Saturday, November 17, 2018

Follow orang terbukti berjaya, Anda pasti terpaksa berjaya

Alhamdulillah. Tq Allah hadiahkan suami terbaik. Pagi ni breakfast air tangan suami. Siap min kaffe dibancuhkan untuk kita. Bezanya masa berkerja dulu. Dulu masa sama-sama kerja, selalu makan hati sebab suami tak nak bantu langsung urusan memasak, mengemas dan jaga anak. Rupanya, kepala dia sarat. Sarat nak fikir cara untuk upgrade ekonomi keluarga. Isteri tau minta itu ini dan minta bawa pergi sana sini je. Sekarang alhamdulillah. Lega rasa bila suami sentiasa ringan tulang bantu kerja-kerja isteri. 



Ramai sangat jutawan kata, nak berjaya kena follow orang yang dah terbukti berjaya. Follow apa? Hari ni mentor sal ada kat class. Majlis ilmu percuma setiap sabtu. Jadi, sal pun follow. Tak best jika just mulut dan tulisan je sebut i follow we follow. Tapi tindakan lebih menjadi dari kata-kata. Let's walk the talk.

Word vs action.
Let's trust action.

Anda berminat nak berniaga dengan free cost marketing?
Boleh wasap.my/601116311641

Friday, November 16, 2018

J&T Courier Service The Best

Yess. The best ever courier service.

J&T thanks for this great experience.
This is my first and last to use your bad bad bad courier service.

Tajuk entry ni memang positif.
Tak gamak sebenarnya nak tulis review negative macam ni. 

Im sorry J & T Express Malaysia.

Tapi sal share supaya anda tak terkena pengalaman yang sama macam ni.

ELAKKAN GUNA SERVICE J&T Ekspress jika anda nak post sesuatu ke Sabah dan Sarawak!
J&T Very Bad service
J&T Very Bad service
J&T Very Bad service

10 hari sal dan customer tunggu.
6 hari parcel stuck di Klang.

Bila call center J&T, dia kata tak de transport nak ke Sarawak.
Bila piyem thru messenger, J&T jawab diorang kena tunggu pelepasan kastam.

Sal hantar baju dalam kot. 
Bukan hantar dadah.
Pun 6 hari stuck kat Klang ke.

4 hari lagi pulak,
Dia melompat lompat ke sibu.
Lepas tu Miri.
Dah sampai Miri baru sent ke Limbang.
Sebab alamat customer ni di Hospital Limbang.

Dah sampai area Limbang,
Dia mesej bagi tau suruh collect sendiri kat center Limbang.
Sebab diorg tak hantar ke Limbang. 
Own collect by receiver.
Part ni yang sal hangin.
Sebab, dah la 10 hari tunggu.
Lepas tu boleh pulak suruh kutip sendiri.

Masa nak hantar parcel ni,
Dah siap tanya dah, masuk tak limbang.
Diorg kata masuk je.
Sekarang bila parcel dah sampai,
Diorang kata kena collct sendiri pulak.

Ya Allah kesian customer.
Kalau dekat je tempat collection tu tak pe jugak.
Kalau amik masa lebih 40 minit memang kesian sangat.

Teruk la servixe J&T ni.
Ko dah tau tak hantar ke alamat-alamat tertentu, ko tak payah la gatal terima parcel orang. Menyusahkan pihak penghantar dan penerima.




J&T very bad service!
Tak patut kot suh orang collect sendiri.



Untuk semenanjung mungkin ok.
Untuk Sabah Sarawak,
Terpulang jika anda nak gunakan khidmat mereka.

Bagi sal,
Cukup sekali.

Nak nangis ke tak. Tak yah la kot kan 😅Redha je. Sebab Alhamdulillah customer pun baik sangat. Penyabar orangnya. Siap dia yang tolong tenangkan sal. Patut la layak jadi Doktor perubatan.

Dah 10 hari sent barang guna "new courier service", tapi still tak sampai-sampai lagi. 

Sebelum ni pernah pos barang pada Malaysian guna pos laju ke USA. Tak sampai 7 hari dah sampai pada customer.

