actually ni entry bulan December hari tu. Masa ni Budak-budak still cuti sekolah. 7 December 2016.

Tak boleh tahan bila budak-budak always tanya "mama hari ni kita tak pergi mana-mana ke"


So Alhamdulillah here we go!
We are now at Avani Sepang GoldCoast Resort.


Best betul bercuti tetiba ni. Nak pulak hari ni hari biasa yang mana hari tak ramai orang kat sini coz majoriti masih di pejabat dengan tugasan masing-masing. 


Seronok yang sukar digambarkan bila kita boleh pilih untuk buka kedai kat mana-mana je. Ni la dia kelebihan berniaga online. Kedai buka 24 ja tanpa risau nak bayar perkerja, nak pantau pekerja dan sebagainya coz semua kita boleh manage sendiri dengan hanya click click sahaja. Best kan. Sal tau ada antara uol yang memang sedang tercari-cari peluang berniaga di zaman ekonomi merudum ni kan. Actually ekonomi je merudum, tapi suasana dalam business online ni tetap on dan hangat macam biasa. Teringin nak SAL GUIDE uol untuk jana extra income at least RM5,000-RM10,000 sebulan, boleh je jangan segan-segan contact sal. It's FREE... As long as uol nak belajar dan rela di ajar je.


Avani Sepang ni best tau. Relax je.


Siap ada basikal untuk naik satu family ni ha.


Budak-budak memang suka la... Mama n ayah berpeluh tiak nak sewa basikal ni. Sorang nak yang itu, sorang nak yang ini.



Ni harga sewa basikal kat Avani Sepang Gold Coast Morib ni.


Ada jugak water ball activity kat Avani Sepang Gold Coast ni. Sesuai la untuk uol yang suka kan sukan air dan aktiviti lasak macam ni. 

Spa confirm la ada kan kalau hotel five star ni. And activity extreme pun ada jugak.


Tak dan bayar lagi dia dah naik dah.


Ni pun sama.


Yang ni lagi la. Dari payah nak senyum, terus cantik pulak dia senyum bila dapat naik basikal kat Avani Sepang ni.
Memandangkan tak plan pun nak datang ke Avani Sepang ni, maka hari ni sal pilih untuk pakai white red la. Shawl dari butik Dewi Sofea yang kat seksyen 7 tu RM49.
Red Top tu beli kat Garderobe RM89 je rasanya.
White palazo tu beli kat Setia City Mall RM59
Posing gaya Nona ni wajib ye :D

Uol kalau nak nampak kurus tinggi dalam gambar, wajib amik gambar silang kaki tau. Mean kena satu kaki letak kat  depan. Dan yang paling nyata wajib la pakai kasut tinggi. 4 inch ke, 5 inch ke kan. So baru la betul-betul tinggi. Sekian Tips bergambar dari CDM Sal, mother of three.
Kalau nak nampak muda dalam gambar, amik la gambar dengan budak-budak dan jangan lupa buat aksi kanak-kanak ribena skali.


Sampai macam tu sekali Muhammad Danish Shafiq mendongak tengok mama.


Muhammad Danish Shafiq Kata best la mama hotel ni.
Mama kata "Memang best la nak, harga dia pun best sangat. Lazat!"
Migraine n kena keje tak balik rumah la mama ayah kalau korang mintak nak duduk hotel hari-hari macam cuti sekolah ni.


Avani Hotel ni konsep dia lebih kurang sama je dengan Grand Lexis Port Dickson. Rasanya memang adik beradik kot Avani Hotel dengan Grand Lexic ni. Sebab corak hotel ni dua-dua macam bunga raya.

So u guys yang duduk area Morib ke, Banting ke, Sepang ke, kalau teringin nak pakai Premium Beautiful atau teringin nak jana pendapatan secara online an nikmati lifestyle yang bebas masa, let me share my experience macam mana dengan online je sal boleh jana lebih RM20,000 sebulan.

Orang pompuan memang macam ni tau. Dia suka snap gambar bebanyak. Apa pun yang penting jangan mengata ;)

Aktiviti luar Avani Hotel.

Jom mian catur. Haha skema kan bahasa melayu.

Sini memang laluan flight so memang Muhammad suka la tengok macam-macam flight lalu atas kepala.











So true bila terbaca yang kanak-kanak ni diorg eje LOVE adalah T.I.M.E

Duit boleh di cari tapi masa dengan anak-anak kecik yang sedang membesar ni tak boleh ditukar ganti dah. Kanak-kanak memang nak kita ada depan mata je. Bukan la diorang nak berkepit sangat pun dengan mama ayah, tapi diorang just nak nampak kita ni depan mata je.

Dari zaman bujang lagi sal dah tanam impian nak always membesar dengan anak-anak depan mata. Jadi Alhamdulillah la bila sedia korbankan seronok dan masa rehat di awal berniaga dulu.

Biar keras kematu masa nak bermula berniaga, asalkan kita tak mati kutu gelisah bila masih terpaksa berkerja sedangkan anak-anak jauh dari mata berbatu-batu.



Sal happy bila anak-anak happy. Bukan nak manjakan mereka. Tak. Tapi semua sebab kita ada naluri. Naluri ibu ni dia nak anak dia happy je. Anak pulak bila happy sure lagi mudah dia nak rasa simpati bila mama ayah pesan suruh jaga hati, akhlak dan peribadi.




Thank u my cinta hati sebab selalu je memenuhi keinginan anak-anak dan isteri yang taik lalat banyak kat kaki. Orang kata banyak taik lalat kat kaki tanda kuat berjalan. Hahaa. Apa -apa aje la... Memang sal dari dulu lagi dah suka berjalan. So biar kali ni berjalan sambil bawa pulang hasil in shaa Allah.

Premium Beautiful Morib
Premium Beautiful Banting
Premium Beautiful Teluk Panglima Garang

Salleha Roslan
011-1631  1641

Wednesday, December 28, 2016

Back to School 2017 : Shopping Baju Canggih Damia Danisha



Back to School 2017.
Kali ni kali ke empat shopping baju sekolah dekat mall.

Tahun 2017 ni Damia darjah empat, dan Danisha darjah dua. Alhamdulillah dua-dua akan sekolah petang. So tak de la nak berperang setiap kali subuh tu nak kejutkan pergi sekolah.

Sekolah baru je seminggu cuti tapi kami decide untuk shopping kelengkapan sekolah awal la kali ni sebab tengah tak bersesak dengan orang ramai ni baik buat persiapan awal.




Hari ni hari jumaat. Dah hari ni adalah hari ketiga redah Maybank untuk tukar kad debit. 1st pergi kat Maybank Setia Alam, full. 

Next day ke Maybank Sungai Buloh, pun full. 

Then hari ni pagi-pagi terus ke Maybank Kepong. 

Padan muka diri sendiri kena tunggu lama sebab tak tau pun boleh tukar online kan. Dah siap kad baru tu, baru la tau yang boleh tukar kad kat maybank2u je.

Ok la, at least sambil tunggu no kat Maybank di panggil, sempat pulak tu tukar kad debit CIMB sekali. Kiranya CIMB nye sistem tukar kad lagi efficient dari Maybank sebab tak perlu tunggu lama walaupun orang boleh tahan ramai.

Masa nak tukar kad ni, Maybank officer tu tanya nak kad macam kad yang lama jugak ke? Then sal tanya ada gambar apa lagi. Terus officer maybank tu keluarkan tiga jenis kad. And i choose Manchester United Card. Hahahah saje je nak menyakat en Husband yang memang anti dengan Manchester United ni.

Dekat 3 jam jugak la baru siap urusan tukar kad Maybank ni. CIMB just amik masa half an hour je. Kira sempat lari ke CIMB sebelum no Maybank di panggil. 12.30 terus teman husband ke Masjid Desa Jaya untuk solat jumaat. After solat jumaat dah plan nak bawa Damia Danisha Danish beli baju sekolah awal-awal sementara tak ramai orang lagi kat mall di minggu pertama cuti sekolah ni.


Tau tak?
Head to toe yang Nur Damia Shafiqa pakai ni semuanya mama punya. Sampaikan Premium Beautiful mama pun kakak dah muat pakai. Untung la anak, senang nak pilih baju termasuklah baju dalam sebab semua boleh sapu mama punya :D

Lepas ni tau dah kalau hilang nak cari kat mana. Cari Damia je sebab dia je yang suka sangat pakai baju luar dan dalam mama.



Hari ni pilih untuk shopping baju sekolah Canggih lah sangat kat AU Setiawangsa. Kasut Hello Kitty kat belakang tu Danisha punya. Bukan main nak ber Hello Kitty kali ni. Rasanya sebelum cuti sekolah hari tu ada beli sepasang kasut baru. So kali ni beli sepasang je la dulu sebab dah ada backup kasut yang still ok lagi kat rumah tu.