Ni hantar ke Sarawak. Dalam Malaysia pun. Guna new courier service yang warna merah putih tu. Tapi parcel tak gerak-gerak lagi. Tobat. 1st and last in shaa Allah 😂 

Dari kami naik flight ke Krabi, sampai balik. Barang still pending.

Jadi, pengajarannya. Setia aje la pada yang satu. Otai tetap berbisa. Pegang teguh pada yang berpengalaman dalam bidang mereka. Niat nak support bisnez baru, tapi, Poslaju jugak the best. Sebab lepas 4 hari new courier service tu delay parcel ke customer, sal hantar gift pada customer tersebut guna pos laju pulak. Alhamdulillah, yang gift tu dah sampai. Yang parcel dari new courier service tu tak sampai-sampai lagi 🤣

Very bad experience with J&T Ekspres

Pengalaman pertama dan in shaa Allah tak repeat dah. Tobat nasuha terus.

Wednesday, November 7, 2018

Celebrate Hari Jadi Ibu Di Glory Beach Resort Port Dickson

Macam tak caya je. Akhirnya sal update juga kisah bercuti dengan family awal tahun 2017 hari tu. Hahah. Pekasam dah gambar ni. Sekarang dah nak masuk 2019 dah. Baru tetiba sampai seru nak up all the pictures untuk kenangan anak cucu cicit.

Ni kisah kami sekeluarga. 6 Beradik luangkan masa untuk berkumpul sempena ulangtahun kelahiran Ibu tercinta kami Puan Hafsah yang ke? Alamak sal tak ingat. Yang sal tau ibu dan ayah lahir tahun merdeka 1957.

Sal memang dah ada kat PD dah masa ni. Sebab ada CDM Conference kat Lexis. Lexis dengan Glory Beach Resort PD ni sebelah sebelah je. Jalan kaki pun sampai.

Jadi, kami stay 3 hari 2 malam kat sini. Ambik apartment yang ada 3 bilik. Sekali bawa mak abah ke sini.

Tips jika anda nak jadikan Glory Beach Resort ni sebagai pilihan, sal sarankan, masa dapat bilik nanti, kalau bilik tu hujung sangat, tak bersih penuh taik cicak, better uol call reception dan minta tukar bilik yang lebih proper. Sebab sal dah kena. So memang tak best bila dapat bilik hujung. Rumah yang penuh najis kumbahan cicak. Aircond pun hidup segan mati tak mahu. Masa check in kat Glory Beach Resort ni, sal tak de. Sal tengah focus duduk dalam ballroom Lexis dengar penyampaian mega plan tahun 2017 di CDM Conference. So, en suami yang arrangekan sesi check in hotel ni. Dan suami pulak jenis asal boleh la labu. Dia malas nak complaint punya orang. Terlebih positif sangat pun tak boleh :D
Maka, pasrah la kami sekelurga bermalam dalam apartment 3 bilik yang kurang selesa keadaan dalamannya.

Jadi, uol kena memilih sikit tau bila decide untuk jadikan Glory Beach Resort ni sebagai tempat percutian keluarga. 

Yang gambar bawah-bawah ni semua, ni apartment yang abang sal duduk sekeluarga. Apartment diorang tak suram dan bersih je. Dapat pun tingkat 1. Apartment kami tingkat 8. Hujung dunia. Siap ada gambar seram lagi kat dinding living hall tau. Sampaikan rasa nak tido malam pun gelisah je. Tak lena dibuatnya. Nyenyak tak nyenyak aje la tido. Rasa semacam. Perabot pun yang old version punya. Yang abang sal punya ni memang ok. Dia stay blok E. Sal tak ingat dah blok apa. Rasa macam A or B macam tu la.

Tema hari ni semua pakai biru. Sempena warna kegemaran ibu.

 Makan Minum semua share share sediakan. Terima kasih pada adik beradik yang sediakan minuman dan makanan untuk kami semua.
















 Kesian Muhammad. Masa ni dia takut air lagi. So tu yang duduk termenung aje la kat tepi kolam.