Untuk Danisha mama rasa adik kena pakai baju kurung canggih size 13. Kita beli tiga helai la sebab untuk pakai tiga hari. Lagi dua hari kan ada PJK so dua hari tu pakai baju sukan sekolah.



Tudung pun amik yang Canggih punya lah sebab kain dia best. Beli tudung canggih dua dan ada lagi dua helai baru beli kat pasaraya area rumah minggu lepas. So total tudung baru adik kali ni ada empat helai terus. Kalau hari-hari tanya jugak kat mama mana letak tudung siap lah.



Nanti balik mama jahit yang bawah dagu ni kasi ngam-ngam pakai tanpa pin.



Damia pun nak jugak tudung Canggih. Tapi Damia punya yang style mama pakai pergi sekolah dulu. Style berlapis tu.


Tudung Damia mama beli tiga pasang je sebab kat rumah ada dua pasanog yang elok lagi. So satu hari pakai satu tudung. Lagipun senang bila sehari sepasang.


Kakak punya tudung pun nak kena jahit bawah dagu ni.



Muhammad pun nak jugak baju sekolah. Muhammad punya kena beli kat sekolah la dear. 



Damia pakai size 13.5 and 14 untuk baju kurung Canggih lah sangat ni.




Beli lupa nak tengok harga. Sekali dah balik pengsan tengok sehelai baju kurung je tak masuk kain lagi dah cecah RM35


Rasanya murah lagi kalau beli kat website Canggih ni sendiri.



 Harga sehelai baju kurung tanpa kain cap Canggih. Kalau beli kat kedai area rumah ni mau dapat baju kain dan tudung sekali rasanya.


 Canggih for busy mama and papa. Haa sesuai la sangat untuk mama n ayah.


Kain sekolah pilihan dari dulu sampai sekarang.


 Untuk kain diorg sal memang akan pilih brand Jusco ni - Alpha Kids sebab dia tak de cangkuk and fully getah. Getah dia pun memang jenis tegap n tak kembang.


Ni price tudung canggih. Canggih ni yang sal suka sebab senang nak iron (Macam la aok tu iron sangat baju sekolah budak) :D

.

.
.
.
.
.

NEXT 



Sambung memburu bag sekolah kat Mitsui pulak

Kat mana MITSUI ni ye? Dengar macam nama Jepun. Tak kan kat Jepun kot.

Hahaa tu dulu la masa mula-mula sal dengat nama Mitsui tu. Rupanya lokasi Mitsui ni kat Sepang je. Dekat sangat dah dengan KLIA.









Kecik kecik dah ada dream. Muhammad Danish Shafiq suh ayah beli moto Ducati. Pengsan.











 Ni yang tak gemar ni. Lepas bayar, depan kedai ni jugak diorang nak pakai segala yang baru beli.





Muhammad Danish Shafiq dapat kasut Superman. Nak beli kasut ayah, last last terbeli dua kasut Muhammad sekali. Tak beli rasa nyesal pulak nanti.



Dengan bag pun dia terus nak pakai time tu jugak.



Penat la konon.







 Ngade tau anak ngan ayah ni, Dedua nak kasut Puma Hitam.





  



 Bag sekolah saje je nak suh amik warna terang sebab nanti mama dah boleh nampak dari jauh.



Koleksi Puma shoes Muhammad Danish Shafiq.



Penuh Bonet. After jumpa kasut and bag puma kat Mitsui terus ke Stokis Klang untuk beli siap-siap minyak hitam JTX Gold AND MERAH sebab esok nak service minyak hitam dah untuk preparation sebelum ke Utara.







Perkara yang paling boring bagi orang perempuan 👉🏼 Shopping tayar... Kalau shopping baju ke kasut ke handbag ke best la jugak kan 😜
.
.
Minggu depan nak ke Utara dah. Dan memandangkan sekarang musim hujan, terus tukar tayar potong air je suami kata.... Ntah la, potong angin ke potong air ke, semua hakak tak tau... Tau masuk kete keluar kete je.



Uol kalau tercari cari agent yang jual minyak JTX 1000 Gold boleh je cari sal jugakye. Selain jadi Ratu Premium Beautiful, sal jugak antara authorized agent minyak JTX. Sekali cuba gerenti tak nak yang lain dah. Contact 011-2372 7729