 Oh em Gee. Mak mak sangat ni.



 Ingat lagi, masa jejalan kat sini, kaki Muhammad macam terpijak benda tajam. Dia punya meraung tu, habis satu pantai ni cuak. Kita ingat apa la yang teruk sangat dia pijak tu. Rupanya duri kecik je. Tak darah pun. Buat suspen aje tau Muhammad ni. Dia memang tak boleh kalau luka sikit. Dia punya meraung tu kalah meraung kena pukul :D

 The Next morning. Hari ketiga kami di Port Dickson. 
Ok la breakfast kay Glory Beach resort ni. Banyak jugak pilihan makanan pagi dia.

 Kami makan srambled egg. Minum orange. Kopi O. Sebelum sambung aktiviti seterusnya.



 Adik beradik dan ipar duai.

 Mak dan Ibu

 Sesekali minum pagi sesama.



 Aktiviti memanah pun ada kat Glory Beach Resort Port Dickson ni.

 Sambung jalan tepi pantai sementara yang lain dengan aktiviti pagi masing-masing.




 Konon tadi tak nak mandi kolam. Sekali, hmmmmmmmm. Budak dan air tak dapay dipisahkan. Dengan baju tido terjun kolam.

 Ready nak check out dah.

 Muhammad dan Raessa. Kecik-kecik macam ni bole la. Dah besar mama kerat jari tu :D

 Sebelum gerak balik rumah, kami 6 kereta konvoi pergi lunch dulu.




 Kat PD ni tempat makan yang agak menarik tak banyak. Agak susah juga nak buat pilihan. Jadi pilihan kami sekeluarga lunch ni, makan kat sini. Nasi campur dengan makanan laut bakar. Coconut shake pun ada.

Kakak ipar sal grab ubat gigi Marine Essence dan Sabun serbuk Eziclean yang handal memutihkan baju. Almaklumla, nurse kan. Mak bidan ni.




















Tuesday, November 6, 2018

Happy Diwali


Tetiba datang mode nak up gambar bersari kuning ni.
Ni kenangan masa January 2017. Lama peram kan. Memang hobi peram gambar. Tak dan nak up kat blog dah sekarang ni. Busy membesarkan anak dan membesarkan business online.

Ni sebenarnya kali kedua sal beli kain sari dan buat sari kat tempat yang sama. 1st dulu sari warna Pink. Pakai masa event celebration Premium Beautiful yang ke 20 tahun. 
Pink Saree

Nak sewa boleh je ;)
Wasap sal 011-1631 1641


Cabaran tempah saree ni, kat sini la. Masa nak tempah sari. Sal cari kain sari kat Klang. Kat kawasan litle India tu. Memang yang jahit ni pure original India mari. Jadi, kami bercakap macam ayam dengan itik. Sampai terpaksa tarik sorang adik perempuan indian untuk jadi translator :D

Range kain sari memang cecah ratus ringgit. Upah jait murah je. Yang kuning ni pun sal dapat RM220 kot 7 meter. Yang pink tu dekat 300 jugak. Upah jahit dalam RM80.

Jahitan sari kuning ni ok la.
Yang pink tu tak berapa. Sebab diorg tak biasa buat style dress kan. So agak besar sikit dia buat.


 Macam tebuan pulak tengok color hitam kuning ni.


 Dah siap. so boleh try.

 Ready untuk dinner. Tema Bollywood. Di Lexis PD. Dinner untuk CDM Conference 2017.


 Izyan kata, pakai sari macam ni kena bawa baldi letak atas kepala :D










 Yeayyy CDC Hajah Siti Rohana pun ada. Masa ni Kak Na belum touch 55kg lagi. Masih dalam usaha turunkan berat badan beliau yang asalnya 102kg. Tapi sekarang Kak Na dah susut sama besar dengan sal dah. Hebatnya semangat kak na dalam nak jaga kesihatan dan kecantikkan diri.

 Memang true fighter



Happy Diwali.
Jom dapatkan special diskaun from 20% up to 60% dari kami.

Klik link ni terus